- 30 Nisan 2023
- 1.431
- 1.491
- 31
-
- Konu Sahibi Sofiasofia
Herkese merhaba öncelikle uzun anlatıcam. Çünkü detay vermem gerekiyor. Öncelikle eşimin mesleğinden kazancı çok çok iyi bununla başlamak istiyorum çünkü bence tüm sorunlar bundan kaynaklanıyor. Bu kazancının baya iyi olduğu işe başlayalı seneler oluyor, ve benle evlenmeden önce küçük bir kasabada ailesiyle yaşıyordu. Ve benimle tanışmadan önce hep ailesine harcamış çünkü yıllarca ekonomik zorluklar çekmişler neyse hep yardımcı olmuş eve beyaz eşyadan tutun yeni bir ek mutfak yaptırmış, bahçelerinde cafeleri var oraya tuvalet yaptırmış, hesap cüzdanını onlara bırakırmış, hani sayamayacagım kadar sey yapmış anne babası ve kardesine. Biz tanısınca elinde parası kalmamıştı ve yeniden calısması gerekiyordu, hatta öyle ki bir ihtiyacı olunca arkadasından borç çekmesi gerekmişti, sonra sonra biz tanısınca çalıştı toparladı ve biz evlendik. Ben ekonomik olarak cok destek olamadım bi tek ceyizim vardı sag olsun evdeki esyaları her seyi o aldı. Borçla. Dugun yapmayalım pahalı olursa dedim, tamam kazanıyor ama inanın zorluklarla kazanıyor üzüldüm ama ailesi istedi diye düğünde yaptık ama olaylar burda patlamaya basladı, ailesi illa ki para harcadı harcamadu demiyorum ama toplasan 2022 gibi bir senede 15 bin falan harcadılar ,hani o da kendi yol paraları biraz eve aldıkları küçük seyler biraz da misafir geldi onları karsıladılar o kadar. Hepsi o. Dugun salonundan tutun bilezige kadar esim aldı. Esime o donem bunu sorun etmedim sonucta bize alıyordu aslında hiç sorun etmemiştim ama zamanla bazı seyler garip gelmeye basladı. Evet belki esimin para kazancı iyiydi ama sürekli bir işi yok dönemlik calısıyor ve cok zor kazanıyor o parayı. Ne biliyim hani ona da yazık kredi ceker bi sekilde en azından bi bilezik alırdım gelinime diye düşünüyorum. Bu arada içinizden aa ne kadar bilezik meraklısı lütfen demeyin inanın düğün olmasın paramız gitmesin yazık kutlama yapalım geçelim dedim ailesi ısrar etti ama bilezik takmadılar biraz ilginç değil mi. Neyse ben bunları yine dert etmedim, fakat ben bundan aylar önce bir kayıp yaşadım çok yakınından bi aile üyemi kaybettim, ve esim uzaktayken herkes dedi ki tek kalma git esinin ailesi sana kucak acar. Actılar da, hani asla kötü davranmadılar, eşimin annesi hele nasıl degerli bir kadın anlatamam. Hani zaten o yuzden bu anlattıklarım da bana koyuyo cunku cıdden yurekten seviyorum bu kadını. Neyse geldim burda kalmaya basladım 3 ya da 4 ay oldu esim de uzakta. Neyse yasarken dikkatimi ceken seyler oldu, sorunlar oldu. Biraz ücra bir yerdeyiz, cok detaya girmeden bahsedeyim eşimin kardeşi araba kullanmayı bildiği için kayınvalidemle beni merkezde işim oldugu içib (ki cidden önemli bi işim oluyordu merkezde burasını bilseniz yeterli) getir götür yapmaya basladı. Ben de esime ben gideyim dedim kendi evimize burada yük olucam dedim. Esim hayır kal dedi. Yalnız olma. Ama bu süre zarfında benim merkezde işlerim cıktı e ehliyet yok taksi desen inanılmaz yazar ben el mahkum gidip gelirken artık bana karsı eşimin kardeşi gıcık olmaya basladı. Belki de zaten gıcıktı. Habire sinirli yoruluyor ya da sert konusuyordu, ben de merkeze baglı olmam durumunda kaldım bir kurum yuzunden kendi sehrime gidemedim kısaca. Yani anlayacağınız mecbur kaldım, neyse zaten ordan bana karsı ayıplar yasanmaya baslandı sabrettim ama bunlar olurken esimin annesi 22 23 yasında oglu, bence ona böyle davranma demedi bence cunku ona ne zaman sanki beni sevmiyor desem beni susturdu hayır öyle deme dedi. Bir de eşimin bu evde dükkan ve cafelerinde kendi yaptıgı çok fazla sey de var. Emegı cok. Ama geldim geleli kimse hiç bahsetmez. Hep biz yaptık ettik derler. Bi annesi söyler. Onun dısında araba aldık kredi ile onlar kredi cekti basta eşime söyledim kendimiz çekelim diye ama dinlemedi daha uyguna geliyor diye onlara çektirdi, biz ödüyoruz ama onlar bir ara habire biz aldık kim kime bu devirde böyle alıyor falan dediler yanımda bozuldum ama yine bi sey demedim sustum. Dedim sonucta yardım ettiler ama bi yanım bi yerlerde hata var diyordu. Bu arada burada kalırken bol bol alışveriş yaptım, elektrik faturasını bile ilk geldiğimde verdim. Ki gitmeden de yine vericem. Cunku kimseye yük olmak istemiyorum. Hani oysa burda dükkan ya da kafede esimin de hakkı var rahat rahat yiyip içmeliyken kardeşi hep sanki bunların bile alttan lafını yaptı. Diyeceksin niye kalıyosun mecbur kaldım işte beni baglagan bi sebep çıkardık merkeze, sukur ki bugun o bitti. Artık evime gidebilirim birkaç güne gidicem Her neyse bugun asıl olay patladı işte. Cunku giderken merkeze araba bozuldu, o öve öve bitirmedikleri biz aldık dedikleri araba, ve ben mutluydum son kez merkeze gidiyordum bitecekti sondu artık kimseye yük olmayacagım dedim. Oysa ne acı dimi eşim neler neler yapmış, ben onlara sıgınmısım onlara her merkeze gidişimizde mahcup hissettim kimse de demedi hayır tabii yaparız diye. Neyse sonra bugün onlar konusurken birden kulak misafiri oldum ve dürüst olayım dinlemeye de devam ettim cunku duymak istedim işte. Sevilmiyorsam bile bilmek istedim. Eşimin kardeşi bana çenesi durmuyor dedi bir yerde. Evet bazen cok konusurum ama genelde yolda giderken hep susarım rahatsız etmem kimseyi. Sonra babası da abisi de bozulduğu için eşimi suçladı durdu baktırmadı diye, bir de bazen para bozduruyor 3 ün 4 in lafını yapıyor dedi, benim ona verdiğim 200 lirayı ödemedi peynir mi ne ymiş. İşte baya arabayı da abisini de bizi de gömdü ve ne acı ki anne babası sustular. Sadece sustular. Demediler abin sana bize neler yaptı 200 ün lafını yapma. Ben elim ayagım titredi eşimi aradım böyle böyle dedim. Direkt zaten sorgulamadan inandı biliyor asla yalan atmam ya da doldurmam, o da vay be diyip şok oldu. Biz şaşkınız. Yani cidden bu belki her ailede oluyordur ama niye kendimi berbat hissediyorum ya, hani biliyorum misafirliğim çok uzadı ama cidden bunları hak ettikmi biz neyi yanlış yaptık sizce
Son düzenleme: