- 24 Temmuz 2010
- 492
- 1
-
- Konu Sahibi rapunzeeel
tamam canım bekliyorum çok teşekkürler..
keşke aynı şehirde olsaydık rapunzelcim koşa koşa gelirdim keratin alıpevet galiba yanık olan yerlerim ölü saç.. kötüsü de ensem olması bide tam orta kısım ..kaç yılda kurtulurum allah bilir maske olarak ne yapayım neler alayım malzeme sen ne dersen onu yapcam canım ( bide bugün kestirdim iyice umarım biraz faydası olur gliserin ve badem yağını durulamıyomuyuz canım ölemi kalcak
Ben de kendi saç deneyimlerimi yazayım size madem imece gidiyor başlık
1 senedir düzensiz bir şekilde sinameki kürü yapıyorum ve etkisini görüyorum fazlasıyla, üst üste boyamaktan azalıp incelen saçlarımı toparlamamı sağladı. Kokusu dışında olumsuz hiçbir etkisi olmadı benim saçlarımda, gürleşme de sağladı.
Protek Ammino keratin saç kremi kullanıyorum yaklaşık 6 aydır ve bayılıyorum tek kelimeyle, kuaförden çıkınca saçlarda çok hoş bir koku ve devamlı oynama isteği uyandıran yumuşaklık ve akıcılık olur ya işte tam da o hal geliyor saçlarıma bu kremle.
Akzer saç bakım yağı, Barceleno ya da Mecitefendi markalarından birini almak için çıkıp hain aktarın yüzünden bununla dönmüştüm eve çok da memnun kalmadım çok katıydı ben de sinameki karışımının içine karıştırmıştım, fark edilecek bir etkisini görmedim ama kokusu bademe benzediğinden sevmiştim.
Amonra'nın saç spreyi tarfine göre kendi spreyimi yaptım onu kullanıyorum birkaç aydır, içinde ne olduğunu biliyorum hem de çok ucuza elde ediyorum ve etkisi muhteşem.
Gliss saç spreyi, Bim'de indirime girdiğinde almıştım ama kokusu o kadar midemi bulandırıyordu ki Amonra'nın tarifini gördüğümde tuvalete döküp spreyli şişesini kullanmaya başladım, verdiğim paraya değmedi hiç.
Dax Supergro kullanıyorum bazen saç uzatma etkisinden dolayı almıştım ama tereyağından bozma kıvamı durulanmasını çok zorlaştırıyor, uzamaya etkisi var ama zor durulandığından kokusuna vuruldukça kullanıyorum, çok yumuşatıyor saçlarımı.
Selective mavi su, kendi saç spreyimi yapmadan önce daha çok kullanıyordum banyodan sonra saçlarımı tararken kırmamak için, saç açmaktan başka etkisi varsa da ben görmedim.
Doğum kontrol hapını ezip şampuanıma katmak gibi sivri zekalık da yapmıştım ama bol bol dökülen saçtan başka etkisi olmadı.
Sarımsaklı şampuanı da denedim o da sütte kaynattığımdan mıdır nedir pek işe yaramadı bende.
2 haftadır da Gliss'in sıvı keratinli siyah serisini kullanıyorum şampuan, saç kremini düzenli kullanıyorum, parlak ve yumuşak yapıyor saçlarımı, maskesini de aldım ama henüz denemedim.
Aklıma bunlar geldi şimdilik geçmiş sayfalarda bahsedilmiştir hepsinden muhtemelen ama bendeki etkilerini yazayım dedim
Saç dökülmesi yaşıyorum bir süredir sarımsak sütü aldım ama kullanan var mı hiç aranızda tereddütlüyüm nedense :44:
rapunzel saçlarının yeni fotoğraflarını bekliyoruz :2:
İlk kez duyuyorum sarımsak sütünü o yüzden bir fikrim yok maalesef. Ama memnun kalıp önerirsen fikir sahibi olabilirim :)
Yorumun çok iyi olmuş, bu sayede doğrularımıza doğru ekliyoruz. Ben de yorumunu yorumlayayım :)
Saç kremimi değiştirmek istediğim sıralarda böyle bir bilgiyi tavsiye olarak alıyorum. İçeriğinde canımı sıkan bir şey yoksa kesinlikle yeni kremim olacak :)
Ben de mecitefendi karışık bakım yağı almıştım. Daha bir kez kullandığım için bir faydasını sezmedim ama sıvı bir yağ en azından, şimdilik olumlu kısmı bu kadar.
