Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
maşşaallaaah vallahi saçların harika hemde sarı olmasına rağmen bu yazdıklarının hepsini yapmaya çalışıcam üşenmezsem şuan kadamda ısıtılmış zeytin yağının içine attığım bbuğday yağıyla birlikte süzülüyorum böylede uyucam sanırım bi senin saçların gibi olsaa yaa ahh ahh hep yaktım majvettim saççaaağızlarımı

hımm anladım emin olmaadan alma diyosun bide şu saç rengime bakar mısın?

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-rengi-sac-boyama/466866-hangi-renk-yakisir-resimli.html

Yorumumu yaptım tatlım :)

Çok teşekkür ederim canım :) İnşallah seninkiler de istediğin gibi olur. Nasıl memnun musun yaptığın bakımlardan ?

Lanet resimler açılmıyor ki saçlarını göreyim
Her neyse canım. Kürlerin için teşekkürler. Ama benim 3 tane daha kürüm var, o yüzden sınırım dolmuş durumda. Sana en iyi gelen kür hangisi? Yada saç uçlarını hafifleştiren, uçusturan bi kürün var mıı ? Çok yardımseversin bu arada. Her yoruma cevap vermişsin. Çok tatlısın :)

Dün gece ilk defa sinamekili ve bemiksli bakımı yaptım, vitamini kırarken elimi de kestim bu arada. Noktalı yerinden açmaya çalışınca elimi kesmeyi başardım:2: Sizler ampulu elinizi kesmeden nasıl kırıyorsunuz acaba?

ben yaparken bir bez ile kırıyordum canım...bez ile ampülü tutup kırıyordum..

Ne demek

Çok teşekkür ederim canım :) Saç uçlarına gliserin iyi geliyor, yeni şeyler de aldım denemek için ama bir türlü fırsat bulamadım. Memnun kalırsam öneririm yine. 1 numaralı kürüm de sinameki :) Sen neler uyguluyorsan ? Memnunsan önerilere açığım :)

Geçmiş olsun canım dikkat et. Ben ampulü alttan tutup baş kısmını düz bir zemine dayıyorum. Ufak bir bıçak darbesi kırmaya yetiyor. Elimi hiç kesmedim, risk de yok. Sen de öyle yapabilirsin.

Canım benim mayalı kürüm var. Çok memnun değilim ama işe yaramıyorda değil. Amonra'nın Sihirli Suyunu biliyorsundur. Gliserinli bağdem yağlı. Süper tek kelimeyle. Bide yumurtalı zeytinyağlı bir kür var. Buda çok iyi. İstersen tariflerini verebilirim canım. Ama o güzel saçlarını bir sürü bakımla yıpratırsan vicdan azabından ölür giderim ha Avatarında çok güzel görünüyorlar :)

Geçmiş olsun canım dikkat et. Ben ampulü alttan tutup baş kısmını düz bir zemine dayıyorum. Ufak bir bıçak darbesi kırmaya yetiyor. Elimi hiç kesmedim, risk de yok. Sen de öyle yapabilirsin.

Teşekkürler canım. Bundan sonra zaten bezle veya seninkisi gibi yaparım, bir daha noktalı yerinden zorlayıp cengaverlik yapmaya niyetim yok. Topiği okuyanlar da benden ders alıp sizinkisi gibi yaparlar artık.

Bu arada çok soruyorum ama, sinamekili ve bemiksli karışım bekletirken şıpır şıpr ensemden süzüldü hep. Halbuki tam da tarife göre yapmıştım. Böyle mi oluyor sizde de?

Burada da belirtmek istedim, ben amonra arkadaşımızın saç fıs fısından çok memnun kalanlardanım. Herhangi bir Gliss veya durulanmayan kremden daha iyi geldi uçları kuru saçlarıma.

