Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

ya ben bu zancefili tozz olarak biliyorum diş olarak aktarda satılıyor mu?

Yaz başından beri bakım yapmadığım ve sürekli şekillendirip yorduğum saçlarıma dün itibariyle bakım yapmaya başladım.
Sinamekinin içine koyduklarımı sıralıyorum.

Hint yağı
Badem yağı
Bemiks ampul
Menekşe yağı
Çörekotu yağı
Çam balı
Tarçın yağı
Saf zeytin yağı

Güzel bir karışım oldu. Yumuşacık oldu saçlarım :) Bakıma kaldığım yerden devam bundan sonra.

Bu arada menekşe yağı sinamekinin kokusunu bastırıyor. Rahatsız olanlara tavsiye edebilirim :)

Hastasiyim ya bu topigin.. Herkes birseyler öneriyor, paylasimlar süper.
Rapunzel ilk sayfadaki fotograflar görünmüyor canim, resimlerin süresi doldu sanirim istersen tekrardan yükle. Tavsiyem imageshackten yükle, o site uzun süre sakliyor resimleri...

Ben de hastasıyım topiğimdeki senin gibi sevimli misafirlerin

Bu arada kalp kalbe karşı sanırım canım. Dün fotoğrafların görünmediğini farkettim ve az önce düzeltip baktım ki sen söylemişsin Hem de dediğin siteden yüklemiştim

Bugün DicleNaz arkadaşımızın önermiş olduğu Hazal Kaya tarifini denedim. Saçlarım uzun olduğu için tarçını 2 tatlı kaşığı ve yumurta sarısını 2 tane koydum. Daha sıvı olsun diye de mecitefendinin karışık bakım yağından ve kendi yaptığım yağ karışımından koydum. Yine de çok katı oldu ve uygulaması diğer kürlere göre zor oldu. Bir sonraki sefer tarçını tarifteki gibi koyucam. Yumurtayı koyup koymamakta kararsızım çünkü katılaştıran o. Gelelim sonucaaa Saçlarım yumuşacık, ipek gibi oldu :) Sürdüğümde ve yıkarken o kadar sertti ki öyle kalacak diye korktum ama sonuç gayet iyi. Denediğime göre tavsiye de edebilirim artık :) Bu arada DicleNaz'a da tarif için teşekkürler

Son düzenleme:
Rica ederim canım benim. Konuyu çok takip edemiyorum gerilerde bişey yazdıysan göremedim :) Şifa olsuun. Tabii konu Hazal Kayanın saçları olunca
Tarif onun :)

Canım kuru mayadan memnunmusun demişsin şimdi gördüm.Dedikleri mayanın yarısını katıyorum . Her şeyin azı karar zaten :) Bi farydasını da görmedim zararını da. Yapmak için yapıyorum haberin olsun :)

Rica ederim canım benim. Konuyu çok takip edemiyorum gerilerde bişey yazdıysan göremedim :) Şifa olsuun. Tabii konu Hazal Kayanın saçları olunca
Tarif onun :)

Tekrar teşekkürler Maya konusunu çok duydum ama kullanıp etkisini gören birinden değil. Pek memnun olmadığına göre şimdilik denemeye gerek yok :)

Mayayı saçıma sürmedim ama yine burada bir başlıktan görüp bir dönem içtim. Ilık süte karıştırılıp içiliyor, tadı ve kokusu pek hoş değil. Ama saçlarımı iki haftada iki cm uzattı belki de daha fazla. Daha açıkça anlatmak gerekirse sutyen lastiğimin eni kadar uzattı o şekilde ölçmüştüm. Hayatımda görmediğim bir uzamaydı.

Şu anda içmeyişimin nedeni diyetisyen kontrolünde olmam, yiyip içtiklerim diyetisyenin verdikleriyle sınırlı o yüzden tüketemiyorum.

Denemek isteyen varsa, muzlu çilekli pudinglere vs. de karıştırıp eritebilir ılıkken. dediğim gibi içimi biraz zor

Merak ettiğim tüm soruların cevabı sendeymiş :) Denemeye değer gibi görünüyor. Teşekkürler.

