- 21 Temmuz 2018
- 6.969
- 20.796
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Ozellikle yeni nesil anneler cok hassas çocukları konusunda. Uyarınca özguvensiz olunacağını falan sanıyorlar o yüzden dur sus diyemem diyorlar. (bizim yan komşuda "artık çocukları döveceğim sizin yüzünüzden" dediği için cocuk eğitiminden ne kadar anladığını farkedince başka oda da uyumaya başlamıştık eşimle)Yani bazı arkadaslar nasıl oluyor demis de beni anlamanıza cok sevindim. Aynen ben de ses kaydı aldım. Odamı kac kez değistrdim. Ama ben de caresiz kalınca gittim artık. En azından rahatsız olduğumuzdan haberleri olsun diye. Kavga cıkarmaya da gitmemistim
Yahu koca cocuk dediginiz 8 yasindaymis hey allahim
Düsünceniz bile cok inceBenim de üst komşuyla derdim var evde 2cocuk ama ne koşma... çocuğa birşey diyemiyorum zira benim de oğlum alta gürültü yapıyor, elindekini yere vuruyor sabah 8de mesela. Elinden alıyorum ağlıyor, dikkatini dağıtmaya başka birseye yönlendirmeye calisiyorum; bazen oluyor bazen olmuyor
Akşam en gec 9da uyuyor dolayısıyla sabah 7bck gibi kalkıyor, gece ses yapmadigim için ben de gün içini fazla umursamıyorum açıkçası yoksa üst kat alt kat birbirimize gireriz vallahi... gece 3-4te çamaşır makinesi calistiriyorlardi ona cemkirdim o ayrı, ama çocuklara birşey diyemiyorum benzerinden bende olduğu için insan gerçekten bazen birşey yapamıyor inanınbu haftasonu bi kurabiye yapıp alt komşuma gotureyim sesten rahatsız mi bi yoklayayım diye düşünüyorum hatta bakalım.
Düsünceniz bile cok inceböyle komsum olsun bir trilyon borcum olsun
şu an okullar nasil tatil ya? 8.30 da dersler başlıyor uzaktan. bizim evde hayat en geç 8.00 debaşlıyor. cocuklar buyuk pata küte ses yapmıyorlar ama, evin olağan hayati başlıyor yani.Erken :) suan okullar tatil. Sesten dolayı 1 2de uyudum. Namaza da uyandım. Ben uyanmak istemiyorum mesela. Size göre gectir bana erken. Çocuktur oynasın kimse bir sey demiyor. Ama kosuyorlar. Ve 5 dkda bir sürekli.Sonra yarım saat susuyorlar yine aynı
Çocuklara aşırı yukleniyorlar artık.Dünyanın en zor ama en güzel şeyi onlar. Biz bile evde çok kalsak patlayacak gibi oluyoruz. Sürekli elimden tutup götürüyor oynayalım diye. Yan tarafımdaki komşu geceleri uyandığı zaman çocuğun ağlıyor ağlayınca başk odaya götür dedi bana oldu dedim bantlayayım mı birde ağzını nasıl istersin? Konu sahibi polislik olacakmış asıl zaten bunalmış anneyi sürekli taciz eden komşuları şikayet etmek gerek. Biraddan bizide linçlerler chickennova ahahhaha
Bir ekleme daha yapayım polis çağırdıktan sonra gürültünün şiddetini daha da artırdırlar. Şimdi şöyle düşünüyolar polis sadece uyarı yapıyor işlem yapmıyor diye.24 yaşım da hayattan soğudum bu gürültüden dolayı. 1 ay önce ev aldık içini güzelce yaptırdık üsttekilerin gürültüsünden gece 1-2 ye kadar uyuyamıyoruz. Biz 1 kere polis çağırdık, polis dedi ki ne yapsınlar çocukları bağlasınlar mı idare edeceksiniz. Ben de dedim ki kaç gün idare edeyim sürekli oluyor dedim. O zaman mahkemeye vereceksin dedi. Tabi mahkeme aylar sürecek. Kulak tıkacı aldım şimdilik öyle uyuyorum ama kulakta acı oluyor. Allah yardımcımız olsun.
