Uzun süren bir ilişkide cinsellik

Konulara dini karıştırıp fetva vermek, tartışmaya girmek, hakaret ve saygısızlıkta bulunmak yasaktır.
Konuyla ilgili düşüncelerinizi saygı çerçevesinde dile getiriniz, kurallara aykırı yorumlar uyarı alacaktır...

aslında konu içinde birilerine cevap verip ortalığı karıştırmaktan hoşlanmıyorum ama niyetimin bu durumlara çekildiğini görünce vay be dedim
teşpihte hata olmaz benim amacım arkadaşa hakaret değil ileride pişman olabileceği şeylerden bir an önce kurtulması için yardımcı olmaya çalışmaktı

neyse kendiside hoşlanmamış zaten belliki ne diyebilirim ki

helal dairesine gir hayatına yazık etme demek cahillik mi oldu
gerçekten şaşırıyorum çok şaşırıyorum
ben arkadaşı pakete benzetmek istemedim tamamen başka yerlere çekmeye çalışmıssınız demek istediğimi
ben cahil yobaz ve gerikafalıyım eğerki dinimin gereklerini burada ifade etmeye çalışıyorsam kabul ediyorum

Arkadaslar benim düsüncelerimi dile dökmüsler sanki..

merhaba ;
aslında yazdıklarınız doğru tabiki yanlış değil(din olarak).anladığım kadarıyla hepimiz aynı dine mensubuz.yazdıklarınızdan şunu anladım sanıırm kuşak farkımız var...
siz arkadaşı bir yanlıştan çevirmek istemiş olabilirsiniz fikrinizce fakat o kadar korunaklı ve katı kurallar çerçevesinde birşeyleri anlatmak istemişsiniz ki yanlış anlaşıldı doğal olarak.onun yerine bu kadar sivri köşeler içinde değilde daha yumuşatarak anlatsaydınız böyle olmayabilirdi.Lütfen yanlış anlamayın amacım sizin neyi doğr neyin yanlış olabileceğini göstermek değil..bu kadar kurallara bağlı olarak yaşamamız, içinde bulunduğumuz devirde pek mümkün olmuyor.Konuyu saçma bulanlara şunu söylemek isterim insanlar face,twitter vs gibi şeylerde kendinlerini sürekli deşifre ediyorlar(nerde ve kiminle olduklarını ) ve bu garip görünmüyor?çünkü insan bu ortamlarda kendini daha rahat hissediyor ki burası kadın portalı herşeyi paylaşabildiğimiz ve fikir alabildiğimiz bir yer, her yaştan ve her kesimden insanlar size birşeyler öğretebiliyor.konu başlığını görünce herkes burada birikiyor neden ?saçmaysa bakmayın haksız mıyım ?sen otuz sayfa oku okuyacağını sırf saçma olduğunu söylemek için yaz.bu konu için demiyorum sadece tüm forumdaki konularda böyle oluyor..
yapmayın bu kadar eleştirmek için çabalamayın boşu boşuna da ağız dalaşı oluyor.
herkes bu durumun olumlu yada olumsuz yanlarını yazsa (arkadaşın sahip olduğu düşünce ve yaşam tarzına uygun olarak )konu sahibi arkadaşımıza da yardımcı olmuş oluruz.

Yarım birlikte olmaktan tam birlikte olmaya geçiş sırasında tasdik duyarak
soru işaretlerinden arınmak istiyorsun gibi.
İleride ileride, keşkeni duymamak için ön hazırlık aşaması.

haklısın canım belki cümlelerim hoş olmamış olabilir ama bundan daha farklı ve tam olarak nasıl anlatabileceğimi kestiremedim
yaşam tarzına göre yorum yapılmazki doğru neyse odur
bundan sonra benim söyleyebileceğim çok bişey yok
bu dünyaya geliş amacımız imtihan
herkes topladığı kadar puanla gececek bu sınavı
ve atanacak kadrolar belli ve ikisininde kontenjanı sınırsız
ben sadece okuduktan sonra dayanamadım
az çok ne biliyosam nacizane fikrimi belirtmek istedim
bu kadardan sonra konu sahibi arkadaşa yazacak çokta bişey kaldığını sanmıyorum
kendisi malesef konuştuklarımızı akıl vermek olarak yorumluyor
akıl değil fikir istiyor:26:

cnm benım yanlısında dogrunda kendıne wicdan ınsana dogru seyı soyler merak etme. we bence buraya cınsellıkle ılgılı bu denlı konu acma senı suclayanlar mı dersin asagılayanlar mı dersin her turlu ınsanla karsılasırsın. bunları sewgılınle konus bence we dogru kararı werdıgınden emın ol

--- onunla yüzeysel olarak birçok kez birlikte olmuşsun söylediğin üzre ve tam anlamıyla bir birliktelik yaşamadık ama onunla beraber olmak istiyorum..

