• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaklarda universite okuyan evlat

Cok tesekkur ederim,elden geleni yapmaya calisiyorum.
Yurtta kalanlar dediginiz gibi okuyor. Bu cocugun anne baba vefat etmis nine ve dedesinde velayeti su an. Bir donem yurtta kaldi ama sonra ayrildi. Ben yurt zamanlarindan taniyorum kendisini kucucuktu.
Koruyucu anne olduğunuzu sonradan fark ettim. O kadar kutsal ki bu yaptığınız . Hayranlık duydum gerçekten saygı duyulması gereken bir insansınız . Güzel kızımızın yüreği de umarım sizinki gibi hep güzel olur.

Alışacaktır. Arkadaş edindikçe olduğu yere alıştıkça mutlaka adapte olacaktır. Bol bol destek olun ona. Ne güzel ki üniversiteyi kazanmış. Onun yerinde olmak isteyip olamayan milyonlarca öğrenci var. Ne mutlu ona. Okuyacak meslek sahibi olacak. Parasını özgürce harcayabilecek. Kendi kararlarını kendisi özgürce verebilecek. Özgür olacak ötesi var mı? Bir kadının hele ki kimsesiz bir kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi kadar güzel birsey var mı?

Kardeşim 8 saat uzaktaki şehre gitti üstelik psikolojik rahatsızlığı da var o da alisamadi ilk hafta sürekli agliyordu midesine vurup kusuyordu. Beni gelin alin deyip duruyordu anneme kalsa gidip alacaktı. Hergün her dakika konuştum sürekli destek olup ne yapması gerektiğini bir bir anlattım. Doktora gitti ilac aldı psikolojik olarak rahatladı. Hapi eksik geliyordu o durum için. Zamanla toparladi o ilaci da bıraktı şükür şimdi iyi. Demem o ki siz de sürekli destek olun etrafindaki kizlarla iyi anlaşırsa çok sever donmek istemez bunun geçici olduğunun farkına varir bir an önce toparlayip iyi olur inşallah çok zor bir durum..

Çok değil bir kaç ay sonra çevre edisin ozaman gel desenizde gelmez :KK45: görmezden, duymazdan gelin. Yaparsın birşey olmaz diyin. Sakın yüz vermeyin. :KK4:

Alışır

İyi yere de gitmiş

Ben daha ağrı Kars Kastamonu falan sanmıştım daha küçük kapalı şehirler

Hatay hoşgörülüdür

Evet Suriye vs biraz sıkıntılıdır ama alışır
Evet her yoreden her inanctan insanin oldugu ilginc bir yermis birkac arkadas bahsetti. Cogu yerden de iyi. En onemlisi de universite teknik universite olmasi. Teknik olunca hocalari daha iyi oluyor.
Zamanla anlayacak umuyorum

Bizim yeğeninde fantazisi aile dışında her yer makbuldü anasından babasından ayrılsında her yer ona vatandı
Şimdi ağlıyor o da evimi özledim diye hala annesine çemkiriyormuş madem yazdırmasaydın diye yazmak için de annesini okadar üzmüştü ki bırak diyorum ablama sürtsün burnu az cefa çeksin evin kıymetini anlasın
İlk zamanlar zor geçer ben ailemin yanında okudum ama arkadaşlarımdan biliyorum o zorluğu hasreti, arkadaşım gelirdi bizim eve yatağın üstüne oturur suzan suziyi söyleye söyleye ağlardı aklıma geldi şimdi anılar :KK51:
Bu da sikayetciydi yasli nineyle dedesinden. İstedigi gibi giyinemedi,istedigi kitabi okuyamadi,sosyal medya kullanmadi,parfum bile kullanamadi ya,dede kizmasin zart zurt diye salak sacma gerekceler. Of insallah duzelir

Ben hiç öyle birşey yaşamadım 18 dim bende.
Hep ağlarlardı dayanamıyorum diye gülerdim ya delimisiniz diye :) ama hepsi de alıştı eninde sonunda ve hepsi de bitirdiklerinde üzüldü. Yeni hayat korkutuyordur onu.
Ben de cok gulerdim unideyken. Kendi sehrindesin tuzun kuru derlerdi ama aksam saat 8de annem aramaya baslardi nerde kaldin diye ;) alin size der ,telefonu burunlarina sokardim eee hadi kim izin alcak benim icin ;)

Millet diskoya gitmek uzere hazirlanirken ben mal gibi eve geri donerdim ahahaha anilar anilar rezalet ;)

Ben çıkıp yukarıda ders çalışan 11.sınıf kız kişisine bi çemkirip geleyim izninizle.

