:))sidelya 79 beni güldürdün allhtan seni güldürsün. ama inan dün resmen bunalıma girmiştim tekrar çıktıklarını görünce ama bugün iyiyim.dr diğer yaraların düzelmeden yakamayız yeni çıkanlarıda dedi. bekliyorum artık yaraların iyileşmesini. geçen hafta yaktırdığımda biraz canım acımıştı inşallh acımaz bu seferki yakarken. benim siğiller bir hayli inatçıymış inanki arka arkaya çıkıyorlar ve kaşıntısı mahvediyor beni..
Canım biliyorsundur belki ama ben yinede yazayım. Ben gardasil aşısının ilk dozunu oldum. Temmuz ayının 7 sinde de 2. dozu olacağım nasipse... Aşıyı eczaneden aldım. Tedavi olduğum hastanedeki acil ünitesindeki hemşirede aşıyı yaptı. Çok şükür hiçbir yan etkisi olmadı. Kal sağlıcakla canım...a.s.
Pekcok çıkmaya başladıklarında, ciltte genişçe bölgeye akşam yatmadan önce baticon surmek işe yaramıştı bende. Birde üzüldüğüm zamanlarda çok artmışlardı, özellikle ilk öğrendiğimde. 2 aydır 4-5 tane olan ne olduğunu bilmediğim şey, ne olduğunu öğrenip, moralman yıkılınca 1 haftada sayıları acaip katlanmıştı. Kafaya takmamaya çalışmak gerekiyor. Cildime antiseptik sabun ve krem kullanmaya yeni başladım.Hem dezenfekte ediyo, hem yanıkları iyileştiriyomuş, görücez bakalım. 2 aydırda kıyafetlerim için çamaşır makinesine çamaşır suyu ekliyorum. Bence bu durumla dıştan temizlik ve ilaçla, içten vitamin ve sağlıklı beslenmeyle ve ruhen güçlü, olumlu olarak başetmek gerekio canlarım.a.s. Sevgiler
merhaba kızlar, aylardır kasığımda et beni zannetiğim şey meğerse siğilmiş, ne kadar da cahilim allahım
çok üzgünüm, kızlar burada yazılanları okuyunca korkularım arttı,
birbirinize ne güzel de moral veriyorsunuz
bir an önce tedaviye başlamam lazım.şuan görebildiği 3 tane var, bakmak görmek dahi istemiyorum
Bitanem hoşgeldin çok geçmiş olsun. Bak şimdi ilk yapman gereken kafanda çok fazla kurma bakalım. Değils eo 3 tane var ya yarın bir bakmışsın 10 tane olmuş. Sakın ha stres yok panik yok. Geçebilecek birşey bu merak etme. Siğilleri yok etmek için öncelikle bir cildiye uzmanı yada jinekologa gidiyorsun. Tedavine başlyorsun. Çünki siğiller oldukça bulaştırıcılığın oluyor. Eşinede geçebilir tatlım. Güzelim bak moralli olacaksın bunun geçeceğine inanacaksın ve geçiyor zaten. Eğer doktor gerek görürse smear testi yapar tipleme yapar aşı önerir. Doktorla birlikte karar verirsiniz. Hiç merak etme kalbini ferah tut korkma bakalım. Döğerin bak he :))) Canımsın ya...
Bak ben yüksek riskli tip taşıyorum hiç belli mi sırnaşık şey napalım güzelim bu virüs bizi uygun görmüş gelmiş. Bize düşen onu layığyla vücuttan defetmek :))) Ona gerektiği gibi sinir stres kızgınlık verip oldugu yerde memnun edip ikametini uzatmayalım lütfen :))) Çok öpüyorum seni gelişmeleri bizimle paylaşki bizde sevinelim senle tatlım. Sevgiler... a.s.
Arkadaşlar merhaba sayfalarca yazının hepsini okuyamadım ama bir miktar takip edebildim...
Ben de 5 sene önce yaşamıştım bu sorunu. Ozamanlar sanıyorum ki bu kadar bilinmiyordu. Ben de ne olduğunu bilmiyordum. İlk gittiğim doktor saçma sapan bir hap vermişti 3 ay kullanmıştım hiç etkisi olmamıştı ismi neydi hatırlayamıyorum küçük kırmızı haplardı...
Daha sonra tesadüfen bir cildiye uzmanına gitmiştim ve o anlatmıştı genital siğil olduğunu, cinsel ilişkiyle ya da hijyenik olmayan tuvaletler (Klozet) vs. gibi alanlardan bulaşabileğini...
