Uzun bir aradan sonra,garip bir hikayeyle döndü Jasse

Her ne kadar sana ekmek çıkmaz gibi çok çirkin bir tabir de kullanmış olsanız, yorumunuz için teşekkürler. Derdim ondan bana birşeyler çıkar mı değil zaten dikkatli okursanız eğer..
Onu gezdirmek, konuşup sohbet etmek de benim için yeterli zaten. Ama benimle ilgileniyor mu ilgilenmiyor mu yoksa onların kültürü mü bu şekilde diye anlayıp ona göre bir tavır koymaya çalışıyorum.Bunun için bu konuyu açtım.
Ben ekmek çıkmaz tabirini kendim için de kullanırım. Olamayacak bir iş olduğunda, burdan bana ekmek çıkmaz derim. Alınganlık yapmayın çünkü kötü bir anlamda kullanmadım. Adamın size ilgisi gayet açık ama eli kolu bağlı gibi geliyor bana. İtalyan erkek arkadaşım var. Oradan da kültürlülerini iyi biliyorum. Kız Türk. Adam resmen ev arkadaşlığı yapıyor, kız onu maddi olarak aşırı tüketiyor buna rağmen boşanamıyor. Çok mutsuz ama boşanamıyor. Etkilenmeniz gayet doğal çünkü aşırı sıcak ve iyiler. Bir de çoğu playboydur hemen flört etmeye çalışırlar falan..umarım sizin için iyi olan ne ise o olur..hayatta en imtina ettiğim şey yanlış anlaşılmaktır.sakın sakın..

Olay basit aslında, siz diyorsunuz ki; "evliyken mesafeliydi, fotolar yok ve şimdi mesafeli değil, demek ki boşanmış olmalı." Ben de diyorum ki; "bu adam eğer en baştan evliyken evli gibi davransa siz faceden görünce, oha bu evli miymiş olmazdınız. Yani adam baştan beri evlilik takan biri gibi değilmiş."
Bir şey yaşarsanız da sonrasında duyacağınız laf da belli; çünkü yerini yapmış. Benim ailem müslüman gelin istemez, ben hep arkadaş gibi gördüm seni. O sisterlerin anlamı bu.
Bu arada siz haddiniz olmadığı için değil de vereceği cevaptan korktuğunuz için sormamışsınız, ne kadar saklamaya çalışsanız da belli oluyor. Niye saklamaya çalışayım, anonimin zaten diye savunmaya da girmeyin, saklamazsanız burda taşlanacaksınız ve aradığınız cevabı bulmadan konu kapanacak, bunu istemediğiniz için de saklamayı tercih edeceksiniz pek tabiki.

Demek ki onlar da aynıymış Sister falan. Su an evli mi bilmiyorum demişsin ama ismini kagıda evliyken yazıp eklemiş sevgili olda güvenecek misin ve diğer ülkelerdeki rahat tavırlarını anlatmısken. Bide hadi ona da neyse hadi buna da neyse deyip durmussun da zaten flört etmişsiniz bildiğin. Hangi normal arkadaş el ele tutuşup samimi dans eder vs. İstemem yan cebime koy olmuş seninki. Hala evli olduğuna emin olmadan neden yakınlastın ki?

yani

adamla elele tutuşcak kadar yakınsın ama evli misin diye soramıyosun öyle mi?

bana abes geldi biraz. bu kadar da kendini denizin dalgasına bırakmak olmaz. adam nereye sürüklerse o yöne gidiyorsun senin fikrin cismin yok mu arkadaşım?

sen de adamdan hoşlandığından karşı koyamamışsın işine de gelmiş belli ki

evliyse olmaz yani daha da laf etmenin anlamı yok ki

ayrıca italyan erkekleri arkadaş olarak tarzları çok flörtöz ve şirindirler sevgili gibi muhabbet eder şirin şirin ama arkadaştır. ama sizinki arkadaşlığı aşmış bana kalırsa.

