- 18 Nisan 2019
- 44
- 30
- 36
Sizde hpv varmiHPV diye google ye yazdiginizda ilk cikan sonuclar kanser le ilgili binlerce yazi ve ne yazik ki bunlar bilimsel arastirma siteleri degil haber sitelerinin yazilari. Malum dikkat cekmek icin korkutuyorlar. Turkiyede bu konuda arastirma da olmadigi icin sallama bilgiler veriliyor insanlarin psikolojisiji bozuyor. Ben arastirmalarimi yabanci makalelerden yapiyorum.
https://www.cancertherapyadvisor.co...ervical-pre-invasive-diagnosis-and-treatment/
ornegin siradan bir site yabanci dilde ama cok guzel anlatmis. Bir paragrafini cevirip yapistirayim.
HPV, rahim ağzı kanserinin patogenezinde merkezidir ve virüs vakaların% 99'unda tespit edilmiştir. Ayrıca, HPV vulva, vajina, anüs, orofarinks ve penis kanseri dahil diğer malignitelerle de ilişkilendirilmiştir. Bugüne kadar, yaklaşık 40 tanesi anogensiyel enfeksiyonlarla ilişkili olan 100'den fazla HPV alt tipi tanımlanmıştır ve bunlar hem düşük riskli hem de yüksek riskli alt tipleri içerir. En sık görülen düşük riskli alt türler, anjektif kondiloma veya genital siğil vakalarının% 90'ından fazlasını oluşturan HPV 6 ve 11'dir. HPV 16 ve 18 en yaygın yüksek risk alt tipleridir ve rahim ağzı kanseri vakalarının% 70'ini oluşturur. HPV'ye karşı korunmak için profilaktik aşılar halen mevcuttur (profilaktik aşılar ile ilgili bölüme bakınız).
HPV enfeksiyonu gerekli, ancak CIN geliştirmek için yeterli değil. Enfeksiyonların% 90'ından fazlası, tedavi olmadan bir yıl içinde bağışıklık sistemi tarafından kendiliğinden temizlenir. CIN 1 lezyonlarının yaklaşık% 60'ı tedavi olmadan geriler ve% 1'den daha azı kansere ilerler. Bununla birlikte, CIN 2'nin% 5'inin ve CIN 3 vakalarının% 12'sinin tedavi edilmediği takdirde invaziv kansere ilerleyeceği tahmin edilmektedir. Genel olarak, CIN'in kansere ilerlemesi 10 ila 20 yıl alır, bu da tespit ve tedavi için önemli bir süre sağlar. CIN'den kansere ilerleme, kalıcı HPV enfeksiyonu gerektirir.
Hpv 16 vardi ama sanirim uzun zamandir vardi. Ilk testte var gorundu 2 ay sonra bir test daha yaptirdim yok gòründü. Normalde 1 2 yilda geciyor benim bagisikligim iyi ama baska bir rahatsizlikla ayni anda ortaya cikti sinir stres zamaninda. O donem sikintili olmasaydi belki hic belirti vermden bitecekti. Son zamanlarina rast gelmis sanirim. Su an yok bir sey. Ama almanya ingiltere amerika kanada cin japonya avusturalya kuba meksika bir cok ulkeden makale okudum. Mutlu olun. Dunyanin neredeyse yarisinda var. Kiminde tehlikesiz kiminde tehlikeli kiminde belli olmadan yok oluyor.Sizde hpv varmi
Ozel bir soru ama b asamada cinsel yasaminiz devam ettimi neler yaptiniz korundunuzmuV
Hpv 16 vardi ama sanirim uzun zamandir vardi. Ilk testte var gorundu 2 ay sonra bir test daha yaptirdim yok gòründü. Normalde 1 2 yilda geciyor benim bagisikligim iyi ama baska bir rahatsizlikla ayni anda ortaya cikti sinir stres zamaninda. O donem sikintili olmasaydi belki hic belirti vermden bitecekti. Son zamanlarina rast gelmis sanirim. Su an yok bir sey. Ama almanya ingiltere amerika kanada cin japonya avusturalya kuba meksika bir cok ulkeden makale okudum. Mutlu olun. Dunyanin neredeyse yarisinda var. Kiminde tehlikesiz kiminde tehlikeli kiminde belli olmadan yok oluyor.