Bana Aldara Krem verdi ve 4 ay boyunca kullandım. iki günde bir kullanıyordum ve 4 ay boyunca hiç ihmal ettiğim bir gün olmadı. ve sürekli hijyen sağladım...
Ve yok oldular... Çok şükür...
5 sene oldu ve bir daha yaşamadım. Çok kötü bir duygu şuan yaşayan arkadaşlarımı anlayabiliyorum. Allah en kısa zamanda hepinize şifasını versin...
Canım doktora gitmeden onların ne olduğunu bilemeyizki gülüm. Ama ben kötü bişi olduğunu sanmıyorum. Sen sıkıntı yapmadan muayene gününü bekle canım. Doktorun söyler zaten. İçini ferah tut olurmu... Hayırlısıyla yavrunu kucağına alırsın inş. Kal sağlıcakla tatlım...a.s.
merhabalar herkese
dun doktora kontrole gittim, daha once 6-7 tane olan sigiller icin aldara vermisti,ancak yenilerinin cikmasini engelleyemedi
doktor direncimin hala dusuk oldugunu soyledi
imuneks vermisti ,bir de vitamin verdi bu sefer
ayrica hemen asi yaptirdi orda, cervarix yapildi
cokoprens ben de 29 yasindayim ama doktor asinin biranonce yapilmasi gerektigini soyleyip, hemen hemsireye asiyi getirtti
asinin faydasi olacagini dusunuyorum dedi
ayrica sali gunu 3.defa yakilacak
bu arada kopekbaligi karacigeri yagi var, duydunuz mu bilmiyorum ama herderde deva biseymis hatta kanser hastalarina veriyorlarmis, surekli ucuk cikaran biriyle konustum, sirtinda bile cikiyormus ve bu yagi kullandiktan sonra gecmis, ayrica astimi varmis o da gecmis...kopekbaliklari hic hasta olmazmis...
yagi aldim bi denemeyi dusunuyorum, yanetkisi yokmus
bebem ılk bence boyutu kucukse yatır daha sona aldaraya basla benım daha bı senasım daha war ama yakma ıslemı cok korkuodum allahan dusundum gbı olmadı ıgnenın ucunu hısseetım o kadr dondurma ıslemını dr bana dedım gbı tawsıe etmedı tekrarlama olasılı yakmaya gore daha fazlamıs bıde bende hemen ası ol hpv nn yuksek kanser tıperınden korunmak ıcın
canım ya ne kadar moral dolu bir yazı bu böyleopuyorumnanaktanönümüzdeki hafta doktora gideceğim, testi yakmadan önce mi sonra mı yapıyorlar, aşı benim için geç galiba, 30 yaşına geldik artık:kedi:
okuduğum kadarıyla bağışıklık sisteminin güçlü olması lazımmış, onun için de bitkisel tedaviye başlayacağım, hayırlısı, kurban olduğum allah böyle dermanlı hastalık versin...
merhabalar..öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun..ama daha önce de defalarca söylediğim gibi bu hastalığın en büyük düşmanı MORAL.moralinizi bozmayın kendiliğinden geçen 1-2 tane siğil bile olabilir.ben bu deneyimi bir çoğunuzdan çok daha ağır atlattım..siz hep 7-8 tanelerden bahsediyorsunuz bende 50-60 tane vardı..şimdi zaman zaman 1 tane çıkıyor evde kendim asit sürüp yok ediyorum.ama 10 aydır 1 taneden fazla hiç çıkmadı.hepinizden şunu rica ediyorum.birbirimize moral verelim,destek olalım,gerekirse dr tavsiye edelim ama (eğer doktor değilsek) lütfen tedavi şekli atvsiye edip birbirimizin aklını karıştırmayalım.ben 2 kere ameliyat oldum,4 kere yakıldı ama geçmedi..doktorum dondurma işlemi yaptı ve bitti..bu bünyeyle alakalı bir rahatsızlık..öyle dordurma iyi değilmiş,yaktırmak lazımmış vs gibi tavsiyeler bence doğru değil.Arkadaşlarımızın doktorlarına güvenlerini kaybettirmekten ve iyileşme sürecini gereksiz yere uzatıp umutsuzluğa neden olmaktan başka işe yaramıyor bu tip söylemler..nacizane fikrim,nolur kimse kusura bakmasın..ama hel_in tedavi şekli önerip "dondurma ıslemını dr bana dedım gbı tawsıe etmedı tekrarlama olasılı yakmaya gore daha fazlamıs" deyince dayanamadım.. yasakkelimelmaz:
ayyy moralim bozuldu
ne ameliyati ya offff