• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak ilden aile apartmanına tayin istemeli miyim?

Lilupa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
21
0
36
31
Ailelerimize 1500 km uzak bir ilde görev yapıyoruz. 2 aylik bebeğim var ve su an doğum iznindeyim . Bebeğimi iznim bittiğinde bakıcıya bırakmak çok zor geliyor şimdiden. Bundan dolayi ikimizin de ailesinin olduğu şehire tayin isteme konusunda kararsızım. Gittiğimizde aile apartmanında oturmak dışında seçeneğimiz olmayacak. Farklı bir ev kiralamamiz falan çok zor kiralardaki artıştan dolayı. Bulunduğumuz ili seviyorum hem de kiralar nispeten uygun ama her iki aileye de cok uzak olmasi ve çalışıyor olmam bebeğimi büyütürken desteksiz olacak olmak gözümü korkutuyor.
Ama aile apartmanının da ister istemez sorun olacağını da biliyorum.
Bebeğimize kayinvalidem bakacak gittiğimizde ve onunla çok iyi olmamıza rağmen huyu değişip çok müdahil olur mu diye düşünüyorum? Ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yaparsanız?

Evlenmeden bunları düşünürdüm ben olsaydım.

Yani müdahil olacak tabi, sizin hoşnut olmadığınız şeyleri de çocuğa yapacak/öğretecek.
Gidiyorsanız bunları kabul ederek gidin.
Bir şey deseniz aranız bozulacak, demeseniz kendinizi yiyeceksiniz. Bakıcı daha iyi seçenek gibi geldi bana.

Ne kadar süre daha ücretsiz izin kullanacaksınız?
Açıkçası şöyle 2-2,5 yaşından sonra kreşe gönderebilirsiniz. Ki aileler de tek başlarına bir noktadan sonra yetemiyorlar. Sağlık durumları, çocukların enerjileri vs.. derken. O sürece kadar bir şekilde idare edebilirsiniz. 2 sene için tüm huzurunuzu bozmayın derim.
Evet gurbette bakam çok zordur ama siz artık daha özgür olmaya alıştınız. Aynı ilde başka bir apartmanda olsanız yine anlatım ama aile apartmanı kıskacına kendinizi atmayın.

Ailelerimize 1500 km uzak bir ilde görev yapıyoruz. 2 aylik bebeğim var ve su an doğum iznindeyim . Bebeğimi iznim bittiğinde bakıcıya bırakmak çok zor geliyor şimdiden. Bundan dolayi ikimizin de ailesinin olduğu şehire tayin isteme konusunda kararsızım. Gittiğimizde aile apartmanında oturmak dışında seçeneğimiz olmayacak. Farklı bir ev kiralamamiz falan çok zor kiralardaki artıştan dolayı. Bulunduğumuz ili seviyorum hem de kiralar nispeten uygun ama her iki aileye de cok uzak olmasi ve çalışıyor olmam bebeğimi büyütürken desteksiz olacak olmak gözümü korkutuyor.
Bebeğimize kayinvalidem bakacak gittiğimizde ve onunla çok iyi olmamıza rağmen huyu değişip çok müdahil olur mu diye düşünüyorum? Ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yaparsanız?
Bence olmayacak bir seçenek değil. Ama aile apartmanının ne olduğunu bilip öyle gidin. Kayınvalidenin misafiri sizin misafirinizdir. Nasıl ki onlar size destek olacak zamanı gelince (düğün, dernek, hastalık) siz de onlara destek olacaksınız. Kayınvalide çocuğunuzla ilgili çok büyük bir hata yapmıyorsa işine çok karışmayacaksınız. Genelde anneler isteklerini sıralasa da biraz kafalarına göre davranıyorlar. Bunlar sizi rahatsız etmezse aile apartmanı çok güzel. Çocuğu gözünüz arkada kalmadan bırakırsınız, yemek yapmak zor gelirse kayınvalidede yersiniz vs.

Bakıcılarla uğraşmak da ayrı bir zorluk. Ertesi gün iş varken bir anda istifa edebiliyorlar, çocuk tam alışınca ücret artışı istiyorlar, ücretleri zaten yüksek, sonuçta yabancı biri vs bir sürü olumsuz yanı var. Ama bakıcıyı beğenmezseniz bütçeniz de varsa beğendiğinizi bulana kadar değiştirebilirsiniz ve maaşlı çalışanınız olduğu için çocuğa siz ne derseniz öyle bakmak zorunda.

