Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

neden kımse bana cevap vermıyooo:KK43:((((
bu arada yorgun66 sanırım sen doktor sormussun ben ıstanbuldayım ve ozel levet hastanesınde dr cengız topel yenıguc e tedavı oldum...cok ıyı bı doktor ben cok memnunum 15 senedır gıttıgım bı doktor ayrıca aynı hastanede ıyı bı urologda var.hem ole ucuk fıyatlardada degıl.bu arada ben tekrar derdımı solım makatta cıkan sıgıllerın anus ıcersıne yayılam ıhtımalı varmı bu konuda bılgınız varmı yada bunu anlamak ıcın hangı doktora gıtmek lazım...bununla ılgılı bılgısı olan varmı:sm_confused:

canım benimde makatta yoğunlukta siğillerim vardı ve benim siğillerim çok kaşıntılıydı sanki içide kaşınıyo gibi geliyodu bana.cildiyeye gittiğimde yaktırmaya karar verdiğimde beni muayene etmiş sonrada cerraha yönlendirmişti içeridede varmı diye o da beni muayene etmişti yokmuş şükürki.cerraha yönlendirme nedenide şu ki;o bölge çok hassas bi bölge imiş ve ancak cerrah tarafından yakılması gerekiyormuş.böyle işte canım istersen sende bi muayene olabilirsin cerraha..

kızlar bgn 2.dondurma seansı yapıldı bende 6 tane vardı 2 si geçmiş diğerleride çok küçülmüş dedi.bgn üstüste 2 defa dondurdu biraz canım acıdı ama yapacak bişe yok yeterki geçsin... şimdi hala biraz ağırıyo... ınşallah geçer... ya bide çok utanarak bişe sormak istiyorum dr bana pr....f ile korunun dedi ama benim henüz çocuğum yok hayatımın sonuna kadar bu virüs yüzünden bu şekilde korunacaksam benim nasıl çocuğum olacak ::KK43:( dr.a soramadım ama bu soru aklımı kurcalıyo,çünkü neticede bu virüs dna.ya yerleşiyo yani korunmadan ilişki olursa tekrar çıkma riski yüksek değil mi? bu siğil çıktıktan sonra çocuk sahibi olan varsa yardımcı olsun nolur? :KK43:(

Rica ederim canım ne demek. Evet maalesef bu virüs vücudun herhangi bir sebeple bağışıklığının düşmesi sonucu siğil olarak kendini gösterebiliyor. Eşini ikna etmeye gelince, bunun sanada bulaşmasının söz konusu oldugunu söyle sanırım gider bir üroloğa. Yani eğer sana da bulaşırsa bu virüs pinpon topu etkisi dedikleri şey olur. O tedavi olur siğiller gider ama bu sefer sende çıkar siğiller ve sen ona bulaştırırsın. Sen tedavi olursun ona bulaştırırsın.Canım eğerki bu virüs eşinde var ise ve siğilleride varken birlikte olduysanız kesin demiyorum ama büyük ihtimal sende kapmış olabilirsin bu virüsü. Tavsiyem önceki mesajımdada dediğim gibi, eşin bir üroloğa görünsün siğilleri yakılsın yada dondurulsun ki bulaşıcılığı en aza indirilsin. Bu çok önemli. Ve sende hemen bir jinekoloğa görün. Siğilin olmayabilir ama eşinde bu durumun oldugunu söyle. Sende siğil yoksa bile smear testi ve dna pcr testi yaptır. Smear testi vajinadan sürüntü almak yoluyla yapılıyor çok basit ve acısız bir işlem. Dna pcr testi ise sende bu virüs varmı yok mu onu belirlemek için, aynı smear testi gibi yapılan bir testtir. Pozitif çıkarsa bilki bu virüs sende de vardır. Moralini sakın bozma bu durumda bile ki çünki teadvisi var tatlım. Dediğim gibi ben bu virüsün yüksek kanser riski yapabilen bir tipini taşıyorum. Siz hele bi önce doktora gidin. Eşinde sizinde risk altında oldugunuzu bilirse sanırım doktora gitmesi daha kolay olur. Güzelim ne olursa olsu siz önemlisiniz sağlığınız önemlisiniz. Bırakın başka sorunları...