--- belli bir zamanda evlenmek için geçmesi gerekiyor parasal yönden dolayı ve bu çok uzun zaman..

--- bundan yani bu uzun süre zarfından dolayı cinsel hayatımızda bir problem olur mu tarzında kafanda soru işaretleri

--- ona güveniyorum beni sevdiğinden de eminim duygusu

--- uzun birlikteliğiniz var ve bu da beraber olmanız için yeterli bir süre gibi ince ayrıntılar

--- ailelerimiz tanışıyor ve bizi seviyorlar kabul edilmişlik garantisi, huzuru

--- bekaret konusunun tabu haline getirilmesini çok yanlış buluyorum fikri

--- klasik bir erkek değil bir kadını mutlu edebilecek biri tarzında sevdiğin adamın karakterinden bahseten.... vb.

aslında sen cevabını ve isteğini anlattığın bu tarz cümlelerle çoktan vermişsin. kısıtlı olmadan beraberlik yaşamak istiyorsun ve bu kısıtlama çevre aile falan değil ''kendi zihninde''.. ve senin aklını karıştırıyor bu tarz düşünceler.. ve istediğin cevapları vermiyor zihnin. sende sadece buraya, tam anlamıyla düşünceni ve isteğini onaylayacak olumlu şeyler duyup vicdanını rahatlatmak ve sevdiğin adamla soru işaretleri olmadan birlikte olmak için yazmışsın ve teşvik edici görüş almak için yorum istemişsin bizden. ben bunu anladım yazdıklarından.

kimsenin beraberliğine, ne yaşadığına karışmak haddim olmasa da beni zerre ilgilendirmese de genel olarak bir fikir almak istemişsin siteye üye olan arkadaşlardan. benim nacizane fikrimde evlenmeden bu tarz şeyler yaşamanı tavsiye etmem. psikolojik, duygusal, mantıksal, kültürel, çevresel, inançsal olarak birçok sebep sıralayabilirim sana.. bana zıt olan bir şey bu konular. ama senin yaşantın ve hislerin benle bir olmayabilir. yine de tabiki en doğal olarak en son karar senin. ama lütfen nefsine uyma güzel kardeşim. nefsin seni zorluyor ve seninde ikna olmanı istiyor. ''sen özgürsün, tabular çok saçma, bu devirde bunlar mı var hala, her istediğini yaşamalısın sen kimseye kulak asma'' tarzı şeyler söyleyemem. inancım ve kültürel yaşayışımdan dolayı sana kesinlikle olumlu tavsiye nitelikli veya bu düşüncen hakkında teşvik unsuru barındıracak sözler söylememk istemem.

illa bekaretten dolayı değil düşmez kalkmaz bir Allah. insanın başına hiç gelmez denen şeyler geliyor engel olamıyorsun hiçbir şekilde. seni üzüp kırıp, aldatıp bir sebepten dolayı ayrılırsan pişman olabilirsin ona bütünüyle teslim olduğun için. bu taraftan da bak olaya.

hem ulaşılamayan kişi, nesne, düş, yer her zaman daha önemlidir ve daha özeldir. canından çok sevsenden de güvensen de az da olsa mesafe koymalısın arana her konuda. sevdiğin adamın yanında daha kıymetli olursun bu tavrından dolayı. en anlayışlı olan, böyle şeyleri sorun etmem diyen bir erkek bile herşeyi zamanına ve uslubuna uygun yaşamak ister. bu beraber olmak isteği sadece nefsinin oyunudur. bunu da sakın unutma canım.

