Çok teşekkür ederim hayatım aramıza hoşgeldin
Söylediklerinin hepsini anladım ve türkçen de gayet iyi :)
Merak ettiğin her konuda ne sorarsan sor elimden geldiğince cevap verip yardımcı olmaya çalışırım merak etme :)
Sarımsaklı şampuanla başlayalım. Ben de epeydir kullanmıyorum ama iyi geldiğini hatırlıyorum. Kimisinde önce dökülme yapıp sonradan gürleştirmişti. Belki senin de öyledir. Düzenli olarak 1 ay kullan istersen, ondan sonra da hala dökülme olursa - ki sanmıyorum - kullanmayı bırakırsın.
Saç gürlüğü, saç tellerinin kalınlığı büyük oranda genetik. Ama bu demek değil ki bakımlar faydasız. Bakımla daha iyi hale geleceklerdir. Tabi kalın telli ve gür saçlı birine göre daha az etkisini görürsün ama illa ki görürsün yani.
İlk olarak bir kan tahlili yapmanı öneririm. Demir eksikliği, kansızlık gibi bir sebepten kaynaklanıyorsa beslenmeden başlamak lazım. Değilse de saça yararlı vitaminler var. B6, B1, B12 gibi. Bunları düzenli kullanırsan mutlaka faydasını görürsün. Çünkü saç en iyi içten beslenir.
Şampuanının içine çörekotu yağı katabilirsin. Bakımlarında kullandığın yağların içine vitamin ampulleri koyabilirsin. Bunları düzenli yapıp yağlı bakımlara da devam edersen olumlu sonuç alacağını düşünüyorum.
Ben düzenli saç boyayan ve yapan bir insan olarak saçlarımın bu halini koruduysam sen hiç yıpratmayan biri olarak bu hale hayli hayli getirirsin. Ben de dinlendiriyorum şu an saçlarımı. Birlikte daha iyi hale getiricez inşallah saçlarımızı :)
Bir kaç tavsiye vereyim. Saçlarını zaten yapmıyormuşsun. Bu çok iyi. Daha çabuk sonuç alırsın.
Saçlarını ihtiyaç duymadıkça tarama.
Kalın dişli tarak kullan.
Fırça kullanma.
Stresten uzak dur.
Saçlarım neden ince, neden uzamıyor vs düşünceleri bir kenara bırak. Gerçekten etkiliyor.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor.
Yaşadığın yerde neleri bulup neleri bulamayacağını söylersen ona göre bakım önerilerinde de bulunurum. Ve eminim böyle de çok güzelsindir