Cok tesekkur ederim,elimden geleni yapmaya calisiyorum. Bu kus yuvadan uctu diye yeni bir cocuk daha buldum,kucuk hem de cok kucuk bu seferki. Telefonda anlattim hatta onu da kiskandi sanirim. En azindan kiz degilmis erkekmis bari dedi sitemli sitemliSuçluluk psikolojine girme, sen bir çocuğun hayatını kurtarmak için yapabileceğin en güzel şeyi yapmışsın, eli öpülecek kadınsın, senlik bir durum değil bu, kızın adapte olmakta zorlanmasıyla alakalı, kızkardeşim eve 2 saat uzaklıktaki bir şehirde kendi mesleği üzerine okuyacaktı ama bize o kadar düşkündü ki giderken ağlaya ağlaya gitti ve mutsuz son yapamıyorum ben deyip ağlaya ağlaya 2 gün sonra döndü, iyi mi yaptı ? Hayır hayatının hatasıydı, bu hatayı telafi etmesi yıllarını aldı, 37 yaşında aftan yararlanıp yeniden üniversite hayatına döndü, yetmedi bir üniversite daha okudu, aslında okuma aşkıyla doluydu ama zamanında kendine bir şans tanımadı, belki biz de biraz gevşek davrandık güç bulup geri döndü.
Koruyucu annesiyim
Ben de cok isterdim bunu ama benim de burada yapmam gerekenler var,bir duzenim var,dernek uyesiyim pek cok cocukla ilgili calismalarim var. Dahasi esim var,annem,bir de 3 yasinda oglum. Keske gidebilseydim kisa bir sure ama benim de maddiyatim buna elvermiyor maalesef. Yoksa yerden goge haklisinizSanirim kizim alisana kadar bi ev tutar yanina yerlesirdim.. ne kadar surer ki bu durum.. alti ustu birkac ay.. haftasonlari vs de evime gelirdim . Kizi orda birakirdim 3 5 gun..bi nabiz olcerdim bakalim bensiz durabiliyor mu alisti mi diye.
Tabi gidip basini beklemek degil sadece. Arkadaslarini eve davet etmece, milletle tanismaya tesvik etme vs burnumu da sokardim fazlasiyla sosyal hayatina.. :)
bir de yazmissiniz koruyucu annesiyim diye.. basinizdan attiginiz kanisina kapilmasin yazik ne biliyim cok uzak 14 saat :/ . Bence yaninda olmalisiniz bi sure..
Cok tesekkur ederim,mahcup ediyorsunuzKoruyucu anne olduğunuzu sonradan fark ettim. O kadar kutsal ki bu yaptığınız . Hayranlık duydum gerçekten saygı duyulması gereken bir insansınız . Güzel kızımızın yüreği de umarım sizinki gibi hep güzel olur.
Alışacaktır. Arkadaş edindikçe olduğu yere alıştıkça mutlaka adapte olacaktır. Bol bol destek olun ona. Ne güzel ki üniversiteyi kazanmış. Onun yerinde olmak isteyip olamayan milyonlarca öğrenci var. Ne mutlu ona. Okuyacak meslek sahibi olacak. Parasını özgürce harcayabilecek. Kendi kararlarını kendisi özgürce verebilecek. Özgür olacak ötesi var mı? Bir kadının hele ki kimsesiz bir kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi kadar güzel birsey var mı?
İnsallahKardeşim 8 saat uzaktaki şehre gitti üstelik psikolojik rahatsızlığı da var o da alisamadi ilk hafta sürekli agliyordu midesine vurup kusuyordu. Beni gelin alin deyip duruyordu anneme kalsa gidip alacaktı. Hergün her dakika konuştum sürekli destek olup ne yapması gerektiğini bir bir anlattım. Doktora gitti ilac aldı psikolojik olarak rahatladı. Hapi eksik geliyordu o durum için. Zamanla toparladi o ilaci da bıraktı şükür şimdi iyi. Demem o ki siz de sürekli destek olun etrafindaki kizlarla iyi anlaşırsa çok sever donmek istemez bunun geçici olduğunun farkına varir bir an önce toparlayip iyi olur inşallah çok zor bir durum..
İlk aradiginda saka yollu höt söt yaptim resmenÇok değil bir kaç ay sonra çevre edisin ozaman gel desenizde gelmezgörmezden, duymazdan gelin. Yaparsın birşey olmaz diyin. Sakın yüz vermeyin.
KesinlikleNe zordur hayat onun için anasız babasız
Güzel güzel anlatın,geçici bir dönem olduğunu idrak etsin bu duygusal dönemin.
Sürekli “yaşadığın bu duygusal hal geçici ama geleceğin için okulunu bitirip mesleğini eline alman şart” vurgusu yapın çok baskılamadan. Arada da gelsin bence,farklı bir kültüre adapte olmak da çok yorar ilk başlarda.
Sen ne tatlı bir kadınsın ya bence buradaki ibretlik konuları okutKoruyucu annesiyim
Yenersiniz inşallah. Ben de üniversite sınavından 2 ay önce babamı kaybettim,annemler kendi derdine düşmüştü. O kadar zordu ki herşey benim için.. çok klişe ama öldürmeyen acı güçlendiriyor. Siz çok da onun başetme becerisinin önüne geçmeyin, o da çırpınsın,çaba sarfetsin,akıl yürütsün. Nasıl olsa bir ablam var,o bir çözüm bulur kafasına gitmesin.Kesinlikle
Anasiz babasiz olusu da yasadigi sorunlarin temelinde yer aliyor. Bilinc altinda var olan bir durum.
İnsallah yenebiliriz
Arkadaslar selam
18 yasinda,evinden 14 saat uzakliktaki bir yere muhendislik okumaya giden kiziniza ,oraya alismasi icin ne yaparsiniz? Neler soylersiniz? Neler anlatmak gerekir? Surekli agliyor,ben burda kalmak istemiyorum diyor cok uzuluyorum. Geri gelse sonradan pisman olabilir,ki yuksek ihtimal pisman olur cunku ailesinden cok onde,cok bilgili ve cok kulturlu bir kizcagiz.
Ergen cocugum yok,nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir el atin bana kimi kimsesi olmayan bu cocuga nasil konusmaliyim?
Neyiniz oluyyorArkadaslar selam
18 yasinda,evinden 14 saat uzakliktaki bir yere muhendislik okumaya giden kiziniza ,oraya alismasi icin ne yaparsiniz? Neler soylersiniz? Neler anlatmak gerekir? Surekli agliyor,ben burda kalmak istemiyorum diyor cok uzuluyorum. Geri gelse sonradan pisman olabilir,ki yuksek ihtimal pisman olur cunku ailesinden cok onde,cok bilgili ve cok kulturlu bir kizcagiz.
Ergen cocugum yok,nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir el atin bana kimi kimsesi olmayan bu cocuga nasil konusmaliyim?
Arkadaslar selam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?