• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun yıllardır evli olanlara soruyorum

Evet ailesi bir ev gibi olmak istiyordu, eşim de arada kaldı ilk zamanlar ben de eşime sinirlenip rest çekince herkes geri çekilmek zorunda kaldı, şuanda denge siyaseti uyguluyoruz, mesafeli ve dikkatliyiz, eşim de korkuyor açıkçası bisey çıkar diye , şimdilik iyi gidiyor, bence bir insan eşiyle iyi ise herkes kapının dışında kalıyor lakin sorun erkekte ise o kadın ölene kadar da çekiyor ya da boşanmak zorunda kalıyor, eş o kadar önemli ki , bu yüzden genç kızlar hayat arkadaşını iyi seçmeli, aileye bağımlı erkekten hayır gelmez , senin durumun ise çok farklı eşinde okb takıntıları olması çok etkiliyor evliliğinizi, öyle bir eşe kendini beğendirmek ve yeterlilik duygusu hissedebilmek çok zor , hep eksik hissettirir böyle adamlar , bence kendi değerini bil ve kişilik haklarına saldırmasına izin verme gerekiyorsa tedavi olsun ...
Tedavi aldı şuan ev işleri konusunda bana birşey demiyor ama genel olarak kendini engelleyemiyor her şeye müdahale ediyor ama farkedip geri çekiliyor. Bendeki etkisi farklı oldu bu durumun eskiden de çok titiz değildim ama en azından haftalık bir temizlik yapardım evlendikten sonra onu bile yapmak gelmiyor içimden ya da ne bileyim evde ufak bir şeyin kirli olmasi artık beni de rahatsız ediyor .

Şu an çok genel konuşuyorum, kocalarınız boşanacak kadar kötü değilse ama evli kalacak kadar da iyi değilse terapi konusunda ikna edin hanımlar. İyi bir terapist gerçekten hayat kalitesini yükseltiyor insanın. Sevgili konu sahibi, eşinizin gerçekten iyi bir terapiste, hatta kombine tedaviye ihtiyacı olabilir bence. Kötü niyetli bir adam mı, bu sorunun gerçek cevabını içinizde bir yerlerde biliyorsunuz. Bir de kontrolü birazcık elinize almayı deneyebilirsiniz. Sizi tehlikeye sokacağını düşünüyorsanız tabi yapmayın, kavgalarınız en çok ne noktaya varıyor bunu siz biliyorsunuz. Ama normal bir durumda sizin de iyi bildiğiniz şeylere karışmasına izin vermeyin. Mesela kahve makinesi için bir bez belirleyin, sadece o bezle silinecek diye bir kural koyun vesaire. Kendiniz de o bezle temizleyin. Böyle böyle hayatınızın kontrolünü çok aşırı hareketler yapmadan elinize alın. Karşıya kontrolü kaybettiği hissini vermeden yani. Çünkü böyle devam ederseniz, kimlik kaybı yaşayacak ve sadece eşinizin kaidelerine göre yaşamaya başlayacaksınız. Bu durumdan sonra geri eski benliğine dönmek kişinin yıllarını alabiliyor. Bütün bunlarla uğraşma zorunluluğunuz tabi ki yok, yoruldum derseniz karar her zaman sizin. Bütün söylediklerim evliliği devam ettirmek istediğiniz bir senaryoda geçerli. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Eşimle dün pazar günü çocuğu babaannesine bırakıp spa masaja gidelim dedik planı ben yaptım randevulari o aldı falan . Benimle geçirdiği zamandan şikayeti olmadığını söyledi yeniden açıkça sordum istemiyor musun beni diye çünkü ben artık tahammül bazı şeylere dedim yapıcı bir konuşmaydi. Ben de takintilarimdan kurtulmak istiyorum dedi karışmıyorum artık dedi sen de takma bundan sonra ev temizliğini nasıl diyorsan öyle olsun dedi