Hiçbir desteğin olmadığı bir şehirde çocuk büyütmek çok zor. Kreş çağına getirmekle de bitmeyecek. Kreşe başladığı ilk yıl sürekli hastalanacak . Sizin ve eşinizin dönüşümlü olarak sıkça izin almanız gerekecek. Ben iki yıl ücretsiz izin aldım, sonra kresle devam ettik. Anlattığım zorlukları epeyce yaşadık.

Ama aile apartmanının da ayrı sıkıntıları olabilir.
Kayinvalide ile aranız nasıl? Apartmanda başka kimler var? Başka bir elti/görümce varsa bu kişiler kendi hallerinde mi yaşıyorlar yoksa sürekli bir aradalar mı? Kayinvalidenin temizlik alışkanlıkları, sizin çocuk bakimiyla ilgili isteklerinize vereceği tepki, alıngan olup olmaması, eşinizin ailesine sınır cizebilme kapasitesi

Göz önüne alınması gereken çok husus var.

Ailem ve esimin ailesinden uzakta yasayan, tek basina bebegine bakan biri olarak evet aile destegine ihtiyac duyabiliyoruz ama uzak yasamaya alisinca da bu sefer cok yakin olmak zorluyor. Gecen ay 3 hafta anneme gittim. Annemin emegine, yardimina sonsuz saygim var ama ne yalan soyliyeyim kendi evime dondugumde daha rahat ettim. 3 haftadan bahsediyorum, siz bir omur ayni apartmanda hemde es ailesiyle kalmaktam bahsediyorsunuz..
2.5 yasinda krese verirsiniz, o zamana kadar bakici en mantiklisi. Hem 1500km ne ki acil durumda onlar gelir siz gidersiniz.

Aile apartmanındayim (kayinvalidemi ve kayinpederimi sonradan getirdik). Kendi tecrübelerimden yola cikarak söyliyim: cocuk baktirmak hic öyle sorunsuz olmuyor. Yemegi icmegi gectim, yaramazlik yapacak duruma gelince hic beklenmedik tepkiler verebiliyorlar. Ben bu yüzden cocuklarimi artik tek göndermem. Böyle seylere hazirlikli olun. Biz birbirimizin düzenine karismayiz pek orda bir sorun yok, ama sorun cikma potansiyeli yüksek.benim esim dünyanin en adaletli insanidir belki, ama bazi konularda o bile dengeyi kendi kuramadi.

Hiçbir desteğin olmadığı bir şehirde çocuk büyütmek çok zor. Kreş çağına getirmekle de bitmeyecek. Kreşe başladığı ilk yıl sürekli hastalanacak . Sizin ve eşinizin dönüşümlü olarak sıkça izin almanız gerekecek. Ben iki yıl ücretsiz izin aldım, sonra kresle devam ettik. Anlattığım zorlukları epeyce yaşadık.

Ama aile apartmanının da ayrı sıkıntıları olabilir.
Kayinvalide ile aranız nasıl? Apartmanda başka kimler var? Başka bir elti/görümce varsa bu kişiler kendi hallerinde mi yaşıyorlar yoksa sürekli bir aradalar mı? Kayinvalidenin temizlik alışkanlıkları, sizin çocuk bakimiyla ilgili isteklerinize vereceği tepki, alıngan olup olmaması, eşinizin ailesine sınır cizebilme kapasitesi

Göz önüne alınması gereken çok husus var.
Kayinvalidem ile şu anda aram iyi uzakta olunca senede 1 2 ay yaz tatilinde görüşürüz sadece. Aile apartmanına eltiler de olacak daha bekar olan kardeşleri var eşimin.

Ailem ve esimin ailesinden uzakta yasayan, tek basina bebegine bakan biri olarak evet aile destegine ihtiyac duyabiliyoruz ama uzak yasamaya alisinca da bu sefer cok yakin olmak zorluyor. Gecen ay 3 hafta anneme gittim. Annemin emegine, yardimina sonsuz saygim var ama ne yalan soyliyeyim kendi evime dondugumde daha rahat ettim. 3 haftadan bahsediyorum, siz bir omur ayni apartmanda hemde es ailesiyle kalmaktam bahsediyorsunuz..
2.5 yasinda krese verirsiniz, o zamana kadar bakici en mantiklisi. Hem 1500km ne ki acil durumda onlar gelir siz gidersiniz.
Lohusalik bebeğin gaz sancıları uykusuz gecelerim yetebiliyor muyum çocuğuma hepsi beni bu konuda düşündürmeye başladı. Ben de ilk etapta cok sicak bakmıyordum evliliğimizinb 4 .yılı bebekle birlikte kafamda soru işareti oluştu sadece fikir almak istedim.

Bebek için katlanabilirseniz olur.Ozel alanınız olmayacak.

