unutulur mu...unuttunuz mu..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Hoya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
unutuluırmu hiç....
ben unutmam unutamamaki benim meleğim dünyaya gelmiş ama insanlar başka derte.
benim evliliğim ilk senesi ve kızım acıkcası planlamadan geldi dünyaya zaten sorunlu bir evlilik ve ilk 5 ayıda kabus gibi geçen bir hamilelik eklenince benim psikoloji tamamen çöktü artık ben ben değilim ruh gibiydim bide ailelerin geçimsizliği evliliğimizi daha bi çok yıprattı bi aile konuşmasında görümcenin aldırın çocuğu böle evlilik olmaz demesi beni tammaem üzüldüm şok oldum sen orda bana ablalık yapacaktın ama nerde beni daha bi çıkmaza soktun birde eşim sağolsun hiç yanımda değildi beni babmın evine bile göndermiyordu yemeğe gidemiyordum izin günlerimde gidemiyorum düşünün ya beni gelin olarak aldığı o eve göndermiyordu ya görümcem kaynanam laf edelerdi annenmi gidecen niyeee diye sizene yaa tabi benim bu görümce bekar 30 yaşında ben kaç yaşındayım 22 yaşında off ne günlerdi
bebişim dünyaya geldi canım annem 40 da sana mevlüt okutacam dedi ve o gün glmişdi kaynanmmı çağırıyor inat ediyorlar adete gelmem diye çok üzüldüm ağladım sonuç geldiler ama ben oraya nasıl gittim içimde neler yaşadım inannın anlatamam o gün aklıma geldikçe içim içimi yiyordu.
sonuç olarak böle şeyler tabiki unutulmaz ben 9 ay boyunca ağladım doğrudum ağladım yapılanlar çok nkötü hakedilmeyenlerdi.
şimdi sevgili görümcedende hamile bi bebeğini düşürdü kürtaj oldu bizde yattı düşük tehlikesi vardı bizde yattı (ben kaynanamla beraberim) kocasını çalışması için istanbula gönderdi 6 aydır bizde yattı yeni evne gitti ve kaynanam sesini bile etmedi kızım git kaynanada kal demedi peki bana neden o kadar laf ettiniz.ama artık susmuyorum susmadığımı biliyorlar geçen bi laf açıldı bazı şeyleride söyledim bilsinler demi benimde salak olmadığımı zaten kocam arkamda olsa görümcemin suratını 1 dk çekmem de bakmayın siz mecbrum bir yerde çünkü artık anneyim

haamilelik ve dogum sonrasi yasadiklarimi asla unutacagimi sanmiyorum. Hayata, yakinlarima bakisim degisti. Rabbim kimseyi baskasinin eline birakmasin...

Ben şu anda loğusayım... Bu 8.günüm sezeryen oldum...

Bana annem bakacak diye düşünüyordum, ama annem hastanede bebeğe dokunmaya korktu... Ne zaman kucağına vermeye çalışsak kaçtı... Hastanede yanımda kayınvalidem yerine eşim kalsın dedim. Çıkışta annem bakabilir diye düşünüyordum... Kendi kendime bakacak halim yoktu... Ayakta bile duramıyordum... Hastane çıkışında benim evime gittik. Annem ve babam evlerine döndü, kayınvalide ve kayınpeder sana biz bakacağız diye kalacaklardı. Eşim de işe başlayacaktı. Kayınvalideme gidelim bari dedim.

Beşinci günü kızı aradı, başka ilden onları çağırdı... Mecburen evime döneyim dedim. Eşimin bir hastalığı var, benden önce de varmış. Kayınvalidem, oğlum senin stresin yüzünden hasta oldu dedi...

Kızkardeşim çalışıyor, ondan bana bakamadı ama beni aramadı bile...

Bu kadar insan içinde en vefalısı abimin eşi çıktı... Hep aradı beni... Allah ondan razı olsun...

