Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Therapeutic(tedavi edici asi calismalari)
1. The efficacy and safety of Tipapkinogen Sovacivec therapeutic HPV vacc... https://t.co/2EeB6K9Lzc
2. VGX-3100, Inovio's Phase 3 HPV immunotherapy, was selected as "Best Therapeutic Vaccine" at World Vaccine Congress held this week in Washington D.C. Read more: https://t.co/CljocCxtaJ

Birmingham üniversitesinde de ciddi bir calisma var. Yeni gelismeler olunca paylasirim

Tedaviler
1.Yall! Mexican Scientist Develops 100% Cure Against HPV Which Leads To Cervical Cancer - https://t.co/xPAF9e3YGa https://t.co/Xf3redLHyo

Son haberler bunlar.

Teşekkür ederim kızlar.ben yıkılmış durumdayım.tamamen çöktü sinirlerim.ve beni kimse anlamıyor sanki
Ya neden yüklüyorsun ne var bunda bu kadar kendinizi üzmeyin daha kötü şeylere mal olur.pozitif düşünerek bunu yanacağız bağışıklık güçlendirin spor yapın 6 ayda bir kontrol ettirin bisey olmayacak allahın izniyle bendede 16 ve 51 var ama takmıyorum herkes nasıl atlattıysa bizde atlarız evelaallah

Òncelikle forumu 1 yildir takip ediyorum yeni acma karari aldim. Cok hayat hikayesi okudum burda. Herkese merhabalar. Bir cok sorunuza burdan cevap verebilirim. Oncelikle Hpv 16 ve 18 i olanlar icin guzel bir haberim var firma adini verirsem reklam olur mu bilmiuorum xgx3100 diye bir asi 3. Faza gecti ve hpv konusunda en basarili asi ödulunu aldi. Kisa zamanda piyasada olacagini umut ediyorum. Ve daha baska bir cok tedavi yontemi var. Meksika da almanyada ingilterede. Tedaviler bulundu. Kimisi %100 kikisi %30 tedavi garantisi veriyor. Tùrkiye de bu konuda ne bir calisma var ne de doktorlarin bilgisi yeterli. Kimse canini sikmasin. Amerika da 80 milyon insanda var bu meret. Onleyici asilari hepiniz biliyorsunuz ama malum ki yakalanana kadar kimse bu enfeksiyon hakkindabir sey bilmiyordu. TheraPeutic asilar yogun bjr sekilde arastiriliyor kisa zamanda hallolacak bir hastalik.
Merhaba bu asi tedavimi ediyor koruyormu bilginiz varmi merak ettigim icin soruyorum doktormusunuz yada nasil bir bilginiz var sorun merak ettiklernizi yazmisiniz merak ettim. Sakin yanlis anlamayin kotu niyetle sormuyorum

Birde sormak istedigim bisey var remuslupin arkasimda bagisikligi guclendirin diye yazmis ama bu kadarmi insanin bagisikligi duser yada doktora sordugumuzda bagisiklik icin bisey kullanmana gerek yok der ben kortizon kullandim ona bagladim belki o dusurdu diye 1 bucuk aylik kullnimim oldu doktora dedim onla ilgisi yok. Dedi yani bukadar cok insaninda bagisiklimi dustu anlamadim anlsmiyoruum

Canım hücre değişimimi var ameliyat dedi.
Şükür smir temiz çıktı.anksyete oluştu bende bu hastalık yüzünden.olmayacağın varsa da olur dedi.şu anda aneliyat öncesi tahliller yapıldı.aynı anda psikiatriye şimdi randevu alıcam.12 ginde sinirler gitti.4 doktor ve bir sürü tahlil beni bitirdi sanırım.

Merhaba bu asi tedavimi ediyor koruyormu bilginiz varmi merak ettigim icin soruyorum doktormusunuz yada nasil bir bilginiz var sorun merak ettiklernizi yazmisiniz merak ettim. Sakin yanlis anlamayin kotu niyetle sormuyorum

Canım ben de baktım merak edip arkadasın paylasımlarına. Tedavi edici aşılar olduğu yazıyor.🤗