Ben de aileden çok uzaktaydim. Kayınvalidem bize geldi bebek bakmak için, belki nankör diyebilirsiniz ama hic istemedim bakıcı bebek döver diye tutturdular. Bu kreşte dayak yiyen çocuk haberleri çıktıkça beni çağırdılar. Kafam zaten çok karışıktı su an akla hayale sığmayacak hataları ustuste yaptım.
Kaynanalar uyarilamaz hiç mi çocuk buyutmedik bir çocuk sende mi var sanki diyerek üste çıkacak. Sana yapılan bir iyilik için para ödemiyorsan kendinden birşey ödüyorsun belki farkında olmadan. Kaynana yaşlı ise çocuk enerjisine sahip olmayabilir. İşten sende yorgun gelirsen çocuk sürekli enerjisiz bir ortamda büyür.
Ben çok şükür o kara günleri geride bıraktım ama kayinvaldemle görüşmüyorum, eşime eski aşkım kalmadı. Çok şey ödedim yani aslında.
Çok şirin bir apartmanda oturuyorum iki komşum bebek bakıcılığı yapıyor. Öyle neşeyle öyle sevecen yapıyorlar ki annelerini kıskanıyorum bebeklerin. Benim kıza babanne baktigi halde müge anlı izleyerek büyüdü.

Bence mis gibi ücretsiz izninizi kullanın epey büyür bebek daha sonra kreş, bakıcı düşünürsünüz evet çok zor desteksiz çocuk büyütmek biz de ailelerden uzağız ama inanın müdahil olmalarındansa her şeye tek başıma yetişmeye çalışırım akıl ve ruh sağlığım için en çok

Ben de aileden çok uzaktaydim. Kayınvalidem bize geldi bebek bakmak için, belki nankör diyebilirsiniz ama hic istemedim bakıcı bebek döver diye tutturdular. Bu kreşte dayak yiyen çocuk haberleri çıktıkça beni çağırdılar. Kafam zaten çok karışıktı su an akla hayale sığmayacak hataları ustuste yaptım.
Kaynanalar uyarilamaz hiç mi çocuk buyutmedik bir çocuk sende mi var sanki diyerek üste çıkacak. Sana yapılan bir iyilik için para ödemiyorsan kendinden birşey ödüyorsun belki farkında olmadan. Kaynana yaşlı ise çocuk enerjisine sahip olmayabilir. İşten sende yorgun gelirsen çocuk sürekli enerjisiz bir ortamda büyür.
Ben çok şükür o kara günleri geride bıraktım ama kayinvaldemle görüşmüyorum, eşime eski aşkım kalmadı. Çok şey ödedim yani aslında.
Çok şirin bir apartmanda oturuyorum iki komşum bebek bakıcılığı yapıyor. Öyle neşeyle öyle sevecen yapıyorlar ki annelerini kıskanıyorum bebeklerin. Benim kıza babanne baktigi halde müge anlı izleyerek büyüdü.
Rabbim iyilerle karşılaştırsın bakıcının da çok güzel baktığı oluyor olmuyor değil. Dediğiniz de haklısınız iyilik için para ödemeyip kendimizden çok sey vericez. Kaldı ki ben aman aramiz kötü olmasın diye sineye çekerim susarim bu da benim içime dert olur.

Kayinvalidem ile şu anda aram iyi uzakta olunca senede 1 2 ay yaz tatilinde görüşürüz sadece. Aile apartmanına eltiler de olacak daha bekar olan kardeşleri var eşimin.
Senede bir iki ay baya uzunmuş.
Ben kayinvalidemle çocuktan önce üst üste 4-5 gün anca görüşmüşümdür. Çocuktan sonra birkaç hafta oldu. En son bir yıl birlikte yaşadık bizim evde:D Ama aynı apartmanda onların memleketinde yaşamak ister miyim emin değilim. Bunun başlıca sebebi de eltimin de orda olması.

Eşinizin tarafı kalabalık bir aile mi? Çok sık gitme gelmeler var mı? Sizin de onların hayatına dahil olmanızı beklerler mı? Ay dayımın kızının eniştesinin ablası geldi sen de gel, annemin teyzesinin torununun kuzeni size gelmek istiyor muhabbetleri olur mu? Benim kendi sülalem çok geniş ve muhabbetlidir. Ama eşimin tarafında hem daha az insan vardır hem de ilişkiler daha kopuktur. Aslında aileyi siz tanıyorsunuz en iyi siz degerlendirirsiniz.

Ama en risksiz olanı iki yıl ücretsiz izin, sonra kreş, havaların soğuk hastalıkların yaygın olduğu dönemlerde birkaç hafta sizin anneniz birkaç hafta kayinvalide gelir. İdare edilir bir şekilde.

Back