- 19 Ağustos 2009
- 1.533
- 33
-
- Konu Sahibi rapunzeeel
Canııııımm yaa maşaAllah çook tatlısın, resimlerine de bayıldııımmmm, ayyy ne kadar da güzelsin canım ...
çörekotu yağını burada bulacağımı hiç sanmıyorum,...
Sana bir kaç sorum daha olacak :) Saçlarıma çıt çıt aldim, fakat kulanıp kulanmamaya tereddüt ediyorum, düşünüyorum ki çıt çıtlar saçlarıma daha da fazla zarar verecek, çünkü söylediğim gibi benim saçlarım çok çoook ince, güçsüz ve de hiç gür değiller, ve çıt çıtları saçlarıma taktığımda saçlarıma ağırlık verip daha da fazla dökülmelerini sağlayıp, saçsız kalmıyim mazallah
Bir sorum daha: Syoss Profesyonel Performans İnce Telli & Güçsüz Saçlar İçin % 0 silikon şampuanı hakkında neler düşünüyorsun, o şampuanı kulanmalımıyım ?
şimdiden çoooooook teşekkür ederim tatlıııımmm
Uzun zamandır takıp ediyordum ancak mesaj atmıyordum.. : )
Oncelıkle saçlarınız cok guzel ve bakımlı.Herkesın sorusuyla da ılgılenıyorsunuz gördüğüm kadarıyla.. Bayanların coğu yaptıkları seylerı baskasının bılmesını ıstemezler kaldı ki siz yardımcı da olmaya calısıyorsunuz :)
Benım de bir sorum olacak.. Sınameki elimden geldiğince yapmaya calısıyorum.. Saçım boyalı ama doğala donmek ıstedıgım ıcın dipten gelenleri boyamadım. İncelen saçlarımı incelmeye baslayan kısımdan ıtıbaren kestım.. Gliss boyalı saclar ıcıni kullanıyorum maskesını de.. Saçımda kırılma yok ama uzadıgında yine özellikle ense kısmı ve yakın saçlarda değilde üst kısımlarda incelerek uzama var.. Kırılmıyor ama inceliyor.
Sizce bu neden kaynaklanıyor ? Nasıl onleyebılırım ?
Sımdıden tesekkur ederim :)
Rapunzel, saçların çok güzel maşallah canım...
Sana sorum olacak;
Sarımsak kullanıyormuşsun kokmuyo diyosun kokmaması için bişey yapıyor musun?
Birde balı nasıl kullanıyorsun saçına
Bende verdiğin tarifi uygulamayı düşünüyorumda
İlk olarak hoşgeldin diyelim o zaman. Çok teşekkür ederimYardımcı olabiliyorsam ne mutlu :)
İki farklı şeye de çıkabilen cümleler var, o yüzden önce onu netleştirmek adına bir kaç soru sorayım.
Üst kısımdan kastın yeni saç çıkan kısımlar mı yoksa saç uçların mı ?
Bir de incelerek uzama demişsin. Saç uçlarının incelmesini mi yoksa özellikle ıslakken lastik gibi uzamasını kastediyorsun ?
Bunları söylersen ona göre öneride bulunabilirim :)
Uzun zamandır ertelediğim aktar alışverişim sonrası yeni cicilerim :)
Hizliupload.com
Bu da gün sonundaki saçlarım :)
Menekşe yağından zeytin yağına, baş kiline, mecitefendi yağ karışımına almadığım şey kalmadı :)
Saç uçlarım : )
Ense kısmındakiler veya orta kısımdakilerde sorun yokken üst kısımlar uzadıgında incelerek uzuyor. Farkındayım açıklamam tuhaf oldu ama kısaca süleyman demirelin saç sıkıntısı çektiği kısımdaki saç uçlarım incelerek uzuyorHatta şöyle de diyebilirim dip boyam geldi ama uzunlu kısali eşit uzama yok gibi..
merhaba,
saçların çok güzel ipek gibi duruyor maşallah..uzunluğundan daha çok saçlarının yumuşaklığı
dikkatimi çekti. bu resimdeki fönlü hali mi yoksa karışım uygulayıp kuruttuktan sonraki durumumu bu ?
ayrıca saçlarıma ben de bakım yağları kullanmaya yeni başladım haftada 2-3 kez sürdüğüm yağ karışımım var
buna ilaveten şampuanıma çam balı ve çörek otu yağı katsam ipeksi bir görünüm elde edebilir miyim ?
ilgin için teşekkür ederim..