Birde sormak istedigim bisey var remuslupin arkasimda bagisikligi guclendirin diye yazmis ama bu kadarmi insanin bagisikligi duser yada doktora sordugumuzda bagisiklik icin bisey kullanmana gerek yok der ben kortizon kullandim ona bagladim belki o dusurdu diye 1 bucuk aylik kullnimim oldu doktora dedim onla ilgisi yok. Dedi yani bukadar cok insaninda bagisiklimi dustu anlamadim anlsmiyoruum
Canım aslında söyle oluyor o olay. İlk önce bu virüs vücuda alındığında kana karısmadığı için bağışıklık sistemi tanıyamıyor saklanıyor yani. Sonrasında virüs kuluçkadan çıkıp aktif hale geliyor ve lezyonlarda bir dönem artış gercekleşiyor bu sırada bağışıklık sistemi virüsleri farkedip onlarla savaşmaya baslıyor. Tedavi yapılıp siğillerden kurtulduktan sonra ise bağışıklık yüksek tutulduğunda bu virüslerden tamamen kurtulunuyor. Çünkü bağışıklık sistemi de bu virüsleri tanıyıp onlarla savaşmaya baslıyor. Siğilsiz tiplerin sinsi olması yani siğil cıkarmaması onların bağışıklık sisteminden kaçmasını kolaylastırıyor ve riskli olmalarına sebebiyet veriyor. Anladığım bu benim canım.

Ameliyat öncesi dr.un verdiği bilgiyi aktarıyım.siğiller tehlikeli tür değil.risk taşıyan türler dış yüzeyde değil seviks dediği rahim ağzında oluyor sadece.rahim ağzı alındığı takdirde zaten kökü ile beraber o tip hpv ortadan kalkıyormuş.sadece dışarıda sigiller yani tehlikesiz.ameliyat sıradında onları da halkedecek tekrarlama ihtimali var.ama mesala bendeki 51 olmicak artık.çünki kanda değil sadece rahim apzında oluyor

A
Canım aslında söyle oluyor o olay. İlk önce bu virüs vücuda alındığında kana karısmadığı için bağışıklık sistemi tanıyamıyor saklanıyor yani. Sonrasında virüs kuluçkadan çıkıp aktif hale geliyor ve lezyonlarda bir dönem artış gercekleşiyor bu sırada bağışıklık sistemi virüsleri farkedip onlarla savaşmaya baslıyor. Tedavi yapılıp siğillerden kurtulduktan sonra ise bağışıklık yüksek tutulduğunda bu virüslerden tamamen kurtulunuyor. Çünkü bağışıklık sistemi de bu virüsleri tanıyıp onlarla savaşmaya baslıyor. Siğilsiz tiplerin sinsi olması yani siğil cıkarmaması onların bağışıklık sisteminden kaçmasını kolaylastırıyor ve riskli olmalarına sebebiyet veriyor. Anladığım bu benim canım.
Anladim canim cok sagol

Önleyici asilar zaten mevcut. Cervalix gardasil.bir de çin de 30 tipe karsi onleyici asi uretildi. Yeni calismalar tedavi etmeye yonelik ama 40 a yakin turu bulunan bu virus un her biri farkli yontem izliyor. O yuzden her tip icin ayri asi bulunmasi lazim. En kotusu 16 ve 18 onlarin calisma sistemi kendi dna larini hucre dna sina kopyaliyorlar. Ve sanki hucrenin bir parcasi gibi davraniyor tespit edilemiyor vucut tarafindan. Bu virus e6 ve e7 proteini uretiyor tedavi edici vgx3100 de bu proteini hedef aliyor. Aslinda hucre icerisinde p54 proteini eger hucre amacinin disina cikarsa hucreyi kendini oldurmesine saglar. Kansere cevirmesin diye ama hpv16 ve 18 bu protenini baskiliyor. O yuzden bunlar tehlikeli. Diger turlerle vucut daha kolay bas ediyor. Simdi bagisikliga gelince turkiye de 25 milyon insanda hpv var turune bagli olarak 24 milyonunda hic bir belirti vermeden vucut tarafindan atiliyor. 1 milyon isinin de 900 000 hafif atlatiyor. 100 000 kisi icerisinde de kansere ilerleyecek olan 100 kisidir en fazla. Yani aslinda bagisikligin genelde herkesin mi dusuk diye burda yazan 1000 kisiye baglayarak degerlendirme yapmamiz biraz yanlis olur.

Genel olarak asinin calisma mantigi yine sizin bagisiklik sisteminizi indüklemek ve harekete gecirmek yine bu virusu kendi bagisikliginiz yenecek kendinize iyi bakin moralinizi yuksek tutun. Sigara ve kotu aliskanliklarinizi birakin. Inanin ve bunu atlatacaginizi bilin......

