Üst komşu belası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Loser9

Düzelicez inşallah, şu olaylar bi bitsin.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2019
1.384
3.909
Arkadaşlar selam.

Bir ay önce yeni bir eve taşındık. Beş buçuk aylık bebeğim var. Üst komşumun biri erkek(4 yaşlarında) biri kız(3 yaşında) iki küçük çocuğu var ve hem komşum hem çocuklardan illallah ettim.

Kadın sürekli ama sürekli bağırıyor. Hayır bağırarak konuşmak değil bildiğiniz çığlık atmak. Anlıyorum, çocuklar çok zorluyordur ki ben bile dayanamıyorum çocuklara aşağıda. Ama sonuçta o anneleri ve daha tahammüllü olması gerekmiyor mu? Hadi diyelim çıldırıyor ama böyle sürekli (her gün birkaç kere) çığlık atması normal mi? İnsan düşünür biraz binada insanlar yaşıyor ayıp diye, kendini tutar kocaman kadın.

Çocuklar zaten terminatör. Oğlan çocuğu evde sürekli dört nala koşuyor, en son iki balya saman alıp götürücem çocuğa resmen 🙄 küçük kız sürekli çığlık atıyor ama sürekli. Yani arada sırada olur tabi çocuk bunlar ama böyle gün boyunca olunca sinirlerim bozuldu artık. Bir de bebeğim gündüz uykusunda haliyle fazla derin uyumuyor gece gibi, ses yüzünden uyuyamıyor bazen. Çünkü tam bebeğimin odasının üstünde oturma odaları ve sürekli yere bir şeyler vuruyorlar, takır tukur. Kadın zırt pırt Hard süpürge yapıyor orada hırsını ondan mı çıkarıyor nedir 😑

Ben ve eşim zaten bitik durumdayız, kendimizden geçtik çocuk uyusun o yetiyor bize. İki hafta önce bütün çığlık ve diğer seslerine aşırı müzik sesi de eklenince çıktım artık yukarı dedim küçük bebeğim var falan. Haklısınız da benimkiler de böyle söz geçiremiyorum falan diyor. Dedim ben anlıyorum çocuklu evde illa ki ses olacak sadece mümkün olduğu kadar dikkat edin yeter dedim çok da nazik konuştum ama şimdi daha beter oldular.

Çocuklara da bir yandan üzülüyorum aslında kadına da. Anneleri sürekli bağırıp çığlık atıyor çocuklar da bunu huy edinmiş bas bas bağırıyorlar. Kadın da diyorum nasıl tükendiyse artık dayanamıyor. Anlıyorum dediğim gibi ama bu şekilde biz de çok zor durumdayız. Şimdi bunu yazarken hala gürültü geliyor, sürekli ağır şeyler düşürüyorlar yere falan bıktım gerçekten bıktım.

Nolur bir çözüm yolu söyleyin çünkü gerçekten sinirlerim bozuldu. Napiyim gidip konuşayım mı düzgünce yine veya vileda sapıyla yukarı mı vurayım şaşırdım kaldım.

Gerçekten bir çözümü yok.

Ya o evden çıkacaksınız ya da idare edeceksiniz.

Hani gidip rica etmemiş olsanız çıkın bi derdinizi anlatın derdim ama o yolu da denemişsiniz.

Çok çok polisi ararsınız. Gelir. Sessiz olun der gider. Komşunuzla hepten kötü olursunuz.

Bu yani.

Çok kibar konuşmuşsunuz bence o yüzden bi işe yaramamış. Bir dahakine açık açık söyleyin sadece çocuk çığlığı değil sizin de sesiniz geliyor diye. Az utansın. Çocukların üstüne yıkıp kıvırmaya çalışıyor belli ki.

Çok kibar konuşmuşsunuz bence o yüzden bi işe yaramamış. Bir dahakine açık açık söyleyin sadece çocuk çığlığı değil sizin de sesiniz geliyor diye. Az utansın. Çocukların üstüne yıkıp kıvırmaya çalışıyor belli ki.
Ya korkum inadına ya daha çok yaparsa bu sefer çocuğum iyice uykusuz kalacak yoksa daha sert konuşabilirdim ama dediğim gibi 😔

belliki kadinin bagirmasi ise yaramiyor belkide öyle stres atiyordur:KK70:
Ya kadına da acıyorum bir yandan. Oğlu çok problemli, geçen gün annanesi gelmiş herhalde ananesine nasıl bağırıyor 4 yaşında çocuk. Çığlık çığlığa. Annanesi oğlum nolur böyle yapma falan yalvarıyor çok garip bir yetiştirme tarzı. Ama diyorum bu çocuklar da belki annelerinden öğrendiler böyle sürekli bağırıp çağırmayı. Olan bize oluyor 😬

Daha 5 yılmı gecmis olsun simdiden..
Ama ust komsu alt komsu fark etmiyor..cocuklu evlerde bunlarin olmasi normal.. ses gelmiyorsa bir sıkıntı vardir..
Durumu guzelce komsunuzla konusun bir kahveye cagirin falan belki daha dikkatli olmaya calisir