Son düzenleme:

canım benim

yani benim kızdığım şey erkekler duramaz diye genelleme yapılması.
seven adam duruyor, karaktere de bağlı tabi.kimseyi karalamayalım.

sevgilileriyle birlikte olurken zar ne demek,ne önemi var,namus bacak arasında mı diyenler,sevgililerinden ayrıldıktan sonra nerde nasıl diktirebilirim diye doktor aramaya başlıyorlar.madem bu kadar önemsiz yaptığınızın arkasında durun ve sonraki sevgilinize,eşinize açık açık anlatın

olaya bakış açılarımız farklı ama senin açımdan baktığımda olaya, zaten pek çok şey yaşamışsınız,bir çok defa birlikte uyumuşsunuz,tatile çıkmışsınız,tam bir birleşme dışında o hazzı yaşamışsınız..vs..madem tabularım yok diyorsun,zar kavramı bence de saçma ama zaten bütün bu anlattıklarından sizin tam bir birleşmeyi yaşamanızda an meselesi..üç yıldır birliktesiniz ve daha önünüzde epeyce bir zaman varsa,ileride kendin açından bakınca asla pişmanlığını yaşamayacaksan kendine sıkıntı yapmanın alemi yok gibi:79:

ne güzel anlatmışşın

merhaba,
kafanda soru işaretleri varken bence zamana bırakmalısın.. yani erkek arkadaşın gerçekten son derece güvenilir bir insan olabilir, efendi, dürüst her yönden uyumlu olabilir sana karşı.. ama canım erkekler çok değişken bünyeler.. yani her erkek bir olacak demiyorum ama geneli aniden değişmeye meyilli olup sonradan zeytinyağı gibi işin içinden sıyrılmayı biliyorlar..biraz daha tanı zamanla..gerçekten seviyorsa seni bekleyecektir ve de sen de onu.. 24 yaş erkeklerin gerçek kararlarını vermeleri için çok erken bir yaş..sana şu an son derece olgun ve sağlam duruşlu görünebilir.. ama bilemezsin ki canım 4-5 sene sonra da öyle olur mu diye..şu an yaşanmamışlıklar var diye belki böyledir..belki de gerçekten ciddi düşünüyordur senle..hep ihtimaller üzerinden gitmek durumunda kalıyor insan yani.. kafanda bir yerlerde eğer ilerde herhangi bir sorun olup sonradan işler değişirse suçluluk hissedebilme ihtimalin olacaksa bence beklemelisin..çünkü insan acısını çekerken hep yalnız başına çekiyor..yanında en yakınım dediğin bile durmayabilir..hele de ilişkilerde erkeklere hiç bir şey olmuyor..her şekilde üzülen düşünen yıpranan kadınlar oluyor.. bir arkadaş da bahsetmiş geçen sayfalarda erkekler ince düşünmez diye..aynen öyle canım..söz veremem hayat bozar diye bir şarkı sözü var.. yani bilemezsin nereden ne geleceğini..belki de çok daha güzel gelişmeler olur zamanla..hiç bir şey planlandığı gibi olmuyor ki.. üzme kendini hiç bir şey için..

Son düzenleme:
erkek arkadaşın sana baskıda bulunmamış acele etmiyor, sen neden acele ediyorsunç. beklyip te evlenirsen problem filan yaşamazsın boşuna korkun.

beraber olduktan sonra buyuk bı sorumluluk olacak senın uzerınde bnu bılmenı ısterım yanı bıraz jınekolojı kadın hastalıkları forumlarını dolasırsan benı daha da ıı anlarsın bırlıkte olursan korunma derdın olacak acaba bırsey oldumu olurmu dıye aklında soru ısaretı kalacak gbı bırsuru sorun yanı hadı bunları gectım senın kararın onemlı burda herkesın kendıne ozel yasam bıcımı var bn yasarım ama baskasına ters geleblır boyle bısey o yuzden kararını kendın vermelısın canım

bu tamamen senin kişisel kararın. insanların yorumlarını dikkate alma. ne hissediyorsan sana ne mantıklı geliyorsa öyle yaşa. evet bu ülkede tabular var. olmaya da devam edecek. sanki herkes hemen evlenebiliyormuş gibi evlenmeden ilişki yaşayan bayanlar hep kötülenecek ayıplanacak. ailen de çevren de... ama bu özel bişey. ikiniz arasında kalırsa ve ortada güven varsa hiç sorun yok. sadece kafanda bunu çok katı bir kural haline getirme yoksa evlendikten sonra da çok problem yaşayabilirsin.

