Uzaklarda universite okuyan evlat

Ağlar tabii ya dayanamamıştır.
Zamanla alışacaktır ve minnettar olacaktır diye düşünüyorum.

Koruyucu anneymişsiniz, ne büyük yüreğiniz varmış tebrik ediyorum. Peki bu çocuklar devlet imkanlarıyla mı üniversite okuyor? Yurttan ayrılınca memur olarak çalıştıklarını duymuştum, bir arkadaşımın annesi de koruyucu anne.

arkadaş edinsin bir an evvel.
kaç kişinin hayalini yaşıyorsun haberin var mı diye damardan da giriver:)
Malesef eskidendi o. Şimdi mühendislik fakültelerine elini kolunu sallayan girebiliyor tabi sayılı üniler haric

Gercekleri acik acik soyle diyorsun yani abla
Ne yaptiysa kendi cabasiyla yapti,simdi silip atma luksu yok kendisi de farkinda aslinda ama iste ilk gunlerin gazina gelir de birakir diye korkuyorum. Sanki yuzune vursam uzuntusu hic gecmeyecek gibi

kardeşim geldi aklıma lise 1 başlamıştı çok iyi bi liseyi kazandı sadece 1.5 saat uzaklıkta. her hafta sonu geliyodu ama gelin görünkü kafayı yiyecekti aglamaktan gitmiyecem demekten bıkmadı yarım dönem boyunca annem hasta oldu onun yüzünden ama direndi hocaları babam annem ben derken baya bi ugraştık. 15 tatilde eve geşince ben burda sıkıldım dedi ondan sonrada bi daha sesi cıkmadı. şimdi hacettepe üniv. de son senesi kpss yide kazandı. rabbim hayırlı ömürler versin hepsine

Arkadas edinir mutlaka. Yurtta kolay arkadas ediniliyor zaten. Dersler de baslayinca derslere kaptiri gider bir bakmissin zaman gecmis bile. Bir de spor klubu, aktivite klubu stili bir seyler varsa onlara da gitsin.

alışır alışır :)

ben benzer durumdaki arkadaşıma “ben senin yerinde olsam kendime yapamadı döndü dedirtmem” diyerek ikna etmişim kız sonra bunu bana hatırlatınca çok üzüldüm ne kadar yanlış konuşmuşum diye, ama o “iyi ki öyle söylemişsin” dedi. bam teline bastım zaar.

ben de bir süre sonra benzer bir duruma düştüm ve aynı arkadaşımı arayıp 1 saat hiç susmadan derdimi anlattım. çok yalnızım şöyleyim böyleyim, yemek bile yiyemiyorum, dönmek istiyorum ama kararsızım vs vs… o arkadaşımı aramadan önce 3-5 kişiye daha derdimi anlatmıştım ama hiçbiri beni rahatlatamamışlardı, durumu anlamıyorlardı. fakat o arkadaşıma olayları anlatmak beni inanılmaz rahatlatmıştı.

çünkü söylediği her şeyi hissederek söylediğini, benim neler yaşadığımı çok iyi anladığını biliyordum. eşekten düşeni eşekten anlar. çevrenizde böyle zor uyum süreci tecrübesi olan insanlar varsa onlarla konuşturun bence. ya da kk hesabınızı biliyorsa okutabilirsiniz yorumları. bilmiyorsa da “bir arkadaş” diyerek anlatın :) bir yaşayanla konuşmak öyle rahat bir şey ki anlatamam. seni anlayacak birinin olduğunu bilmek bile çok güzel bir his.

o arkadaşım bana “sen yalnız değilsin ki, ne zaman yalnız hissedersen bana yaz, ses kaydı at, ara beni. ben burdayım” demişti. hiç unutamam o cümleyi. siz de bunu söyleyip yalnız olmadığını hissettirin.