Ya kadına da acıyorum bir yandan. Oğlu çok problemli, geçen gün annanesi gelmiş herhalde ananesine nasıl bağırıyor 4 yaşında çocuk. Çığlık çığlığa. Annanesi oğlum nolur böyle yapma falan yalvarıyor çok garip bir yetiştirme tarzı. Ama diyorum bu çocuklar da belki annelerinden öğrendiler böyle sürekli bağırıp çağırmayı. Olan bize oluyor 😬
Olabilir çocuklar söyleneni değil gördüklerini yapıyorlar maalesef. Aynı komşu derdinden bizde muzdaripiz ama benim size önerim başka. Ben çocuğuma telefondan ninni açarak yada ninni söyleyerek uyutuyorm gündüz. Sesle uyuduğu için sese kolay kolay uyanmıyor. Ha bide benim bebeğim küçükken sürekli ses gelecek mi uyanacak mı korkusu vardı bu yüzden evde 24 saat ses duyuyordum. Takmamaya başladım sesler baya azaldı en azından benim için 🤭

Ben en ufak bir gurultuye tikirtiya tahammul edemiyorum.
Ilk evimiz orta katti. Dinlemedigimiz gurultu kalmadi. Ordan cikip en ust kat bir eve tasindim da rahat ettim.
Ordan da tasinirken en ust kat eve tasindim.
Yani gerçekten de bunun bir cozumu yok. Ne kadar dikkat etse de illa cocuklu evde gurultu oluyor.

Olabilir çocuklar söyleneni değil gördüklerini yapıyorlar maalesef. Aynı komşu derdinden bizde muzdaripiz ama benim size önerim başka. Ben çocuğuma telefondan ninni açarak yada ninni söyleyerek uyutuyorm gündüz. Sesle uyuduğu için sese kolay kolay uyanmıyor. Ha bide benim bebeğim küçükken sürekli ses gelecek mi uyanacak mı korkusu vardı bu yüzden evde 24 saat ses duyuyordum. Takmamaya başladım sesler baya azaldı en azından benim için 🤭
Öyle alışırsa gece de istemez mi ninni sesi peki

Öyle alışırsa gece de istemez mi ninni sesi peki
Hayır hayır istemez yani bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama benimki 2 yaşında olduğu halde gece istemiyor. Ha bazen komşuda çok aşırı ses varsa telefonu uçak moduna alıp ninniyi açıp odasında bırakıyorm böylece gürültüden etkilenmiyor

Ben çok çektim çok ah ettim. İlk Kibarca uyardıgımızda deliren çirkefleşen sizden öncekiler şikayet etmiyordu diyen Allahın yaratmış olduğu bir şeydi komşum. Sonra meraktan sorduk öğrendik ki bizden öncekiler onlar yüzünden taşınmış. Biz biraz dayanmaya çalıştık ama eziyet etmişiz kendimize . Tavana yalıtım bile düşündük ama pek etki etmeyeceğine karar verdik. Bizde taşındık. Şimdiki aklım olsa o kadar da durmazdım.
Ders çıkardık kendimize komşulara sorup danışalım bundan sonra taşınmadan önce dedik. Bir de yalıtım durumunu soralım mutlaka dedik.
Ya rabbim sen birdaha kötü komşu verme . Allahım sen karşılaştırma. Hatırlyınca bile kötü oldum. Allah yardımcınız olsun.

Birde şu an benim üst komşumunda 4 tane çocugu var boy boy inanın ses gelmiyor ..
Biraz binadan çoğu kötü komşudan kaynaklı sanırım.

bir haber gördüm bir yerde .
kadının biri alt komşu rahatsız oluyor diye çocuğu bildiğin bağlamış.
sonra ne mi oldu kadın ruh hastası oldu. kadını ayıpladılar.
her iki taraf haklı.
bir dunya yazsan haklılık payı çok her iki tarfdanda

Hic uzulmem ne cocuklara ne anaya. Ahirda mi yasiyorlar canim boguş ,itis, çığlık.
Ne tuhaf bir savunma soz geçiremiyorum. Annelik vazifesi degil mi bu cocuklara dogru iletisimi ogretmek. Kadin elini etegini cekmis arada delirip duruyor.
Ev sahibiyse kendisi kimseye sikayette edemezsnz. Bir polisi arayin ama gece 12 den once gelmezler buyuk ihtimal. Bir kez daha sert konusun olmadi mecbur cikcaksiniz duymazdan gelemiyorsaniz.

bir haber gördüm bir yerde .
kadının biri alt komşu rahatsız oluyor diye çocuğu bildiğin bağlamış.
sonra ne mi oldu kadın ruh hastası oldu. kadını ayıpladılar.
her iki taraf haklı.
bir dunya yazsan haklılık payı çok her iki tarfdanda
Kadini ayıplarlar dogru zaten. Bir ortasi yok mu canim baglamakla ses yapma arasinda. Kadinin kafasi yetinde degilmis ki bunu yapmis zaten.
Löngür löngür at kosturmasi gbi saliyorlar cocuklari sonra ya soz geciremiyorum ya bağlayım. Boyle sey mi olur canim hepimiz cocuk olduk.

mümkünse cocugun uyudugu odayi degistirin
cocugun uyku saaatinde cok yüksek olmayack sekilde klasik müzik acin, uyudugu müddetcede müzik acik kalsin, ancak uyaninca kapatin
dip not: komsu gürültüsü yüzünden tasinmak bana biraz mantiksiz geliyor, müstakil eve gitmiyorsaniz yeni evde ki komsularin sessiz oldugunu nereden bileceksiniz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X