- 28 Kasım 2007
- 330
- 23
- 39
-
- Konu Sahibi rapunzeeel
Rapunzel saçlarına tek kelimeyle bayıldım. Çokda güzelsin maşallah.Benim saçlarımda hiç uzayamayanlardan ,haftada 2 kere düzleştirici ayda 1 boya mahvetti saçlarımı şu an sarımsaklı şampuan kullanıyorum.Çok dökülme var bu aralar. Her uzadığında saç uçları inceliyor ve ben her defasında kestirmek zorunda kalıyorum .Dökülme için dün kan testi yaptırdım sonuçları salı alıcam. Ama uzamasını o kadar çok istiyorumki. Hep iç çamaşırı hizasının üstünde hiç altlara geçemedim yıllardır. Şu an kafamda zeytinyağı,sarımsak rendesi ve bal var :) Elimde bunlar vardı şimdilik . En kısa zamandada aktara gidip eksikleri alıcam.Bütün sorunlar mevcut bende saç dökülmesi,uçlarda incelme ve kuruluk,ve bir türlü uzuyamama... Başka önerin varmı?
rapunzelcik şaç doktoru gibişin maşallahherkese yetişiyorsun
maşallah cnm saçların çok güzel ayrıca rengine de bayıldım kendin mi boyuyosun acaba kuafördemi
maşşalah maşallah kızımız pek güzel
Çok teşekkür ederim. Kendim boyuyorum canım.[/QUOT
çok güzel cnm rengi hangi boya markası ve numarası peki öğrenebilir miyim :)
Çok teşekkür ederim. Kendim boyuyorum canım.[/QUOT
çok güzel cnm rengi hangi boya markası ve numarası peki öğrenebilir miyim :)
Tabi ki canım. Mesaj atıyorum hemen :)
çok teşekkür ederim cnm umarım ben de bu tonu yakalayabilirim :)
bende mesaj isterim bende bende rapunzelim çokkk güzelsin maşşallahhboyanı banada yazzz nüffennn
Bu renk saçı olan ve bu kadar sağlıklı olan bir saçı ilk defa görüyorum canım maşallah.Bugün sonuçları aldım salıyı beklemedim. Bütün tahliller normal . Yarında gideyim aktara sinamekili karışımlardan alıyım. sarımsaklı şampuana devam edeyim . Düzleştiricisiz dışarıya ilk defa çıktım bu hafta.Bunlarıda dün çektim
banyodan sonra saç bu boy bu uzarmı acaba???
Eki Görüntüle 270852 Eki Görüntüle 270853
Bu arada aslında 2 fotoda aynı anda çekildi ama biri uzun gür biri cılız çıkmış anlamadım .
teşekkür ederim rapunzelim aldım msj.ı :*
Çok teşekkür ederim hayatım aramıza hoşgeldin
Söylediklerinin hepsini anladım ve türkçen de gayet iyi :)
Merak ettiğin her konuda ne sorarsan sor elimden geldiğince cevap verip yardımcı olmaya çalışırım merak etme :)
Sarımsaklı şampuanla başlayalım. Ben de epeydir kullanmıyorum ama iyi geldiğini hatırlıyorum. Kimisinde önce dökülme yapıp sonradan gürleştirmişti. Belki senin de öyledir. Düzenli olarak 1 ay kullan istersen, ondan sonra da hala dökülme olursa - ki sanmıyorum - kullanmayı bırakırsın.
Saç gürlüğü, saç tellerinin kalınlığı büyük oranda genetik. Ama bu demek değil ki bakımlar faydasız. Bakımla daha iyi hale geleceklerdir. Tabi kalın telli ve gür saçlı birine göre daha az etkisini görürsün ama illa ki görürsün yani.
İlk olarak bir kan tahlili yapmanı öneririm. Demir eksikliği, kansızlık gibi bir sebepten kaynaklanıyorsa beslenmeden başlamak lazım. Değilse de saça yararlı vitaminler var. B6, B1, B12 gibi. Bunları düzenli kullanırsan mutlaka faydasını görürsün. Çünkü saç en iyi içten beslenir.
