- 16 Mart 2008
- 4.612
- 5.538
-
- Konu Sahibi rapunzeeel
Çok teşekkür ederim canım. Bana da Hazal Kaya tarifi zahmetli gelmişti. Yumurta biraz karıştırıyor işleri :) Peki beyazını da kullanıyor musun bakımda ?
Çam terebentinin tek iyi gelmediği kişi benim galiba. Benim saçımı çok kurutuyor artık hiç kullanmıyorum
rapunzelim maşallah canım çok sağlıklı bence saçlarınbana halen bi maske tarif v.s. sölemedin ama bekliyorum tatlım mutsuz mutsuz
bu arada merhaba rapunzel... sacların coook ama cok gzl bir zamnlar bnm de saclarım oyleydı tam 10 sene önce.... tabı uçları taranamaz duruma geldı dayanamadım omzumda kestirdim..şuan saçlarım uzadı ve ggsumun altında...hep bakım yagları kullanıyorum.... neler denemedım ki...deneyımlerımı burada bende paylaşayım.. bi kere doğal zeytınyağı saçları uzatıyor sirke ile kullanıldığında sertleştırıyor... hint yagı ile zeytin yağı ve badem yağı saçları hem uzatıp ham de parlatıyor..... 6 ay oldu saçlarım bir karış uzadı.. harika... sarımsağı denemedım fakat kaşlarıma sarımsak sürmüştüm uzasın diye hemen uzadı ama eşim de benden kaçmıstı ehehekokusu gerçekten cekilmiyor. lavanta yada menekse yagıyla gzl olur heralde...zeytinyagı sactan cok zor cıkıyor arkadaslar bu esnada saçlar cok asırı yıpranıyor... sampuanı sacta bekletın sonra durulayın olay tamamdır... kozmetk dukkanlarında satılan bır marka mavi su var o da saç uçlarına sıkılınca cok gzl oluyordu burada ısım vermıyrm.. heralde yasak ısteyen ozelden msj atsın yazarım... ayrıca rapunzel sana bır sorum olacak saclarım yumusacık parlak ve hemen uzuyor fakat saclarımı tararken tarak sac uclarında kalıyor bunun sebebı nedır nasıl gıderılır... yardımın ıcın saol...
Canım ben beyazını da kullanıyorum. Daha çok bakım yapan sarısı galiba ama beyazını atmadım kullandım.
Merhaba arkadaşlar,
Ben saçım bakımı için doğal yağlardan yararlanıyorum ve etkisini çok iyi gördüm.Eğer denemek isterseniz şampuanla kullandığım karışım şu şekilde;
400 ml şampuan için 50 damla menekşe yağı+50 damla çamterebentin.
Bu yağları şampuanınızla karıştırdığınız da çok hoş bir koku elde edersiniz.Yağları kattıktan sonra şampuanı her kullanımda çalkalamanız yeterli olacaktır.Zaten bu yağlar şampuanınızı daha da sıvılaştırır korkmayın yani su gibi oluncaSaçınızı her duş alışınızda bu şampuanla yıkarsanız saçınızın yumuşaklığı ve kokusu sizi mest eder.Menekşe yağı parlaklık ve yumuşaklık verirken çam terebentin de saçınızın uzamasına yardımcı olur.Umarım memnun olursunuz
Çam terebentinin tek iyi gelmediği kişi benim galiba. Benim saçımı çok kurutuyor artık hiç kullanmıyorum
Dün saçıma ilk kez baş kili uyguladım. Söylenildiği gibi bekleme süresinde sertleşmedi hiç saçım. Belki toz halinde olanı kullandığım içindir bilmiyorum. Yıkadıktan sonra kuruma esnasında fazla elektriklenmiş gibiydi. Ama tamamen kuruduktan sonra yumuşacık oldu saçlarım. Haftada 1 uygulayacağım bakımlar arasına da girmiş oldu haliyle :)
Dün saçıma ilk kez baş kili uyguladım. Söylenildiği gibi bekleme süresinde sertleşmedi hiç saçım. Belki toz halinde olanı kullandığım içindir bilmiyorum. Yıkadıktan sonra kuruma esnasında fazla elektriklenmiş gibiydi. Ama tamamen kuruduktan sonra yumuşacık oldu saçlarım. Haftada 1 uygulayacağım bakımlar arasına da girmiş oldu haliyle :)
Canım benim de vardı kilim evde ama van a getirmedim, çok yumuşak yapıyor. Ben saçtaki kalıntıları temizlediği için kullanmıştım (silikon vs)
Baş kili derken? Beyaz kil heralde değil mi? Durulaması zor olmuyor mu yüzüme maske yaptığımda bile temizlerken epey uğraştırıyor da, streçle sararak mı bekledin?
Ne çok sordum
Yok canım beyaz kil değil baş kili diye geçiyor. Yeşil kil, çamur rengi. Durulaması hiç zor olmadı. Ben de şaşırdım. Toz olanı kullandığım içindir belki de, bilmiyorum. Tokayla tutturup duşun içinde beklettim 20 dk kadar.