İste insanı anlamıyorlar. İnsan evinde de rahat edemeyecekse Allah yardımcımız olsun gercekten. Ben yukarı cıktıktan sonra ses eskiye göre azaldı. Uslubu hic hos değildi kadının. Halbuki biraz dikkat edin demistim. O kadar tartısmadan sonra gürültüyü kestiler gerek yoktu yaniBir ekleme daha yapayım polis çağırdıktan sonra gürültünün şiddetini daha da artırdırlar. Şimdi şöyle düşünüyolar polis sadece uyarı yapıyor işlem yapmıyor diye.
Öyle çok haklısınız ki yakınmakta. Bizde de sorumsuz, anlayışsız 3 çocuklu bir üst komşu var. Çocuklarının terbiyesizliği edepsizliği ayrı kendilerininki ayrı. Küçükte değil çocukları ve koşmalarını geçtim evde ip atlarlar top oynarlar. Anneleri de balkonda halı yıkar aşağı sarkıtır benim balkona olan pislikleri sökülür ki yıkanmış halıdan çıkan sudan öyle bir leke olmuştu ki çamaşır suyu bile zor geldi hakkından.Merhaba arkadaslar. Sonunda üst komsuyla kavga ettik. Çaprazda oturuyorlar. Gürültüleri eksik olmuyordu. Sadece bir kez yöneticye söyledim daha da konusmamıstık. Her gün ses kaydı alıyordum belki inanmazlar diye. Kötü niyetten de değildi.Gittim lütfen biraz Daha dikkatli olur musunuz diye. Kadın siz alt kattaki öğretmensiniz değil mi dedi. Benim üç oğlum var pandemiden dolayı Dısarı cıkamıyorlar ne yapayim dedi. Tabi bunu nasıl söylüyor size anlatamam. Eve girin bir dedi. Odaları gösterdi burası böyle burada oğum ders calısıyor burda kpss calısan biri var vs. Dedim kosturma sesi var ben 9da ayaktayım. Diyor bizim üst komsu da top oynuyor. Dedim git sen de uyar ne yapayım. İstersenz ses kaydını dinleteyim size dedim. Diyor bizden geldiği ne malum. Üst komsu da biz yatak odasını kullanmoruz demisti. Diyor baana oğlum iki yasında ben ona kosma diyemem. Düsünsenize. Kosturuyor cocuk kosma diyemezmis. LAftan anlaamaz diyor. Ben ne yapayım o zmaan dedim. Polisle mi geleyim kapınıza. Dİyor ben polisi cağırdımAllahtan ses kayıtları var. Yani ben nefret ettim bu insanlardan. Dedim bari kusura bakmayın daha dikkat ederiz diyin. Ben kosma diyemem nedir yani ? Ben süpürge bile calıstırmıyorum size ne oluyorrrrr
Haklısınız fakat komşunuzda haklı. Çocuklar eve hapis oldu adeta. Benim de yeğenim var küçük "dur, atlama, koşma" desek dahi dinlemiyor iyi ki alt katta oturan kimse yok. Cok sıkılıyor cocuklar evde. Hepimizde baski var, sessizlik istemeniz de gayet normal fakat cocuk olunca mumkun olmuyor.Merhaba arkadaslar. Sonunda üst komsuyla kavga ettik. Çaprazda oturuyorlar. Gürültüleri eksik olmuyordu. Sadece bir kez yöneticye söyledim daha da konusmamıstık. Her gün ses kaydı alıyordum belki inanmazlar diye. Kötü niyetten de değildi.Gittim lütfen biraz Daha dikkatli olur musunuz diye. Kadın siz alt kattaki öğretmensiniz değil mi dedi. Benim üç oğlum var pandemiden dolayı Dısarı cıkamıyorlar ne yapayim dedi. Tabi bunu nasıl söylüyor size anlatamam. Eve girin bir dedi. Odaları gösterdi burası böyle burada oğum ders calısıyor burda kpss calısan biri var vs. Dedim kosturma sesi var ben 9da ayaktayım. Diyor bizim üst komsu da top oynuyor. Dedim git sen de uyar ne yapayım. İstersenz ses kaydını dinleteyim