Utanıyorum, Evim Resmen Çöp Eve Döndü! YARDIM!!

:KK57:
Ay ben geleyim yardıma
Temizlik yapmak aşktır :KK68:

Hiç yardimci almadım şimdiye kadar...ama evin böyle kimyasal değişim geçirmesine de izin vermedim :) dönem dönem herkesin oluyo isteksizligi...senin ki biraz aşmış ama :-)
Evin temizlenmiş halini hayal et...mis gibi koktugunu...Öncelikle dağınıklığı topla...sonra bulaşık sonra süpürge en son da bi toz al Ohhh miss. ...
Şimdi foşur foşur terası yikadim:21:

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:

sabah uyandığımda benim evimde bu haldeydi, eşimin eşortmanları antrede, birikmiş nevresim ve kıyafetler banyoda, lavabo ve duşakabin gece duş aldığım için saç kıllarıyla dolu, kedim var benmde her yerde onun tüyü kılı, yastıklar bi halde mutfak desen bomba düşmüş gibi ocak yağ içinde her yer kırıntı turşunun ağzı açık kalmış her yer kokmuş ıyyy ! bende depresifimde 1 haftadır bundan böyle yani, daha bi sürü kir pas. peki ben ne yaptım?

öncelikle evi şöyle bi dolaştım,
sonra nerden başlasam diye düşündüm
mutfağa giriştim. çöpler çöpe, bulaşıklar makineye fayanslar dolaplar ciflendi tezgah masa silindi, halı süpürüldü, buzdolabında bozulanlar atıldı.
oturma odasına geçtim kirliler makineye, arta kalan bulaşıklar elde yıkamaya kitaplar kitaplığa, tokalar tuvalet masasındaki ait olduğu yere.
halı süpürüldü, tozlar kaldı öğleden sonra da toz alıp yatak odasına girişicem sonra ütü birikti, çamaşır dağ gibi onlar. bugün hayata geri dönme günü ilan ettim ben ... bi kahve molası verdim öğleden sonra işe devam :)

sabah uyandığımda benim evimde bu haldeydi, eşimin eşortmanları antrede, birikmiş nevresim ve kıyafetler banyoda, lavabo ve duşakabin gece duş aldığım için saç kıllarıyla dolu, kedim var benmde her yerde onun tüyü kılı, yastıklar bi halde mutfak desen bomba düşmüş gibi ocak yağ içinde her yer kırıntı turşunun ağzı açık kalmış her yer kokmuş ıyyy ! bende depresifimde 1 haftadır bundan böyle yani, daha bi sürü kir pas. peki ben ne yaptım?

öncelikle evi şöyle bi dolaştım,
sonra nerden başlasam diye düşündüm
mutfağa giriştim. çöpler çöpe, bulaşıklar makineye fayanslar dolaplar ciflendi tezgah masa silindi, halı süpürüldü, buzdolabında bozulanlar atıldı.
oturma odasına geçtim kirliler makineye, arta kalan bulaşıklar elde yıkamaya kitaplar kitaplığa, tokalar tuvalet masasındaki ait olduğu yere.
halı süpürüldü, tozlar kaldı öğleden sonra da toz alıp yatak odasına girişicem sonra ütü birikti, çamaşır dağ gibi onlar. bugün hayata geri dönme günü ilan ettim ben ... bi kahve molası verdim öğleden sonra işe devam :)

ben de bugün işten sonra hayata döneceğimm :21: gerçekten yalnız olmadığımı hissetmek çok güzel En Büyük KK

ben de bugün işten sonra hayata döneceğimm :21: gerçekten yalnız olmadığımı hissetmek çok güzel En Büyük KK

oluyo valla ben bi haftadır uyuyorum eşim iki haftadır full çalışıyo gece 2 3 de geliyo yanlızlık başıma vurdu dertler tasalarda omzuma binince, dün eşim evdeydi ona yaptırdım yemeği düşün artık :) sağolsun iyi katlanmış bu kire pise 1 haftadır tv karşısında cips çekirdek sınırsız içecek ve bir battaniyeyle yaşıyorum bez almadım elime ama yok, kendi kendimize eziyet etmeyelim değil mi? kapı çalsa açmaya utanıyodum ayol :)

