Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

selammm kızlar uzun zamandır sizi takip ediyorum.birbiriize verdiğiniz moral ve dayanışmanız süper.
ben 37+4 günlük hamileyim 3 ay önce vajinamın girişinde iç dudak mı derler oraya tam bilmiyorm oranın renginde böyle et beni gibi 2 tane bişey var siğile benzemiyo. SıZCE ACABA NEDıR haftaya çatı muayenem var ozaman dr a sorcam neymiş bakalım.
buarada 3 ay önce fark etmiştim ya sonra takmadım siğil sede tedavisini olurum geçer dedim eşimde çok destekledi bu konuda umursamadım 2 gün önce bi bakayım dedim 1 tanesi yok 1 tane kalmış galiba takmamak en iyisi.allah beterinden saklasın insanlar ne hastalıklar la uğraşıyorlar
ne kanserler ne tümörler. siğilde neymiş

rahim ağzında ki siğiller önce yakılmalıdır. yakılan parçalar patolajiye gönderilmeli we rahim ağzı kanseri olup olmadığı öğrenilmelidir. bunun sonucuna göre tedawi yöntemi uygulanmalıdır. kesinlikle rahim ağzı aşısı olunmalıdır. benim bu konuda tanıdığım uzman bi doktor war Op. Dr.Burcu K.ARSLAN tel nosuda 0212/571 55 01 bakırköyde yeri herkeze tawsiye ederim.

Yahu rahim azğında siğil mi olur ? Rahim ağzındaki bozukluk zaten kanser başlangıcı yani cin 1 denen şey değil midir? Rahim azğında herhangi bir zararlı hücre oluşumunda yakılma felan değil sadece o ufak bölge alınır ve temizlenir. Vajinayla yada vajina içi ile rahim ağzını karıştırmayın gözünüzü seveyim ya.

Arkadaşlar merhaba sayfalarca yazının hepsini okuyamadım ama bir miktar takip edebildim...

Ben de 5 sene önce yaşamıştım bu sorunu. Ozamanlar sanıyorum ki bu kadar bilinmiyordu. Ben de ne olduğunu bilmiyordum. İlk gittiğim doktor saçma sapan bir hap vermişti 3 ay kullanmıştım hiç etkisi olmamıştı ismi neydi hatırlayamıyorum küçük kırmızı haplardı...

Daha sonra tesadüfen bir cildiye uzmanına gitmiştim ve o anlatmıştı genital siğil olduğunu, cinsel ilişkiyle ya da hijyenik olmayan tuvaletler (Klozet) vs. gibi alanlardan bulaşabileğini...

Bana Aldara Krem verdi ve 4 ay boyunca kullandım. iki günde bir kullanıyordum ve 4 ay boyunca hiç ihmal ettiğim bir gün olmadı. ve sürekli hijyen sağladım...

Ve yok oldular... Çok şükür...

5 sene oldu ve bir daha yaşamadım. Çok kötü bir duygu şuan yaşayan arkadaşlarımı anlayabiliyorum. Allah en kısa zamanda hepinize şifasını versin...

merhaba arkadaşlar. 10 gün kadar önce doktorumun beni bütün hastalıklar bendeymiş gibi davranarak korkuttuğunu sizlere anlatmıştım. O korkuyla bana olan oldu. Zona oldum Karın bölgemde ve sırtımda bir sinir kuşağı boyunca yaralar çıktı. Bazen kendime keşke herşeyi oluruna bıraksaydım. hiç doktora gitmeseydim siğil tedavisi için bile diyorum Hastane fobim başladı. İnanın zona ağrısı çekerken doktora gitmekten kaçtım. Zar zor gittim. Allah hepimize yardım etsin. Ben kendimi çok üzdüm. siz sakın üzmeyin. geçecek bu zoruklar birgün.

ben uzun suredir aldara kullaniyorum, cikmakta olan bir sigili yaklasik 1 ayda yokediyor, hic aksatmadan surdum yalniz...aldara bende ise yaramadi diyenler gordum o yuzden yazayim dedim, aldarayi nasil kullaniyorsunuz o da onemli ise yaramasi icin. Surdugunuz bolge tamamen kupkuru olacak ve de duzenli olarak hic ihmal etmeden surulecek. Ayrica yeni yeni cikmakta olan sigilleri geciriyor, cikmis ve gelismis olan sigillerde etkili olamiyor. Doktorum bana aldara cok guclu, etkili bisey degildir demisti gercekten oyle ancak uzun sure kulanirsaniz fayda sagliyor. Ayrica 1 kutu da yetmiyor ve de pahali...En azindan yakilmasi gereken yerlerin sayisini azaltmis oldum ben....