size dedim. Diyor bizden geldiği ne malum. Üst komsu da biz yatak odasını kullanmoruz demisti. Diyor baana oğlum iki yasında ben ona kosma diyemem. Düsünsenize. Kosturuyor cocuk kosma diyemezmis. LAftan anlaamaz diyor. Ben ne yapayım o zmaan dedim. Polisle mi geleyim kapınıza. Dİyor ben polisi cağırdımAllahtan ses kayıtları var. Yani ben nefret ettim bu insanlardan. Dedim bari kusura bakmayın daha dikkat ederiz diyin. Ben kosma diyemem nedir yani ? Ben süpürge bile calıstırmıyorum size ne oluyorrrrr
Senin oğlanı bana göndersene biraz benim kıza örnek abi olsunpeki bunu annesine neden söylemediniz
bendeki de 10 yaşında erkek
bakın 10 yaşındaki çocuk içeride şimdi dolabını topluyor
sabah 8.30 da kalktı online okula gitti 12.15 13.15 arasında yemek yedi kalan sürede salon odası arasında gitti geldi videolardan bri şeyler gösterdi
okul 14.30 da bitti zira sokağa çıkış saati kısıtlı
sonra da dolabını topladı
birazdan da yerleri süpürüp masasını silecekmiş
sonra da yayılıp video izleyecek
akşam yemeği
bir süre de evin içinde kediyi kovalayabilir, top vs atabilir
akşam da tv izler ve 12 de yatar (okul olsaydı 10 da yatardı)
aralıksız koşacak zamanı yok
haftada bir ya da iki beden eğitimi dersi olduğunda derste koşuyorlar onun dışında zaman yok cidden
Oyunda yapiyoruz, aktivite de ama yetmiyor iste maalesef. Benim de cocugum yok ama inanin yegenimden biliyorum apartmanlarda oturunca maalesef boyle oluyor. Disarida nefes alacak bir yer bahce, bir alan olmayinca enerjilerini tam bosaltamiyolar.Hissediyorum, geliyorlar.. Linç is coming..
Ben böyle düşünmüyorum. Evet belli bi yaşa kadar olan çocuğu susturmak zordur, bazen çocuklar sebepsiz ortalığı yıkabiliyorlar.
Ama 4 5 yaşındaki çocuğu oyunla aktiviteyle gayet oyalayabilirsin. Bu bir bahane değil yani.
İki yaşındaki çocuğa koşma dese kosmicak mi siz çocuk buyutmemissinz anlaşılanMerhaba arkadaslar. Sonunda üst komsuyla kavga ettik. Çaprazda oturuyorlar. Gürültüleri eksik olmuyordu. Sadece bir kez yöneticye söyledim daha da konusmamıstık. Her gün ses kaydı alıyordum belki inanmazlar diye. Kötü niyetten de değildi.Gittim lütfen biraz Daha dikkatli olur musunuz diye. Kadın siz alt kattaki öğretmensiniz değil mi dedi. Benim üç oğlum var pandemiden dolayı Dısarı cıkamıyorlar ne yapayim dedi. Tabi bunu nasıl söylüyor size anlatamam. Eve girin bir dedi. Odaları gösterdi burası böyle burada oğum ders calısıyor burda kpss calısan biri var vs. Dedim kosturma sesi var ben 9da ayaktayım. Diyor bizim üst komsu da top oynuyor. Dedim git sen de uyar ne yapayım. İstersenz ses kaydını dinleteyim size dedim. Diyor bizden geldiği ne malum. Üst komsu da biz yatak odasını kullanmoruz demisti. Diyor baana oğlum iki yasında ben ona kosma diyemem. Düsünsenize. Kosturuyor cocuk kosma diyemezmis. LAftan anlaamaz diyor. Ben ne yapayım o zmaan dedim. Polisle mi geleyim kapınıza. Dİyor ben polisi cağırdımAllahtan ses kayıtları var. Yani ben nefret ettim bu insanlardan. Dedim bari kusura bakmayın daha dikkat ederiz diyin. Ben kosma diyemem nedir yani ? Ben süpürge bile calıstırmıyorum size ne oluyorrrrr