Önleyici asilar zaten mevcut. Cervalix gardasil.bir de çin de 30 tipe karsi onleyici asi uretildi. Yeni calismalar tedavi etmeye yonelik ama 40 a yakin turu bulunan bu virus un her biri farkli yontem izliyor. O yuzden her tip icin ayri asi bulunmasi lazim. En kotusu 16 ve 18 onlarin calisma sistemi kendi dna larini hucre dna sina kopyaliyorlar. Ve sanki hucrenin bir parcasi gibi davraniyor tespit edilemiyor vucut tarafindan. Bu virus e6 ve e7 proteini uretiyor tedavi edici vgx3100 de bu proteini hedef aliyor. Aslinda hucre icerisinde p54 proteini eger hucre amacinin disina cikarsa hucreyi kendini oldurmesine saglar. Kansere cevirmesin diye ama hpv16 ve 18 bu protenini baskiliyor. O yuzden bunlar tehlikeli. Diger turlerle vucut daha kolay bas ediyor. Simdi bagisikliga gelince turkiye de 25 milyon insanda hpv var turune bagli olarak 24 milyonunda hic bir belirti vermeden vucut tarafindan atiliyor. 1 milyon isinin de 900 000 hafif atlatiyor. 100 000 kisi icerisinde de kansere ilerleyecek olan 100 kisidir en fazla. Yani aslinda bagisikligin genelde herkesin mi dusuk diye burda yazan 1000 kisiye baglayarak degerlendirme yapmamiz biraz yanlis olur.
Ay sen iyi ki geldin ☺️

Genel olarak asinin calisma mantigi yine sizin bagisiklik sisteminizi indüklemek ve harekete gecirmek yine bu virusu kendi bagisikliginiz yenecek kendinize iyi bakin moralinizi yuksek tutun. Sigara ve kotu aliskanliklarinizi birakin. Inanin ve bunu atlatacaginizi bilin......
Canim yazdiklarij icin tesetkur ederim su mubarek gunde guzel bir haber bu yani herkeste bagisiklik yuksek.tut deniliyo atar vucut deniliyor biraz bilgi ve kafa karisikligi olusuryir.i.yuzden sordum ben de hpv 16 cin1 var sadece takip onerdi doktor bircok kadinda olduuunu soyledi abartma dedi onemsemedi fazla.ama internette okuduklarimiz belkide kotu yapiyor bizi okumayip.doktirun dedigiyle kalsak bizde abartmiycaz belki doktor bir sene icerisnde bagisiklik.sisteminin yok ettigini soyledi ben sigara alkol.kullanmiyorum bu hpvde onve diizmden ameliayt oldum odemden dolayi kortizon ilaci kullandim belkide ondan olmustur diye.dusndum kortizon bagikilik baslkilayici ilaclar mis ve ufak bir agrimda antibiyotik icne bir insandim su an hic bir sey kullanmiyorum basim agirsa bile icemmeye caksiyirum geciyo yani ek takvilyeler aldim probolis kefir immuneks corekotu yagi sirke kualanmaya basladim yani bagisiklik.sistemi denikiyor ya o yuzden genelme olarak bu kadar kadinin mi dustu diye dusundum

Ne kadar güzel haberler bunlar :) Faz3 calısmaları da tamamlandıktan sonra vallahi kurtuluyoruz

Şükür smir temiz çıktı.anksyete oluştu bende bu hastalık yüzünden.olmayacağın varsa da olur dedi.şu anda aneliyat öncesi tahliller yapıldı.aynı anda psikiatriye şimdi randevu alıcam.12 ginde sinirler gitti.4 doktor ve bir sürü tahlil beni bitirdi sanırım.
Sen acil psikiyatriye git canım ameliyat için çok erken yani bekle biraz başka doktorlara görün. Ve sen bunu unut bir süre bak bisey olmayacak 6 ayda bir kontrollerini yaptır beslenmeme dikkat et. şeker ve ekmeği çıkar hayatından.psikolojik destek alirsan daha iyi olacaksin

Sen acil psikiyatriye git canım ameliyat için çok erken yani bekle biraz başka doktorlara görün. Ve sen bunu unut bir süre bak bisey olmayacak 6 ayda bir kontrollerini yaptır beslenmeme dikkat et. şeker ve ekmeği çıkar hayatından.psikolojik destek alirsan daha iyi olacaksin
Bende aksine seker ekmek tuketmeyen ben hpvden sonra anormal bir sekilde abur cubur seker cikolata ekmege basladim🙄🤔

X