Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Benimde saçlarım ince telli ve Syoss şampuanı denedim 2 kez yıkadım ve o koca şişeyi çöpe attım. Benim saçlarımı inanılmaz derecede döktü ve yağlandırdı. Herkesde aynı etkiyi göstermeye bilir tabii.

Uzun zamandır takıp ediyordum ancak mesaj atmıyordum.. : )
Oncelıkle saçlarınız cok guzel ve bakımlı. Herkesın sorusuyla da ılgılenıyorsunuz gördüğüm kadarıyla.. Bayanların coğu yaptıkları seylerı baskasının bılmesını ıstemezler kaldı ki siz yardımcı da olmaya calısıyorsunuz :)
Benım de bir sorum olacak.. Sınameki elimden geldiğince yapmaya calısıyorum.. Saçım boyalı ama doğala donmek ıstedıgım ıcın dipten gelenleri boyamadım. İncelen saçlarımı incelmeye baslayan kısımdan ıtıbaren kestım.. Gliss boyalı saclar ıcıni kullanıyorum maskesını de.. Saçımda kırılma yok ama uzadıgında yine özellikle ense kısmı ve yakın saçlarda değilde üst kısımlarda incelerek uzama var.. Kırılmıyor ama inceliyor.
Sizce bu neden kaynaklanıyor ? Nasıl onleyebılırım ?
Sımdıden tesekkur ederim :)

İlk olarak hoşgeldin diyelim o zaman. Çok teşekkür ederim Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu :)
İki farklı şeye de çıkabilen cümleler var, o yüzden önce onu netleştirmek adına bir kaç soru sorayım.
Üst kısımdan kastın yeni saç çıkan kısımlar mı yoksa saç uçların mı ?
Bir de incelerek uzama demişsin. Saç uçlarının incelmesini mi yoksa özellikle ıslakken lastik gibi uzamasını kastediyorsun ?
Bunları söylersen ona göre öneride bulunabilirim :)

Rapunzel, saçların çok güzel maşallah canım...
Sana sorum olacak;
Sarımsak kullanıyormuşsun kokmuyo diyosun kokmaması için bişey yapıyor musun?
Birde balı nasıl kullanıyorsun saçına
Bende verdiğin tarifi uygulamayı düşünüyorumda

Çok teşekkür ederim canım.
Sarımsaklı şampuandan sonra güzel kokulu yağlardan ilave ettiğin bir şampuanla yıkarsan koku kalmıyor. Ya da Ender Saraç tarifi olan sarımsağı sütte kaynatma da kokusunu alıyor.
Bal benim vazgeçilmezlerim arasında. Şampuanıma 1 yemek kaşığı koydum. Onun dışında da yaptığım yağlı bakımlara ya da sinamekiye sıcakken ekliyorum. Hemen eriyor zaten :)

Saç uçlarım : )
Ense kısmındakiler veya orta kısımdakilerde sorun yokken üst kısımlar uzadıgında incelerek uzuyor. Farkındayım açıklamam tuhaf oldu ama kısaca süleyman demirelin saç sıkıntısı çektiği kısımdaki saç uçlarım incelerek uzuyor Hatta şöyle de diyebilirim dip boyam geldi ama uzunlu kısali eşit uzama yok gibi..

merhaba,

saçların çok güzel ipek gibi duruyor maşallah.. uzunluğundan daha çok saçlarının yumuşaklığı
dikkatimi çekti. bu resimdeki fönlü hali mi yoksa karışım uygulayıp kuruttuktan sonraki durumumu bu ?

ayrıca saçlarıma ben de bakım yağları kullanmaya yeni başladım haftada 2-3 kez sürdüğüm yağ karışımım var
buna ilaveten şampuanıma çam balı ve çörek otu yağı katsam ipeksi bir görünüm elde edebilir miyim ?