Benim konum ise, Ben yüksek kanser riski taşıyan hpv tipi taşıyorum şuan. Ama çok şükürki eşimde hala hiçbir belirti yok. Siğil yok. Ama yinede ımunex bağışıklık kuvvetlendirici ilaçtan o da kullanıyor günde bir tane. Benimde siğillerim 3 ayda 2 kez donduruldu. Çok şükür bende de yaklaşık 1 aydır siğil felan yok. Bende şimdi mantarla uğraşıyorum o ayrı konu :)) Benimde kızım var güzelim 7 yaşında. Onada bulaşacakmı diye bir panik yapmadım bile ben. Ama elimden geldiği kadar dikkat ettim. Mesela banyo liflerimiz banyo havlularımız zaten ayrı. Kendim wc ye yada banyoya girdiğimde ise çıkarken mutlaka dezenfekte ediyorum ben. İç çamaşırımı eşim ve kızımdan ayrı kaynar suda yıkıyorum. Sebamed vajinal likit jel kullanıyorum günde 2 kere. Birde bu hastalığı öğreneli beri hem kendim hemde kızıma çörekotu bal karışımı veriyorum. İnan bu karışımı kızıma vermeye başlayalıdan beri kızım grip bile olmadı :))) Çok şükür.

Genel olarak şunu söyliyeyim. Moralli olmak şart. Kızgınlık kırgınlık duygularınızı aldıracaksınız.

Kolay değil biliyorum ilk başlarda bende çok panik oldum ağladım sıkladım hatta yüksek riski tipi taşıdıgımı öğrenince bayıldım bile. Ama bilinçli olalım. Bilinçli olursak bu virüsle baş etmemiz daha kolay oluyor. Eğerki durumun var ise ve bu virüs sende de var ise doktoruna aşıyı sor. Rahim ağzı kanseri aşısını. Eğerki imkanın var ise (çünki maliyeti yğksek bir aşı) aşınıda olursun tatlım. Hiç sıkma canını. Allah dermansız dert vermesin. Doktora bir gidin hele bakalım ne diyecek.

Doktor için ise ben özel bir hastaneye gidiyorum. Ssk lıyım kendim. Belli bir miktarını veriyorum maliyetin. Eşin için ise bilemiyorum inan. Ama tez zamanda gitsin bir üroloğa canım. Tekrar geçmişler olsun.

Kızlar hepinizi çok öptüm. Bende kontrolümü aksattım bir müddet. Pazartesi nasipse doktora gideceğim bakalım ne diyecek. Kalın sağlıcakla. Yne çok uzun yazdım demi :))) a.s.

uzun yazabilmen ne kadar güzell. inan okurken insanın içini rahatlatıyorsun. kafam o kadar karışıkki duygularımı nasıl anlatıcağımı bile bilmiyorum. söylediğin gibi eşimi ikna ettim. ama bu hafta işlerinin çok yoğun olduğunu ancak haftaya gidebilceğini söyledi.bu süre nasıl geçer bilmiyorum,sence geç kalmış olurmuyuz?tabi ben bu hafta içi kendi kadın doğum uzmanıma gitmek istiyorum.
eğer hpv virüsü çıkarsa siğiller yakılarak veya dondurularak yok edildiğinde bile ikimizde sürekli risk altında yaşamaya alışmalıyız dimi?siz kaç senedir bu virüsü taşıyorsunuz? kanser riski grubundakiler genelde siğil yapmaz diye okudum bikaç biyerde. acaba bu doğru değilmi?gerçi çok çeşidi varmış. doktora gidip hayırlısıyla bi öğrensek biraz rahatlayacağım ama...gidene kadar ...
pazartesi inşallah güzel haberleer alırsınn doktordan!a.s.a.s.

neden kımse bana cevap vermıyooo:KK43:((((
bu arada yorgun66 sanırım sen doktor sormussun ben ıstanbuldayım ve ozel levet hastanesınde dr cengız topel yenıguc e tedavı oldum...cok ıyı bı doktor ben cok memnunum 15 senedır gıttıgım bı doktor ayrıca aynı hastanede ıyı bı urologda var.hem ole ucuk fıyatlardada degıl.bu arada ben tekrar derdımı solım makatta cıkan sıgıllerın anus ıcersıne yayılam ıhtımalı varmı bu konuda bılgınız varmı yada bunu anlamak ıcın hangı doktora gıtmek lazım...bununla ılgılı bılgısı olan varmı:sm_confused:

dolunay teşekkürler! bu hastane tam olarak nerde ve ssk geçiyormu acaba?

