• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun ama birkaç cümle bile olsa size ihtiyacım var :(

canım ben senin ablan yaşındayım 4 senelik de evliyim. yaşım 30. benden sana abla tavsiyesi. okur musun iş mi bulursun orasını bilmem ama sakın aileden kaçmak için evleneyim deme. bak çevremde o kadar çok bunun örneği insan var ki... en son bir tanıdığımın kızı -aynı yaştasınız- lise mezunu ve evlendi çocuk sahibi oldu. babası içen bir tipti ve anneyle defalarca ayrılma noktasına geldikten sonra tamamen ayrıldılar. kız da bu yaşananların bunalımından kurtulmak için evlendi. şimdiki evlilikler eski evlilikler gibi değil. uzun ömürlü olacağını garanti edemezsin. nitekim aralarında problemler yaşandı ve kız 2,5 yaşındaki çocuğuyla birlikte annesinin evine gitti... maddi problemler cabası... annem de 2. örnektir. o da aynı senin gibi istemediği bölümü okusun diye zorlanmış. hemşire değil de tiyatrocu olmak istediğini anlatamamış. gizli gizli konservatuar sınavlarına girmiş, kazanmış ama göndermemişler. sonra o da baba baskısından kurtulmak için evlenmiş ve 4 görümce ve hepsine bedel bir kayınvalideyle cebelleşmeye başlamış. kaç kere intihar edecekmiş, hamile diye edememiş. ailesine ayrılmak istediğini söylemiş. çocuğunu bırak öyle gel demişler düşünebiliyor musun? çocuğunu bırakabilir misin? kırmış k...çını oturmuş. çekmiş.... falan filan... fazla uzatmayım. bence açıköğretimi dene öncelikle sonra iş bulmaya çalış ve ailen sana böyle davrandığında sanma ki seni sevmiyorlar. onlar sadece okulunu bıraktığın için seni cezalandırmaya çalışıyorlar ama yanlış yoldan tabi. bu şekilde seni çıkmaza sürüklediklerinin farkında değiller. onlara doğduğunda ne hissettiklerini sor. mutlaka güzel şeyler anlatacaklardır. sonra şimdi ne değişti de. hata yaptım diye evladınıza olan sevginiz değişiyor mu de. hiç olmadı bu yazdıklarımı okut. sana bir şans daha versinler... bunu hakediyorsun. sen evlenip te sonra ayrılmaya kalksan ailenin yanına dönsen inan hayatın şu ankinden 100 kat daha zor olacaktır... ne olur benim sözlerime kulak ver. bu tür durumları yaşamış çok insan tanıyorum ve bir tanesi bile şu an iyi durumda değiller emin ol...

O kadar içten hissettim ki acını. İstemediğin bir okula gönderilmek kadar kötü bir şey yok. Umarım kimse yaşamaz bu acıyı. Hergün istemediğin bir okula gitmek. Sevmediğin, ilginin olmadığı derslerden kalmak.. Ailene avaz avaz bağırasın geliyor siz çalışın siz geçin sınavları benim yerime diye. Çünkü ben istemedim bu okulu, siz zorla gönderdiniz! Bende bilgisayar bölümü mezunuyum cnm.

Yukarıdaki bayanın söylediklerine katılıyorum. Asla ailenden kurtulmak için evlenme. En iyisi para kazanmak cnm bir şekilde iş bulmaya çalışsan? Küçük şehirdeyim iş yok demişsin. Peki büyük şehirlerde oturan akrabaların yok mu? Onların yanına gelsen de çalışsan? Parasız hiçbir şey olmuyor çünkü. Ayaklarının üstünde durunca istediğin bölümü okursun belki o zamana kadar da katsayı kalkar. Geç olur belki ama yine de okursun.