Şampuanının içine çörekotu yağı katabilirsin. Bakımlarında kullandığın yağların içine vitamin ampulleri koyabilirsin. Bunları düzenli yapıp yağlı bakımlara da devam edersen olumlu sonuç alacağını düşünüyorum.
Ben düzenli saç boyayan ve yapan bir insan olarak saçlarımın bu halini koruduysam sen hiç yıpratmayan biri olarak bu hale hayli hayli getirirsin. Ben de dinlendiriyorum şu an saçlarımı. Birlikte daha iyi hale getiricez inşallah saçlarımızı :)
Bir kaç tavsiye vereyim. Saçlarını zaten yapmıyormuşsun. Bu çok iyi. Daha çabuk sonuç alırsın.
Saçlarını ihtiyaç duymadıkça tarama.
Kalın dişli tarak kullan.
Fırça kullanma.
Stresten uzak dur.
Saçlarım neden ince, neden uzamıyor vs düşünceleri bir kenara bırak. Gerçekten etkiliyor.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor.
Yaşadığın yerde neleri bulup neleri bulamayacağını söylersen ona göre bakım önerilerinde de bulunurum. Ve eminim böyle de çok güzelsindir
Canııııımm yaa maşaAllah çook tatlısın, resimlerine de bayıldııımmmm, ayyy ne kadar da güzelsin canım ...
çörekotu yağını burada bulacağımı hiç sanmıyorum,...
Sana bir kaç sorum daha olacak :) Saçlarıma çıt çıt aldim, fakat kulanıp kulanmamaya tereddüt ediyorum, düşünüyorum ki çıt çıtlar saçlarıma daha da fazla zarar verecek, çünkü söylediğim gibi benim saçlarım çok çoook ince, güçsüz ve de hiç gür değiller, ve çıt çıtları saçlarıma taktığımda saçlarıma ağırlık verip daha da fazla dökülmelerini sağlayıp, saçsız kalmıyim mazallah
Bir sorum daha: Syoss Profesyonel Performans İnce Telli & Güçsüz Saçlar İçin % 0 silikon şampuanı hakkında neler düşünüyorsun, o şampuanı kulanmalımıyım ?
şimdiden çoooooook teşekkür ederim tatlıııımmm
yeniden merhaba rapunzelcim,
saç bakımların nasıl gidiyor..maşallah topiğin bir hayli ilerlemiş canım saçına da topiğine dedeğmesin.....
Bende canım Türkiye'de saçımın kırıklarını aldırdım....Tek tek yağlardan alacaktım...vazgeçtim...Mecitefendinin saç bakım yağı var onu aldım...İçinde her çeşit yağ var...ekstradan menekşe ve badem yağı aldım.....İlk defa o yağ ile saçıma bakım yaptım,mis gibi koktu ve yumuşacık oldu...Geçenlerde de ballı+zeytin yağı maskesi yaptım....bu hafta yapmadım canım....Fakat şampuanıma o yağdan + menekşe yağından kattım . saçımı o şekilde yıkıyorum...Saç kremi bile kullanmama gerek kalmıyor...Hatta ikinci defa yaptığıma rağmen bir arkadaşım dedi ki;saçın çok güzel görünüyor,yumuşak ve parlak görünüyor dedi...Ne yapıyorsun dedi..Tabiiki benimde bu söz hoşuma gitti....
Bunların hepsi sesin eserin güzelim..Senin tavsiyen ile denedim ve işe yaradı...artık bakıma devam...
ayrıca canım geçen gün nemli saçıma menekşe yağı süreyim dedim uçlarına güzel koksun diye ama uçlarını sert yaptı.ve öyle buram buram güzel kokmadı....sence neden olabilir?
tekrar görüşmek üzere