Utanıyorum, Evim Resmen Çöp Eve Döndü! YARDIM!!

Donem donem normal boyle seyler ama cok salmissin keske bu kadar salmasaydin. Simdi senin yerinde olsam once camlarin hepsini acardim, bi posta camasir makineye atardim ardindan hemen supurgeyi cikarip evi supururdum.
Sonra guzele toz alirdim kuslarimin kafesini temizlerdim suyunu yemini falan yenilerdim. Mutfakta kuflu olan tenceleri falan temizlemek zor olur diye tahmin ediyorum atma imkanin varsa at onlari hijyenik olmaz sanki tekrar kullanirsan. Tabak bardaklarida camasir suyuyla bi legen su hazirla icine koy 1 saat falan dursunlar orda bakterileri olur kirleri yumusar falan.
Camasirlarin bitince banyoda daha sakin olur orayida araba fircasiyla guzelce fircala.

Unutma depresyon, psikolojik stres falan yattikca cogalir hep elinde bir is olsun aklina gelmesin hic..

Evine gelesim geldi okurken bile icim bi hos oldu temizlik yapasim geldi:KK53:

ben de iki haftadır tatildeyim. 2 gün oldu geleli... benim evim de tozlanmış, kirlenmiş vs. dünden başladım 2 gündür topla, sil, süpür, toz al, valla çok yoruldum. bugün de banyo wc yi halledicem... allah kolaylık versin hepimize :KK66:

Şimdi bu önerime gülmek serbest lakin etkisini fazlasıyla görüyorum. :)
Bir iki ay önceye kadar sizin gibiydim. Ne kadar erken kalkarsam kalkayım bir uyuşukluk, üşengeçlik, erteleme hali vardı üzerimde. Bence asıl sıkıntı da bu. Ben uyuştukça işler birikiyor, işler biriktikçe ben daha çok uyuşuyordum.
Peki nasıl çözdüm?
Spor, vallahi de spor billahi de spor.
33 yaşıma kadar spordan fellik fellik kaçan ben sabah kalkınca spor yapıyorum. Duşumu da alınca gelsin gün bildiği gibi. :)
O miskinliği, mıymıntılığı sildi süpürdü spor yapmak, tabii ben de evi. :))

Bu tarz spreyler işe yarıyor mu gerçekten. Toz - moz görmeye hiç dayanamam. Ben de hergün 1-2 defa toz alırım.
Marka biliyorsan yazar mısın?

Annem kullanırdı.. Evet geciktirirdi toz almayı. Mobilyaları da daha parlak gösteriyor.
Benim evimde genelde cam var. Bu yüzden alma gereği duymadım.
Hatırlamıyorum ama markette bir iki marka görmüştüm.

Şimdi bu önerime gülmek serbest lakin etkisini fazlasıyla görüyorum. :)
Bir iki ay önceye kadar sizin gibiydim. Ne kadar erken kalkarsam kalkayım bir uyuşukluk, üşengeçlik, erteleme hali vardı üzerimde. Bence asıl sıkıntı da bu. Ben uyuştukça işler birikiyor, işler biriktikçe ben daha çok uyuşuyordum.
Peki nasıl çözdüm?
Spor, vallahi de spor billahi de spor.
33 yaşıma kadar spordan fellik fellik kaçan ben sabah kalkınca spor yapıyorum. Duşumu da alınca gelsin gün bildiği gibi. :)
O miskinliği, mıymıntılığı sildi süpürdü spor yapmak, tabii ben de evi. :))

İnsan spor yapınca uyuşuklugu gidiyor çok dogru söylüyorsunuz. daha bir disipline oluyor kuralcılık artıyor kesin. Ne demişler - ben işten korkacagıma, iş benden korksun.

Kolay gelsin herkese :) Ben de evlilik arefesinde ev yerleştiriyorum, heryer heryerde çeyiz yerleşmedi daha, yerler tozlu kirli (ustalar ayakkabıyla bastı hep), banyonun yerleri pis, duşakabin lavabo sapsarı olmuş beklemekten, banyo aynasından beyaz kireç izleri akıyor:KK57:

Mobilyalar ayakkabılık vb silinecek, halı var silinecek, eşyalar yerleştirilecek.

Bir de camlarımız var ki sormayın çamur akıyor o derece:KK45:Çalışıyorum, üstelik yardım edecek kimse de yok nişanlımdan başka. Şimdi ben ne yapayım:mad:

İnsan spor yapınca uyuşuklugu gidiyor çok dogru söylüyorsunuz. daha bir disipline oluyor kuralcılık artıyor kesin. Ne demişler - ben işten korkacagıma, iş benden korksun.
Aslında bana çok söylemişlerdi bunu fakat insan denemeden bilemiyor işte.
Bu derece etkili olacağını tahmin bile edemezdim.
Günlük en fazla 30 dk o depresifliğimi tamamen aldı. Daha enerjik, mutlu ve dahi sabırlı bir insan oldum diyebilirim.
Oh be, dedim. Neydi o halim öyle 102 yaşında teyze gibi :)

İşleri böle böle yapmak en mantıklısı sanırım. Temizlikçi alamam ama çöpleri ve kirlileri toplayarak başlayayım bari. Hiç bu kadar dağıtmamıştım resmen sinir krizleri geçiriyorum evi görünce.