Daha da sorabilirsin
aktara gidip baş kili istiyorum mu demeliyim yani?
baş kili diye konu açılmış da kk da ondan dedim beyaz mı diye orda beyaz kil göstermişler ileriki sayfalarda da yeşil kili kullanmak isteyen birinin ninesi biz çamaşır yıkardık yeşil kille diye kızıp engellemiş, sarımsı kili saçına yaptığını söylemiş, ondan sordum beyaz mı diye.
Çok teşekkürler canım. Bu şekilde devam edersen senin de kısa sürede eskisi gibi olacaktır. Zeytinyağı mucize gibi bir şey gerçekten. Ben de memnunum. Ama hala yeni şeyler denemekten kendimi alıkoyamıyorum. Dünkü deneyimimi de soruları yanıtladıktan sonra yazıcam. Saç uçlarına gelince tatlım tam olarak neden kaynaklandığını görmeden anlayamayacağım için bir kaç şey söylicem. Sen kendine uygun olanını yaparsın. Saçlarını taramaya yukarıdan başlıyorsan uçlarda takılması çok normal ve bu şekilde taramak saçlarına zarar verir. Eğer öyleyse saçlarını taramaya saç uçlarından başla. Tüm sorun çözülecektir. Değilse ve saç uçların kuruysa kullandığın mavi suyu ya da gliserinli badem yağını saç uçlarına sürmek sorununu çözer. Hiç biri değilse saç uçların çatallaşmış olabilir. Uçlarından çok az kestirirsen hallolacaktır. Öyle sanıyorum ki ilk dediğimden kaynaklanıyor. Hiç birinden kaynaklı değilse bir fotoğraf eklemen yardımcı olmamı kolaylaştıracaktır
Bendekinin rengi krem gibiydi. Beyaz kil oluyor galiba. Aktardan saç için kullanacağım diye istemiştim onu verdi. Bir de ben yüzüme de yapıyordum aynı kili. Çok güzel yapıyor tavsiye ederim yüz için de
aktara gidip baş kili istiyorum mu demeliyim yani?
baş kili diye konu açılmış da kk da ondan dedim beyaz mı diye orda beyaz kil göstermişler ileriki sayfalarda da yeşil kili kullanmak isteyen birinin ninesi biz çamaşır yıkardık yeşil kille diye kızıp engellemiş, sarımsı kili saçına yaptığını söylemiş, ondan sordum beyaz mı diye.
Bendekinin rengi krem gibiydi. Beyaz kil oluyor galiba. Aktardan saç için kullanacağım diye istemiştim onu verdi. Bir de ben yüzüme de yapıyordum aynı kili. Çok güzel yapıyor tavsiye ederim yüz için de
yok cnm daha yeni kestırdım ben saclarımı muhtemele sac uclarım kuru... saclarım 5 günde anca yaglanıyor... saç uçlarından taramak işe yarıyabilir.
Selam rapunzel saçların güzel görünüyor maşallah
benim saçlarım da çok cabuk uzuyor ama çok kuru ve kalın telli o yüzden uçları kırılıyor
ben yağları şampuanıma katmayı tercih ediyorum
menekşe yağı , çam terebentin ve badem yağı koyuyorum şampuanıma
balı ilk kez senden duydum onu da denicem
bir de ben badem yağını bir damla elime koyup duştan çıkmadan saçım nemliyken elimle uçlarına sürüyorum
tararken kırılmıyor ve kabarmıyor öyle yapınca
Ben göz kararı birazcık kili bir kaba koyup (bir çorba kaşığı kadar olmalı) üstüne ılık su, gül suyu ve birkaç damla yağ (örneğin kayısı çekirdeği yağı) koyuyordum. Yüzüme -göz çevresinden kaçınarak- sürüp 15 dk kadar bekledikten sonra yıkıyordum. Yüzüm çok gergin ve pembe pembe oluyordu:) Bak bunları konuşunca aklıma geldi ben de aktardan birazcık kil alayım bariBendeki de öyle. Seninki toz halinde mi katı mı peki canım ? Ben de yüzüme denemek istiyorum, memnun kalan birinin yorumu iyi oldu. Yüzüne nasıl uyguluyorsun sen ?
Ben göz kararı birazcık kili bir kaba koyup (bir çorba kaşığı kadar olmalı) üstüne ılık su, gül suyu ve birkaç damla yağ (örneğin kayısı çekirdeği yağı) koyuyordum. Yüzüme -göz çevresinden kaçınarak- sürüp 15 dk kadar bekledikten sonra yıkıyordum. Yüzüm çok gergin ve pembe pembe oluyordu:) Bak bunları konuşunca aklıma geldi ben de aktardan birazcık kil alayım bari
Canım bu arada kil toz halindeydi. Üzerinde de Şehriban Teyze diye bir marka adı vardı)