canım benim eşimde de var..ürologlardan pek fayda göremedik..eşim önce Hüseyin DURMUŞLAR'a sonra Anadolu Hastanesi'ne gitti Bursa'da erkek bir cildiye uzmanı var orada..onunkiler de yakıldı ama hala zaman zaman tekrarlıyor çünkü işi çok stresli malesef..Allah yardımcımız olsun..
internetten bir araştırın bakalım ne olacak..
Çok geçmiş olsun..sevgilerrrr..

burçin merhaba sanırım bursada oturuyorsunuz. bizde bursadayız.8 yıllık evliyim. böyle birşeyle karşılaşınca şok oldum. 1 hafta önce hiçbirşey yokken bir anda gördüğümüz şey bizi çok şaşırttı. senin eşininde makat çevresindemi? soruyorum ama kusura bakma. daha önce hiç bir erkekte duymadığım bir şey olunca tuhaf geliyo. sendede oluyormu bu siğiller. bende şuana kadar birşey yok. benim eşimde yoğun Stres altında. ve bu siğilde onun psikolojisini acaip bozdu. ne yapacağımı bilemez durumdayım. doktora gitmek konusundada çok inatlaşıyoruz ama kadının fendi erkeği yenecek:)))) inşallahhh tabi.
sizede çok geçmiş olsunnn. görüşmek üzere...

burçin merhaba sanırım bursada oturuyorsunuz. Bizde bursadayız.8 yıllık evliyim. Böyle birşeyle karşılaşınca şok oldum. 1 hafta önce hiçbirşey yokken bir anda gördüğümüz şey bizi çok şaşırttı. Senin eşininde makat çevresindemi? Soruyorum ama kusura bakma. Daha önce hiç bir erkekte duymadığım bir şey olunca tuhaf geliyo. Sendede oluyormu bu siğiller. Bende şuana kadar birşey yok. Benim eşimde yoğun stres altında. Ve bu siğilde onun psikolojisini acaip bozdu. Ne yapacağımı bilemez durumdayım. Doktora gitmek konusundada çok inatlaşıyoruz ama kadının fendi erkeği yenecek:)))) inşallahhh tabi.
Sizede çok geçmiş olsunnn. Görüşmek üzere...

hayır benim eşimin penisinde çıkıyor zaman zaman..bende de oldu hem de 50-60 taneydi şimdi kurtuldum çok şükür ama bir senemi aldı,yeni evliydim.evliliğim mahvoldu,cinselliğimi yaşayamadım,çok taktım kafama kendim çoğalttım onları..sonra unuttum onları hiç düşünmedim ve bir gün bir baktım beni terk etmişler bile..bir sene oldu yoklar tabi ara ara bir tanecik çıkıyor onu da kendim asitle yakıyorum bitip gidiyor 2-3 günde..ama eşinin de senin de test yaptırmanızı ve doktora gözükmenizi tavsiye ederim ben..
Allah şifa versin canım.

Ekep78 ılgın ıcın cok tsk ederım canım.. bısey daha sorucam pekı bu muayene zormu acı agrı oluyomu bende en kısa zamanda gıdıcem ıcım rahatlasın suan tek sıkıntım o..Allaha sukur 5 aydır sıgılım yok dılerım hepımız ve bu sıkıntıları yasayan herkes bıran once kurtuluruz..
Yorgun66..hastane leventte canım ozel levent hastanesı cok rahat bulucan bı hastane ama ne yazıkkı ssk gecmıyo:KK43: en son 3 ay once gıttım ben muayenesı 65 mılyondu.hastalıgın tedavısı kadar doktorun yaklasımıda cok ama cok onemlı ben ssk hastanesınede gıttım ve orda yasadıgım gordugum muameleyı omrum boyunca unutmıcam eve nasıl geldıgımı hatırlamıyorum belkı 1 saat agladım suan bıle yazarken sınırlerım gerılıyo..tabı bu demek degılkı heryer aynı benım sansılıgım ole bı doktora denk gelmektı yoksa devlet ve ssk hastanelerınde de cok ıyı doktorlar var.Allah tum hastalara acıl sıfalar versın.

