Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Kızlar sarımsaklı şampuanı sinemakili kürü uyguladıktan sonra mı kullanıyorsunuz yoksa normal yıkamalarda mı

Rapunzel tatlım nasıl gidiyor bakımların? uzun zamandır uğrayamıyorum siteye, ya da uğrayıp öğrenmem gereken başka şeylere bakıp çıkıyordum. haliyle uzuuun zamandır saç bakımı da yapmıyorum ama saçlarımdaki uzamayı herkes farketti bu mükemmel birşey ya =)
bu arada merak ettim baş kili söylemiştim sana ve bulup almıştın, onu kullandın mı nasıl sonuç aldın öğrenebillir miyim? =)

Mrb canım, hoşgeldin tekrardan :80:

Çok teşekkür ederim, epeydir yoktun o kadarcık ilerleme olsun :) Yeni şeyler denedim. İlk sayfayı da güncellicem yakında.

Çok sevindim memnun kaldığına tatlım. Benlik bir durum yok, senin azminin eseri.

Mecitefendinin karışık yağından ben de kullanıyorum ve aynı şekilde içine farklı yağlar da kattım. Ben de memnunum.

Yağ dağılmadığı için olabilir. İçine gliserin katıp deneyebilirsin. Ya da spreyli bir şişenin içine yarısına kadar su koyup nemli saçına sıkıp tararsan daha iyi sonuç alırsın :)[/QUOTE]

hoşbulduk canım benim,

bence de canım güncellersen çok iyi olur,o kadar çok yardımcı oluyorsun ki herkese,sabırsızlıkla bekliyordur eminim herkes:)

Gliserin olmadığı için içerisine su kattım öyle kullandım ama bu sefer iyi oldu da,yine öyle buram buram kokusunu alamıyorum....Azda koymadım çok koydum....
Mecitefendinin yağını kullandığımda daha çok duyuyordum kokusunu....

EWt bende dün başladım bu küre.
Sarımsağıda şampuanıma kattım.Hiç koku falanda olmadı

selam canim saclarin cok ama cokk güzel ipek gibi duruyor
keske benimkilerde okadar uzayabilse.. bnim saclarim seyrek cok ince ve uzamiyor haftada bende bakim yapiyorum yumurta sarisi yag karisimlari ve kil.evet uzama biraz gördüm ama simdide tek sorunum dökülmesi. saclarimi ayirdigimda kardesim bazen kel der bana cünki deri görünüyor. saka yapsada canim aciyor öyle dediginde cünki bi bayanda en hassas seydir bu. :2: Sarimsagi denemistim bi ara ama sacimi sanki daha cok döktü gibi ve kokusunada dayanamayip biraktim evdekilerde kokuya dayanamiyorlardi zaten.
Ha ve saclarim kivircik oldugu icinde cok kurular
Ne yapabilirim sence bu sorunlar icin?? Birde demir eksikligide var bende. bilmem isine yararmi

cnm maşşallah saçların çok gzel duruyor nazar degmesinn
arada bakıodm bu foruma ama buara saçlarımla ilgilenmeye baslaynca daha bi dikkatimi çekti bnde yazıym dedm :)))
resimlerimi koyaym cnm sen saçlarm için bişiler sölersen sevnrm..
sabah duş almıştım bide toplamıştım saçlarımı öle çeklmiş resmler azönce çektim, bu bilgileride verdkten sonra mm..
şampuanım elseve komple 5. arada glissin sarı maskesinden uyguluyorum dipler hariç.. bide 1 aydır roaccutane muadili olan acnegen kullanıorm.. ondan mı bilmiyorum saçlarm buara dökülmeye basladı.. daha öncede dökülme problemim olurdu sonra gecmişti yine basladı şimdi.. ama allahtan dökülenlerin yerine çıkan kısa kısa saçlarm var :))
şimdi şöle kii saçlarım çok ince telli ve hacimsiz azcık duruyo:26: kuaför saçın az deil çok aslında ama çok ince oldgu için az duruyo demişti bikeresinde..
yaglıydı normalde,en fazla 2 günde 1 yıkamak zorundaydım şimdi ilaçtan dolayı okdr çabuk yaglanmıoda bn yine 3 günü fln gecrmiorum pek..
saçlarımın şöle bolbol hacimli havalıı olmasını çok isterdim ama tepesi fln özellkle basık yaa sinir oluorm azcık saçım var gbi.. bnde öle az duruyo die topluorm sürekli
şöle hacimleştrcek gürleştircek güzelleştircek ne önerirsin cnmm.. glissin siyah serisi çıkmış onun serumunu mu alsam diodum ama önerirmisin yoksa yaglarla mı ugrasayım? (Uft amma uzun yazmışım heee

