uzun bi ılışkının sırları nelerdır?

şimdiye kadar 3 ilişkim oldu biri 3 buçuk yıldı. benimki en sonunda saygısızlıktan bitti galiba... siz öyle olmayın :)

Hayat görüşleriniz benzer, ortak şeylerden zevk alan, birbirinize saygılı insanlarsanız uzun ilişki çokta güzel sürer. Bide bitmeyen aşk varsa tadindan yenmez.

O kisiyi hayatinin merkezine koyma yeter. Merkeze kendini koy, onu da merkeze yakin bir yerkere koy. Ola ki biterse o kadar da etkilemesin seni...

Sabirli olmak, fedakar olmak, anlayisli olmak vs. Dahada artirabiliriz.. :)
Benim 4 yillik iliskimde ogrendiklerim bunlar.. :)

Çok hızlı olmamak karsindakini anlamaya çalışıp sağlam adımlarla ilerlemek önemli. Bunun dışında içinden geldiği gibi davranmak. Nasil bi taktik izlesem gibi strateji gelirtirmemek kendin olmak. Bilmiyorum, çoğu arkadasimda ve bazen bu forumlarda bu taktik vs durumlarına rastladım, bana gore değil.
Bir de trip atarak değil ciddi ve yapıcı bir dille eksiklikleri açık bi şekilde dile getirmek önemli. Boyle olduğunda karşı taraf seni daha düzgün tanıyor ve davranışlarını buna gore şekillendiriyor veya yapamayacağı şeylerin yükü altına girmiyor. Tabi hoşgörü de çok önemli. Belki de en temel şey karşılıklı hoşgörü. İnsan bazen ailesine bile katlanamiyor ve karsindaki aslında yabancı biri.

Ve aşk :)

en önemlisi doğru insanı bulmak tabi ki, doğru insan da sizi en iyi tamamlayan, beklentilerinizi en iyi karşılayan insandır, bağımsız ruhlu biriyseniz kıskanç bir erkekle olmaz mesela, ya da bir ev kuşuysanız gezmeyi, dışarda vakit geçirmeyi seven biriyle mutlu olamazsınız... onun dışında doğru insanı bulduktan sonra da 3 önemli kriter var bence:

karşındakini olduğu gibi kabul edip değiştirmemeye çalışmamak
gerçek üstü beklentilere kapılmamak
karşılıklı olarak kişiliğine, özel hayatına, fikirlerine ve kararlarına saygı duymak.

Saygı, sevgi, sadakat ve güven.. Biriniz kızgın öfkeliyken diğeriniz susmalı ve gerektiğinde özür dilemeli..
Ve asla Seni Seviyorum demeyi ihmal etmemeli hep Sevginizi Aşkınızı taze tutmalı..

Çok doğru. İnsan kendini tanımaz ise ne istediğini bilmez. Önce kendini bilmeli insan.
3 yıldır bir ilişkim var mayısta evleniyoruz kısmetse. Uzun ilişkinin ilk ve en büyük sırrı kendini tanıyıp kendine uygun birini bulmaktır bence. Anlaşamayacağın insanı sevgili edinirsen tabiki uzun sürmez. O yüzden önce kendini tanı sonra sevgili konusunda seçici ol ve anlaşabileceğin kişiyi hayatına al. O kişiyi bulduktan sonrada birlikte eğlenebiliyorsanız, birlikte gülebiliyorsanız, muhabbetinizden keyif alıyorsanız, saygı ve üslubunuza çok dikkat ederseniz, yalandan ve hatalardan uzak durursanız, ufak sorunları kendinize dert etmezseniz bir ilişki uzun soluklu ve mutlu olur zaten. Doğru kişiyi bulduktan sonra hiç zor değil mutlu olmak :KK36:
3 yıldır bir ilişkim var mayısta evleniyoruz kısmetse. Uzun ilişkinin ilk ve en büyük sırrı kendini tanıyıp kendine uygun birini bulmaktır bence. Anlaşamayacağın insanı sevgili edinirsen tabiki uzun sürmez. O yüzden önce kendini tanı sonra sevgili konusunda seçici ol ve anlaşabileceğin kişiyi hayatına al. O kişiyi bulduktan sonrada birlikte eğlenebiliyorsanız, birlikte gülebiliyorsanız, muhabbetinizden keyif alıyorsanız, saygı ve üslubunuza çok dikkat ederseniz, yalandan ve hatalardan uzak durursanız, ufak sorunları kendinize dert etmezseniz bir ilişki uzun soluklu ve mutlu olur zaten. Doğru kişiyi bulduktan sonra hiç zor değil mutlu olmak :KK36:

