- 9 Ağustos 2021
- 15.638
- 53.788
- 548
Kız aklında kalmışım unutmamışsın beni
Kendinize çok önem arz ediyorsunuz da burası sanal bir mecra nickinizi de hatırlamıyorum gerçekten millet konuşup AAA burda şöyle biri vae hadi onu rahatsız edelim yapıyor sanmanizBunlar kulis yapıyor arkada hurra diye gazlanıp geliyorlar:)
Ben kimseye gel torunEşide tam pısırık hanımköylü
Kalkıp çocuğa bakacağına karısının dolduruşuyla annesine emir veriyor valla büyük konuşmıcam ama o oğlanı ben yaşına bakmadan evirir çevirir döver paketler karısına yollarım
Ne güzel iş ya zar zor çocuk büyüt evlendir kurtul tam rahatladım de sonra prımses gelinle hayırsız oğlun gene sömürsün seni
Olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ettim ancak 1 hafta 2 3 gün laflar edenlere lafımı söyledim.Linc degil niyetim. Senden farklı dusunmeyıp ay haklısın kardesim diyen yasadı gerisine tesekkur yokmusNeden kayınvalide kişisi? Sorun mu vardı zaten aranızda? Sevmezmisin? Adam kansermiş hastaymıs bakıma muhtac erkekler saglıklı da olsa cogu bişi yapmaz zaten. Kocası bı yandan cocuk bi yandan napması lazım kayınvalidenn? kendilerine baktırmaya gelmiş oluyolar. Kayınvaliden kac yasında? 10 aylık bebek emekliyordur. Dikkatle etrafında durmak lazım ikibir kucaga alıcaksın. Oturtup oyun oynatcaksın besliyceksin? Sen bakarmıydın baska bebege? Bi de kayınvaliden hic yorulmuyor ama sen taş taşıyıp geldiginden yemek için hazırlamıs da neden yapmamıs oluyor kızıyorsın. Bi ilginc geldin.. cok ilginc. Kendi annene cocuk baktırıp ev işlerini de gömer miydin cok merak ediyorum
Sorun o işte yardım hiçbir şekilde yok . Konuya bütün ayrıntıları yazsaydım bu seferde yoruldum okumadım gibi yorumlar alacaktım. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum artık.Devlet memurusunuz heralde yarım gün çalıştığınıza göre? Ücretsiz izin alabilirsiniz, ben öyle bakıyorum çocuklarıma. O zaman görürsünüz zaten tüm gün çocuklarla uğraşmak nasılmışBazen öyle oluyor ki yemek yapacak vakit kalmıyor evde iş bitmiyor
Ama şu yönden de biraz garip buldum, bakıcıyla karşılaştıran olmuş da... Bakıcı akşam çıkıp gidiyor. Ama kv ve kp evde ler neticede onlar da yiyecekler yemek. Bana bu biraz saçma geldi. Yani kayınvalide yapabilir aslında yemek pratik de olsa. Bir çorba kaynatmıyor mu? Çocuğun ek gıdası bir süre sonra normal yemeğe dönecek zaten.
Bir de merak ettim evin diğer işlerine yardım ediyor mu? Otele gelmiş gibi oluyor, tamam çocuk baktın yoruldun da yani. Abartı geldi 1 kap yemek yapmaması ki eşi de hastaymış yemek ihtiyacı var.
Ne atıp tutması hanımefendi! Kendi annene baktırırmıydın demek annen baksın annen neden bakmıyor mu demek? Hastaysa allah sıfalar versin Anneme laf atmıs yazmak da ne sanki hakaret etmişim?. Allah yarabbi . Kayınvalideleri zaten dogumda yanımızda ıstemeyiz cok nadırdır isteyen..Annemz olsun kösede otursun ama o olsun deriz. Bunu herkes bilir. Kayınvalideler de. Herkes kızına bakıyor kısaca Hizmet ettirmeye cagırmadım ben annemi. Kocamın eli ayagı tutuyor sukur. Yapsın yaptı da. Annem de yaptı ama yapmasa da olurdu.sezaryen sonrası bakım eşimin gorevıydı. 2 gune ayaklandım zaten. Kayınvalidem yemek var mı bıle demedı. Demek zorunda da degıldi. Yapılan iyiliği hayrı yük belletir olmus bazı kimseler belli ki. Karsıdan atıp tutuyomusum. Bu nası bi çemkirik yaşam seklidir.. illa bakııcı bakıcı tutturursanz el ne yapar bilmeyınce korkup gelmis ben bakarım demiş kadın ama yaranamamıs.. yazık .Ben kimseye gel torun
Olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ettim ancak 1 hafta 2 3 gün laflar edenlere lafımı söyledim.
Kv ye ben çocuğuma gel bak demedim kendisi sürekli çocuğa ben bakacam bakıcı eline bırakmam diye empoze etti . Bunu öncede belirttim . Ayrıca annene laf atmışsın annem 5 yıldır kanser hastası kemoterapi alıyor ve evet ona rağmen ben doğum yaptığımda geldi 2 ay hasta haliyle birlikte yemek yapmaya çalıştık. Ben dikislerimle yatarken kv gelmedi. Bir gün olsun sorun etmedim. Sanalda atıp tutmak ne kolay tabi
Koca nerde onu diyin.Ben kimseye gel torun
Olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ettim ancak 1 hafta 2 3 gün laflar edenlere lafımı söyledim.