buarada demir fln eksiğim yok..
svlceler içn gttgm doktora tırnaklarm kırılıyo falan demiştim solgar biotin 5000mcg vermişti.sanrm saçlara da iyi geliomus da düzenli kullanmadım arada aklıma gelince atıyorum... onun için ne diosunuz kızlar bilgisi olan varmı?

bence saçların gayet güzel tatlım...

bence saçların gayet güzel tatlım...

ayy teşekkür ederim cnm yaa
ama işte incetelli oldugu için çok hacimsiz az duruyor heleki at kuyrugu yaptıgımda azıcık bişi gibi duruyor.. önlerden farketmişsindr cnm böle gür hacimli deilde az duruyor böle havalı saçlara çok özeniyorum yanii

Kızlar ben normalde sarımsakları sütte kaynatıp şampuana katıyodum o zaman hiç sarımsak kokusu olmuyodu ama etkisi az oluyo gibi geliyodu. Oyüzden bu sefer sarımsakları sadece rendeleyip kattım aman allahım o nasıl bir kokudur ve bende kuruyuncada gitmedi kokusu yokmu bunun bi çözümü

Alla alla bende hiç koku kalmıo saçım ıslakken bile Bende tereddütte kalmıştım kokar falan diye ama kokmadı

Kızlar evde yoktum. Kusura bakmayın cevap yazamadım. Bildirilere bakıp hemen cevaplıyorum yazdıklarınızı :)

cnmm kendi görüşümü yazsam olur dimi bence gayet iyi saçların sadece uç kısımlar inceldiğinden öyle duruyo bence.. o incelen yerleri kestirip sonra uzatsan çok güzel olur.çünkü üstler öyle değil,uç kısımlar inceldiğinden öyle duruyo bence. saçına küt bir kesimle her yeri aynı boyda olacak şekilde incelen kısımları kestirip sonra uzamaya bırakırsan çok güzel olur diye düşünüyorumm

Selam canım ilk olarak teşekkür ederim. Dökülme için şampuanına mutlaka sarımsak katmanı öneririm. Kansızlık, vitamin eksikliği, stres gibi bir sebepten kaynaklanmıyorsa iyi gelecektir. Kabarmasını önlemek içinse ister güzel kokulu bir yağı istersen de saç dökülmesine iyi gelen sarımsak yağı gibi bir yağı şampuan miktarına göre katabilirsin. Onun dışında saçlarının kuruduktan sonra kabarması halinde kullanabileceğin bir tarif daha vereyim. Fısfıslı bir şişenin küçükse 2/3 , büyükse yarısına kadar su doldur. İsteğin güzel kokulu bir yağın yarısını, 3 kapak gliserin, isteğine göre de badem yağı koy. Saçların hem güzel kokacak hem de kabarmayacaktır. Yalnız saç diplerine sıkma. Saç kestirme olayına gelince ben saçımı 2 yıl hiç kestirmeden uzatmıştım. Yani kestirdikçe uzar diye bir mantık yok. Kırığın, yanığın yoksa 3-6 ayda bir kestirmen yeterli. Ayrıca saç diplerden nefes alır. Dökülme de saç derisiyle alakalı bir sorun olduğu için saç uçlarını kesmek çözüm olmaz haliyle. Yani gönül rahatlığıyla kesmeyi bırakabilirsin :)