Ekep78 ılgın ıcın cok tsk ederım canım.. bısey daha sorucam pekı bu muayene zormu acı agrı oluyomu bende en kısa zamanda gıdıcem ıcım rahatlasın suan tek sıkıntım o..Allaha sukur 5 aydır sıgılım yok dılerım hepımız ve bu sıkıntıları yasayan herkes bıran once kurtuluruz..
Yorgun66..hastane leventte canım ozel levent hastanesı cok rahat bulucan bı hastane ama ne yazıkkı ssk gecmıyo:KK43: en son 3 ay once gıttım ben muayenesı 65 mılyondu.hastalıgın tedavısı kadar doktorun yaklasımıda cok ama cok onemlı ben ssk hastanesınede gıttım ve orda yasadıgım gordugum muameleyı omrum boyunca unutmıcam eve nasıl geldıgımı hatırlamıyorum belkı 1 saat agladım suan bıle yazarken sınırlerım gerılıyo..tabı bu demek degılkı heryer aynı benım sansılıgım ole bı doktora denk gelmektı yoksa devlet ve ssk hastanelerınde de cok ıyı doktorlar var.Allah tum hastalara acıl sıfalar versın.

dolunay gerçekten doğru söylüyorsun. devlet hastanelerinde çok kötü davranıyorlar. oyüzden bende özel bir yer arıyorum. ordan randevumu almak gerekiyor. yoksa gittiğimizde hemen doktorla görüşebiliyormuyuz? gerçi özel hastaneler içinde elini veren kolunu kaptırıyor deniyor.özel levent hastanesi için ne düşünüyorsun?Allah hiçkimseye dermansız hastalık vermesin :))))

arkadaşlar birde şunu sormak istiyorum size. daha önce yazılanları okurken bir arkadaşın yazısı dikkatimi çekti. ''bu virüs kesinlikle cinsel ilşki ile geçer. cinsel ilişki yaşamayan birinde asla olmaz. öyle havuzlardan wc lerden geçmez. kocalarınıza bence dikkat edin'' yazmış.ama daha önce hiçkimseyle birlikte olmamış bakire kızlarda bile çıkabiliyor bu siğiller.....sizler bu konuya ne dersiniz görüşlerinizi merak ediyorummm:))))))))

hayır canım, ne ağrı, ne kaşıntı hiçbir belirti yoktu malesef...

sen ne yaptın canım, köpek balığı karaciğeri yağına başladın mı

ben her sabah akşam bal ve çörek otu karışımı yiyorum, bir de kantoron yağı kullanıyorum, faydası olur inşallh

basladim ama tam degil...aktar gunde 2 kere yut demisti de ben 1 kere yuttum daha, kilo yapabilir diye...
kantoron ise yaramadi bende

kızlar bgn 2.dondurma seansı yapıldı bende 6 tane vardı 2 si geçmiş diğerleride çok küçülmüş dedi.bgn üstüste 2 defa dondurdu biraz canım acıdı ama yapacak bişe yok yeterki geçsin... şimdi hala biraz ağırıyo... ınşallah geçer... ya bide çok utanarak bişe sormak istiyorum dr bana pr....f ile korunun dedi ama benim henüz çocuğum yok hayatımın sonuna kadar bu virüs yüzünden bu şekilde korunacaksam benim nasıl çocuğum olacak ::KK43:( dr.a soramadım ama bu soru aklımı kurcalıyo,çünkü neticede bu virüs dna.ya yerleşiyo yani korunmadan ilişki olursa tekrar çıkma riski yüksek değil mi? bu siğil çıktıktan sonra çocuk sahibi olan varsa yardımcı olsun nolur? :KK43:(

............................................