Ben başka türlü olsun isterdim. Etrafımdakilere kalbim çok kırık...

unutmadım unutacağımıda sanmıorum..
erken doğum yaptım ve 2 aylık taze anneyim erken doğum yapmayan anneler asla anlayamazlar yaşadıklarımı zaten zor bi hamilelik geçirmiştim birde herşeyini hazırladığım bebeğimi küvözde çıplak görünce yıkıldım ne sütüm yetti nede psikolojim düzeldi ama kimse beni anlamadı bebeğim 34 haftalık doğdu kaynanamlar geldiler büyük görümcemle annem uzakta oldugu için bir hafta sonra gelebildi ALLAHım odaya geliolar gidiolar ağlıolar noldu diorum bişi yok diolar sandımki bebeğe bişi oldu neymiş efendim bebek çok hızlı nefes alıp veriomuş anlatamadım erken doğan her bebeğin böle olduğunu bari bana belli etmeyin demi ilk gün anlamadım yokluğunu oğlumun ikinci gün başladım ağlamaya kaynanam gelene gidene neseki dert etmio çocugun yokluğunu diye diye içimi şişirdi yanlarında ağlamıorum die eve geldik çok şükür 1 hafta kalmıştık hastanede sıkı giydir üşütme emzir aç kalmış altına yapmıştır aç bak onu giydirme öle tutma öle emzirme çığlık atmak istedim zten sütüm yoktu sağmaya çalışıodum kaynanam öle beni izlio göğsüme bakmaya çalışıo nemiş efendim kendi kızlarının göğsünde kıl varmışda benimkindede varmımış ya ben beyaz tenliyim ne arar bende kıl
sıcak odada kayınpederimde benimle oturuo emzircem gitmio dön arkanı emzir dio akşam yatağa yatıcaz bakıorum kaynanmla görümcem kocamı kıskaca almışlar 40lı kaıdnla yatılmazmış aynı odada yatmıcakmışız eşimde bensiz uyumaz hayır dio baktım kızıolar kocama bende gittim dedim ben kocamla yattıcam karışmayın dedim olay oldu neseki 5 gün kaldılarda rahat ettim sonra ben gittim kaynanama çocugun altı pişmiş öksürüomuş hasta etmişim göbek fıtığı etmişim çokmu ağlatmışım ya nefret ettirdiler kendilerinden görümcem desen çocugu döner pişirir gibi 5 dak bir sağa sola çevirio kafa şekli bozlurmuş sanki çok önemsiolarmış gibi benim hamileliğim boyunca birkez bile aramayan doğumda ve doğumdan sonra maddi manevi hiçbir yardımda bulunmayan insanlar yüzünden canımı sıktıgıma üzülüorum şimdi

dilek arkadasım yazını okuyunca kendi günlerim aklıma geldi gerci ben bunları yasamadım ama benim kızımda 36 haftalık dogdu.küvezde kaldı en kötüsü onu orda yatarken görüp dokunamamaktı ben dogum yaptım ben odaya geldim bebegimi baska hastaneye sevk ettiler 2 gün sonra bebişimi sezeryanlı halimle görmeye gittim kucagıma alamadım .5 gün sonra hemsirenin kucagında elini tutabildim o kadar zoruma gittiki elini tutarken birden cekti ve elimi kokladı o an benim bittigim andı anne kokusu bu işte cok şükür o günleri atlattık bu arada benim bebişte fıtık oldu eger bebişini göbegini yogun bakımda kestilerse oluyor fazla kesimden :) bizim öyle aglamaktan degil yani kaynanana de :) bende mersinliyim bu arada

ah ahhhh ben de ço sıkıldım uzüldüm lohusayken.benden 11 ay önce eltim doğum yaptı ağustosta.k.valıdem gece gunduz demedi başını bekledı.11 ay sonra haz.da ben doğum yaptım 1 gun bıle kalmadı başımda ki karşı apt.da oturuyo.eltimi çok eleştirir sen başkasın vs der ama o ılk torun dıye tatlı geldı herhalde.zaten o bakıyo dönuşumlu çocuğada.neyse yazıkeşim senın annen hasta bıze bı faydası olmaz dıye annesının dıbıne taşındı ama daha 1 gun faydası olmadı.1 kere yemek yapıp getordı lohusayken.annem şeker tans.hastası ona rağmen 20 gun gıttı geldı.k.valıdem of çok sıcak ızmır oğlan da benı çok yoruyo deyıp hep yazlığa kaçtı.
ayyy çok doluyum.yarı kırkı yapıp yazlığa gıttık bız de eşimle onlara.orda 1 hafta yemeğini yedım işte bu.dığer hafta gene torun bakmaya geldı izmire.aradı eşşimde yatıyo dedi.aman ne zmaan arasam yatıyo zaten demiş.yuh yanı daha 4o ım çıkmamış 7 kat kesmışler dıkışlıyım ne zaman arasa yatıyomuşum.ben de kıncı değilim çok da iyi görüşüyoruz.daha sabah uğradı kızımı sevmeye.sevmeye herkes gelıo gerçi.ne demışler intıkam soğuk yenen bı yemektır.yarın öbur gun hasta olup yattığında gıtmıycem and ettim.1 kere yemek yapar götururum işte o kadar.O kımın başını bekledıyse 40 gun gıtsın o baksın hasta olduğunda da.