Çok teşekkür ederim, süper açıklayıcı yazmışsınız.
şöyle bir güncelleme getireyim bu arada.kendisi italyaya döndüğünde konuştugumuzda ailesine benden bahsetmiş.babası aradaki kültür,yemek ve din farkından bahsetmiş. onlar da bir laf mı varmış ne karın ve evcil hayvanın kendinden olmalı tarzında bişeyler tam anlamadım çevirisini..annesi bir müslüman kızıyla arkadaş olmasından korktugunu söylemiş.ben de ne yani görüşmemizi istemiyorlar mı deyip gülünce, eğer bir gün seninle evlenmeye karar verirsek bu problem olur ama arkadaş olursak ailem için sorun yok tarzı bir şeyler yazmış.yani bu adam şimdi evliyse eğer, e bende buna flörtöz davranmadıgıma otomatikman ailesini böyle konuşturacak bir problem kalmıyor.niye bu şekilde konuştu anlamadım?
Italyadaki o deyim soyledir karini ve inegini ayni koyden almalisin.sinirlarin disina cikmak istemezler.ben cok gordum karsisindaki kisi ile israrla kendi dilini konusur belki de herkes italyanca biliyor saniyorlardir.ilginc millet olduklari kesin.muslumanlari net soyleyebilirim sevmiyorlar.benim nacizane fikrim o adamla gorusme .yasadiginiz hayatta farkli hayata bakisinizda farkli.

Öncelikle evli olup olmadığını bir öğren bence bu kadar zaman geçirmişsiniz bunu sorabilme hakkın vardır diye düşünüyorum gayet normal , sonuçta ne maddi gelirini soruyorsun ne malını mülkünü soruyorsun .
İlişki durumunu öğrenmen gayet normal.
Heee bakarsın ki evli değil boşanmış çoluk çocuk yok dilediğin gibi yaşa arkadaşım hayatta senin ilişkide senin bu güzel duydular her zaman herkesle yaşanmıyor, herkes kaderini kısmetini yaşan en nihayetinde dilerim ki senin için iyi olur her şey.

jasse jasse sen gercekten ozel birisin yorumlara olan kibar ve sabirli tavrinlada kendini daha iyi tanittin
Suan zaten italyadaymis sana tekrar ulasana kadar sen arama ilestisime gecme bence suan bi hissiyatin beklentin olmasada etkileniyisun ve gorusmeye devam ettikce olusacak biseyler bu gayet net gorunuyor
Sen zaten kirilmis uzulmus yeni biseylere tam hazir degilken birde uzakta bambaska hayata kulture sahip biriyle iki kat fazla yorulursun farzedelim ayrildim dedi farzedelim aranizda duygusal biseyler basladi nasil surecek nasil ona tamamen guveneceksin gel deyince surekli gidemez sen desen oyke hadi bi ozledim kalkiyim gidiyim diyecek mesafe degil e gozden uzak gonulden irak olucak bi muddet sonra hani bir kez daha hayal kirikligi yasama olasiligin oyle fazlaki
Bence goze alma derim ben samimi olarak uzulecegini dusunuyorum hakkinda hayirlisi olsun

images(30).jpg

Çünkü evli olduğu ortaya çıkarsa önünde iki seçenek olacak
1. Onu kaybedecek-ki hiç istemiyor
2.metres damgası yiyip onunla devam edecek -ki bu da yemiyor

O yüzden safa yatıyor. İleride sorun olursa ama evli olduğunu bilmiyordum kiiiii demek için

O kadar terbiyesizce, iğrenç, hadsiz ve günah alan bir yorum ki ya sabır çekip yine de cevap vereceğim.
Hanımefendi siz çok yanlış anlamışsınız aramızdaki muhabbeti.ben onunla bir ilişkide falan değilim!sorduğumda ben evliyim derse;
- hayır kaybetmeyeceğim.sadece bu kadar sık görüşmeyip sarılma el tutma gibi durumlara izin vermeyeceğim.mesafem daha belirgin olacak.Daha önce de yazdım ben onu insan olarak çok seviyorum herşeyden önce.sevgili vb gibi asla görmedim. O kadar çirkin ki düşünceleriniz yazdıklarımı detaylı okumamışsınız bile
2. Bu imaya cevap bile vermiyorum Allah ıslah etsin siz gibi insanları.
Çok yazık

Jasse selam. Daha önceki konunu da okumuştum. Ne çok uğraşmıştın kendini ifade etmek için.
Adama yüzüğü gönder baskılarına rağmen bir durup düşünmüştün. Çok severim böyle insanları.
İnsanlar kendi kurduklarına veya zihninden geçenlere öyle inanırlar ki , sen ne yaparsan yap şu
berbat ithamlara maruz kalacaksın. Kendini ifade etmek için döktüğün çabaya hayranım inan.
Keşke kendini ve hislerini burada insanların yargılarına açmasaydın.