Ben de takip ediyorum sizi ama şu aralar pek yorgunum düzeleyim de yorum yapayım bol bol

rapunzellll banada bi yorumun varmı benim durumum feci vahim şu an (..saçlarımı en az 2 senedir sürekli kısa kestirmeme rağmen yanıklardan kurtulamıyorum bi türlü vahimlik nerde dersen enseden ve ortadan yanmış durumda yani kısacıkda kestirsem yeni gelen saçlarda karışmış ve tüy gibi çıkıyor düğüm oluyo avuç avuç krem sürüyorum biraz açılır gibi oluyo sonra yine aynı ve saçlarım kısa yani uzun olsada karışsa tamam dicem kuaförüm saçının yapısı bozulmuş diyo ( ne önerirsin ( galiba kazıt diceksin ) banyoya girmek istemiyorum artık kedi tüyü gibi saçım acil yardım kızlar... (((

Canım kullandığın bi ilaç veya bir rahatsızlığın var mı acaba. Kökten öyle çıkıyor herhalde

Canım kullandığın bi ilaç veya bir rahatsızlığın var mı acaba. Kökten öyle çıkıyor herhalde

devamlı kullandığım bi ilaç yok canım kansızlık sorunum oldum olası var ama oda böyle yapmaz heralde dökülme ondandır tabi ama benim durumumdan hiçkimsede rastlamadım o yüzden çaresizim dediğin gibi kökten öyle çıkıyor çünkü 2 yıldır sürekli kestiriyorum yeniler gelsinde kurtulim diye ama ne fayda uzayanda karışarak tüy gibi uzuyo hani bi reklam vardı ya erkek kızın saçına elini atıyo bi daha çıkaramıyo ondan beter işte benimki bi çaresini bilen varsa çok mutlu olurum ..

Ben de takip ediyorum sizi ama şu aralar pek yorgunum düzeleyim de yorum yapayım bol bol

Dinlen canım ne zaman istersen bekleriz

Bitkisel keseler var ya hani onlar gibiyse dokunduğundaki hissiyat, neredeyse ölü saç demek. Bakımla bir oranda düzeltilir ama tümüyle sağlıklı haline dönemez maalesef. Bizim yapacağımız gelebileceği en iyi hale getirip uzayana kadar kullanmak, sonrasında da kestirip kurtulmak. Bence ilk olarak o yanık kısımlarını ayırıp saçının tümünden değil de tel tel uçlarından çok kötü durumda olanları kes. Sonrasında benim tavsiyem kesinlikle maske ve krem kullanmaya devam et ve banyodan sonra nemliyken saçlarının yanık kısımlara gliserinli badem yağı sür. Ve duydun mu bilmiyorum ama keratin tedavisi diye bir şey var ve sonuç çok iyi. Yalnız saçını onarmıyor, sadece onarmış gibi yapıyor. Ama saçlarını bu şekilde uzatıp yanıklardan kurtulman daha kolay. Çok iyi anlıyorum şu anki halini. O yüzden bence bir araştır netten. Kuaförlerde ya da şehir fırsatlarında kampanyalar oluyor. Bulamazsan keratinini alırsan ben bile uygularım. Sen sıkma canını. Keşke kesin çözüm olan bir şey olsaydı da önerebilseydim. Ama en iyi yol bunlar maalesef.

sarmsak mı :)))))))))))))))))

Eveeet, ilk kez duyuyorsun sanırım :86:

keşke aynı şehirde olsaydık rapunzelcim koşa koşa gelirdim keratin alıp evet galiba yanık olan yerlerim ölü saç.. kötüsü de ensem olması bide tam orta kısım ..kaç yılda kurtulurum allah bilir maske olarak ne yapayım neler alayım malzeme sen ne dersen onu yapcam canım ( bide bugün kestirdim iyice umarım biraz faydası olur gliserin ve badem yağını durulamıyomuyuz canım ölemi kalcak