İnşallah memnun kalırsın canım Vaktin yoksa yarım saat de yeterli olacaktır. Vaktin olduğunda biraz daha uzun süre tutarsın :)

Bende tüm malzemeleri temin ettim.
İnş. bugün yapıcam.
Sarımsakta biraz tereddütlerim var.Saçlarım çoğalsında kokusuna razıyım

Kızlar sarımsaklı şampuanı sinemakili kürü uyguladıktan sonra mı kullanıyorsunuz yoksa normal yıkamalarda mı

EWt bende dün başladım bu küre.
Sarımsağıda şampuanıma kattım.Hiç koku falanda olmadı

İlk olarak bakımların ne alemde canım :) Şahsen ben tüm yıkamalarımda sarımsaklı şampuan kullanıyorum. Sen de öyle yaparsan daha çok görürsün faydasını. Kokusuyla ilgili bir sorun yaşamamışsın sanırım. Yaşayan arkadaşlara da tavsiyede bulunucam birazdan :)

Selam canım çok çok teşekkür ederim Seninkileri de uzatırız, merak etme :)
Gelelim sorunlarına. İlk olarak şunu üzülerek söylüyorum ki demir eksikliği saç dökülmesine yol açıyor. Doktorun bunun için bir ilaç verdiyse mutlaka kullan. Vermediyse de iste ve demir içeren besinleri tüketmeye özen göster. Saç dökülmesi için sarımsağı öneriyorum. Ama senin ilk olarak kanındaki demir oranını yükseltmen lazım. İçten olan sorunu çözmeden dıştan bakım yeterli olmaz. Tavsiyem ilk olarak bunu yapman. Sarımsak kokusu için çözüm var zaten o kolay kısmı :)
Kuru saçlar için önceki sayfada bakım önerisinde bulunmuştum. Bu akşam ilk sayfayı da güncelliycem. Ordan bakabilirsin. Bir de canını sıkma olur mu ? Hem sıkıntı yapmak da saçına zarar verir hem de çözülmeyecek bir sorun değil. Elimden geldiği kadar yardımcı olurum ben :)

Çok teşekkür ederim canım Hoşgeldin topiğime :)
Ee yanlış fotoğraf koydun heralde, ben sorunlu bir saç göremiyorum Saçların hiç de kötü durumda değiller tatlım.
Kullandığın ilacın yan etkilerine baktım. Saç dökülmesi yok. Ama kullanıp saç dökülmesi yaşayan çok kişi var. Dökülmeye ilacın değil vücudun ilaca verdiği tepkinin yol açtığı söylenmiş. Bir bilgim olmadığı için bu kadarını aktarıyorum :)
Gliss'in siyah serisini kullanmadığım ve genel olarak piyasa şampuanlarının içeriğini desteklemediğim için öneride bulunamicam. Sen bilirsin. Ben yağ ve kolay yapılabileceklerle ilgili tavsiyede bulunayım.
Saç tellerinin ince olduğunu söylemişsin. Zeytinyağı saç tellerini kalınlaştırır. Sarımsak da dökülmeye iyi gelir. İkisinin de içinde olduğu bir tarif paylaşıcam. İlk sayfayı güncelliycem ordan bakabilirsin. Saçlarını baş aşağı tutup kurutursan da daha hacimli görünecektir. Dediğim gibi yeni tarifler yazıcam. Onlara bakarsın. Yeterli olmazsa sana özel tarifler de veririm :)

Demir eksikliğinin olmaması iyi. Ve biotinin saçlara iyi geldiği doğru. Yalnız b7 vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir sorun yoksa etki göremeyebilirsin. Nasılsa doktor vermiş. Kullan bakalım. Tırnaklarının ve saçlarının güzelleştiğini söyleyen çok kişi gördüm, sen de onlardan olursun belki :)

Şampuanın içine güzel kokulu bir yağ kat ya da o yağı fısfıslı bir şişeye koyup kalanına su ekle. Saçlarına sık. Kokusu geçecektir :)

Sarımsak gerçekten harıka bırsey ama cok pıs kokuyor : )
Ben kullandım, kullanıyorum da ama ıslakken baş edemıyorum.. Oyle kotu kokuyor ki. Ama kuruyunca belli bile olmuyor. : )