Bu nedir yahu? millet anne babasından ayrılırken karalar bağlamış benimki de "ya İstanbul kazanırsın ya da kazandığın şehire biz de geliyoruz. " dedik diye tavır koydu ya la :KK70:

Bu çocuk bizi sevmiiirrr...
Hahaha kiyamam yaaa yazik
Kazansin da,keyfi sagligi yerinde olsun da

• Beğen
Reactions: csi
Darkmore ben sizin çocuğunuz sanmıştım gençlik hevesi ya ayrı şehirde okumak oyüzden de gitti sanmıştım
Belki herkes ailesiyle falan konuşuyordur oda ona üzülüyordur
Bu süreci mutlaka atlatacaktır ailesi de yoksa
Akşamları canlı müzik yapan yerler vardır mutlaka oralara gidebilir şu ara haftasonu gelse sonra gelmek istemez zaten
Evet ben koruyucu anneyim sadece,eminim herkes ailesiyle konusuyor diye uzuluyordur haklisiniz. Onun konusabilecegi tek ben varim. Nineyle dedenin kulaklar duymaz. Evlerinde telefon bile yok, muhtari arayacak da,adamin cani isterse telefonu alip gidecek de vs vs

Boyle ilginc hayatlar

Ne zordur hayat onun için anasız babasız:(
Güzel güzel anlatın,geçici bir dönem olduğunu idrak etsin bu duygusal dönemin.
Sürekli “yaşadığın bu duygusal hal geçici ama geleceğin için okulunu bitirip mesleğini eline alman şart” vurgusu yapın çok baskılamadan. Arada da gelsin bence,farklı bir kültüre adapte olmak da çok yorar ilk başlarda.

kardeşim geldi aklıma lise 1 başlamıştı çok iyi bi liseyi kazandı sadece 1.5 saat uzaklıkta. her hafta sonu geliyodu ama gelin görünkü kafayı yiyecekti aglamaktan gitmiyecem demekten bıkmadı yarım dönem boyunca annem hasta oldu onun yüzünden ama direndi hocaları babam annem ben derken baya bi ugraştık. 15 tatilde eve geşince ben burda sıkıldım dedi ondan sonrada bi daha sesi cıkmadı. şimdi hacettepe üniv. de son senesi kpss yide kazandı. rabbim hayırlı ömürler versin hepsine
Masallah ne guzel
Darisi bizimkine olur insallah. Hayat ne cabuk akip gidiyor. Hep olumlu seyler ciksrsin karsimiza

Arkadas edinir mutlaka. Yurtta kolay arkadas ediniliyor zaten. Dersler de baslayinca derslere kaptiri gider bir bakmissin zaman gecmis bile. Bir de spor klubu, aktivite klubu stili bir seyler varsa onlara da gitsin.
Yurt oldukca kalabalikmis,bu bile avantaj onun icin. Ozel yurda gitmem anne burasi iyi diyor. Uzuluyorum bir yandan,kafasi da iyi calisan bir cocuk. Gelirse gelecegini cope atmis olacak, umarim cabuk alisir. Sinema tiyatro ne bulursan git diyorum, bunu al sunu ye diye tek tek anlattim

alışır alışır :)

ben benzer durumdaki arkadaşıma “ben senin yerinde olsam kendime yapamadı döndü dedirtmem” diyerek ikna etmişim:KK53: kız sonra bunu bana hatırlatınca çok üzüldüm ne kadar yanlış konuşmuşum diye, ama o “iyi ki öyle söylemişsin” dedi. bam teline bastım zaar.

ben de bir süre sonra benzer bir duruma düştüm ve aynı arkadaşımı arayıp 1 saat hiç susmadan derdimi anlattım. çok yalnızım şöyleyim böyleyim, yemek bile yiyemiyorum, dönmek istiyorum ama kararsızım vs vs… o arkadaşımı aramadan önce 3-5 kişiye daha derdimi anlatmıştım ama hiçbiri beni rahatlatamamışlardı, durumu anlamıyorlardı. fakat o arkadaşıma olayları anlatmak beni inanılmaz rahatlatmıştı.

çünkü söylediği her şeyi hissederek söylediğini, benim neler yaşadığımı çok iyi anladığını biliyordum. eşekten düşeni eşekten anlar. çevrenizde böyle zor uyum süreci tecrübesi olan insanlar varsa onlarla konuşturun bence. ya da kk hesabınızı biliyorsa okutabilirsiniz yorumları. bilmiyorsa da “bir arkadaş” diyerek anlatın :) bir yaşayanla konuşmak öyle rahat bir şey ki anlatamam. seni anlayacak birinin olduğunu bilmek bile çok güzel bir his.

o arkadaşım bana “sen yalnız değilsin ki, ne zaman yalnız hissedersen bana yaz, ses kaydı at, ara beni. ben burdayım” demişti. hiç unutamam o cümleyi. siz de bunu söyleyip yalnız olmadığını hissettirin.

