• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun yıllardır evli olanlara soruyorum

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
2.244
1.925
53
Kizlar merhaba hani evliliğin ilk 5 yılı zordur falan derler ya . Ben bu sürenin ancak yarısına geldim fakat bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Şimdi anneme sorsam alış bunlara der kayınvalidem senin için ne yapabilirim der oğluna kızar istemiyorum bunu yapmasını e etrafımdaki herkes daha yeni evli sayılır çalıştığım yerde ilginç bir şekilde herkes boşanıyor falan bilemiyorum. Nelere alışmalı neleri görmezden gelmeli bunun bir sınırı var mıdır ? Bana örnek verebilir misiniz

Kizlar merhaba hani evliliğin ilk 5 yılı zordur falan derler ya . Ben bu sürenin ancak yarısına geldim fakat bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Şimdi anneme sorsam alış bunlara der kayınvalidem senin için ne yapabilirim der oğluna kızar istemiyorum bunu yapmasını e etrafımdaki herkes daha yeni evli sayılır çalıştığım yerde ilginç bir şekilde herkes boşanıyor falan bilemiyorum. Nelere alışmalı neleri görmezden gelmeli bunun bir sınırı var mıdır ? Bana örnek verebilir misiniz
Somut bir sorun söylersen 😅 her boşanma sebebi farklı farklı

Somut bir sorun söylersen 😅 her boşanma sebebi farklı farklı
Yani fikir ayrılıkları diyeyim . Şiddet aldatma yalan kumar bunları ve bunun gibileri asla konu dahi etmiyorum. Örneğin eşlerin birbirine tahammülsuz oluşu

Zamanla oturduğu bizde doğru.İlk yıllar öyle basit şeylere kavga edermiş ki şimdi bazen hatırlayıp gülüyoruz eşimle. Ama o zaman gözümüzde ne büyürmüş her şey.Şimdi de bazen kavga etmeyi özlüyoruz,en son ne zaman ettik hatırlamıyorum mesela.

Sınırı bilmiyorum ama şimdiki aklımla boşardım. Nefes alışı bile batıyor bu ara.

Yani ben 6 senelik evliyim, ilk senelerde çok keyifli geçti diyemem evlilik aci biber ve şekere benzer bazen zehir gibi acı olur bazen baldanda tatlı günleriniz olur:)

Genelleme yapmışsın tam olarak hangi konudan hayal kırıklığı yaşıyosun biraz büyük bir konu çünkü karakter önemli aile yapısı önemli vs. Ama evliliği en çok bozan ilk şeylerden biri de maddiyat diyebilirim geçim zorluğu. Yani en çok uyuşmazlığımız anlaşamama sorunumuz bu oldu bizim örnek sadece. Seni neler rahatsiz ediyosa paylaşmak istersen yorumlayabiliriz.

senin sınırlarını ihmal ediyorsa kişiliğine ,karakterine , giyimine tarzına sürekli kötü söylem de bulunuyorsa olmaz . Sürekli haklı çıkmaya çalışıyorsa hiçbir kavga da alttan almayıp bazen de seni kıracağını bildiği şeyleri yapıp özür diliyorsa çıkssss olmaz daha sayarımda şuanlık ilkler bunlar .
Birde ekleme yapayım bazı karakterler ilk muhteşem derecede seni zirveye çıkarır her anlamda maddi manevi ele geçtiğini gördüğünde yani senin üstünde üstünlük kurduğunda yönettiğinde tam tersi dipte olup kendini sürekli sorgulamaya başlarsın , acaba hata bende mi ? Veya senin bam teline vurur seni delirtir onun senin damarına bastığı önemli değil verdiğin tepkiye karşılık veriyorsa arkana bakmadan kaççççç

Zamanla oturduğu bizde doğru.İlk yıllar öyle basit şeylere kavga edermiş ki şimdi bazen hatırlayıp gülüyoruz eşimle. Ama o zaman gözümüzde ne büyürmüş her şey.Şimdi de bazen kavga etmeyi özlüyoruz,en son ne zaman ettik hatırlamıyorum mesela.
Gerçekten mi biraz daha açar mısınız

Herkese değil tek kişiye böyleyse sevgi sorunudur. Bir dizide bir anne çocuğuna ' i love you but i dont like you' demişti. Ben bu tarz ama o beni seviyor denilen ama tahammül, birlikte bir şeyler yapılmayan, surprizler emekler verilmeyen ilişkileri böyle görüyorum. Aşkımlar, sarılmalar vs tabi ki var ama o kişinin olduğu kişiden hoşlanmıyor.

Esler birbirine tahammül edemiyorsa ortada ciddi bir iletisim sorunu ve fikir ayriligi var. Cocuk olmadan üzerinde calismali
Çocuğumuz var isteyerek yaptık . Şuanda benden daha fazla çocuğu düşünüyor bazen bu bile sinirime dokunuyor onunla yıkama onu sürme bunu bağlama bunu icirme yedirme

Yani fikir ayrılıkları diyeyim . Şiddet aldatma yalan kumar bunları ve bunun gibileri asla konu dahi etmiyorum. Örneğin eşlerin birbirine tahammülsuz oluşu
Çiftler her konuda aynı düşünmeyebilir, aynı düşünmek zorunda da değiller ama bu fikir ayrılıkları aralarındaki ilişkiye onarılamaz hasarlar veriyorsa başka.

Tahammülsüzlük katlanılması gereken bir sorun değildir.

Çiftler her konuda aynı düşünmeyebilir, aynı düşünmek zorunda da değiller ama bu fikir ayrılıkları aralarındaki ilişkiye onarılamaz hasarlar veriyorsa başka.

Tahammülsüzlük katlanılması gereken bir sorun değildir.
Yani tahammül gitti mi geri gelmez mi ? Bunu mu demek istediniz ? Bir süre eşimin okb si yüzünden temizlik üzerinden sorun yaşadık bir süre PC oyunu yüzünden ama uzun bir süre evlilik öncesi de dahil . Zamanıni benimle paylaşmaktan kaçıyor gibi çok üzerine gidersem bu benim hayatım diyor

Uzun yıllar falan bilmem ben kendini eğitememiş kendıne bile özsaygısı olmayan insan vardır . Daha kendi kendıne neyin iyi geldiğini bilmez ama eşi de dinlemez ..

ilk 2 sene neden hıc kavga çıkmıyor falan die esprisine laflaşıyorduk daha doyamamış birbirimize ne kavgası yahu 🤣🤣
insan 7 de neyse 70 de o sonradan olmaz anca karakterimi kişiliğini saklamaya çalışır oda işte patlak verir . Hele çocuk olduktan sonra insan eşiyle kaşıyla gözüyle işaretleşmeye korkuyor sıpaların radarları çok açık oluyor .

Hadi diyelim ki ilk zaman bir eve iki yabancı girdi istemsiz tartismalar oldu eee 2 sene den sonra neyin yabancılığı her iki tarafta birbirinin sınırlarını öğrenmiş olmalı .

Bu her evliliğe göre değişir. Aldatma şiddet kumar vs yoksa fikir ayrılıkları varsa çözülebilir bence. Birde evlilikte yeni bebek sahibi olunduysa eşlerin arasında anlaşmazlık olabiliyor. En sağlam evlilikler bile bi sınavdan geçiyor çünkü artık sadece eş olmuyorsun anneliği babalığı deneyimliyorsun,ortak bi bağın oluyor. Bu insanı çok değiştiriyor. Çok iyi anlaşan arkadaşlarım çocuktan sonra 1-2 sene sanki sevgisiz zorla evlenmiş çifte döndü ama sonradan düzeldiler.

Back