Katılıyorum :)

Bakımlar tam gaz devam ediyor canım. Bugün ilk sayfayı güncellicem, bakabilirsin :) Uzamanın farkedilir derecede olmasına çok sevindim. Daha da uzar inşallah :) Baş kilini kullandım ve memnun kaldım. Hatta kimin önerdiğini hatırlayamadığım için dönüp aradım ama bulamadım. Yumuşacık yapıyor saçları. Denenebilir yani :)

hoşbulduk canım benim,

bence de canım güncellersen çok iyi olur,o kadar çok yardımcı oluyorsun ki herkese,sabırsızlıkla bekliyordur eminim herkes:)

Gliserin olmadığı için içerisine su kattım öyle kullandım ama bu sefer iyi oldu da,yine öyle buram buram kokusunu alamıyorum....Azda koymadım çok koydum....
Mecitefendinin yağını kullandığımda daha çok duyuyordum kokusunu....[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim canım benim. Bugün güncelliyorum kısmetse :)

Su miktarını azaltırsan ya da yağ miktarını arttırırsan koku daha iyi gelecektir. Hangi yağı katmıştın ki sen ?

Bu arada yemek hazırlayıp yiyip ilk sayfayı güncelliyorum. Merak edenlere duyurulur :)

İnşallah canım, başladım ben de artık bi süre daha yapayım. Baş kilini ben önermiştim, memnun kaldığına sevindim. Ben de bulabilirsem deneyeyim. Malum hala bulamadım. Güncellemeyi bekliyoruz. Bu arada afiyet olsun. =))

İnşallah memnun kalırsın canım Vaktin yoksa yarım saat de yeterli olacaktır. Vaktin olduğunda biraz daha uzun süre tutarsın :)

tamam bi tanem ne dersen o afiyet şeker olsunn merakla bekliyoruzz

Teşekkür ederim canım. Bulamazsan ve denemek istersen gönderebilirim. İlk sayfayı da sonunda güncelledim :) Deneyip düzenli kullanmaya başladıklarımı yazdım. Gerisi sayfalarda yine :)

tamam bi tanem ne dersen o afiyet şeker olsunn merakla bekliyoruzz

Çok teşekkür ederim fıstığım Sonunda güncelledim. 1 saatimi aldı ama ilk bakışta bir şey yokmuş gibi geldi Sadece düzenli kullandıklarımı ilave ettiği için sanırım :)

İlk sayfayı güncelledim. Tek denemelik olanları eklemedim. Sadece düzenli kullandıklarımı ekledim. Yeterli gelmezse farklı bakımlar da ekleyebilirim :)

merhaba herkese ;
saçlarımın rengi bakır tonunda. sinameki kürünü uygulamak istiyorum ama saçımın rengi açılır mı diye korkuyorum. :18:

ayy kızlarr ne tatlı konuştunuz valla yerim sizii ben saçı boll hacimli saçları çok begeniyodum gerçii birazda saçın yapısından kaynaklanıyo da.. böle tepe kısımları fln daha gür hacimli kızlar oluyo onlara bayılırdım ondan dedm ama siz öle diyosanız tamam barıştım saçlarıma ozamann
ama yinede bakım şartt yaglar falan arada yapmak gerekir bencede nekadar bakarsak oda okadar iyi olur sanki...bakımlara devam yanii :) arada zeytin yagını tek olarak yada sarımsakla karıstırıp sürmüşlüğüm vardır da ozaman dogru yoldayım yine dewam edeyim :))
yine döktürmüşüm uzun uzun farkındayım ama son olarak da mrv'cimm arada saçımı kestiriyorumm hiç küt'e cesaret edemedim biraz kısalsa bunalımlara giriyorum die ama kestiriyorum çok bişey farketmiyo gibi geliyor bana.. daha çok uzamadan yine uçları inceliyor kırılıyor.. oyüzden budefa inat ettim biraz daha uzasın ondan sonra kestiririm heralde birazcık...:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…