Kendi yaptığın spreye neler kattın ? Detay istiyoruz, ben de yaptım, belki ilave edebileceğim bir şeyler vardır :)
Doğum kontrol hapı denemek istiyordum ama memnun kalmamış olman hevesimi kırdı. Zaten bir sürü şey var denemek istediğim, onu eliyorum.
Sarımsaklı şampuanım bitmişti ve yenisini sütte kaynatıp yapmayı düşünüyordum. Bu yorumun da kaynatma konusunda tereddütte bıraktı beni.
Şimdi aklımda yoğun olarak maya var. Bakalım o nasılmış :)
mesaj attım tekrar gelmedi sanırım sana
imaya maskesini iki ya da üç kez yaptım ben o yüzden etki görmedim ama yapanlar kokusunun kaldığından bahsettiği için cesaret edemiyorum, kremden kastın ammino keratinse içinde sıkıntı olacak bir şey olsa Kılıçbalığı ne kullanırdı ne de önerirdi zaten ama tabi sen bak yine de.
Doğum kontrol hapı çok mantıksız aslında yanlış da yani sonuçta sürülen şeyler kanımıza karışıyor şimdi olsa yapmazdım asla.
Ne demek rapunzelcim. Umarım faydasını görürsün
rapunzelciğim beklerim tabi 1 hafta yeterki derman olsunbenim hemen uzatıp hemen kestirmem lazım ki toparlasın..dün kestirdim bayramdan öncede kestirsem biraz daha toparlanır umarım..maske krem her türlü öneriye açığım..bu arada saçım şu an kötü durumda demişsin ya benimkinin yanında nur nimet canım boşversene :)) maşallah sana
Arkadaşlar protein günleri için yumurtalı bir tarif buldum. Ben yarın deneyeceğim büyük ihtimalle. "Egg Wash" yani "yumurtayla yıkama" olarak geçiyor.
2 yumurta, 1/4 su bardağı ılık su, az miktar limon suyu veya elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı bal.
Önce balı ılık suda çözdürüp, sonra yumurtaları çırpıyoruz. En son da azıcık elme sirkemizden damlatıyoruz. Bu karışım ıslatılmış saça uygulanıp soğukça suyla durulanıyor. Tekrar şampuan yapmıyormuş kullananlar, iyice durulamanın yeterli olduğu yazıyor.
Denedikten sonra kendimdeki sonucu da yazacağım
Çok güzel saçların var rapunzeeelönerilerin için teşekkürler.
Bugün saçıma yağlı bakım yaptım.
- mecitefendi karışık bakım yağı
- tarçın yağı
- menekşe yağı
- çok az gliserin
Hepsini ısıtıp soğuk adaçayıyla karıştırıp miktarı arttırdım. Boneyle sarıp havluyla birlikte 1 saat beklettim. Epey yumuşak oldu. Menekşe yağının kokusu da çok hoş ve kalıcı :)
Fotoğraf istenmişti, çektim :) Saçlarımın uçlarının inceldiğini görebilirsiniz. O yüzden artık saçımı ısıya maruz bırakmıyorum. Dolayısı ile doğal haliyle fotoğraf da.
Banyodan sonra ıslakken
Kuruduktan sonra
Kururken yattığım için arkaları kıvrılmış. Yaza kadar dinlendirip bakıma devam :)
Böyle de nispet olmaz ki seni gidi hain yar!
Maşallah efendim gönül ister ki benim saçlarım senin saçlarından 4 parmak daha uzun diyeyim ama yok omuzlarımdan aşağı nazlı nazlı iniyor daha
Canım saçların çokk güzel. Bu arada ben paylaşmış olduğum yumurtalı tarifi yaptım. Spreyli şişeyle saçlarımı tamamen ıslatıp yaptım, memnun kaldım. Saçın nem gibi proteine de ihtiyacı var arada sırada da olsa. Ben tavsiye ediyorum, yalnız uygulama sırasında biraz dağınıklık oluyor ve banyonun yerleri biraz kirleniyor. Yağ bakımlarına göre biraz zahmetli geldi bana
Canım bir de saçların o kadar güzel ki gerçekten imreniyorum. Birazcık uçlarından kesmeyi düşünmez misin tatlım, çok az. Uçları daha fazla incelirse kendini gösteremez o güzel saçların. Naçizane ve iyi niyetli bir tavsiye,
Öncelikle MASAALLAHdiyerek başlayayım, umarım beni de aranıza alıp, benim de sizin gibi bukadar sağlıklı, gür ve güzel saçlara kavuşmama yardımcı olursunuz INSAALLAH.