adam hasta. ve çok zeki. seni tekeline almıș, kendi dürtülerine göre șekillendirmeye çalıșıyor ve șu ana kadar gayet de bașarılı olmuș.
tabii sadece dıșarıya karșı.
Çünkü bunu birebir yașayan sadece sensin.
ve tezgahı o kadar sağlam çalıșıyor ki, sen istesen de bu yașadığın duygu eksikliğini asla ifade edemezsin.
zaman içerisinde öyle bir otokontrol geliștirmiș ki gerçekten iyi bir yönetici.
rolmen.
senin șikayet ettiğin konularda örneklendirdiğin birlikte zaman geçirme anlarında sadece "mıș" gibi yapıyor.
yani gerçek değil.
"dur șimdi film izlemeliyiz. bak birlikte film izliyoruz hadi bundan mutlu ol."
"bu haftasonu dıșarıda sosyalleșiyoruz çünkü böyle olması gerekli. heey mutlu oldun mu."
hepsi rol, hepsi görev gereği.
evlenmemiz gerekiyor evlendik.
çocuk olması gerekiyor yaptık.
vs.vs.vs.
ama ya duygu, o duygular o hissiyat sana geçmiyor. seni de üzen bu.
birlikte paylașımlarınızda sende kekremsi tarif edilemez bir eksiklik kalıyor.

ayrıca okb yüzünden așırı titizliği ileri boyutlarda. bir kadının kendi evinde kendi kahve makinesini temizlemekten korkması ne demek.
ve diğer verdiğin örnekler çok korkunç.
neden ve ne șekilde katlanıyorsun bunlara gerçekten üzüldüm.
annen seni hasta bir adamın dürtülerinin kölesi ol diye doğurmadı.
dıșarıdan herkes elbette onu takdir ediyor ve seni anlamıyorlar. hatta gittiğiniz terapist dahil.
Çünkü çok üzgünüm ama bu adam çok profesyonel.
umarım kısa zamanda kendini toparlar ve kendin için en doğru kararı verirsin.
geçmiș olsun.
Yorumunuz için teşekkürler. Ev işleri konusunda gerçekten bir dönem çok bunalttı beni buzdolabı yüzünden biberon yüzünden kavgalar ettik örneğin ben mutfağı temizleyip salona gecicem bana sen dur şimdi yarım saat uğraşma elin yavaş ben hallederim der kendisi yapardi sonra dışarı cikicaz çocuğu pusete koyucam sen düşürürrsun bana ver derdi ya da ev süpürmek istediğim zaman şimdi ben hallederim 10 dk da derdi bunlari etrafimdaki birilerine anlattığım da afedersiniz bana inek gibi güldüler sen Allah tan bela arıyorsun herhalde dediler daha ne istiyorsun bizim kocamiz çamaşır makinesinin yerini bilmez dediler süpürgenin tuşunu bilmez dediler eşim etraftaki herkese göre titiz ideal düzenli dadik birisi evet gündelik hayatta aklım asla evde kalmaz çünkü bilirim eşim halleder ancak bu yaşantı da zorluk çıkarıyordu bana terapiste anlattık ve bana net şekilde eşiniz OKB bu yüzden onun takintilarini besleyecek şekilde davranmamalisiniz dedi o şekilde ilerledik mesela salonda yerde bir kilim vardı hemen koltuğun önündeki boşluğa koyduk onun köşesi kirlenmişti ben kendimce sorun etmedim çünkü zaten çocuk devamlı kirletecek iyice kirlensin veririm yıkamaya diye düşündüm eşim onu değiştirmiş verecek yıkamaya yani o istediğini yapıyor bu konularda ben çok söz sahibi değilim.

Beraberlikte 9. evlilikte 4.senemizdeyiz ve tabiki iki apayri insan oldugumuz icin her konuda hem fikir degiliz. Iyi ki degiliz bence cok sıkıcı olurdu. Fakat tahammul biraz deneyimle de gelisen bir sey bence. Ben dunyanin en sabirsiz o da en sukunetli sabirli insaniydi tanistigimizda. Oyle guzel denge bulduk ki ortada bulustuk yillar icinde. Ben artik daha sabirli ve toleransliyim o da esnemeyi ve sabretmemesi gereken seylerde kendini ifade edebilmeyi ogrendi. He soracak olursaniz hala sikayet edebilirim bir cok konuda esimden :) ama hava civa yani, bunu neden israrla suraya koyuyorsun, bir kere de calisma odani sen temizlesen gibi duzeyde. Ama alisilacak huy var alisilmayip tahammul gosterilemeyecek huy var dedigim gibi

Back