Kv ye ben çocuğuma gel bak demedim kendisi sürekli çocuğa ben bakacam bakıcı eline bırakmam diye empoze etti . Bunu öncede belirttim . Ayrıca annene laf atmışsın annem 5 yıldır kanser hastası kemoterapi alıyor ve evet ona rağmen ben doğum yaptığımda geldi 2 ay hasta haliyle birlikte yemek yapmaya çalıştık. Ben dikislerimle yatarken kv gelmedi. Bir gün olsun sorun etmedim. Sanalda atıp tutmak ne kolay tabi
Valla kusura bakma zerre haklı degilsin once suya sabuna dokunmuyor diyorsun ,sonra bir hafta diyorsun.Sanki cocuk sana bir hafta önce demiski ,anne bu hafta uyku yok bir haftalığına diye tebligat göndermiş, bir hafta istemişmis,nerden biliyorsun bir hafta sürecek?. Oglen geliyormuşsun ki gelmesen de bu gene senin sorunun ,atla deve degil yani yapacagin bir yemek ,büyüttüğün bir çocuk. Kayinvalde insafliymis bakici eline bırakamam demis onu bile kadinin aleyhine çeviriyorsun.O zaman bugun eve gidince deki anne sagolun ben artık çocuğa kendim bakacağım ucretsiz izin alıp, ya da bakiciya vereceğim, yeter yoruldunuz de.Sanki kadinin her dediğini yapiyorsun ,sözünden çıkmıyorsun gibi ama o dedi diyorsun.Esra Erol izliyormuş ne ayıp etmiş vah vah.Ne yapacak kapida sen gelmeden kırmızı halı serip seni bekleyecek herhalde.Bir yemek yapmak ne buyuk işmiş arkdas ya.Bu durumda görmüş oldun ikinci cocuk senin için cok zor olacak gibi görünüyor. Umarim kayinvalide istedi diye de 2.cocugu yapmaya kalkmazsın ,çünkü o sinyali de aldim ben !Yaşlı başlı insanların yakasından da cüzdanında da elinizi bir çekin ya (cuzdan kismi konu sahibi ile ilgili değil, genel bir eleştiri)İnsan gecmis zorlu zamanlarda ne hallerde coluk cocuk büyütüyor, maddi manevi rahat edecegi zaman ,ya el kızı, el oğlu ya da daha acısı kendi çocuğu tarafından maddi manevi tavuk gibi yolunmaya çalışılıyor, rahat bırakın insanları biraz kadir kıymet bilin.Bir cocuk dünyaya getiriyorsan her şeyi göze alacaksın,uyuyamiyormuş ne büyük bir sey .Ben 8 aydir uyku nedir unuttum ,bu kimsenin sorunu değil, sadece esim ve benim sorunum .Ben kimseye gel torun
Ahahahahahhahahahahahahhahh bin yıllık KK züğürt tesellisi.Bunlar kulis yapıyor arkada hurra diye gazlanıp geliyorlar:)
Güncü teyze gömemedi ağız tadıyla burda, onun ızdırabını yaşıyor.Kendinize çok önem arz ediyorsunuz da burası sanal bir mecra nickinizi de hatırlamıyorum gerçekten millet konuşup AAA burda şöyle biri vae hadi onu rahatsız edelim yapıyor sanmaniz
Ne münasebet yahu, eve para getiriyorsa kvye mi veriyor parasini,kadin nobet usulu gun boyu mu çalışıyor?Çalıştığı yarim gün, neyin havası civasi bu.Düzgün yardım nedir mesela, sabah cocuk sicak yatağından cikmiyor,evinden ayrılmıyor, basina bir is geldi mi kotu muameleye maruz kaldı mi korkusu olmuyor.Bunlar ne buyuk nimet ,bundan daha düzgün ne yardımı olacak?Düzgün yardımmış, hatta emekli parasini da ona versinler tam olsun.Günaydın.
Ben size hak veriyorum açıkçası.
Eğer birisi kendi isteyerek yardım edecekse tam etmeli.
Oturup baklava börek açsın demiyorum. Fırına tavuk koyabilir, hafta sonu beraber köfte hazırlarsınız, yine onları fırına koyabilir. Hafta sonu sebze ayıklanır, haşlanır. Onları da fırına/ocağa koyabilir.
Evin bakıcısı değil ki sadece bebek bakımı için anlaşma yapılsın. Onlar da o evde yaşıyor. Yeni annenin yardıma çok ihtiyacı oluyor. Yardım etmeyene asla laf etmem, ama edecekse de düzgün yardım etsin.
Gelin de tüm gün yatmıyor, çalışıp eve para getiriyor.
Kayınvalideye vermiyor da eve koyuyor kadın parayı. O parayla bir fatura, bir iki market alışverişi yapılıyordur belki de.Ne münasebet yahu, eve para getiriyorsa kvye mi veriyor parasini,kadin nobet usulu gun boyu mu çalışıyor?Çalıştığı yarim gün, neyin havası civasi bu.Düzgün yardım nedir mesela, sabah cocuk sicak yatağından cikmiyor,evinden ayrılmıyor, basina bir is geldi mi kotu muameleye maruz kaldı mi korkusu olmuyor.Bunlar ne buyuk nimet ,bundan daha düzgün ne yardımı olacak?Düzgün yardımmış, hatta emekli parasini da ona versinler tam olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?