Rapunzelciğiimmm üzülerek söylüyorum ki benim saçlarım malesef çook iğrenç bir durumdalar, maleseef saçlarım çok ince telli, hiç gür değiller, at kuyruğu yaptığımda malesef fare kuyruğu gibi oluyorlar, bide çok çabuk yağlanıyorlarBakıma gelince, hayatımda asla saçlarıma bakım yapmadım ama bi 6 ay öncesinde bir parfümeri dükkanına gidip(yurt dışında yaşadığım için, burada aktar malesef yok, bide yağların marka ve kaliteleri hakkinda hiç bir fikrim bile yok) yağlar aldım:
-Badem yağı
-Vanilya yağı
-Hindistan cevizi yağı
-Hint yağı
-Ceviz yağı
-Zeytin yağı
Bir iki hafta kadar düzenli bakım yaptım, ama sonra yaza girince düğünler filan başlayınca malesef bakımıma ara verdim, bu 6 ay içinde topu topuna 10 kere bakım yapmışımdır, hepsi bu...
Saçımda boya filan yok asla da olmadı, fakat ben bir 4 yıl öncesinde hergün okula gittiğimde sabah erkenden kalkıp, duş alıp, saçlarımı hergün ama hergün kurutma makinesiyle kurutup ondan sonra düzleştirici ile düzleştiriyordum ondan sonra okula gidiyordum. Bu böyle 1 yıl devam etti...
Bu 1 yıldan sonra lise 1'e girdim, saçlarıma hiç bir bakım yapmadım, fakat düzleştiriciyi hayatımdan tamamen çıkardım hatta ve hatta hemen dışarıya çıkma gibi bir sebebim olmadığında saçımı kurutma makinesiyle bile kurutmadım, öylece kendi halinde kurumaya bıraktım, saçlarıma zarar vermeyeyim diye, bu hala böyle devam ediyor, 4 yıldır saçlarıma düzleştirici yada maşa yapmıyorum, yani bazen çok nadiren, özel bir günde ya da düğünde filan yapıyorum ama saçlarımda malesef hiç bir pozitiv gelişme yok, saçlarım çok kötü durumda, çok ince telli, çok çabuk yağlanan, çok dökülen ve de çok az saçlara sahibim(hiç gür değiller)
Sarımsaklı şampuanı denedim fakat benim saçlarımda kötü etki yaptı diye duşünüyorum, çünkü saçlarımda aynen dökülme devam etti, hatta ve hatta sarımsaklı şampuanı kulandığımda daha fazla dökülme bile oldu diyebilirim... Bunun nedenini hiç bilmiyorum, fakat böyle bir durum var ki bu şampuanı denemeye başladığımızda bir arkadaşımla beraber yaptık, aynı şampuana bir kaç baş sarımsak koyup, bir kapak badem yağı koyduk ve yarı şampuanı arkadaşım aldı diğer yarısını ben aldım, ve kulanmaya başladık , arkadaşımda adeta saç fışkırdı diyebilirim, öyle gür ve öyle güzel saçları oldu ki anlatamam... Ama bişey daha itiraf ettmem gerek ki ben bu şampuanı düzenli olarak kulanmadım çünkü saçlarımın döküldüğünü görünce kulanıp, kulanmamakta tereddüt ettim, 4-5 defa saçlarımı bununla yıkayıp 1 ay ara verdim, sonra tekrar 1 hafta kulanıp 1 ay ara verdim. Bazı arkadaşlarım sarımsaklı şampuan sağlıksız saçları döküp yerine sağlıklı güzel saçlar çıkıyor diye dediler... Sence kulanmaya devam etmelimiyim ?
Son olarakta birgün senin gibi bu kadar gür, uzun, güzel ve sağlıklı saçlara kavuşabilecekmiyim ? Yoksa nekadar bakım yapsamda bu genetik bişey diye saçlarım hep böyle az mı kalacak ? Ne olur yardım et canım... ALLAH SENDEN BIN KERE RAZI OLSUN :)
Çok uzun yazdım biliyorum, ama INŞALLAH bıkmadan usanmadan sorularımın hepsini cevaplarsın, çünkü bu saçlarım yüzünden dışarıya çıkmaya bile utanıyorum, okadar derecede iğrençler yani...
Şimdiden çoook teşekkür ediyorum canım, çoooook tatlısınnn bide umarım söylediklerimin hepsini anlamışsındır, çünkü yurt dışında yaşadığım için, türkçem okadar da iyi değil, öpüyorum çok canım, önerilerini en kısa zamanda bekliyorum <3
Denedim canım çok olmadı deneyeli 1ay bile olmadı belki olur etkisi
Sinamekiyide yapmayı düşünüyorum..:)
Kansızlık vardı bende onuda aştım ama bakalım nolcak..