gecmis olsun, neden o kadar korktun ki keske bu forumu okusaydin once...sigiller yetmiyormus gibi bi de oyle yaralar cikmis, acil sifalar diliyorum, zona yi ilk defa duydum neler var yarabbim

kızlar bu yazıyı ben yazmıştım ama kimse cevaplamamış sizce nedir acaba bana yardım edermisiniz

Canım sanırım düşük riskli bunlar değil mi? En azından yüksek riskli olmaması sevindirici bitanem. Ama yinede tabikide sık kontrol. Kal sağlıcakl...

kızlar bu yazıyı ben yazmıştım ama kimse cevaplamamış sizce nedir acaba bana yardım edermisiniz

Canım doktora gitmeden onların ne olduğunu bilemeyizki gülüm. Ama ben kötü bişi olduğunu sanmıyorum. Sen sıkıntı yapmadan muayene gününü bekle canım. Doktorun söyler zaten. İçini ferah tut olurmu... Hayırlısıyla yavrunu kucağına alırsın inş. Kal sağlıcakla tatlım...a.s.

Canım sanırım düşük riskli bunlar değil mi? En azından yüksek riskli olmaması sevindirici bitanem. Ama yinede tabikide sık kontrol. Kal sağlıcakl...

doktor sonuca bakti ve dusuk riskli cikti gozunaydin dedi
ancak ben netten baktim sonra 11 dusuk ama 66 bazi sitelerde olasi yuksek, bazilarinda da yuksek diyor...ancak 16,18 falan cikmadigi icin sevindim en azindan
yarin baska bi doktora daha gidicem bakalim o ne diyecek

HUMAN PAPILLOMAVIRÜS (HPV)
(ıLE ıLGıLı BıLıNMESı GEREKENLER)

HPV nedir?

• Human papillomavirüs (HPV) yaygın bir virüstür.
• HPV’nin 100’den fazla türü vardır, bunların çoğu nispeten zararsızdır ve farkedilebilir herhangi bir belirtiye yol açmadan kendiliğinden yok olurlar.
o Bunlardan yaklaşık 30 tip, kadın ve erkek genital bölgelerinde infeksiyona neden olur.

Genital HPV infeksiyonu ne kadar yaygındır ve kimler bu infeksiyona yakalanır?

• Tüm dünyada 630 milyon kişinin HPV ile infekte olduğu tahmin edilmektedir.
• Çoğu HPV infeksiyonu herhangi bir işaret veya belirti göstermez. Hiçbir belirti (siğil ya da benzeri gözle görülebilen işaret) görülmediği halde, virüs başkalarına geçebilir.

HPV infeksiyonu ne gibi sonuçlara yol açar?

• Çoğu HPV infeksiyonu, vücudun doğal bağışıklık yanıtı sayesinde ilk 1-2 yıl içinde yok olur.
• “Yüksek riskli” HPV tiplerinin -16, 18, 31 ve 45 gibi– neden olduğu infeksiyonlar eğer tekrarlarsa, rahim ağzı kanserine ve genital bölgedeki diğer kanserlere yol açabilir.
o Dünyada HPV 16 ve 18 tiplerinin, tüm rahim ağzı kanseri vakalarının %70’ine neden olduğu tahmin edilmektedir.
• “Düşük riskli” HPV tipleri, genital organlarda ve çevresinde kanseröz olmayan etli çıkıntılar şeklinde genital siğillerin oluşumuna neden olabilir.
o HPV 6 ve 11 tipleri, tüm genital siğillerin %90’ından sorumludur.
o Nadiren, HPV 6 ve 11 tiplerinin anneden geçmesi infantlarda tekrarlayan benign solunum sistemi papillomatozisine (RRP), neden olabilir.
• Gerek düşük, gerekse yüksek riskli HPV tipleri rahim ağzı lezyonlarına ve Pap Smear testinde (rahim ağzında kanser ve diğer hücresel değişimleri tespit etmek için kullanılan test yöntemi) anormal sonuçlara yol açabilir.

HPV kanser gelişimine nasıl yol açabilir?

