Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.
Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.
Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum
Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben
İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı
Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin
sabah uyandığımda benim evimde bu haldeydi, eşimin eşortmanları antrede, birikmiş nevresim ve kıyafetler banyoda, lavabo ve duşakabin gece duş aldığım için saç kıllarıyla dolu, kedim var benmde her yerde onun tüyü kılı, yastıklar bi halde mutfak desen bomba düşmüş gibi ocak yağ içinde her yer kırıntı turşunun ağzı açık kalmış her yer kokmuş ıyyy ! bende depresifimde 1 haftadır bundan böyle yani, daha bi sürü kir pas. peki ben ne yaptım?
öncelikle evi şöyle bi dolaştım,
sonra nerden başlasam diye düşündüm
mutfağa giriştim. çöpler çöpe, bulaşıklar makineye fayanslar dolaplar ciflendi tezgah masa silindi, halı süpürüldü, buzdolabında bozulanlar atıldı.
oturma odasına geçtim kirliler makineye, arta kalan bulaşıklar elde yıkamaya kitaplar kitaplığa, tokalar tuvalet masasındaki ait olduğu yere.
halı süpürüldü, tozlar kaldı öğleden sonra da toz alıp yatak odasına girişicem sonra ütü birikti, çamaşır dağ gibi onlar. bugün hayata geri dönme günü ilan ettim ben ... bi kahve molası verdim öğleden sonra işe devam :)
ben de bugün işten sonra hayata döneceğimm gerçekten yalnız olmadığımı hissetmek çok güzel
oluyo valla ben bi haftadır uyuyorum eşim iki haftadır full çalışıyo gece 2 3 de geliyo yanlızlık başıma vurdu dertler tasalarda omzuma binince, dün eşim evdeydi ona yaptırdım yemeği düşün artık :) sağolsun iyi katlanmış bu kire pise 1 haftadır tv karşısında cips çekirdek sınırsız içecek ve bir battaniyeyle yaşıyorum bez almadım elime ama yok, kendi kendimize eziyet etmeyelim değil mi? kapı çalsa açmaya utanıyodum ayol :)
ay şu an birisi evime gelse ölü taklidi yaparım gidene kadar o derece
Sİşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.
Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..
evde olmayacagınız bır gun temızlıkcı tutun derim ben hem sıkılmamıs olur hemde tertemız bır ev ıle karsılasırsınızBu başlığı açtığım için çok utanıyorum kızlar ama bana yardım etmeniz lazım. Evet evim resmen çöp eve döndü! Çok depresifim, hiç birşey yapmak istemiyorum.
Uykudan başka hiç bir şeye, yemek yemeye bile, vakit ayıramadığım bir dönemdeyim. Bu ayın sonuna kadar bitirmem gereken çok önemli bir iş var. Sürekli bir koşturmaca içindeyim. Ramazan Bayramından hemen sonra erkek kardeşimi evlendirdik ve ben yaklaşık 3 haftadır evimde hiç temizlik yapmadım. Evin her yeri toz içinde.
Nolur ayıplamayın ama evimin halini anlatayım biraz. Kuşlarım olduğu için bir kere kafesin olduğu odanın neredeyse her yerinde tüyler ve toz var şu an. Evi bile günlerdir havalandırmadım. Evin her yerinde üzerimden çıkarıp attığım ve yıkanmayı bekleyen kıyafetler var. 2 hafta önce seyahatten döndüm ve valiz hala kapının önünde öyle duruyor. Mutfağımda artık küflenmiş tencereler, kurumuş yemek artıkları, leş gibi bir ocak. Pislikten balkona çıkamıyorum. Banyoda dişlerimi fırçalarken bile midem bulanıyor. Her yer pis ve dağınık. Eve girmek bile istemiyorum
Durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şu an sadece yattığım odayı toplamaya bile kalksam saatler alacak biliyorum. Kızlar yardım edin ya ben bu işi nasıl toparlayacağım Çöp kokan değil mis kokan bir ev istiyorum ben
İş yerinden izin alıp bir iki gün temizlik yapmayı düşündüm ama o yol şu an kesinlikle kapalı
Çöplerin içinde kaybolmadan bana yardım edin
maalesef o toz olayına hiç bir çözüm bulunamamış
annem alır ertesi gün yine alır yapacak bir şey yok malesef
Bu tarz spreyler işe yarıyor mu gerçekten. Toz - moz görmeye hiç dayanamam. Ben de hergün 1-2 defa toz alırım.Büyük marketlerde bunun için toz önleyici fıs fıslar satılıyor. Özellikle mobilyalar için.
Bu tarz spreyler işe yarıyor mu gerçekten. Toz - moz görmeye hiç dayanamam. Ben de hergün 1-2 defa toz alırım.
Marka biliyorsan yazar mısın?