arkadaşlar birde şunu sormak istiyorum size. daha önce yazılanları okurken bir arkadaşın yazısı dikkatimi çekti. ''bu virüs kesinlikle cinsel ilşki ile geçer. cinsel ilişki yaşamayan birinde asla olmaz. öyle havuzlardan wc lerden geçmez. kocalarınıza bence dikkat edin'' yazmış.ama daha önce hiçkimseyle birlikte olmamış bakire kızlarda bile çıkabiliyor bu siğiller.....sizler bu konuya ne dersiniz görüşlerinizi merak ediyorummm:))))))))

Canım genelde doktorlar, bu virüs %99 cinsel yol ile bulaşır diyorlar. Ama şunuda belirtiyorlar. Bu virüsün birine geçmesi için illaki cinsel birleşme gerçekleşecek diye birşey söz konusu değil. Sürtünme yolu ile veya o andaki vücut sıvıları ilede geçebiliyor. O yüzden diyorlarki prezervatif bile tam koruyucu değil... Ha bunun yanında bazı doktorlar ise bu virüsün cinsel yolla bulaştıgını doğruluyor fakat az bir ihtimal bile olsa pis tuvaletlerden, hamam, havuz, ve ya ağda salonları gibi yerlerden, ortak kullanılan lif havlu gibi gereçlerden de bulaşabileceğini söylüyorlar. Durum budur tatlım. Arkadaşlar bu virüsü bir şekilde aldıysak kimden kime bukaştı diye düşünmeyin nolur. Stresle daha çoğalıyor bunlar görüyorsunuz. Birde bunun için strese girmeyin. Allah tez zamanda kurtulmayı nasip etsin canlar. Kalın sağlıcakla... a.s.

hayır canım acı veren bi yanı yok çünkü elle muayene ediyo sadece utanmıştım çok :)

çarşamba günü kontrole gittim arkadaşlar ve bende çok şükürki uzun zamandır yok siğil ama ben hafif bi kaşıntı olduğunda yine aldara kremden kullanıyodum bişi çıkmasın diye dr.artık kullanma dedi demekki bağışıklığın kuvvetlenmiş ki artık çıkmıyor dedi.aşıyıda sordum istersen yaptırabilirsin dedi kapmamış olduğun riskli tiplere karşı. ben tip testi yaptırmaktan vazgeçtim .çünkü ;zaten düzenli smear lerimive kontrollerimi yaptırıyorum ,aşıyıda erteliycem çünkü hamile kalmaya çalışıyorum.he bu arada dr son araştırmalara göre virüsün wc lerden bulaştığının kesinleştiğinii söyledi.yeni hpv çeşitlerini kapmamamk için çok dikkatli olmamı ve umumi tuvaletleri kullanımına özen göstermemi istedi.işte böyle yeni arkadaşlar moralli olun hep dediğimiz gibi çünkü bunlar gerçekten geçiyo ilk başlarda inatçı oluyolar sizde zayıf olunca çıkıyoda çıkıyo ama bu hep böyle devam etmiyo inanın kendinize ii bakın...:)

kızlar bgn 2.dondurma seansı yapıldı bende 6 tane vardı 2 si geçmiş diğerleride çok küçülmüş dedi.bgn üstüste 2 defa dondurdu biraz canım acıdı ama yapacak bişe yok yeterki geçsin... şimdi hala biraz ağırıyo... İnşallah geçer... ya bide çok utanarak bişe sormak istiyorum dr bana pr....f ile korunun dedi ama benim henüz çocuğum yok hayatımın sonuna kadar bu virüs yüzünden bu şekilde korunacaksam benim nasıl çocuğum olacak ::KK43:( dr.a soramadım ama bu soru aklımı kurcalıyo,çünkü neticede bu virüs dna.ya yerleşiyo yani korunmadan ilişki olursa tekrar çıkma riski yüksek değil mi? bu siğil çıktıktan sonra çocuk sahibi olan varsa yardımcı olsun nolur? :KK43:(

............................................

neden.ben buna en iyi cevabı doktorlar verecektir.inan bende bundan sonraki cinsel hayatımın nasıl etkileneceğini çok merak ediyorum.sen bilgi alırsan banada haber ver canım mafoldumben

