- 2 Eylül 2009
- 1.328
- 493
- 198
- 44
canım ben senin ablan yaşındayım 4 senelik de evliyim. yaşım 30. benden sana abla tavsiyesi. okur musun iş mi bulursun orasını bilmem ama sakın aileden kaçmak için evleneyim deme. bak çevremde o kadar çok bunun örneği insan var ki... en son bir tanıdığımın kızı -aynı yaştasınız- lise mezunu ve evlendi çocuk sahibi oldu. babası içen bir tipti ve anneyle defalarca ayrılma noktasına geldikten sonra tamamen ayrıldılar. kız da bu yaşananların bunalımından kurtulmak için evlendi. şimdiki evlilikler eski evlilikler gibi değil. uzun ömürlü olacağını garanti edemezsin. nitekim aralarında problemler yaşandı ve kız 2,5 yaşındaki çocuğuyla birlikte annesinin evine gitti... maddi problemler cabası... annem de 2. örnektir. o da aynı senin gibi istemediği bölümü okusun diye zorlanmış. hemşire değil de tiyatrocu olmak istediğini anlatamamış. gizli gizli konservatuar sınavlarına girmiş, kazanmış ama göndermemişler. sonra o da baba baskısından kurtulmak için evlenmiş ve 4 görümce ve hepsine bedel bir kayınvalideyle cebelleşmeye başlamış. kaç kere intihar edecekmiş, hamile diye edememiş. ailesine ayrılmak istediğini söylemiş. çocuğunu bırak öyle gel demişler düşünebiliyor musun? çocuğunu bırakabilir misin? kırmış k...çını oturmuş. çekmiş.... falan filan... fazla uzatmayım. bence açıköğretimi dene öncelikle sonra iş bulmaya çalış ve ailen sana böyle davrandığında sanma ki seni sevmiyorlar. onlar sadece okulunu bıraktığın için seni cezalandırmaya çalışıyorlar ama yanlış yoldan tabi. bu şekilde seni çıkmaza sürüklediklerinin farkında değiller. onlara doğduğunda ne hissettiklerini sor. mutlaka güzel şeyler anlatacaklardır. sonra şimdi ne değişti de. hata yaptım diye evladınıza olan sevginiz değişiyor mu de. hiç olmadı bu yazdıklarımı okut. sana bir şans daha versinler... bunu hakediyorsun. sen evlenip te sonra ayrılmaya kalksan ailenin yanına dönsen inan hayatın şu ankinden 100 kat daha zor olacaktır... ne olur benim sözlerime kulak ver. bu tür durumları yaşamış çok insan tanıyorum ve bir tanesi bile şu an iyi durumda değiller emin ol...