Cok gecmis olsun bu arada sizede iiiki gundur guzel.swyler yaziyorsunuzOzel bir soru ama b asamada cinsel yasaminiz devam ettimi neler yaptiniz korundunuzmu
Zaten böyle virüsler ekmek ve şekere yöneltiyor kesinlikle bırakın yaemeyin ben 2 aydır şekeri bıraktım ve hiç geçmeyen kokudan muzdatiptim ve şuanda yok oldu.candida mantarı var büyük ihtimal onuda şeker besliyor bende bıraktım ve iyiyimBende aksine seker ekmek tuketmeyen ben hpvden sonra anormal bir sekilde abur cubur seker cikolata ekmege basladim
Dedigim gibi farkettikten sonra 2 ay hic birsey yasamadim. Asil canimi sîkan diģer rahatsizlik iyilesince moralim düzeldi. Bir yara vardi kendiliginden iyilesti gecinde bir test yaptirdim 2 ay once pozitif olan test negatif cikti. Iyi beslenen biriyim alkol sigara yok. Guzel filmler izlerim. Eglenirim. Hayatin sonu degil... hiv virüsü nün yaninda bu bir hiç. Şükredin.Ozel bir soru ama b asamada cinsel yasaminiz devam ettimi neler yaptiniz korundunuzmu
Ben yaklasik 3 senedir ekmek asitli icecek ve seker kullanmiyorum ara ara nadir cikolta tuketiyordim ama beyaz ekmek tuketmye basladimZaten böyle virüsler ekmek ve şekere yöneltiyor kesinlikle bırakın yaemeyin ben 2 aydır şekeri bıraktım ve hiç geçmeyen kokudan muzdatiptim ve şuanda yok oldu.candida mantarı var büyük ihtimal onuda şeker besliyor bende bıraktım ve iyiyim
Cook gecmis olsun Allah sifa versinDedigim gibi farkettikten sonra 2 ay hic birsey yasamadim. Asil canimi sîkan diģer rahatsizlik iyilesince moralim düzeldi. Bir yara vardi kendiliginden iyilesti gecinde bir test yaptirdim 2 ay once pozitif olan test negatif cikti. Iyi beslenen biriyim alkol sigara yok. Guzel filmler izlerim. Eglenirim. Hayatin sonu degil... hiv virüsü nün yaninda bu bir hiç. Şükredin.
Tamamen çikolatayı ve ekmeği kesin vitaminlere baktirip takviye alınBen yaklasik 3 senedir ekmek asitli icecek ve seker kullanmiyorum ara ara nadir cikolta tuketiyordim ama beyaz ekmek tuketmye basladim
Tam buğday unlu ekmeği de mi acaba?Tamamen çikolatayı ve ekmeği kesin vitaminlere baktirip takviye alın
O daha zararliTam buğday unlu ekmeği de mi acaba?
Evet birakicam bende canimTamamen çikolatayı ve ekmeği kesin vitaminlere baktirip takviye alın
Yapmayın, rahminizi aldırmayın. 2 doktorda karar vermeyin. Cin 3 durumunda bile rahim alınmıyor. Rahim ağzı alınır ve rahim ağzı kendini yeniler. Kaç arkadaşım var leep olup kurtulan. Yahu rahim kanserinde bile rahim alınması en son noktada oluyor. Siz rahmin alınmasının başka bir rahatsızlık sebebiyle olmadığına emin misiniz?Bu başka bir dr.a daha gözüktüm.o da ameliyat en sağlıklısı.Tip 51 tehlikeli dedi.salı saat 2 de ameliyata giriyorum.rahimağzı ve rahim alınacak.menepoza girmemem için yumurtalıklar kalacak
Adetliyken demek istedin canim galiba)) yani bende yaptirdim daha once ama adetin bittikten sonra abdets alip yaptirman daha iyi diye biliyorumKızlar alakasız olucak ama bunun için konu acmak istemedim aldatırken rofle yapılırmı sac boyanirmi ya emin olamadim kuzenimin düğünü için yaptircam da
Ay evet balim yanlış yazmışım :) tmm kuzum bekliyim ben o zaman dugun den sonra artik:)Adetliyken demek istedin canim galiba)) yani bende yaptirdim daha once ama adetin bittikten sonra abdets alip yaptirman daha iyi diye biliyorum
Sen bilirsin tabiki canim ama acelen yoksa bekle guzel temizlen abdestini al oyle yaptirAy evet balim yanlış yazmışım :) tmm kuzum bekliyim ben o zaman dugun den sonra artik:)