çörek otu yağı ve balı muhakkak deneyeceğim..
Son anda geldi aklıma süleyman demirel ornegiİyki de gelmiş o zaman
Resim elbette koyarım ama hiç anlasılmıyorki.. Kıvırcık oldugu için uzayan kıvrılıyor. kırık da yok düz görünsün ucları anlaşılsın.. :s
Ben de garipsiyorum artık. Özellikle yıkadıktan sonra ıslakken belli kısımdan sonrası incelmiş gibi duruyo kuruduktan sonra sıkıntı yok.. Ama elime alıp on saçlarıma tek tek baktım mı nasıl desem aldığım tutamın içinden böyle 5 tel falan diğerlerine fark atarcasına uzamısonu yakından cekmem lazım sanırım. Yarın fırsat bulursam ceker koyarım : )
canım saçının kendi halide düz gördüğüm kadarıyla dalgalı kıvırcık vs. yaptığında şeklinin kalıcı olması için ne sürüyosun yada sıkıyosun?
Rapunzel sağol canım açıklamaların için.Geç kaldım biraz . Ben hala aktara gidemedim ama geçendün bir bakım yağı aldım otacının.İçinde çörekotu yağı vs .de var.
Otacı Saç Dökülmesine Karşı Bakım Yağı
Yıpranmış saçları onaran, dökülmesini önleyen, güçlendiren, parlaklık ve sağlıklı görünüm veren aromatik yağlar ile besleyen, nemlendiren, koruyan vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Parfüm ve boyar maddeler içermez. Hafif ve hoş kokusu bileşimindeki bitkilerden gelir.
Bileşimi
Zeytin, Susam, Ceviz, Tatlı Badem, Buğday Tohumu, Hint, Heliantus, Defne Yaprak, Ardıç, Mersin, Biberiye, Çörekotu, Nane, Adaçayı Yağları ve E Vitamini
Sence nasıldır bu yağ. Tek tek almayıp acaba bunu kullansam yararı olurmu?
rapunzel geçen söylediğin ürünü bulamadım ben watsons.da daha doğrusu saç bakım ürünleri talan olmuştu bişeycik alamadım yanine yapıcam ben yanık saçlarımı bi bana bişey yazmadın valla ( bide ilk sayfayı ne zaman güncelliyceksin kuzumm :)
Canım benim baktım, yazmışım. Ben de cevap yazmayı mı unuttum acaba diye üzülmüştüm :) Sen maskeyi alana kadar da bakım önerisinde bulunayım.
İlk olarak tavsiyem yanıkların ucundan ufak ufak kes ve kurtul. Sonrasında şampuanının içine miktarına göre 1 ya da 2 yemek kaşığı bal ilave et ki saçların yumuşasın. Onun dışında haftalık bakım olarak ısıtılmış zeytinyağı içine badem yağı ilave edip başta saç diplerin olmak üzere yanıklarına yedir. Başını bir bone ya da benzer işlevi görecek bir şeyle sar. Üzerine de ısıttığın havluyu sar. 2 saat kadar bekletip yıka. Bu saçlarını yumuşatıp güçlendirecektir. Bir karışım daha önericem. Bunu da saçın kurumaya yakın yanık yerlerine sürebilirsin ya da kuruduktan sonra sertlik hissettikçe o kısımlara sıkabilirsin. İlk olarak spreyli bir şişeye ihtiyacımız var. Şişe büyükse yarısına kadar, küçükse 2/3'üne kadar su doldur. 3 kapak gliserin, 6 kapak badem yağı, 6 kapak hint yağı varsa da biraz zeytinyağı koy. Bir de güzel kokması için mis kokulu bir yağ ilave et. Benim tavsiyem menekşe yağı. Çünkü güzel kokmasının yanında saça da yararlı. Ondan da yarım şişe koy. Zaten minik bir şişe. Bir de istersen içine vitamin ampullerinden ilave edebilirsin. Bunlar bana yetmez diyorsan daha da önerebilirim
Topikte çok fazla tarif önerisinde bulundum ve ilk sayfadakilerin dışında bir sürü şey daha denedim. O yüzden ilk fırsatta güncellemek istiyorum. Ve bu gece halletmeyi umuyorum :)