Birkaç saat foruma girmedim neler olmuş, bir konu açmışım ortalığı karıştırmışım anlaşılan vay be :))

Evet forumda yeni olabilirim ve açtığım konu malumunuz üzere insanların çok çok farklı yorumlar yapabileceği bir konu olabilir. Ancak bana yorum yapan bazı insanların nedense kendi zırhlarını internette de olsa bir türlü bırakamadıklarını görüyorum. Bazı yakıştırmalar, ithamlar ve yorumlar gerçeklikten o kadar uzak ve samimiyetsiz geldi ki...Tüm yorumları tek tek okudum ancak tek tek cevaplamaya gerek görmüyorum. Benim problemimi ve kafa karışıklığımı, hangi konuda fikir almak istediğimi gerçekten anlayan ve saygı çerçevesinde tüm samimiyetiyle düşüncelerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Ne dediğimi anlamayan, yakında sevgilim beni terk etti şeklinde konu açarsın, bak canım o çok güvendiğin dağlara kar yağabilir vs gibi uç yorumlar da okudum. Pekala hepsine eyvallah diyorum.

Israrla sinirleneceksen neden bu konuyu açtın, kendi kararını kendin vereceksin şeklinde yorum yazan bir sürü insan olmuş.

İnternet dediğimiz, forum dediğimiz platformlar neden var acaba? Şu marka iyi midir, şu yemeğin içine ne koysam vs gibi konular açılınca abes olmuyor da, özel hayatıyla ilgili fikir almak isteyen biri konu açınca mı abes oluyor? Bunun kararını kim nasıl veriyor? Dikkat ederseniz en başında her ne kadar özel bir konu olsa da, beni ve sevgilimi tanımayan , YARGILAMADAN kendi yorumunu yapacak arkadaşlara ihtiyacım var demiştim. Benim yaşadıklarımı tasvip etmeyebilirsiniz, benden çok farklı da düşünebilirsiniz. Ancak bana saygı duymak zorundasınız. Buraya yazan herkesin fikirlerine saygı duymak zorundasınız. Buraya üye olan herkesin amacı farklı konular hakkında fikir sahibi olmak, birşeyler öğrenmek değil mi? Elbette herkesin kendi aklı fikri ve değer yargıları var. Ancak saygı ve mantık çerçevesinde fikir paylaşımında bulunmak istememin nesi garip ben anlayamıyorum. Zaten farklı yorumları ve fikirleri görmek için açtım bu konuyu. Kimseden alkış, onay veya azar beklemiyorum. Kendimce mantık süzgecimden geçirerek kendime bir yön çizmeye çalışıyorum.

katrina merhaba. konuyu dünden beri okuyorum ancak bugün cevap yazma fırsatı bulabildim. endişelerini anlıyorum ve birkaç zaman öncesine kadar benim de kafamda aynı soru işaretleri vardı. ben kendi düşüncelerimi seni işin içine hiç katmadan anlatmak istiyorum. eğer uzun süren bir ilişkin varsa, psikolojik ve fizyolojik olarak bir erkeğe bedenini ve ruhunu açmaya kendini hazır hissediyorsan ve bu erkek de şu an beraber olduğun erkekse, sevdiğin adamla cinsel açıdan birleşmek eşsiz bir duygu diyebilirim. eğer sen hazırsan, kimseyi dinleme ve erteleme; ama şöyle bir durum var. bir arkadaş daha bahsetmiş, evli olmadığın için toplumsal baskı sebebiyle biraz sıkıntı yaşayabilirsin. bu sıkıntılar cinselliği tabu olarak görmemenden kaynaklanacak demiyorum. korunma yöntemlerini uyguladığı takdirde yaşanan gebelikler, kadın hastalıkları vs gibi konularda sıkıntı yaşarsan, daha ağır atlatırsın gibime geliyor bu süreçte. Tabii ki bunlar evlenince de başına gelecek ama bana sorarsan cinselliği belirli bir yere kadar yaşayanla bakireliğini yitirenin arasında dağlar kadar da fark yok gibi ki konu bu da değil.olay erkek arkadaşında bitiyor yine de. eğer o seni buna hazır hissettirdiyse, mutluluklar dilerim :)

kesinlikle yapma,yaptıktan sonra ilişkiniz bambaşka bir boyuta taşınıcak sen ve erkek arkadaşın eskisi gibi olmayacaksınız, istesenizde bazı şeyleri geri alamayacaksınız böyle şeyler evlilikten sonraya kalmalı,herşey zamanında güzel,o şekilde olduğunda mutlu olursunuz gerisinde hep sıkıntı tedirginlik yaratır,tutucu değilim demişsin ama zina olduğunuda sakın unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…