Uzaklarda universite okuyan evlat

yapacak birşey yok.yalnızlıktan oyle düşünuyor.zamanla rakadş cevresi oldukça alışır.herkes onun gibi yalnız ve belkıde oyle düşünuyor o yüzden teskin edin.okula gıdıp geldıkçe oho sızı bıle unutur.

hak verdim

Alışamaması normal bir de annesi babası yoksa o boşluğa çok daha fazla düşecektir. Biraz sabretmesini söyleyip teselli edip 1 ay sonra yanına gelip kalayım 1 hafta, hem oraları öğren beni de gezdirirsin diyebilirsiniz

ay güldüm istemsiz kıyamam ne tatlı masum bir çocuk:) umarım çok mutlu olur:)
alışır yahu nazını niyazını çekin bir süre:) whatsapp tan görüntülü konuşma fikrine katıldım benim de yurtdışına giden zorlanan bir arkadaşımla öyle yapıyorduk her gün wp dan konuşuyorduk sonra sonra alıştı zaten rahatladı:)

ben çok uzaklarda okumadim da atanmadim:) hep bulunduğum yerlerdeyim..:)
kuzenim uzakta okudu tam 1 yıl.. yatay geçiş yapabilmek için yüksek notlar aldi. ailesinin bulunduğu yerden 2 saat yolda okudu.. yinede uzak geliyordu.. bana özeniyordu.. yakınsın iyisin diyordu bana.:)
bende çok şükür dedim.. öle uzakta okuyan öğrenciler için zor...
işte görümcem de 4 yıllık ünv bulunduğu yere tercih etti.. kazandi:)

yaşadığı şehir nasıl bir yer ory ayak uydurmaktya mı zorlandı yoksa sadece sizi mi özlüyor. kesinlikle gel demeyin biraz zorlanır alışır sonrasında sadece herkesle çok samimiyet kurmaması gerektiğini söylemeniz yeterli

Her öğrencinin aynı yoldan geçtiğini, sadece bazılarının bunu çok belli etmediğini(gizli gizli ağlardım), maksimum 3 ayda oraya otomatikman alışacağını, geri gelirse geleceğini yakacağını(biraz korkutmak iyidir), işini yarım bırakmaması bitirmesi gerektiğini, ileride pişman olacağını söylerdim..

Eşimin kuzeni kadar "annee" diye yakınan bir genç kız görmedim. Ailesi başka şehirde. Gün içinde defalarca konuşurlar telefonda. Kız 3.senesinde erasmusla ülke değiştirdi :))

darkmore bu tepki bana garip geldi,
genelde anne babaya cok bagli kisilerde oluyor bu,
veya anne baba cocugun her seyini yapiyor, cocuk yanliz kalinca hayati beceremiyor, ne bileyim mesela hic kendi kendine alisveris yapmamais birisi birden tek basina kalip gidip su ihtiyacim var alayim diyemiyor. Bu sebeple de donmek istiyor rahat alanina.

Bu kizimizin anasi babasi yokmus, hayati bursada da kendisi cekip cevirmiyor muydu?
bu duygular bana bu sebeple normal gelmedi, travmatik bir sey yasamis olabilir mi hatayda?

Senin yaninda mı dark? Yoksa senden de uzakta mı?
Yanında değilse gitsen yanına (tabi olabilitesi varmı bilemedim seninde küçük çocuğun var)bunun geçici bir süreç oldugundan dem vursan,sayılı gün geçer mantığından yola çıkarak. Şimdi vazgeçerse ileride çok pişman olacağını anlatsan. Okulu bitince kendi ayakları üzerinde durabileceğinden,kendi parasını kazanabileceğinden bahsetsen. Zamanla alışabileceğini düşünüyorum henüz çok erken. Kafa dengi bir iki arkadas bulunca keyif almaya başlayacaktır okul ortamından. Tabi kızının durumu biraz daha hassas işe yarar mı emin olamadım.

