Sizlerden ilk kez mi ayrılıyor?
Ben de liseden sonra ailemden uzakta üniversite okudum. Devlet yurdunda farklı kültürlerden hiç tanımadığım insanlarla aynı odada kaldım. Okulda sağ sol olaylarına ve kavgalarına hayatımda ilk kez şahit oldum.
Ama aileme hiç beni neden gönderdiniz demedim. Iyi ki göndermişler. 1999 yılından bu yana ailemden uzakta yaşıyorum.
Hayatın anne babanın kanatları altındaki gibi geçmediğini, hayatın toz pembe olmadığını gördüm ve öğrendim. Kendi ayaklarım üzerinde durmayı, kendi başımın çaresine kendim bakmayı öğrendim. Hayatımızda kötü insanların olabileceğini de gördüm .
Kızınız artık küçük değil. Hayatta dik durabilmesi icin bunlar büyük bir fırsat. Bugün ağlayacak ama yarın iyiki diyecek. Sakın okulundan geri almayın onu. Insanları tanıya tanıya iyiyi kötüyü ayırt edebilecek. Yanlışlar yaparak doğru kararlar vermeyi öğrenecek. Siz ne derseniz deyin, ne anlatırsanız anlatın kendi yaşadıklarıyla öğrenecek hayatı. Aileden uzak kalmak iyidir. Bence güçlü olması için motive edin. O üniversiteyi kazanmak için yıllarını verdi. Zamanla alışacaktır . Bahtı açık olsun