- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.743
-
- Konu Sahibi MissMoonTwilight
ya ben liptonun papatya çayı ile fena uyuyordum bılmıyorum sana ıyı gelır mı ki
Bulduğum otu kaynatıp içiyorum zaten. Deneyeyim bunu da, teşekkür ederim :)
Aynı sorunu yaşadığımdan mütevellit demin koca bi kupa melisa+papatya+lavanta çayı demleyip içtim
Faydası olursa yarın yazayım sana
Gerçi benimkinin sebebi belli kafa dolu ondan uyuyamıyorum ama bakalım azıcık rahatlatır inşallah
Günün özetini geçmeyi bırak. Ne zaman günü düşünsem uykum kaçar benim de. Kafanı boşaltmaya çalış, beynin uykuya geçmediği için uyuyamıyorsun. Güzel şeyler düşün, tatil planı falan yap, kumsalda olduğunu neyim hayal et. Böyle eften püften şeyleri düşünöeye yönelt beynini, o zaman uyursun.İyi geceler olsun kk hanımları...
Kk klasiği olarak söylemeden edemeyeceğim ''başlıktan anlaşılacağı üzere'' uyuyamıyorum aa dostlar !
Erken saatte de geç saatte de girsem şu yatağa, hiç değişmeyen yatak programım var benim. Açılış, günün anlam ve önemini belirten 'günü düşün' evresi, ortalarda yarına dair yapılacaklar, durum değerlendirmesi ve kapanış. Her şeyi düşündüğümü varsayarak evet artık uyuyabilirim diyorum kendi kendime ama yok. Oysa ki kalktığım an dahil ( 07.30 ) okuldan eve dönesiye dek esner durumdayım. Tam eve geliyorum 1-2 saat uyuyayım diye uzanıyorum gözlerim açılıyor. Neyse diyorum uyumadığım iyi, akşam erken yatarım ama yok. Yattığım an gözlerim böyle oluyor
Bunları da buraya 1,5 saat boyunca süren uyuma çabamdan sonra yazıyorum. Şuan gözlerim son derece kısık ama biliyorum ki yattığım an yine açılacaklar
Odanın şartlarına gelirsek odada tekim, gece giren çıkan da olmuyor. Odada ışık yok, hatta hiç kapatmadığım güneşlikleri bile bu gece kapattım acaba sokak lambasının ışığından mı uyuyamıyorum diye ama yok değil. Yatağım oldukça rahat, evin başka bir yerinde uyuyamam zaten, yadırgarım. Kafein içeren içecekleri de çok tüketmiyorum illa tüketeceksem de bu genelde sabah saatlerinde oluyor. Akşamları yemeği çok kaçırmam genel olarak. İçecek türlerini denedim ( midemin alabildiklerini ). Ada çayı, ıhlamur, süt bunların ballısı, şekerlisi, şekersizi, kombosu falan yok olmuyor
Var mı çözüm önerisi olan ??
yatmadan bir saat önce tv izlemeyi bırakmak yada bilgisayarla uğraşmayı bırakmak işe yarıyormuş bir de ılık duş iyi geliyor
radyasyon ışınların bizim uyku düzenimizi bozduğuyla ilgili hem bu konuda çalışmalar yapılıyormuşDuşu yazmayı unutmuşum onu denedim, ne vücut varsa ben de elimi suya değdirsem uykumu kaçırıyor.
Tv izlemem ama bilgisayar ile oldukça haşır neşirim, yatana dek kucağımdan inmiyor maalesef ki.
Bir etkeni de bu olabilir, teşekkür ederim.
Ben kendiminkilere kombo diyordum burada daha renklileri varmış
Benim boş aslında, yani sorunum yok şu ara. Bir de emin olamadım sanki bu otlardan biri için çarpıntı yapıyor diye duymuştum aslı var mıdır acaba ? Ritim bozukluğu var da ben de, gece gece kalbim de bir hayli renklenmesin
Günün özetini geçmeyi bırak. Ne zaman günü düşünsem uykum kaçar benim de. Kafanı boşaltmaya çalış, beynin uykuya geçmediği için uyuyamıyorsun. Güzel şeyler düşün, tatil planı falan yap, kumsalda olduğunu neyim hayal et. Böyle eften püften şeyleri düşünöeye yönelt beynini, o zaman uyursun.
Bir dönem kafaya çok taktığım şeyler vardı, uyumak tam bir işkenceydi. Çok hafif bir uyku ilacı kulladım iki ay kadar. Düzeni sağlayınca bıraktım. Bitkisel şeylerden fayda yoksa bunu deneyebilirsin.
canım bir süre yatağındaki pozisyonu değiştirsen mesela ayak ucunda yatsan falan. bende de aynı sorun var odamdaki kanepete talimim aylardır yatağımda uyuyamıyorum tam dalamıyorum o arada gidip geliyorum uyur uyanık
Enee öyle miymişhiç bilmiyorum dur sen deneme
Ben ölmezsem yazarım sana bende de çarpıntı var ama öyle arada yoklar ciddi bi durumdan değil yani
Aktardaki kız pek met ettiydi ama bakıcaz artık
Uyumamak için bir derdiniz yok en azından bu da güzel bir şey :) Doktora gidin diyeceğim ama onlarda uyku ilacı veriyor o da insanı sersem yapıyor yahu...