Merbaba
Universite okudugum yillarim geldi aklima bende evinden baska yerde kalmis biri degildim ailesinden uzakta kalmis biri degildim ilk uniye gittiğimde kendimi cok farklı hissetmiştim.
Çevreye yabancısınız , ne nerede bilmiyorsunuz, kimseyi tanimiyorsunuz, yakin hissettiğiniz kimse yok, kendinizi sokaga bırakılmış kimsesiz çaresiz bir kedi yavrusu gibi hissetmiştim...
Ve ilk bir ay hergece yorganin altında hüngür hüngür ağladım ben ailemi özledim burayı sevmiyorum diye...
Ama daha sonra arkadas edindikçe ve git gide paylasimlar arttıkça alıştım...
Yani demek istediğim bu ilk zamanlar herkes icin cok zordur ama geçici bir süreç...
Kendini kapatmasin arkadaslik iliskilerini gelistirsin bak sonrasinda arkadaslarindan ayrilirkende zorlanacak...
Ama birakip gelirse pismanlik diz boyu bende soylemesi

Bence sizde ona bubsurecin gecici oldugunu arkadas buldukca iyice aliscagini ama bunun icin zamana ihtiyaci oldugunu soyleyin bu yıl disini sıkıp ders calismasi gerektiginide söyleyin bir yılın sonunda eger yine alisamadigini soyluyorsa kendi bulunduğunuz sehirdeki uniye gecis icin ortalamasini yuksek tutmasini o zaman eger isterse gecis yapabilecegini söyleyin rahatin...

Ablacim bnde universiteyi kazandigimda ailem beni yurda birakinca cok aglamislardi. Ama ben hic aglamadim cunku okumaya geldigmn bilincindeydim direk kendimi alistrmaya bakmistm.tabi onun onunde ablasi abisi yok onlardn gorseydi dha alisik olurdu. Arkads edincr ve cevreyi o sehri tanimaya baslayinca daha cok sevecektir. Biraz zaman gecsin

İte ite okuyacak. Kız cocugu o. Sureklı telkın verın oyuncak mı canım bu herkes gitti biyerlere okumaya bitince donecem umuduyla. Acaba onu orda rahatsız eden bıtakım olaylar mı oldu kendımden bılıyorum bende donmek istemiştim cunku bıseylerden dolayı

Sadece ilk sayfaları okudum ama hem Hatay’da üniversite okuyup hem bu işkenceyi çekmeye değer mi?
Hangi bölüm sorsam?

Belki de geri dönse, yaşadıkları ona ders olsa, onu motive etse, daha çok çalışıp Bursa’da bir yer kazansa. Hem mutlu okur hem kaybettiği sadece 1 senesi olmuş olur.

Yata yata o taraflarda bir okul kazanan bir kız öyle ders almış ki bir yıl sonra batıda iyi bir bölüm kazanmış,bazen böyle de olabiliyor,fırsat vermek mi lazım bilemedim.

Farkli gelmistir illa ki. Bursadan Hataya gitti. Hayatinda ilk kez ayriliyor buradan. Zor oldugunun farkindayim ama onun icin cok buyuk bir firsat. Anne-baba yok. Buyuk ebeveynlerle kucuk bir kasabada yasiyor. Burasi trajedi yani
Ayy o zaman dursun hayatını garanti altına alsın.Ben ne derdim kızıma bir prova yapayım
"Bak kızım,kendine zaman ver,alışacaksın korkma.Başta herkeste öyle olur.Fakat kendine yetecek,ayaklarının üzerinde duracak bir eğitimin olmalı.
Anne baba bile bir yere kadar.
Hem Mehmet Akif ne demiş
'kim kazanamazsa dünyada bir ekmek parası,dostunun yüz karası,düşmanının maskarası'
Sen X teyzenin sümüklü kızından daha mı başarısızsın,bak nelere dayandı,mesleğini eline aldı
Hadi bir kahve yap kendine,bir de müzik aç,ya da ekoseli battaniyene sarılıp uyu biraz,kendini daha iyi hissedeceksin.Hem hayatının aşkıyla belki de orada karşılaşırsın,belli mi olur"
Ayy ne kafa ütüleyen anne olacakmışıım,gidip biraz törpüleyeyim kendimi

Dark,dedesinin ninesinn kulakları duymaz demişsin,onları yalnız bıraktım diye vicdan yapıyor olabilir mi?
Onlarında belki kızdan başka kimsesi yok,o açıdan mı konuşup rahatlatsan?

okuduklarımın arasında en aklıma yatan yorum yatay geçiş için sıkı çalışıp bulunduğu şehire geri gelirsin vs demek snra ya gelir ya da bu süre için bi amacı varken var gücüyle asılır bi de bakmış oraya alışmış gelmiyor filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…