Ben de öyle biliyordum.ortak tuvaletlerden bile kapa bilirsiniz söyledi her iki dr.ortak kullanım yerlerinden bulaşması zor bir virüs bu çünkü kılıfsız ve canlı konak hücreye ihtiyacı var açık alanda canlı kalamaz
cin1 hpvsiz de olan bir şey. başta benim de hpv negatifti ve cin1im vardı. doktorlar cin1e müdahale etmiyorlar takip veriyorlar zaten ben takibe gittim ama sonuç hep aynı çıktı arkadaşın gibi gamsız olsaydım belki benim de geçerdiValla onda cin1 olmuştu sanırım. Benimde burda yana yakıla soru sorma sebebim o zaten. Hem siğilim yapan tipi hemde riskli tipi vardı yanılmıyorsam. Ancak cin1 de herhangi bir işlem ya da tedavi görmedi. Hatta şoyle ki cin1 i öğrendikten sonra 2 yıl falan asla kontrollere gitmedi hayatında da hiçbir seye dikkat etmedi. Korunmasız ilişkiye devam etti ve devamlı partner değistirerek yaptı bunu -bence çok düşüncesiz bir davranış- Temizlenmesini jilet ve lazer epilasyonla devam ettirdi ki hpvde ikiside önerilmiyor negatif alınana dek. Bağışıklık güçlendirmek adına falan da herhangi bir şey yapmadı. 2 yılın sonunda yine genital bölgesinde bir şey çıkmış o da siğil diye yaktırmaya gitti ama siğil değilmiş başka bir şeymiş. Smear ve hpv testinden de temiz sonuçlarla döndü. Yani inan o atabildiyse gerçekten bizim atamamamız çok enteresan olur gibi geliyor bana..
Kuzum lösemi mi atlattın? Geçmiş olsun rabbim bir daha göstermesin Insallah.. Çok sevinirim canım valla bileklerimi dikine kesmeme az kaldı... kimseye bişeyde diyemiyorum ailem arkadaslarim kimseyle paylaşamıyorum içinde patlıyor resmen.. Ve kasik agrim var çok şimdi diyorum kesin iltihap oldu tüplerim mi yapıştı ya çocuğum olmazsa diye hayati zehir ettimÇok üzüldüm adına anksiyete sorunu bende de var 19 yaşında bana ikinci kez lösemi dediklerinde çilgın bir anksiyete başlangıcına adım atmıs oldum. Ancak gerçekten bu konuda canını sıkmana gerek yok elbet vücuttan giden bir virüs bu. Anksiyeteninde -sadece boşanman için söylemiyorum yanliş anlama bu senin hür iraden- hayatını bu denli mahvetmesine izin vermemelisin.. Çünkü düsündükçe içinden çıkılamaz bir hal alabiliyor. İstersen bu konuda yardımcı olmaya çalısabilirim. Çünkü ben anksiyete belasını kendim minimum düzeye indirdim. Uzun ve yorucu olsa da tüm hayatımı mahvetmektense birazcık üstüne gitmeye değer..
ortak tuvalet çok zor çamaşır suyu hiç değmemiş olmalı ki virüs ölmesin, bulaştıran kişinin sıcaklığı soğumadan oturmanız lazım, bulaştıran kişinin açıkta siğili olmalı ve nemli olmalı. %1 oran veriyorlar o bile yüksek bir oranmışBen de öyle biliyordum.ortak tuvaletlerden bile kapa bilirsiniz söyledi her iki dr.
Hiç sorma 2 yılımı zehir etti.. Evde büyüler mi yapmadı, internetten tanıstığı adamları gecesine eve getirip sabah beni adamla tek bırakıp evden mi gitmedi, eve adam getirecek diye bana ne temizlikler adamlara ne hizmetler ettirdi düşündükçe bile tepem atıyor. Birde sağolsun benden 15 yaş kadar büyüktü yaşıyla ve eve sonradan gelme durumumdan olsa gerek konuşa konuşa beynimi yedi ve yaptırdı. Allah kimselere vermesinHay maşallah o nasıl bi ev arkadasiymis öyle
Evet bence de biraz gamsız olmak gerekiyor.azönce kardeşimle konuştum.bende de var dedi.geçenlerde vardı ben de bi ara yine gidip yaktırıyım dedim bu gün baktım kendi kendisine yok olmuş.çok rahat ve gamsız benim katdeşimcin1 hpvsiz de olan bir şey. başta benim de hpv negatifti ve cin1im vardı. doktorlar cin1e müdahale etmiyorlar takip veriyorlar zaten ben takibe gittim ama sonuç hep aynı çıktı arkadaşın gibi gamsız olsaydım belki benim de geçerdi
Teşekkür ederim canım ama yok lösemi değilmiş sağolsunlar yanlış teşhis koyarak 2 defa beni delirtmeyi başardılar sonunda..
Kuzum lösemi mi atlattın? Geçmiş olsun rabbim bir daha göstermesin Insallah.. Çok sevinirim canım valla bileklerimi dikine kesmeme az kaldı... kimseye bişeyde diyemiyorum ailem arkadaslarim kimseyle paylaşamıyorum içinde patlıyor resmen.. Ve kasik agrim var çok şimdi diyorum kesin iltihap oldu tüplerim mi yapıştı ya çocuğum olmazsa diye hayati zehir ettim
böyle şeyler de hep bizim gibi pimpirikli insanların başına gelirEvet bence de biraz gamsız olmak gerekiyor.azönce kardeşimle konuştum.bende de var dedi.geçenlerde vardı ben de bi ara yine gidip yaktırıyım dedim bu gün baktım kendi kendisine yok olmuş.çok rahat ve gamsız benim katdeşim
He canım sen ne güzel yaşamamıştım bir şey olmaz içini ferah tutOral konusunda ben bugün dilimi görünce bir miktar telaşlandım ama şöyle bir durum varmış. Ağız içinde çok nadir tutunabiliyormuş bu virus çünkü ağız çok sık yeniliyormuş kendisini. Boğaz kısmından çok çekiniyorsan bir kbb uzmanına görünebilirsin. Ben bugün dilimden korktuğum için yarın gidip içimi rahatlatacağım. Ben oral ilişki falanda yaşamadım ama nedense ellerimle bunu her yere bulaştırıyormuşum gibi geliyor. Ellerimi ne kadar yıkarsam yikayayım pis gibi...