İnsanların kendilerine ayıracak oözel zamanları mutlaka olmalı.Erkekler maç izler, halı sahaya gider vs.Biz bayanlar gün yaparız. Fakat çoğu kimsenin hobi uğraşısı yok.Deşarj olunabilecek bir oözel zaman güzel bisey

[aybycn, post: 41244260, member: 103752"]ilişki içinde insanların özel alanı olmalı ve buna karşıdaki tarafından saygı duyulmalı.çok mıçmıç muhabbetlere girip ilişkinin mokunu çıkarmamalı :) yok face şifren yok mesaj atmadın yok aradım açmadın. vs. gibi şeyler sorun olmamalı.ve özlem olmalı çok muhabbet tez ayrılık getirir. 10 yıllık bir flört sonunda evlenmiş biri olarak söylüyorum bunları :)[/QUOTE]

İnasanlarin

Çok doğru. İnsan kendini tanımaz ise ne istediğini bilmez. Önce kendini bilmeli insan.
Kesinlikle meltemcim. Mesela ben sinirli yapıya sahip bir insanım ani öfke patlamalarım olabiliyor. Bu yüzden oldum olası sinirli erkeklerden topuklayarak uzaklaşmışımdır. Evlilik hayatımı meydan muharebesi şeklinde yaşamaya niyeetim yok nitekim. Benim erkek arkadaşım benim aksime çok anlayışlı, çok sabırlı, yumuşak karakterli, ağırbaşlı biri olduğu için mutlu mesut geçiniyoruz. Kavga bile etmeyiz neredeyse hiç. İnsan ilk önce kendisine özeleştiri yapmalı ve tanımalı sonra birini hayatına sokmalı canım.

Hani insan kendini bilirse nenaradiginada bilir.ask ile mantığın dengelenmesi buna denir
Kesinlikle meltemcim. Mesela ben sinirli yapıya sahip bir insanım ani öfke patlamalarım olabiliyor. Bu yüzden oldum olası sinirli erkeklerden topuklayarak uzaklaşmışımdır. Evlilik hayatımı meydan muharebesi şeklinde yaşamaya niyeetim yok nitekim. Benim erkek arkadaşım benim aksime çok anlayışlı, çok sabırlı, yumuşak karakterli, ağırbaşlı biri olduğu için mutlu mesut geçiniyoruz. Kavga bile etmeyiz neredeyse hiç. İnsan ilk önce kendisine özeleştiri yapmalı ve tanımalı sonra birini hayatına sokmalı canım.

Uzun ilişkilerde temel şeylerin haricinde insankendine bakmali.özel hobi uğraşısı vs olmalisuprzler yapabilmeli. Özlenmeli ve ozletmeli

Benim de dört dörtlük ilişkim vardı karşılıklı sevgi, saygı, sadakat vardı. Tartışmazdık bile ikimiz de alttan alırdık bir kere bile ayrılma konusu gecmemisti. Ama o saçma bir şeyi bahane edip ayrıldı. Ayrılırken bile sevdiğini söylüyordu o derece saçma bitti.Yani sonuç olarak ilişki taktikle olmuyor. Karşındaki insanı tanımak asıl mesele.

X