bir de zaten yaşadığı yerde istediği şeyi giyip istediği gibi gezemiyormuş bile. üniversitede özgürlüğün tadını azıcık alsın, inanın hiç bitmesin isteyecek :)

ben de çok yakın zamanda hiç bilmediğim, uzak bir yere gideceğim okumaya. ne kadar gerginim size anlatamam. ama bunun çok normal olduğunu biliyorum. bilinmeyenden korkmak, endişelenmek, alışılmışın dışına çıkınca öz güvensiz hissetmek… hepsi insani duygular. gittikten sonra 1 hafta, bilemedin 1-2 ay içinde geçecek hisler. bunu bildiğim için doğal karşılıyorum… siz de doğal olduğunu fark ettirin. geçmiş olsun:KK54:
Ne guzel yazmissiniz,ne kadar icten,ne kadar kalpten gelmis sozleriniz,cok tesekkur ederim. Umarim daha guzel yarinlari olur.

Evet ben koruyucu anneyim sadece,eminim herkes ailesiyle konusuyor diye uzuluyordur haklisiniz. Onun konusabilecegi tek ben varim. Nineyle dedenin kulaklar duymaz. Evlerinde telefon bile yok, muhtari arayacak da,adamin cani isterse telefonu alip gidecek de vs vs

Boyle ilginc hayatlar
Kuzum ya haklısınız zor bir hayatı var ama enazından arayacak birisi var hayatında onu düşünen
Yine büyük anne babası var hayatında aralarında kuşak farkı çok olsada ailesinden birileri hala hayatta
Gerçi bize söylemesi kolay da o hislerle yaşayıp hayata adapte olması ne kadar zor
Allah yardımcısı olsun

Dark öncelikle tebrik ederim yaptığın şey için. Ben hayatım boyu böyle bir insan olmadım o yüzden pek anlamıyorum ve nasıl tavsiye vereceğimi de bilmiyorum çünkü ben güle oynaya lise üni. Yüksek ve doktora için elime valizimi alıp kent kent , ülke ülke gezdim. Bugün beni Somali ye bıraksan bir hafta turist gibi herşey şaşırır ve beğenirim, sonra yeni hayatım bu , yeni gerçekliğim bu diye hayatıma kaldığım yerden devam ederim.:)

Belki o'na insan herşeye alışıyor , bu geçici bir evre bunu unutma, sık dişini bir ayı atlat, bak İnan herşey daha iyi olacak de. Zaman herşeyin ilacı, herkes herşeye alışır bir gün.

Ek: kitap okumasını, açık havada yürümesini, şehirde görülmesi gereken yemelere gitmesini ve film falan izlemesini söyle. Bunlar işe yarar belki.
Cok tesekkur ederim. Ne guzel ne mutlu sana,adaptasyon sorunu cogu insanda var cevremden goruyorum. Bunun ustesinden gelebilmek bana gore cok buyuk meziyet. Koca koca insanlar anam babam diye agliyorlarken bu kimsesiz minik (minik diyorum aslinda koca bir kazik ama cok kucuklukten beri tanidigim icin) aglayacak ana baba bile bilmiyor.

Umarim alisir. Sinema tiyatro onerdim,yeni
Kitaplar almasini onerdim. Yemek ve kitap bursu varmis onlara basvuracak. Ogle yemegine para vermezse cok guzel kitaplar alabilir su an onun hesabini yapiyor.

Benimde erkek kardeşim bu yıl gitti üniversiteye
Onun ki biraz istediği bölüm gelmedi üzüntüsüydü
Ama ben şuan senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var diye diye adam bayıla bayıla gitti :KK66:
:KK48:Ne tatli
Olsun belki istedigi bolume daha sonra tekrar girer belli mi olur

bir de ekleme: ilk defa yurt dışına çıkacağım zaman birisi bana “ilk başta ne zorum vardı da mis gibi yatağımda yatmak varken buralara geldim dersin ama sonra o kadar çok seversin ki dönmek istemezsin” demişti.

o sözü birebir yaşadım. ilk 1 hafta-10 gün falan pişman olmuştum sadece ama o süre zarfında da hep bu sözü kendime hatırlatıp çok seveceğim günleri bekledim, zaten hemen geldi :KK66:
Harika bir haber benim icin ;) umarim bizde de surec kolay olur. Cok tesekkur ederim

18 yasinda bende neredeyse il denilebilcek bi mesafede ilce degistirgimde hep agliyordum. Ama zamanla geciyor hatta iyi ki burdayim diyor insan. Alisma doneminin boyle oldugunu anlatin yeterli bence. Birde arkadas cevresi terkettigi yerdedir bu sebeple yeni yere alismasi zordur ama yarin obur gun herkes dagilip giderken elinin tersiyle ittigi firsatlara cok uzulecek.

Back