Canım genelde doktorlar, bu virüs %99 cinsel yol ile bulaşır diyorlar. Ama şunuda belirtiyorlar. Bu virüsün birine geçmesi için illaki cinsel birleşme gerçekleşecek diye birşey söz konusu değil. Sürtünme yolu ile veya o andaki vücut sıvıları ilede geçebiliyor. O yüzden diyorlarki prezervatif bile tam koruyucu değil... Ha bunun yanında bazı doktorlar ise bu virüsün cinsel yolla bulaştıgını doğruluyor fakat az bir ihtimal bile olsa pis tuvaletlerden, hamam, havuz, ve ya ağda salonları gibi yerlerden, ortak kullanılan lif havlu gibi gereçlerden de bulaşabileceğini söylüyorlar. Durum budur tatlım. Arkadaşlar bu virüsü bir şekilde aldıysak kimden kime bukaştı diye düşünmeyin nolur. Stresle daha çoğalıyor bunlar görüyorsunuz. Birde bunun için strese girmeyin. Allah tez zamanda kurtulmayı nasip etsin canlar. Kalın sağlıcakla... a.s.

sidelya çok haklısın ama ben çok takıntılı bir insanım. neden niçin gibi sorular benim hayatımın her anında var. ilk olarak benim psikolojik tedavi olmam gerekicek sanırım:bbo: belki sende ilk öğrendiğinde fazlasıyla düşünmüşsündür bunları.gerçi doktorlar kim nezaman almış bu virüsü söylüyorlarmış sanırım bana pek inandırıcı gelmiyor ama.... pozitif enerjin için sağol canımm Allah hepimize şifalar versinnn a.s.

ARKADAŞLAR MERHABA;

uzun zamandır yazamadım ama takip ettim :) aramıza yeni katılan arkadaşlar var geçmiş olsuhn öncelikle ben 1 ay kadar önce aldırdım yaktıracaktım ama çıktığımda dikişlerim vardı doktorum kökünün temizledik dedi :) aşılarımı oldum şimdilik çıkan bişi yok inş böle devam eder en önemlisinin moral olduğunu söledi doktorum kendine hobiler bul gez eğlen dedi :) arkadaşlar en önemlisi moralmişşşşşş zemuszemus

slm yenıden ekep canım artık utanmayı falan gectım ben:KK70: sen benı jınekolgda gorsen olurdun gulmekten valla doktorum sarkı bıle soluyodu arada :KK70:DDyorgun guzelım ozel hastaneler ıcın genelde aynı seyler solenır dusunulur ama burası ole degıl dedıgım gıbı muyenesı 65 ytl ıdı ben uc ay her hafta gıttım 3 kere yaktırdım bana toplam 800-900 e patladı randevu almana gerek yok ama ıstersen alabılırsın sana numarsını yazım ıstersen bı gorus suanda sıgıllerın ne kadar onuda solersen sana bı fıyat verır zaten.gıttıgındede merak ettıgın herseyı cekınmeden sorabılırsın ınan senı cok rahatltıcaktır.
neden ben..korunma konusunda yorgun demıstı sanırım kesınlıkle en saglıklı bılgıyı sana doktorun verıcektır bence hıc cekınme sor..bız sıgıllerım cıktıgınden berı hıc korunmadık ama sgıl oldugunu ogrendıkten sonra tamamen hepsı gecene kadar hıc ılıskıye gırmedık..doktora bende sormustum sıgıl yokken bulastırıcılık olmaz ama sıgıllerde mutlaka prezervatıf kullnın dedı..ama bız ılk zamanlar sıgıl oldugunu bılmıyoduk ona ragmen esımde ole sorun yok suanda.doktora bunuda sordum bunun bagısıklıkla ılgısı oldugu ıcın esıne bulasmayabılır adamın bagısıklık sıstemı kuvvetlıymıs demekkı demıstı:)))) ama yınede sıgıl varken mutlaka korunmak lazım...opuyorum hepınızı unutun sıgıllerınızı mumkunse sık sık acık havada yuruyun muzık dınleyın kendınızı muzıgın rıtmıne bırkaıp oynayın hep gulumseyın ve dua edın.ınanın gecıyo ...sızı sevıyorumm

mınıto cok cok gecmıs olsun.. umarım tekrarlamaz hersey yolunda gıder..evet sana sonuna kadar katılıyorum once moral ve ınanc.

X