- 20 Kasım 2017
- 1.812
- 1.100
Erkek arkafsinda sigil.varmi canimKızlar ya bişey sorucam kusura bakmayın biraz açik olabilir ama aklıma acayip takıldı. Şimdi ben hiç oral ilişki yasamadım. Erkek arkadasımla da zaten o tarz iliskilere geçene dek ara verdik ama geçen gün biraz yakınlaşma durumu oldu ve erkek arkadaşım kendi özel bölgesine eliyle temas ettikten sonra baş parmağını dudaklarıma götürdü o an tabi ayy hpv diyip fırlamadım ama gün bugündür içim içimi yiyor böyle bir durumda bulaş oluyor mudur ki? Vallahi düşun dusun kafam patladı
Valla yok diye biliyorum öyle detaylı bakmadım. Ama şimdi ben bunu nerden kaptığımi bilmediğimden böyle her seyden nem kapıyorum... Böyle bulaş olmaz dimi yaaErkek arkafsinda sigil.varmi canim
Canım çok düşük bi ihtimal o yüzden kafana takma ayrıca hpv öpüşerek bile bulasabilir yani oral kanser riski çok düşüktür %2 den azdır ve yillar süren sigara alkol vs olması lazımValla yok diye biliyorum öyle detaylı bakmadım. Ama şimdi ben bunu nerden kaptığımi bilmediğimden böyle her seyden nem kapıyorum... Böyle bulaş olmaz dimi yaa
canim bugun nasilsin ben.cok kotu hissrdiyorumCanım çok düşük bi ihtimal o yüzden kafana takma ayrıca hpv öpüşerek bile bulasabilir yani oral kanser riski çok düşüktür %2 den azdır ve yillar süren sigara alkol vs olması lazım
Canim bendr bunu bir doktora sordum benim de birlkteliggim.var uzun suren bende de sigil yok ondada gorunurde yok ben oral seks mevuzunu sordum doktorda senin yaomanda bir sorunnolmaz dedi onun sana yapmasi sorun olabilri demistiValla yok diye biliyorum öyle detaylı bakmadım. Ama şimdi ben bunu nerden kaptığımi bilmediğimden böyle her seyden nem kapıyorum... Böyle bulaş olmaz dimi yaa
Simdi biz bagisikligimza yuksek tutarsak bunu atlatiriz bidaha da bulamaz.oylemiVucudunuz virusu bir kez tanidiktan sonra bagisiklik sisteminiz onunla bas edecek kadar guclu ise ve geriletmis ise ayni virus bir daha bulassa sahi vucut direkt imha eder kabul etmez. Erkek arkadasinda sigil olmamasi hpv olmadigi anlamina gelmez. Erkeklerde hicbir belirti vermeden kalabiliyor aslinda belirti vermesi daha iyi vucut taniyip imhaya ugrasir. Elinden agzina bulasma ihtimali var mi az da olsa var ama agzindanyara yoksa bulas olmaz. Olsa bile agir epiteli diger derilere gore kat be kat hizli kendini yeniledigi icin daha kolay iyilesir. Bogazinin derinliklerine soktuysa sikinti olabilir
Yok hayır sadece dudaklarıma bastırdı biraz ağzımın içine dahi sürmedi elini ama maalesrf bende dudak içi yeme alışkanlığı var ister istemez parmaklari oraya temas etti o sebeple biraz gerildim yoksa bogazıma falan temas yokVucudunuz virusu bir kez tanidiktan sonra bagisiklik sisteminiz onunla bas edecek kadar guclu ise ve geriletmis ise ayni virus bir daha bulassa sahi vucut direkt imha eder kabul etmez. Erkek arkadasinda sigil olmamasi hpv olmadigi anlamina gelmez. Erkeklerde hicbir belirti vermeden kalabiliyor aslinda belirti vermesi daha iyi vucut taniyip imhaya ugrasir. Elinden agzina bulasma ihtimali var mi az da olsa var ama agzindanyara yoksa bulas olmaz. Olsa bile agir epiteli diger derilere gore kat be kat hizli kendini yeniledigi icin daha kolay iyilesir. Bogazinin derinliklerine soktuysa sikinti olabilir
Alkol çok sık almasam da sigara kullanıyorum maalesef..Canım çok düşük bi ihtimal o yüzden kafana takma ayrıca hpv öpüşerek bile bulasabilir yani oral kanser riski çok düşüktür %2 den azdır ve yillar süren sigara alkol vs olması lazım
Karşılıklı olarak oral yasamiyoruz.. Bir dönem bir kac kere o yapmişti ama o zaman siğilim falan yoktu benimCanim bendr bunu bir doktora sordum benim de birlkteliggim.var uzun suren bende de sigil yok ondada gorunurde yok ben oral seks mevuzunu sordum doktorda senin yaomanda bir sorunnolmaz dedi onun sana yapmasi sorun olabilri demisti
