Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

yasla alakasi yokki 25vyasindakine bile ayni seyi soyluyorlar

Bugun hastanede anlamsizca saatlerce bekledim biyopsimi oldum ve sadece aci cekerek olecegimi dusundum..en kotu tarafi psikolojik çöküş..sanirim destek almak gerekecek

Merhaba geçmiş olsun çok. Ben de benzer bir durumdayım üstelik oral ilişki yaşadığım için ağzımda lezyonlar var ağzımdan da şüpheleniyorum. Hayattan soğudum psikolojim alt üst oldu kanser korkusu kmseyle konuşamamak vs. Şu süreçte güçlü kalmak gerçekten çok zor.

sana doktor bir ay bekliyelim demisti yanilmiyorsam son asama noldu canim

s sende hangi tip vardi sigil varmiydi hatırlayamdaim

Canım bende bi sürü tahlil oldum bakalım benimki nedenmis benimde bagirsaklarim hiç durmuyo acaba bendede mi var bilmiyorum
Canım sanmıyorum tabi şikayetlerin nedir bilemem ama bagirsak geçirgenliği veya probiyotik eksikligindenden olabilir tabi en büyük kaynak stres malesef çok etkiliyor o ned3nle bu konuyu çok düşünüp strese girerek başka şeyleri yol açmayın. Allah büyük atacağız inss

Canim 20 gun sonra cikacak dedi..bu surec nasil gececek bilmiorum..daha 30 yasindayim cocugum yok.bekarim .yani boyle birseyle nasil cikicam bilmiorum
beklemek yoruyo insani gercekten olumsuz dusunme sonuç ta dunyanin sonu degil herkeste olan bisey cocuk sahibi yine olabilirsin dusunup strese girdikce hersey daha kotuye gidiyo

Arkadaşlar siz naptınız ya? Kendinize yazık ediyorsunuz ayrıyetten burayı okuyan insanları da telaşa sevk ediyorsunuz. Acaba öyle mi acaba şöyle mi? Bunu biz bilemeyiz görsek bile çünkü doktor değiliz. Şuramda bu var buramda bu çıktı acaba şöyle mi diyerek en başta kendinizi yıpratıyorsunuz daha sonra da buraya bilgilenmeye gelen insanları(ben dahil) telaşlandırıyoruz. Malesef ki bu hastalığa sahibiz. Şuan üzülmek yerine tek yapmamız gereken iyi bir doktor bulup düzenli kontrollerimizi aksatmamak. Allahın izniyle yeneceğiz bu hastalığı. En önemlisi bağışıklığı güçlü tutmak. Bunun için de ilaçlardan önce stresi hayatımızdan uzak tutmak gerekiyor. Rahim ağzı kanseri düzenli kontrolde saptanabilen bi şey. Altı ayda bir doktora gittiğimiz sürece korkmamıza gerek yok Allahın izniyle. Ben propolis kullanmaya çalışıyorum. Ayrıca her gün kefir tüketmek gerek. Çörek otu kullanmak da çok iyi diyorlar. Ama en önemlisi stresi bırakmak. Dakika başı burayı kontrol etmektense açın bi kitap okuyun, dizi izleyin. Derdi veren Allahım dermanı da verir inşallah. Kendinizi yıpratmak yerine her hangi bir değişiklikte bulunduğunuz yerdeki en iyi doktora gitmeye çalışın ki içiniz rahatlasın. Doktorlar bizim kadar telaş yapmıyor inanın. Doktorunuza güvenin. Ve bolbol dua edin. Her gün burayı açıp kontrol ettikçe inanın daha çok etkiliyor insan aklını sürekli kurcalıyor bu konular. 15 günde bir ayda bir ya da doktor kontrolünüz geldiği zaman girin bütün yazılanları okuyun, kafanızda bir soru işareti oluşursa da doktorunuza gittiğinizde sorun. Bu hayata yaşamaya geldik, daha ne hastalıklarla uğraşanlar var. Şükretmemiz lazım. Rabbim herkese tez vakitte şifa versin inşallah. Çok değerlisiniz bunu unutmayın ve kendinizi üzmeyi bırakın!

Orası bende de pürüzsüz değil. Dilimiz gibi çentik çentik ıslak kısım. Yine de doktoruna göster ne olur ne olmaz.

Arkadaşlar dün yazmıştım.açıkcası sunrice arkadaşımın dediği gibi interneti karıştırdıkça daha çok çöküyorum.bu gün bir dr.buldum diğer dr.ların alsine telefonda şikayetimi sordu.anlattım.smear testi önemli,ama daha önemli hpv nin dna testi.onun için de salı günü gidip yaptırıcam.12-14 günde çıkıyormuş sonuç.sabretmekten başka çarem de uok zaten.sanki bu dr.içime sindi.en azından gel müayene edeyim demeden test cevapların gelsin öyle bakalım nasıl bir yol izlicez dedi.

intentete hersyin en kotusu yaziyor dedi doktor bana intenetten okuyup okuyup psikoljini bozma daha fazla dedi evet internetten okumak insani kotu yapiyor doktorlarda onemli bisey demiyor bu konu hakkinda

Kızlar yemin ederim dünden beri ağlamaklıyım. Kalça kısmımda siğiller var ve inanın aklım ermiyor çökmüş vaziyetteyim. Bu nerden nasıl bulaştı algılayamıyorum. Erkek arkadasımdan bulaşmış olamaz çünkü bulaşıcı hastalıklardan korktuğum için ilişkimizin en başında hiv hpv hpatit sifiliz vs bulaşıcı ne varsa hepsinin testini yaptırmıştık ve hepsi temiz gelmişti. İşin kötüsü şu an ona da bulaştırmış olabilirim... Eski ev arkadaşlarımım ikisinde de hpv vardı. Birinin kalçasından bacaklarına kadar inmişti hatta ilk onda görmüş ve çok korkmuştum ama bunun bi hastalık olduğunu bilmiyordum. Ortak kullanım alanları dolayısıyla bulaşabileceği yazıyor ve dünden beri o kadınlardan ne kadar kaçarsam kaçayım pislikleri benimle geliyor diye hüngür hüngür ağlıyorum. Var mıdır bunun çaresi lütfen yardımcı olun...

Canım ortak kullanımla bulaşması çok dusuk bi ihtimal.. %3-4 diyor istatistikler. Hpv erkekte negatif çıkar Çünkü sürüntü testi dogru sonucu vermez. microarrey yontemiyle veya penis icine girerek alınan yöntemlerde ancak doğru sonucu alirsin.. o da zor bir test ve her yerde yapilmiyor. ayrıca ev arkadasin daki hpv nin farklı bir türü olabilir (tum sigilleri Hpv yapar ancak bunlar farklı suşlardır) sanırım genital siğil değil genital sigil mukozal yapiyi tutar çünkü vajina ici anüs vs.. seninki tam olarak nerede ?

Tam olarak kalçamda makat deliğinin yanında. Ki zaten erkek arkadaşımla sürekli korunuyoruz onuda geçtim arkadan ilişki asla yaşamadık bu ne alaka burda anlamış değilim. Çok sinirlerim bozuldu. Virüs bir kaç yılda vücuttan atılır yazıyor bir kaç yerde ama doğruluğunu bilemiyorum..

Ayy türkiye de ne zaman uygulanmaya baslanır ki...

Canım çok geçmiş olsun. Seninkilerin görüntüsü nasıldı? Ya bende belki hpv değildir diye umut etmek istiyorum pazartesi doktora gidicem ama kafayı yemek üzereyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…