bir de zaten yaşadığı yerde istediği şeyi giyip istediği gibi gezemiyormuş bile. üniversitede özgürlüğün tadını azıcık alsın, inanın hiç bitmesin isteyecek :)

ben de çok yakın zamanda hiç bilmediğim, uzak bir yere gideceğim okumaya. ne kadar gerginim size anlatamam. ama bunun çok normal olduğunu biliyorum. bilinmeyenden korkmak, endişelenmek, alışılmışın dışına çıkınca öz güvensiz hissetmek… hepsi insani duygular. gittikten sonra 1 hafta, bilemedin 1-2 ay içinde geçecek hisler. bunu bildiğim için doğal karşılıyorum… siz de doğal olduğunu fark ettirin. geçmiş olsun

Lavantacagzim,umarim senin gibi olur o da, birkac arkadasi olsa yetecek

Ayyyy kuzummm ben o kısmı kaçırmışım özür dilerim. Şımarıklık filan dedim. Umarım toparlar ya.

Çevre yapmaya çalışsın. Sevgili yapmasın hemen :) yoksa arkadaşsız kalır.
Onemli degil, tum yorumlara ihtiyacim var, bazen gaza gelip yazmak iyidir
İnsallah toparlar, birkac arkadas bulur. Kendi sehrinden olmasa da destekci olurlar birbirlerine

Dark öncelikle tebrik ederim yaptığın şey için. Ben hayatım boyu böyle bir insan olmadım o yüzden pek anlamıyorum ve nasıl tavsiye vereceğimi de bilmiyorum çünkü ben güle oynaya lise üni. Yüksek ve doktora için elime valizimi alıp kent kent , ülke ülke gezdim. Bugün beni Somali ye bıraksan bir hafta turist gibi herşey şaşırır ve beğenirim, sonra yeni hayatım bu , yeni gerçekliğim bu diye hayatıma kaldığım yerden devam ederim.:)

Belki o'na insan herşeye alışıyor , bu geçici bir evre bunu unutma, sık dişini bir ayı atlat, bak İnan herşey daha iyi olacak de. Zaman herşeyin ilacı, herkes herşeye alışır bir gün.

Ek: kitap okumasını, açık havada yürümesini, şehirde görülmesi gereken yemelere gitmesini ve film falan izlemesini söyle. Bunlar işe yarar belki.

Gercekleri acik acik soyle diyorsun yani abla
Ne yaptiysa kendi cabasiyla yapti,simdi silip atma luksu yok kendisi de farkinda aslinda ama iste ilk gunlerin gazina gelir de birakir diye korkuyorum. Sanki yuzune vursam uzuntusu hic gecmeyecek gibi
Dan dan deme tabii ama duygusal bir şekilde yaklaşıp söylersen belki etkisi olur, zorlanıyordur çocuk, ona da hak veriyorum ama dönüp gelirse ileride çok pişman olacak kimsesizmiş kuzucum, sen de bilirsin insanoğlu acımasızdır, eşim diye güvenip evlendiğin insan bile bir hararetli tartışmada kimsesizliğini yüzüne vurur, hele de elinde işin bir mesleğin yoksa o acizlik hissi derinden yaralar.

Şimdi ağlar dönmek ister ama arkadaş edindikçe alışacaktır, kızım ki bizden ayrılmadı, hep beraber şehir değişikliği yaptık, çevresinden arkadaşlarından ayrıldı diye başlarda çok üzüldü, niye beni getirdiniz, burası ne biçim yer bile dedi, vicdan yaptım resmen ama yeni okuluna başladıktan bir hafta sonra işler değişti, burada İstanbul'dakinden çok daha fazla arkadaş edindi, şimdi dönelim mi desem dönmez, bulundukları yere alışmaları zaman alıyor ama alışıyorlar, bazen onların iyiliği için dik durmak gerekiyor.

Cok tesekkur ederim,elden geleni yapmaya calisiyorum.
Yurtta kalanlar dediginiz gibi okuyor. Bu cocugun anne baba vefat etmis nine ve dedesinde velayeti su an. Bir donem yurtta kaldi ama sonra ayrildi. Ben yurt zamanlarindan taniyorum kendisini kucucuktu.