Hpv bir virustur grip gibi veya diger virusler gibi tek farki onlar ic dokularda olur hpv dış epitelde o yuzden gec farkedilir vucut tarafindan. Ve sizi bir kez hasta edip iyilestiginiz grip virusu ertesi yil sizi hasta edemez. Grip her yil kendini degistirir oyle gelir. Ki zaten prolaktif yani önleyici aşilar var tekrar bulasabilecek olsa asi olur muydu. Ama 40 farkli tur var birine bagisiklik kazanirsin 39 u gelebilir. Arastirmalara bakiniz yasi 20 ile 26 arasinda en yogun gorunur hpv sizce bubyastakiler mi daha cok iliski yasiyor kesinlikle hayir 26 ve 40 yasinsakiler daha once kapip iyilesmis ve bagisiklik kazanmis oluyorlar o yuzden. Sen 30 a kadar hic kapmadin 30 da kaptin 32 yasina kadar cekeceksin napalim...anlasildi mi en basithaliyleSi
Simdi biz bagisikligimza yuksek tutarsak bunu atlatiriz bidaha da bulamaz.oylemi
Anladim.canim teskur ederim.cvpn icin benim.gittigim bir doktorda oyle dedi nasil.grip.olursun agizna yuzune ucuklar.atar buda boyle bisey dedi kiminde sigil.kiminde rahim ici lezyon olur kiminde sigil dedi ben ogrendikten sonra 1burvuk ay birlkte olmadim ama su an bir korunuyoruz bi korunmuyoruz yani dktorla. Bu yondede ciddi bisey demedi bir cok.kisiyede dmeemis ama.bilemedim.hic ilac kullanmiyorum artik gereksiz ilac kuallaniyorudm geeekmedikce kullanmiyorum bir imnnuneks içiyorum bide bagiikliga etki edebilcek seyelr tuketiyorm yani zaten hijyenik bir insanim ama dahada artiridim bu sekilde.atarmi vurusi bilmiyormHpv bir virustur grip gibi veya diger virusler gibi tek farki onlar ic dokularda olur hpv dış epitelde o yuzden gec farkedilir vucut tarafindan. Ve sizi bir kez hasta edip iyilestiginiz grip virusu ertesi yil sizi hasta edemez. Grip her yil kendini degistirir oyle gelir. Ki zaten prolaktif yani önleyici aşilar var tekrar bulasabilecek olsa asi olur muydu. Ama 40 farkli tur var birine bagisiklik kazanirsin 39 u gelebilir. Arastirmalara bakiniz yasi 20 ile 26 arasinda en yogun gorunur hpv sizce bubyastakiler mi daha cok iliski yasiyor kesinlikle hayir 26 ve 40 yasinsakiler daha once kapip iyilesmis ve bagisiklik kazanmis oluyorlar o yuzden. Sen 30 a kadar hic kapmadin 30 da kaptin 32 yasina kadar cekeceksin napalim...anlasildi mi en basithaliyle
Noldu kuzum neyin var ?canim bugun nasilsin ben.cok kotu hissrdiyorum
Black sen ocak ayında varlığından haberdar oldun.muhtemelen öncesinde vardı nezaman bulaştığını bilmen mümkün değil.bende 2 sene önce bende olduğunu ögrendim ama karamandan beri var bilmiyorum.sadece tahmin ediyorumArkadaslar.bisey sormak.istiyorum bilginiz varmi bu hpv enfeksiyonu bende ocak ayinda cikti ya ben 1 bucuk aylik kortizon ilaci kullanmistim onun yuzundenmi olustu acaba bilginiz varmi yani intenten bakiyorum kotizon ilaclari bagisikligi etkiliyormus diye yaziyor ama kafam karisiyor dusunce kortizon kulandimda ondanmi.dustude bulasti yoksa ilgisi yokmu anlamadim 7 ay oncesinde kullanmistim
Belki cin1 olması kortizonlu ilaçtan veya bağışıklığının düşmesinden olabilirArkadaslar.bisey sormak.istiyorum bilginiz varmi bu hpv enfeksiyonu bende ocak ayinda cikti ya ben 1 bucuk aylik kortizon ilaci kullanmistim onun yuzundenmi olustu acaba bilginiz varmi yani intenten bakiyorum kotizon ilaclari bagisikligi etkiliyormus diye yaziyor ama kafam karisiyor dusunce kortizon kulandimda ondanmi.dustude bulasti yoksa ilgisi yokmu anlamadim 7 ay oncesinde kullanmistim
Evet canim ocagin 21inde cikti ogrendim bagisiklik dediler sureklo bende baktim netten kortizon igne si ve hapi kullandim onun 7 8 ay oncesinde cok uzun sureli kulkanmadim ama nette kortizon haplari bagisikligi baskilae yaziyo bu kafami karistirdi bide burdaki aekadaslara soruyum dedimBlack sen ocak ayında varlığından haberdar oldun.muhtemelen öncesinde vardı nezaman bulaştığını bilmen mümkün değil.bende 2 sene önce bende olduğunu ögrendim ama karamandan beri var bilmiyorum.sadece tahmin ediyorum
Evet belki yani belki daha onceden belki uzun suredir vuris vardi sonradan cin1e donduBelki cin1 olması kortizonlu ilaçtan veya bağışıklığının düşmesinden olabilir
Mesela ben hamile olmadan önce sadece virüs vardı cin1 değildim.hamilelik ve lohusalık bağışıklığın düştüğü dönemler.lohusaligim bitti tekrar batırdım 1 yılı 2 ay geçmişti.cin1 olduğumu ogrendim