çok teşekkür ederim.. bunca zaman sonra konum tazelenmiş :)) ailem kötü değil benim sadece bişeyleri farkedemiyorlar üzerime çok yüklendikleri zaman oluyor.. haksız olduklarını bile bile iddialaşıyorlar benle.. ama asla kurtulmak için bi evlilik olmaz benimki.. çünkü nasıl bir şans vermiş rabbim bana sevgilim çok süper biri.. aramızdaki sevgi bağlılık çok ama çok güzel :nazar: bu yazıyı yazdığım zamana göre biraz daha iyi durumlar diyebilirim... hala bir işim yok çok yere cv veriyorum başvuruyorum ama tık yok... aslen istanbulluyum.. en son sözlümün 4 günlük izni vardı kendisi ile aynı semtte amcamlar var... emin olun ağladım resmen kalabilmek için ayda yılda bir.. neyse ki izin verdiler sabah evden çıkışım olaylı oldu zaten falan fişman.. bi defa konusnu açmıştım akraba yanında kalıp çalışmayı... ama dünyanın bi ton lafını yedim.. valla ben her yolu deniyorum seçenekler sunuyorum onlar olur tarafına bakmadan resti çekiyolar... o zaman bana laf etmeye de hakları olduğunu düşünmüyorum ben.. burda arkadaşım yok zaten adam gibi hepsi ya evli ya çalışıyo... ayrı havada kişiler yani.. zaten kime selam versem ilk lafları nişan ne zaman düğün ne zaman vs vs bunalıyorum artık... bu tarz şeyleri reklam etmeyi seven biri değilimdir.. sözü aile arasında yaptık çağırmadık diye trip atan oldu düşünün :S ben mecbur değildim sonuçta neyse.. uzatmayayım.. evlenip istanbuluma yerleşene dek burda rutin hayatımı sürmeye çalışıyorum.. :/ sözlümün tarafı iyi insanlar kötülüklerinide görmedim... ilerde bilemem ama sözlüm bazen ailesi ile çatışır konuşmaz destek olurum ona üzülme diye.. ailesiyle frekansları tutmuyor pek.. ailesinden birine benim hakkımda asla lşaf söyletmez.. hep hatırlatır bunu bana.. hatta geçen şöyle bi konu geçti ben ilk teyzelerinden biriyle tanıştığımda kadın bana soğuk geldi bikaç kez görüştüğümzde de öyle hissettim.. geçende bu mevzuyu açtım böyle böyle ilerde sorun ederim dedim neden kötü olaıym ki senin ailenden biriyle dedim hani saygsızlıkta etmemeye çalışıyorum ama üzülürüm bu devam ederse dedim o da bana ilerde evimize gelemez hayatım dedi bunu sorun etme kendine dedi.. kimsede sana bişi diyemez ben varken dedi.. o benim şansın diyorum artık kızlar.. gönül mevzularından yana kötü günler geçirmiş intiharlaırn eşiğine gelmiş biri olarak şuan gerçek anlamda sevip seviliyorum... ah aşkım depreşti özledim be :)) yani özetle böyle kızlar.. ama yorum yapmanız çok hoşuma gitti..internet bu yalnız dönemimde bana iyi geldi hele bu site..

Canım benim bu sorunlar sıkça yaşanmakta olan sorunlar.
Ama ailelerden kaynaklanıyor hep
Ne var sanki biraz anlayışlı olsalar dimi ama
Arkadaşın biri yazmış kpss ye hazırlan diye dikkate al bu öneriyi derim ben

ilk önce okulunu bitir ne olursa bilgisayar güzel bölüm açıköğretimden devam edersin kpssye hazırlan iş bulmak gerçekten zor bilgisayar mezunu oup kafasını çalıştıranlar evden çalışarak para kazanıyorlar web tasarımı,grafik tasarımı yeteneğin varsa yapabilirsin yeterki sen iste

haklsın ros cum ama bunlar için bile yaşadığım şehir çok yetersiz kalıyor.. o yüzden dişimi sıkıyorum evlenip düzenimi kurup çalışmak istiyorum bende zaten.. o zaman herşey dahah iyi olucak eminim :)

canım şöyle yapsan bu sene açıköğretimde çok güzel bölümler açıldı. edebiyat gibi 4 yıllık fakülteler , 2 yıllık halkla ılışkıler falan. bılıyosun bunları kazanmak çok da zor değıl.
ya da 2010 daki lise kpss ye çalıışabılırsın.
böylece senın de ışın olabılır.

sonuna kadar katılıyorum açıköğretim senin için çok güsel bi uğraş olur

Back