oluyo valla ben bi haftadır uyuyorum eşim iki haftadır full çalışıyo gece 2 3 de geliyo yanlızlık başıma vurdu dertler tasalarda omzuma binince, dün eşim evdeydi ona yaptırdım yemeği düşün artık :) sağolsun iyi katlanmış bu kire pise 1 haftadır tv karşısında cips çekirdek sınırsız içecek ve bir battaniyeyle yaşıyorum bez almadım elime ama yok, kendi kendimize eziyet etmeyelim değil mi? kapı çalsa açmaya utanıyodum ayol :)

ay şu an birisi evime gelse ölü taklidi yaparım gidene kadar o derece :KK53::KK53::KK53:

Issiz olarak ilk sabahimdi ve kendi kendime soz verdim su evi iyi temizlicem eve iyi bakicam diye:KK66:10da yataktan kalktim lavaboya gitmeden once yatagi topladim kirli kiyafetleri aldim elime banyoya giderken makinanin icine attim hepsi ayni renklerdeydi
Tuvaletten once tuvaleti cifledim camasir suyu doktum ovdum sonra elimi yuzumu yikayip gunluk temizligimi hallettim:KK66: kremimi surdum salona gectim ortaliga bir goz attim napilacak diye sonra ciceklerimi suladim evi havalandirip klimayi actim cay koydum kendime tvyi actim
Camasir makinasini calistirdim sonra nete bakindim
Cay olana kadar ortaligi toparladim sonra kahvalti hazirlayip keyif yapmaya basladim:KK66:
Zavalli kocama bugun bir yemek yapayim da bayram etsin:KK66: birikmis utulerim var onlari yapacagim birazdan:KK66: belki birilerini gaza getiririm diye yazayim dedim

İşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.

Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..
S
Evi derli toplu tutmanın birinci kuralı Evlenme. Evde bir erkek varsa asla derli toplu olmaz daima arkasını toplamak zorunda kalırsın :p

bence depresyon dasınız önce bi yardım alın niye böyle olduğunuz ile ilgili. ..
sonra da bi yerden başlayın önce kapa pisliği temizleyin kıyafetleri toplayın sonra süpürge silme en son toz alma işlerini ilk mutfaktan başlayın en son banyo ben hep öyle yaparım

Tozlar için önerim eğer ahşap sehpalar için ise Pronto'nun ahşap temizleyici spreyi artı mikrofiber bir toz bezi
Cam ise sprey cam temizleyiciler ve yine mikrofiber temizlik bezi.

Bugün yakın bir arkadaşını davet et, cuma günü mesela iş çıkışı kahve içmeye. Misafir gelecek olması da bana iyi bir motivasyon oluyor. Bu akşam başlarsan Cuma gününe mis gibi olur ev.

off bende hiç yapamam ve temiz tutamam...
bu sanırım alışkanlıkla alakalı
insan ilk ev işini evlenince yapınca
olmuyor yani...kazandırmamışlar bana bu titizliği...ayda bir heyheylerim gelir yaparım
ya da çok sinirliysem ev temizlerim
allahtan ayşe teyze kılıklı kocam var
bu konuda hak yiyemem...adam bildiğin temizlik yaparken zevke geliyor :KK70:

Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.

Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.

Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum :mad::mad:

Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım :mad: Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben :mad:

İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı :mad::mad:

Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin :mad:
evde olmayacagınız bır gun temızlıkcı tutun derim ben hem sıkılmamıs olur hemde tertemız bır ev ıle karsılasırsınız

Bugün KK de temizlik günü herhalde :)) Bizde 1.5 aydır Istanbuldaydik kizlar tatil diye. Dün gece eve geldik 1.5 ay uzun bir süre olduğundan her yer toz içinde bi toz alıp evi silip supurcem. Allah hepimize kolaylik versin :)

En iyisi bir temizlikçi çağırmak. Rezil olmak istemiyorum dersen üstten biraz toparla, kalanı o yapsın. Yüklü miktarda vermen gerekir ama olsun.

X