Canım uzun bir süre anlamaya çalıştım neresi olduğunu ve Süleyman Demirel örneği sayesinde sanırım sonunda anladım
İlk söylediğinde bambaşka bir şey anlamıştım, sana sormam iyi olmuş :)
Saçlarında kırılma olmadığını söylemişsin. Düzleştirici vb bir şeyden dolayı yıpranma ihtimalini eliyorum o zaman.
Saçlarının tümünde değil de sadece üst kısımlarında böyle bir sorun olması şaşırtıcı. Tümünde olsa genetik olması, vitamin eksikliği, kansızlık, yanlış yapılan işlemler vb bir sürü sebebe bağlayabilirdim.
Bir kaç tavsiyede bulunayım yine de. Kullandığın ürünler de dahil olmak üzere tüm piyasa şampuanlarının içinde saçın etrafını kaplayıp nefes almasını engelleyen ama güzel göründüğü için farkına varılmayan silikon, SLES vb bir sürü şey var. Bu da saçın nefes almasını engelleyip saç tellerini yıpratıyor, saç kökleri nefes almak için saç telini atıyor. Saçımızı şampuanlarken en çok bahsettiğin üst kısma şampuan sürdüğümüz için sebebi o olabilir mi diye düşündüm. İstersen içinde bahsettiğim türde kimyasallar olmayan bir ürün kullanmayı deneyebilirsin. Onun dışında zeytinyağı ve badem yağını ısıtıp saçına bakım uygulamak da saç tellerini kalınlaştırır.
İncelen kısımları kestirdiğin halde sorunun devam ediyorsa bir dene derim.
Saçlarının eski ve şimdiki haline ait bir fotoğraf koyarsan da hayır demem :)

Çok teşekkür ederim canım. O fotoğraftaki kurutma makinesiyle kurutulmuş halim, kendi halinde kurumuş hali de 86. sayfada var. Tüm yaz bakım yapmadığım için ordaki hali biraz kötü ama şimdi toparlandılar :)

Bal kesinlikle yumuşacık yapıyor. Çörekotu yağıysa saç çıkarmada etkili. Ama şampuana katılan yağlar da şaçı yumuşattığı için beklentini karşılayacaktır. Bir de denemek istersen baş kili yumuşacık yapıyor saçları.

Son düzenleme:
saçlarının makineyle kurutulmuş hali bile fönlü gibi duruyor hayran kaldım cidden..

ilgin için çok teşekkür ederim..
çörek otu yağı ve balı muhakkak deneyeceğim..

Son düzenleme:
Son anda geldi aklıma süleyman demirel ornegi İyki de gelmiş o zaman
Resim elbette koyarım ama hiç anlasılmıyorki.. Kıvırcık oldugu için uzayan kıvrılıyor. kırık da yok düz görünsün ucları anlaşılsın.. :s
Ben de garipsiyorum artık. Özellikle yıkadıktan sonra ıslakken belli kısımdan sonrası incelmiş gibi duruyo kuruduktan sonra sıkıntı yok.. Ama elime alıp on saçlarıma tek tek baktım mı nasıl desem aldığım tutamın içinden böyle 5 tel falan diğerlerine fark atarcasına uzamıs onu yakından cekmem lazım sanırım. Yarın fırsat bulursam ceker koyarım : )

canım saçının kendi halide düz gördüğüm kadarıyla dalgalı kıvırcık vs. yaptığında şeklinin kalıcı olması için ne sürüyosun yada sıkıyosun?

Rapunzel sağol canım açıklamaların için.Geç kaldım biraz . Ben hala aktara gidemedim ama geçendün bir bakım yağı aldım otacının.İçinde çörekotu yağı vs .de var.

Otacı Saç Dökülmesine Karşı Bakım Yağı

Yıpranmış saçları onaran, dökülmesini önleyen, güçlendiren, parlaklık ve sağlıklı görünüm veren aromatik yağlar ile besleyen, nemlendiren, koruyan vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Parfüm ve boyar maddeler içermez. Hafif ve hoş kokusu bileşimindeki bitkilerden gelir.

Bileşimi

Zeytin, Susam, Ceviz, Tatlı Badem, Buğday Tohumu, Hint, Heliantus, Defne Yaprak, Ardıç, Mersin, Biberiye, Çörekotu, Nane, Adaçayı Yağları ve E Vitamini

Sence nasıldır bu yağ. Tek tek almayıp acaba bunu kullansam yararı olurmu?

Fotoğrafla daha iyi anlamış olurum hem :) Kıvırcık saç düz saça oranla daha kolay yıpranıyor. Bunun da etkisi vardır. Bir de biz kızlar saçlarımıza çok taktığımız için kendimize sorun yaratabiliyoruz. Arkadaşına, annene falan sor bakalım farkedilir derecede mi diye.
5 telin fark atıp uzaması değil de diğer tellerin kırılıp kopması olabilir belki. Ya da çok ilginç bir saçla karşı karşıyayız

canım saçının kendi halide düz gördüğüm kadarıyla dalgalı kıvırcık vs. yaptığında şeklinin kalıcı olması için ne sürüyosun yada sıkıyosun?