Konuna gelince, zamana bırak soramıyorsan eğer. Ama kendini kaptırıp sonunda hüsrana uğramaman adına sorman daha mantıklı sanki. Böyle tak diye evli misin diye değil de, hiç
senin yaşantından konuşmadık , nasıl bir yer veya nasıl bir toplum v.s. şeklinde girebilirsin konuya..

Güzel şeyler olsun hayatında .....

siz sanki sadece abi olarak gormuse benzemiyorsunuz. heyecanli heyecanli anlatmissiniz. eger italyan ise onlar birlikte olmak istediklerinde cinsel cekim veya asik olmus olsalar inan evli oldugunu takmaz ve sana da bunu belli ederdi.. veya asiksa acilirdi. ama bizim kulturumuzu az cok bildigi icin mesele cinsellikse bunu size soylemekten cekinmis olabilir... emin olacaginiz sey ask anlaminda size birsey hissetmiyor sanki.

bunlarin tam tersi gercekten kardescede yaklasim.sergilemis olabilir

Iki gundur okuyorum ,kendinizi ne zaman dogru ifade edeceginizi merak ediyordum ki,en son yorumuzda onu "insan" olarak seviyorum diyebildiniz sonunda.

Kusura bakmayin ama insanlara kaba tabirlerle suclama yapmak yerine ,acaba ben kendimi iyi ifade edebildim mi diye oz elestiri yapmak zorundasiniz.

Bir insani abi gibi sevmek baskadir,insani yonlerini sevip hayranlik duymak,kendine yakin hissettek bambaskadir.Ikinci durumda iliski de dahil her olasilik soz konusudur ama "abim" gibi hissediyorum dediginizde otesi olamaz,olmamali.

Siz hem abim gibi seviyorum yazip ardindan kişinin evli olup olmadigini sorgularsaniz size de sorarlar yani;

Evli insandan abi olmuyor mu ? diye.

Onun icin " insan olarak seviyorum" demeye devam edin ,edin ki durumunuza yardimi olabilecek yorumlar gelsin.

O kadar terbiyesizce, iğrenç, hadsiz ve günah alan bir yorum ki ya sabır çekip yine de cevap vereceğim.
Hanımefendi siz çok yanlış anlamışsınız aramızdaki muhabbeti.ben onunla bir ilişkide falan değilim!sorduğumda ben evliyim derse;
- hayır kaybetmeyeceğim.sadece bu kadar sık görüşmeyip sarılma el tutma gibi durumlara izin vermeyeceğim.mesafem daha belirgin olacak.Daha önce de yazdım ben onu insan olarak çok seviyorum herşeyden önce.sevgili vb gibi asla görmedim. O kadar çirkin ki düşünceleriniz yazdıklarımı detaylı okumamışsınız bile
2. Bu imaya cevap bile vermiyorum Allah ıslah etsin siz gibi insanları.
Çok yazık

Arkadaş olarak çok sevdiğiniz birisine evli misin diye neden soramıyorsunuz?
Çok çelişkilisiniz...

Evliyse ve size ilgi duyduğunu bile bile nasıl arkadaşça görüşeceksiniz?

Hayır o sana sevgilinle aynı eve çıksan ailen ne der gibi özel sorular sormuş, ama sen evli misin diyemiyorsun? Bunun sebebini açıklar mısın?

Neyse umarım evlendiğinizde eşinizin onu çok seven ama ona brother brother diyip onunla gezen tozan bir arkadaşı olur. O zaman anlarsınız belki.

X