Tuvalet ihtimali biraz uç bir örnek ancak hpv maalesef sandığımız gibi açık alanda pıt diye ölen kılıfsız bir virüs değilmiş.. Diğer virüs tiplerine göre açik alanda çok daha dirençli bir virüs tipiymiş. Tuvalet olmasa da lazer aletleri steril olmayan manikür setleri ve tekrar tekrar kullanılan (kuaförlerde) rollon ağdalardan bulaşma ihtimali cinsel ilişki kadar yüksek olmasa da maalesef var..ortak tuvalet çok zor çamaşır suyu hiç değmemiş olmalı ki virüs ölmesin, bulaştıran kişinin sıcaklığı soğumadan oturmanız lazım, bulaştıran kişinin açıkta siğili olmalı ve nemli olmalı. %1 oran veriyorlar o bile yüksek bir oranmış
Bir şey yasamadım ama hpvliyim.. Şaka gibi bir şey zaten. Evet erkek arkadaşımla bir kaç yakınlaşmam oldu ama o temiz. Yani biraz anksiyeteli olduğum için tövbe yarabbim köpek aşılatır gibi çocuğa bütün testlerini yaptırtmıstım zamanında. Ama bir kaç kişi taşıyıcılar negatif çıkabiliyor falan dedi. Ona biraz kafam karıştı. Onuda detaylı bir muayne ve test için tekrardan hastaneye göndereceğinHe canım sen ne güzel yaşamamıştım bir şey olmaz içini ferah tut
Evet canım bende duydum erkekler de test yanlıl sonuç verebilir diye ama bilemiyorum ten temasıyla da geçebiliyor tam birleşme olmadan umarım ondan kapmamışsındır ben eşimden kaptmBir şey yasamadım ama hpvliyim.. Şaka gibi bir şey zaten. Evet erkek arkadaşımla bir kaç yakınlaşmam oldu ama o temiz. Yani biraz anksiyeteli olduğum için tövbe yarabbim köpek aşılatır gibi çocuğa bütün testlerini yaptırtmıstım zamanında. Ama bir kaç kişi taşıyıcılar negatif çıkabiliyor falan dedi. Ona biraz kafam karıştı. Onuda detaylı bir muayne ve test için tekrardan hastaneye göndereceğin
makalelerde kılıfsız yazıyor. eski(94) makalelerde kontamine yüzeylerden bulaş olduğu yazıyor ama yeni yazılmış makalelerde sadece cinsel ve deri teması yoluyla bulaştığı yazıyor. manikürden bulaşsa herkesin haberi olurdu kimse bahsetmekten çekinmezdi ama bulaşana kadar kimsenin önceden duymuşluğu yok. benim de haberim yoktu ne zaman farkettim sonra öğrendim hpv neymişTuvalet ihtimali biraz uç bir örnek ancak hpv maalesef sandığımız gibi açık alanda pıt diye ölen kılıfsız bir virüs değilmiş.. Diğer virüs tiplerine göre açik alanda çok daha dirençli bir virüs tipiymiş. Tuvalet olmasa da lazer aletleri steril olmayan manikür setleri ve tekrar tekrar kullanılan (kuaförlerde) rollon ağdalardan bulaşma ihtimali cinsel ilişki kadar yüksek olmasa da maalesef var..
Valla sadece düşük riskli tipiyse umarım ondan olmuştur çünkü yoksa bunu eski ev arkadaşımdan aldım demektir ve onda riskli tip vardıEvet canım bende duydum erkekler de test yanlıl sonuç verebilir diye ama bilemiyorum ten temasıyla da geçebiliyor tam birleşme olmadan umarım ondan kapmamışsındır ben eşimden kaptm
Bu hastalığın diğer kötü yanında zaten çevreye geçirme korkusu umarım öyle kolay değildir kendimi geçip bir de buna vicdan yapıp durdummakalelerde kılıfsız yazıyor. eski(94) makalelerde kontamine yüzeylerden bulaş olduğu yazıyor ama yeni yazılmış makalelerde sadece cinsel ve deri teması yoluyla bulaştığı yazıyor
Yani yanlışım olabilir kusura bakmayın ama okuduklarım ve bir kaç doktorun videosundan duyduğum kadarıyla aktarıyorum. Doktor adını bilmiyorum ancak videoyu görürsem bir yerlerde burada adını paylaşırım olmadı..makalelerde kılıfsız yazıyor. eski(94) makalelerde kontamine yüzeylerden bulaş olduğu yazıyor ama yeni yazılmış makalelerde sadece cinsel ve deri teması yoluyla bulaştığı yazıyor
Sen test yaptırdın mı canım ne zaman çıkacak sonuçValla sadece düşük riskli tipiyse umarım ondan olmuştur çünkü yoksa bunu eski ev arkadaşımdan aldım demektir ve onda riskli tip vardı
deri temasıyla bulaştırma yaşlılarda görülür. yaşlıların bağışıklığı düşük olduğu için ellerinden bile kapabilirlerBu hastalığın diğer kötü yanında zaten çevreye geçirme korkusu umarım öyle kolay değildir kendimi geçip bir de buna vicdan yapıp durdum