Benimde erkek kardeşim bu yıl gitti üniversiteye
Onun ki biraz istediği bölüm gelmedi üzüntüsüydü
Ama ben şuan senin yerinde olmak isteyen binlerce insan var diye diye adam bayıla bayıla gitti

Ben de cok pisman oldum sonucta tercihlerini ben yapmistim,ama inan 40 defa sorduydum,suraya gider misin,bu bolumu ister misin diye. Cok iyi bir puani yoktu ama yine de muhendislikte en azindan bir itibar var,oturup calisirsa cok iyi yerlere gelebilecegine karar verdik. Erzurum trabzon falan da yazdiydik oralar daha uzak ya tutsaydi ne nane yiyecektik valla bilemiyorum

İnsallah cabuk atlatir bu donemleri,geri gelse hayati eskisinden daha zor olacak biliyor. Yasli dedeyle ninesi bes kurus veremedi cocugun cebine. Dernekteki arkadaslar el birligiyle halletti,nereye ne harcayacagini oturup hesapladik,gunlerce dusunduk nolacak napicaz diye. Kafam cok karisik

ben de ilk dönem çok ozluyordum ağlıyordum . ama ikinci dönem alıştım. senin üniversiteyi bitirmen benim hayalim deyin. belki sorumluluk hissi ve mutlu etme isteğiyle kalır.

bir de ekleme: ilk defa yurt dışına çıkacağım zaman birisi bana “ilk başta ne zorum vardı da mis gibi yatağımda yatmak varken buralara geldim dersin ama sonra o kadar çok seversin ki dönmek istemezsin” demişti.

o sözü birebir yaşadım. ilk 1 hafta-10 gün falan pişman olmuştum sadece ama o süre zarfında da hep bu sözü kendime hatırlatıp çok seveceğim günleri bekledim, zaten hemen geldi

Suçluluk psikolojine girme, sen bir çocuğun hayatını kurtarmak için yapabileceğin en güzel şeyi yapmışsın, eli öpülecek kadınsın, senlik bir durum değil bu, kızın adapte olmakta zorlanmasıyla alakalı, kızkardeşim eve 2 saat uzaklıktaki bir şehirde kendi mesleği üzerine okuyacaktı ama bize o kadar düşkündü ki giderken ağlaya ağlaya gitti ve mutsuz son yapamıyorum ben deyip ağlaya ağlaya 2 gün sonra döndü, iyi mi yaptı ? Hayır hayatının hatasıydı, bu hatayı telafi etmesi yıllarını aldı, 37 yaşında aftan yararlanıp yeniden üniversite hayatına döndü, yetmedi bir üniversite daha okudu, aslında okuma aşkıyla doluydu ama zamanında kendine bir şans tanımadı, belki biz de biraz gevşek davrandık güç bulup geri döndü.

İnsallah devam eder
Cok uzulurum yoksa.

Ah kiyamam yaa,uzaga gitmek zordur tabii.

Sanirim kizim alisana kadar bi ev tutar yanina yerlesirdim.. ne kadar surer ki bu durum.. alti ustu birkac ay.. haftasonlari vs de evime gelirdim . Kizi orda birakirdim 3 5 gun..bi nabiz olcerdim bakalim bensiz durabiliyor mu alisti mi diye.
Tabi gidip basini beklemek degil sadece. Arkadaslarini eve davet etmece, milletle tanismaya tesvik etme vs burnumu da sokardim fazlasiyla sosyal hayatina.. :)
bir de yazmissiniz koruyucu annesiyim diye.. basinizdan attiginiz kanisina kapilmasin yazik ne biliyim cok uzak 14 saat :/ . Bence yaninda olmalisiniz bi sure..

Malesef eskidendi o. Şimdi mühendislik fakültelerine elini kolunu sallayan girebiliyor tabi sayılı üniler haric
Yine de onune gelen giremiyor. Misal 2 milyon 300bin kisi sinava giriyor ama ilk 400bin kisiden sonrasi alinmiyor. Pek tabii ki ozeller haric

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…