Benim kullandığım tarifi yazayım belki kullanmak isteyen olur. Ne de olsa önerilere açık bir topik.
1 çay bardağı içme suyu, 1 kapak gliserin, 20 damla kadar bademyağı, 1 kapak hindistancevizi yağı, bir miktar banyoda kullandığım saç kremi, 3 damla hoş kokulu esans(menekşe yağı, çilek yağı....hangi kokuyu seviyorsanız)

Ben elimdeki malzemelere gör biraz değiştirdim kızlar bu şekilde de faydasını gördüm

ben de uygulamayı düüşünüyorum bu kürleri ama kararsız kaldım bir sinamekili kür ar bide bir cok yağı karıştırıp uygulanan bi formül var. saclarımı uzun süreden beri bende açıyorum saç şekillendiricide kullanıyorum saclarımm uzamıyo ve baya kırıldı ne yapıcağımı bilmiyorum hangisini yapsam diye kararsız kaldım acıkcası :44: yardım ederseniz cok mutlu olurum

Çok teşekkür ederim canım ne tatlısın sen öyle :) Haftada ikiden fazla bakım yapmıyorum zaten. Sen iyisi mi ver tariflerini :) Amonra'nın sihirli suyunu özellikle merak ettim :)

Benim de zaman zaman aktığı oluyor. Ense kısmına 2 kat halinde selpak rulo koyarsan sorun olmaz. Yoksa doğru yani :13: Ayrıca istediğini sorabilirsin :)

Öneri için teşekkürler :) Mis kokulu bir bakıma benziyor, bayılırım hindistan cevizi kokusuna :)

Sinameki saçını uzatır, diğer bakımlar da güçlendirir. Saç uçları için gliserini öneriyorum ama saç uçları canlılığını yitirmişse kurtaracak bir bakım yok maalesef tatlım.

Önce biraz kırıklarından aldır sonrada sinemaki yap bence

Katılıyorum :)

Zeytinyağlı tarif;
-Aşk-ı Memnu dizisi ile yıldızı parlayan ünlü oyuncu Hazal Kaya’nın saçları genç kızlar tarafından yakın takibe alınmış durumda.

Cilt güzelliği için gül suyunundan faydalannan güzel oyuncu saçları için de bitkisel karışımlardan destek aldığını belirtiyor. Sürekli saç rengi şekli değiştirmek zorunda olduğu için saçlarına özel ilgi göstern oyuncu bakın hangi bitkisel karışımları saçlarının bakımı için kullanıyor:

yıpranan saçları için tarçınlı bakım uyguluyor. Siz de evinizde yapabilirsiniz. Isıtılmış zeytinyağı içerisine bir kaşık bal, bir tatlı kaşığı toz tarçın ilave edin dilerseniz yumurta sarısını da ilave edebilirsiniz. Bu karışı saçlarınızı yıkamadan önce saçlarınıza sürün ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra da saçlarınızı güzelce yıkayıp durulayın.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz tarçınlı saç bakımı ile saçlarınız daha canlı, güçlü ve parlak görünecektir.-

Link veremediğim için buraya yazdım canım.Ayrıca çok teşekkür ederiim :)

Amonra'nın sihirli suyu;
şişeyi yarısına kadar içme suyuyla doldurup
2 Kapak gliserini içine dök.
1 Kapakdan az tatlı badem yağı ( kendi kapağıyla )
1 Kapak Hint Yağı
1 Kapak menekşe yağı ekleyip çalkala
1 kapaktan az Jojoba Yağı
1 Kapak Menekşe Yağı

-

Mayalı kür;
Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere; Hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve kuru mayayı karıştırın.
Saçlarınızın parlaması için bu karışıma elma sirkesi de ekleyin. Saçlarınızı streçle sarıp 2 saat bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kere bu işlemi tekrarlayın.

Bu kadar canım :)

Son düzenleme:
canım bunları böyle paylaşman umarım herkese yardımcı olur benimde saçlarım sinemaki ve zencefil suyuyla uzadı ama burdaki yağ kaırşımında saçımı yumuşatmak için yapabilirm

Tarifler çok güzelmiş. Çok teşekkürler canım. Kuru mayadan memnun musun ? Ben pek cesaret edemedim de ona saçlarımı katılaştırır diye.

canım bunları böyle paylaşman umarım herkese yardımcı olur benimde saçlarım sinemaki ve zencefil suyuyla uzadı ama burdaki yağ kaırşımında saçımı yumuşatmak için yapabilirm

Umarız canım. Şampuanına bal ilave etmeni şiddetle tavsiye ederim.

zencefille nasıl oluyo canım? tarifi ne yani

3 tane kök zencefili kaynatıyorum sonra ılıyınca banyoda saçımı duruladıktan sonra ıslak saça fısfısla yada bardağı komple saçıma dökerek havluya sarıyorum bunu haftada bir yapıyordum tavsiye ederim benim saçımı yumuştattı uzattıda ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…