Evet canım. Şu an kullandığım maşayla hiç bir şey sıkmadan yıkayana kadar kullanabiliyorum saçımı. Ama eski maşamla yaptığımda spreysiz hayatta durmazdı. Schwarzkopf'un 5 numarasını kullanıyordum o zaman. Onu sıkınca da yıkayana kadar bozulmazdı. Beklentini karşılayacaktır. Yalnız çok fazla sertleştiriyor onu da ilave edeyim.

Rica ederim canım. Otacı'nın değil ama farklı bir markanın karışık bakım yağını kullanıyorum. İçeriği hemen hemen aynı ve memnunum. Saçına iyi gelecektir. Tek tek yağlardan almaktansa karışık almayı tercih ediyorsun sanırım :) İlave olarak zeytinyağıyla da bakım yapmanı tavsiye ederim. Daha iyi sonuç alırsın.

rapunzel geçen söylediğin ürünü bulamadım ben watsons.da daha doğrusu saç bakım ürünleri talan olmuştu bişeycik alamadım yani ne yapıcam ben yanık saçlarımı bi bana bişey yazmadın valla ( bide ilk sayfayı ne zaman güncelliyceksin kuzumm :)

Canım benim baktım, yazmışım. Ben de cevap yazmayı mı unuttum acaba diye üzülmüştüm :) Sen maskeyi alana kadar da bakım önerisinde bulunayım.
İlk olarak tavsiyem yanıkların ucundan ufak ufak kes ve kurtul. Sonrasında şampuanının içine miktarına göre 1 ya da 2 yemek kaşığı bal ilave et ki saçların yumuşasın. Onun dışında haftalık bakım olarak ısıtılmış zeytinyağı içine badem yağı ilave edip başta saç diplerin olmak üzere yanıklarına yedir. Başını bir bone ya da benzer işlevi görecek bir şeyle sar. Üzerine de ısıttığın havluyu sar. 2 saat kadar bekletip yıka. Bu saçlarını yumuşatıp güçlendirecektir. Bir karışım daha önericem. Bunu da saçın kurumaya yakın yanık yerlerine sürebilirsin ya da kuruduktan sonra sertlik hissettikçe o kısımlara sıkabilirsin. İlk olarak spreyli bir şişeye ihtiyacımız var. Şişe büyükse yarısına kadar, küçükse 2/3'üne kadar su doldur. 3 kapak gliserin, 6 kapak badem yağı, 6 kapak hint yağı varsa da biraz zeytinyağı koy. Bir de güzel kokması için mis kokulu bir yağ ilave et. Benim tavsiyem menekşe yağı. Çünkü güzel kokmasının yanında saça da yararlı. Ondan da yarım şişe koy. Zaten minik bir şişe. Bir de istersen içine vitamin ampullerinden ilave edebilirsin. Bunlar bana yetmez diyorsan daha da önerebilirim
Topikte çok fazla tarif önerisinde bulundum ve ilk sayfadakilerin dışında bir sürü şey daha denedim. O yüzden ilk fırsatta güncellemek istiyorum. Ve bu gece halletmeyi umuyorum :)

slm cnm çok güzel tarifler vermişsin..benim saçımda çok dökülüyo önlerim seyrekleşmeye basladı çok üzülüyorum şuan sadece karanfil suyu sıkıyorum hergün ve bioblas şampuanınla yıkıyorum...daha öncede barcelino saç bakım yağı kullanıyodum gerçekten çok iyi bi yağdı saçımı yumusacık ve parlak yapıyodu...birde saçım kabarık bi yapıyo sahip kabarmaması için ne yapabilirim??? birde saçımı ayda 1er santim kadar kesiyorum uçlarından hava alması için dökülmeye iyi geldiğini duymustum ama bidaha kesmekte istemiyorum uzasın biraz

Son düzenleme:

eline sağlık canım benim yok bu kadarı yeter bana zaten hem okul hem iş hangi arada yapacaksam ben bakımı yazık bana yarım saat bekletmek yeter mi canım ben daha fazla bekletemem gece banyo yapma imkanı bulduğum için ancak

Bende tüm malzemeleri temin ettim.
İnş. bugün yapıcam.
Sarımsakta biraz tereddütlerim var.Saçlarım çoğalsında kokusuna razıyım

Sarımsak gerçekten harıka bırsey ama cok pıs kokuyor : )
Ben kullandım, kullanıyorum da ama ıslakken baş edemıyorum.. Oyle kotu kokuyor ki. Ama kuruyunca belli bile olmuyor. : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…