Ben de kendi saç deneyimlerimi yazayım size madem imece gidiyor başlık
1 senedir düzensiz bir şekilde sinameki kürü yapıyorum ve etkisini görüyorum fazlasıyla, üst üste boyamaktan azalıp incelen saçlarımı toparlamamı sağladı. Kokusu dışında olumsuz hiçbir etkisi olmadı benim saçlarımda, gürleşme de sağladı.
Protek Ammino keratin saç kremi kullanıyorum yaklaşık 6 aydır ve bayılıyorum tek kelimeyle, kuaförden çıkınca saçlarda çok hoş bir koku ve devamlı oynama isteği uyandıran yumuşaklık ve akıcılık olur ya işte tam da o hal geliyor saçlarıma bu kremle.
Akzer saç bakım yağı, Barceleno ya da Mecitefendi markalarından birini almak için çıkıp hain aktarın yüzünden bununla dönmüştüm eve çok da memnun kalmadım çok katıydı ben de sinameki karışımının içine karıştırmıştım, fark edilecek bir etkisini görmedim ama kokusu bademe benzediğinden sevmiştim.
Amonra'nın saç spreyi tarfine göre kendi spreyimi yaptım onu kullanıyorum birkaç aydır, içinde ne olduğunu biliyorum hem de çok ucuza elde ediyorum ve etkisi muhteşem.
Gliss saç spreyi, Bim'de indirime girdiğinde almıştım ama kokusu o kadar midemi bulandırıyordu ki Amonra'nın tarifini gördüğümde tuvalete döküp spreyli şişesini kullanmaya başladım, verdiğim paraya değmedi hiç.
Dax Supergro kullanıyorum bazen saç uzatma etkisinden dolayı almıştım ama tereyağından bozma kıvamı durulanmasını çok zorlaştırıyor, uzamaya etkisi var ama zor durulandığından kokusuna vuruldukça kullanıyorum, çok yumuşatıyor saçlarımı.
Selective mavi su, kendi saç spreyimi yapmadan önce daha çok kullanıyordum banyodan sonra saçlarımı tararken kırmamak için, saç açmaktan başka etkisi varsa da ben görmedim.
Doğum kontrol hapını ezip şampuanıma katmak gibi sivri zekalık da yapmıştım ama bol bol dökülen saçtan başka etkisi olmadı.
Sarımsaklı şampuanı da denedim o da sütte kaynattığımdan mıdır nedir pek işe yaramadı bende.
2 haftadır da Gliss'in sıvı keratinli siyah serisini kullanıyorum şampuan, saç kremini düzenli kullanıyorum, parlak ve yumuşak yapıyor saçlarımı, maskesini de aldım ama henüz denemedim.
Aklıma bunlar geldi şimdilik geçmiş sayfalarda bahsedilmiştir hepsinden muhtemelen ama bendeki etkilerini yazayım dedim

Saç dökülmesi yaşıyorum bir süredir sarımsak sütü aldım ama kullanan var mı hiç aranızda tereddütlüyüm nedense :44:

barrocum öncelikle eline sağlık..önceki sayfalarda varsa bile ben topiğe yeni dahil olduğumdan tüm sayfaları okuyamadım benim için faydalı oldu..durumumun vehametini bi kez daha anladım bu arada gliss dahi benim saçımın düğümlerini açamıyor çünkü.. ki sen yumuşacık yapıyo demişsin..dalin kolay tarama spreyini bile kullandım ama boş geldi bana düşün artık kendim yaptım dediğin sprey nasıl bi şey tarifini verebilirmisin rica etsem ..keratin olayınada giriyorum hemen.hiç bilmediğim bi konu keratin inşaallah kandırılmam kuaförde bakalım

Gliss bana hiç iyi gelmedi ben sevmedim yağlı gibi ve kokusu çok midemi bulandırıyordu Gliss şişesine kendi yaptığım spreyi koydum, kendi yaptığım spreyden çok memnunum. Sana özelden mesaj atabilmek için 10 dakika geçmesini bekliyorum yazacağım inşallah hepsinin linkini burada paylaşmam yasak da sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…