Sürekli derli toplu tutmak için önerileriniz neler? hani temizledikten sonra yani..
benim 2 oğlum var biri 7 diğeri 2 yaşında gündüz iş ypamam kahvaltı akşam yemeği çocuklarla ilgilenmek derken akşam oluyo ben çocuklar uyuduktan sonra evin her yerini misafir gelecek gibi toplarım çamaşır makinesinine çamaşırları atarım deterjanını koyup programını ayarlarım bulaşıkları makineye yerleştiriim banyo ve wc ye domestosu döküp uyurum sabah kalktığımda makinelerin düğmesine basarım sonra banyo tuvalete su tutarım evi siler süpürürüm toz alırım bu kadar

Birsüre daha yemizlik yapmamaya devam edersen 3harflilerle kankişto olursun haberin ola:KK70:
Şaka değil ,pisliğin olduğu yerde herşey olur ..kalk silkelen ve biyerden başla

küflenmiş tencere mi?
yıkayamıyorsanız bari suyun altına bırakın, ben hep öyle yaparım kurumaz en azından.
sonra deterjan, su ve zaman israfı..
kıyafetleriniz neden ortalıkta. Allah korusun acil bşy oldu rahatsızlandınız, eve birisi geldi deprem oldu vs..
bşy diyemedim şimdi. bunu alışkanlık haline getirmeyin aldığınızı yerine koymayı öğrenin bence.
her sabah çıkarken çöplerinizi mutlaka dökün.
her akşam yatmadan önce ortalığı toparlayın.
çamaşır suyunuz wc de olsun, girdiğinizde iki dk. hemen bi fırçalayıp çıkabilirsiniz.
banyoyu da duş alıp çıkmadan, köpükleri vs fırçalayıp durulayın ki kuruyup iz yapmasın.
bunları arada değil, hergün yapın ki alışkanlık olsun.
işleriniz birikmez, başa çıkması daha kolay olur.

Bence mutfaktan başlayın bende iş yogunlugu nedeniyle aksattım evimi mutfak temiz olmalı dolabı temizleyin .oturma odası ve yatak odası banyo lavabo gerisi geliyor.esyaları ait oldukları çekmecelere dolaba kaldırın sonra düzenlersiniz önemli olan ortalığın açılması

Merhaba, ben de bir zaman boyle bir hal yasadim. Geciyor merak etmeyin. Temizlikci tutabikiyorsaniz tutun ama kendiniz yapcaksaniz onceliklr evde butun isleri yazin liste seklinde, sonra her gune aciliyey sirasina gore bir.miktar is koyun, isten geldikten.sonra yapabileceginiz makul seyler olsun, ve onu yapmadan yatmayin. Boylece hem gunluk hedefinize ulasmanin verdigi mutlululuk olcak hem de isler biter. Evin bu hali sizi daha cok depresyona sokar, bunu unutmayin. Kolay gelsin.

Bir evde dağınıklık varsa o evde mutlaka fazlalık vardır.
İlk hedefin fazlalıklardan kurtulmak olsun.Böylece dolaplarda yer açılır,herşeyin yeri belli olur.
Giyilmeyen giysiler,kullanılmayan mutfak aletleri,eski banyo malzemeleri vs...

Tüm eve birden girişmektense odaları tek tek sıraya koyabilirsin.Bugün mutfak yarın banyo gibi...
Böylece gözün korkmaz,sonuç gördükçe motive olursun.

TRT deki temizlik hastaları programını mutlaka izlemeni tavsiye ederim:

http://www.trt.net.tr/televizyon/detay.aspx?pid=41938

Temizlik yapıldıktan sonra nasıl devam ettireceğinizi sormuşsunuz.
5 dk kuralıyla başlayın bence.
Her sabah her odaya sadece 5dk ayırın ve o sürede gözünüze çarpanı toparlayın.
Böylelikle temizliği daha kolay olur en önemlisi dağınık olmaz.
Üstelik 5 dk zihninizde olacağı için öncesinde uf puf demez, uzun zaman harcayacağınızı düşünmezsiniz.
Selamlar, sevgiler iyi akşamlar.

Benim kişinki halim bu ☺benden başka böyle biri yoktur diyodum varmış. Kıyafetlerin üstünden atlayarak yatak odama gidip yine kıyafetleri siyirarak yatağıma giriyordum.bulasiklarim kuflenirdi resmen ev kokardi ya:110:dışarıda beni bi görsen ama tertemiz pırıl pırıl kız dersin kendimi sürekli eve inat temizliyordum.sonra evim dağınık diye eve cagiramadigim arkadaşlarımdan artık utandim da çağırmak için mecburen topladım. Bu durumu halletmenin yolu emrivaki misafir gelmesi.can havliyle topluyorsun. Yoksa zor.

Trt hd temizlik hastalari programini siddetle tavsiye ederim.
Ne zaman izlesem ya toz aliyorum ya yer siliyorum.
Hatta gecen gaza geldim cam bile sildim.
İnsani acayip motivr ediuor

X