HPV infeksiyonu genellikle yok olur; fakat yüksek riskli HPV tiplerinin sorumlu olduğu bazı infeksiyonlar sonunda rahim ağzı kanseri gelişebilir

HPV infeksiyonunun başlangıcından rahim ağzı kanserine gidebilen süreç HPV tipine göre değişir.
 HPV 6 ve 11 gibi düşük riskli HPV tipleri, kanser gelişimi açısından daha az bir risk oluşturur, ancak tekrar edebilirler . Genelde, HPV infeksiyonlarının çoğunluğu ilk 24 ay içerisinde yok olur. .
 HPV 16 ve 18 gibi yüksek riskli HPV tiplerinin sorumlu olduğu infeksiyonlar, CIN 2 ve daha ileri lezyonlara ilerleyebilir. HPV infeksiyonundan kaynaklanan CIN genellikle tedavi uygulanmadan yok olmakla birlikte, daha ileri düzeylerde (CIN 2/3) invazif kanser gelişme olasılığı daha yüksektir.
• CIN2/3 – sırasıyla orta düzeyde ve ciddi displazidir (ileri düzeyde servikal lezyonlar ve prekanseröz lezyonlar).
• CIN1 – anogenital siğiller gibi hafif displaziyi de kapsar

HPV infeksiyonunda teşhis ve tedavide neler bilinmeli?

• Rahim ağzındaki anormallikleri tespit eden Pap testleri, HPV’nin neden olduğu anormallikleri ortaya çıkaran yaygın bir testtir.
• Kadınlar hekimleriyle görüşerek düzenli olarak Pap tarama testleri yaptırmalı ve sonuçları üzerine hekimleriyle konuşmalıdır.

HPV infeksiyonu nasıl tedavi edilir?

• Halihazırda HPV infeksiyonlarını tedavi etmek üzere, bilinen bir anti-viral tedavi yoktur.
• HPV ile bağlantılı hastalıklar –genital siğiller, pre-kanseröz lezyonlar ve rahim ağzı kanseri- için çeşitli tedaviler uygulanmaktadır.

merhaba kızlar ben siğillerimi 1 ay içerisinde 2 kez yaktırdım .ikinci yaktırışım daha bir hafta oldu ve diğer taraflarda tekrar siğiller çıkmaya başladı.sizlerde böyle arka arkaya tekrarlama olan var mı?çok kaşıntı yapıyor kaşıntıyı nasıl kesiyorsunuz yada nasıl dayanıyorsunuz?kantoron yağı kullananan var mı siğillerin üzerinde etkisi ne derece acaba?acil cevap bekliyorum benim gbi yaşayan bayanlardan.allah kurtarsın bizi şu siğillerden....:çok üzgünüm:

efudixi vajina içine sıkan varmı dr öle söledide nasıl kullanıyorsunuz?

Ciddimisin sen gülüm :1shok::1shok::1shok: Ama bu yakıcı bir krem ya. Nasıl vajina içine sıkılır ki... Ben mahvoldum bu kremi sürerken her yerim yara oldu kanadı... Ama doktor söyledi diyorsun vardır bir bildiği sanırım. Ama birden okuyunca içine sıkılacak diye korktum ben. Umarım faydası olur tatlım... Geçmiş olsun tekrar...

aşı yaptıran var mı? nerde yaptiriyorsunuz? 2 tane aşı var hangisini yaptirdiniz?

Canım biliyorsundur belki ama ben yinede yazayım. Ben gardasil aşısının ilk dozunu oldum. Temmuz ayının 7 sinde de 2. dozu olacağım nasipse... Aşıyı eczaneden aldım. Tedavi olduğum hastanedeki acil ünitesindeki hemşirede aşıyı yaptı. Çok şükür hiçbir yan etkisi olmadı. Kal sağlıcakla canım...a.s.

Canım tekrar geçmiş olsun. Bazı hpv tipleri inatçı olabiliyor egecim. Kafana takıpta bunların çoğlamasını sağlama nolursun. Onlardan inatçı ol sen. Herhangi bir krem uyguluyorsan uygula temizliğine ve kuru tutmaya gayret et ve moralini yüksek tut. Bırak çıksınlar. Onlar çıksın sen yaktır. Yapacak birşey yok. Ama bunun sonu gelmeyecekmi bundan kurtulamayacakmıyım ben bu ne biçim böyle diye hayıflanma lütfen. Dediğim gibi bazı tipler inatçı oluyor. Sıkma sen canını içinide ferah tut. Geçecek Allahın izniyle. Birgün gelecek ki allah allah nerde bunlar diyeceksin tatlım :))))) Çok öpüyorum seni kal sağlıcakla.. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…