şunu gördüm lohusalıkta kim neymiş çok iyi anlıyosun. eşimin tarafı zaten beni hiç istemez, çünkü onlarda akraba evliliği var biz eşimle üniv.de tanışıp evlendik, o tarafta adım yabancı gelin. evlenmeyelim diye o kadar çok sıkıntı verdilerki özellikle eltim (eşimin hala kızı ).
lohusalığımın 4. günü geldiler ne çocuğa ne bana bişey takmadılar onuda bırakın onlar yüzünden akşam eşimle tartışıtık ve yapılan kötülükleri biranda unutmuş gibi ilk defa eşimden şöyle bir söz duydum "bütün fitneyi çıkaran, fesatlık yapan sensin". bütün gece ağlamaktan sabah gözlerim şişmişti açılmayacak derecede...
herşeyimi burnumdan getirdiler.
herşeyi

yazdıklarını okuyunca acaba bunları ben mi yazdım dedim
gerçekten aynı şeyler yaşamışız
benim kayınvalidem bende 30 gün kaldı ve sadece yemek yaptı
evimin bütün işini ben kendim yaptım
çamaşır,bulaşık,temizlik
bir gün bile bu kız lohusa deyip yatağıma bi yemek getirmediler,ve sütüm gitti haliyle
okdar çok misafir geliyodu ki iyice bunalmıştım
benim de annem sağ olsaydı bana ve torununa gül gibi bakardı eminim

Benim de kayınvalidem saolsun yanımmda kaldı baktı bana, bulaşığımı yemeğimi yaptı. Evi süpürmedi ben süpürdüm 4. günde sanırım. Ama lohusalıkta insan çok hassas olduğu için söylenenler banada çok battı. Oğlumu sahiplenmesi ve evimin düzenin kendi eviymiş gibi davranması sinirlendirdi, Birde sanki oğlumu bana vermek istemiyormuş gibi davrandı sürekli ondaydı, elime alsam verin bakiyim oğlumu der alırdı. Maddi anlamda destek görmedim fazla millet gelirken torununa neler neler getiriyor ama bizimki alışmasın diye getirmiyor. 9 aylık çocuk nerden bilsinki.
Kontörü gidecek diye asla aramaz, eşim arayınca torununu sorar, interneti açtırır kaynıma görmek için, netten görüncede sanki hergün arayıp soran oymuş gibi davranır.
Bize geldiğinde oğlumu abartılı bir şekilde sever, abartmıyorum ama apartman inler onun sesine, onun evine gidince çığlık atar oğlumu görünce, komşuları bile söyler deli gibi ne seviyon diye, abartılı sevmesi beni deli ediyor, severkende saçmalar, deli çocuk, salak çocuk, tembel, armut gibi ne bakın der.

Ama ben yine allah razı olsun diyorum, doğum öncesinde ve lohusalığmda bana baktı, sanırım ben oğlumu kıskanıyorum ondan bana batıyor.

lohusalıkta problem yaşamadım ama hamilelik döneminde yaşadıklarımı we yaşatanı unutmam mümkün değil..ama o insan şu an hamile we bana yaşattıklarının beterini yaşıyor..onu görenler aldı mazlumun ahını diyorlar:1rolleyes: Allaha bırakmıştım herşeyi..

unutmadım ve asla unutmayacağım!!!
38.haftada doğum yaptım spinal anestesi ile...bebeğim doğdu onu gördüm öptüm kokladım ama hızlı nefes alıp verme oldu bir günlük kontrol altına alalm dedi doktorumuz bebişim yoğun bakıma gitti..ben doğumdan çıktım odma götürüyorlar beni kayınvalidemler her yeri bebek nerde bebek nerde diye hastaneyi inlettiler...kimse bnm halim e bakmıyor herkes bebek telaşında...
anneciğim eşim kızkardeşim bnm yanımda bir tek...
allaha şükür ertesi gün çıktık hastaneden eve geldik başladı misafirller...,annem kardeşim bizde kalıyor...zavallı kardeşim herşeye koşturuyor çok yoruldu ...eşimin sülalesi gelip giden bitmiyor resmen...her gelenden ayrı bir ses çıkıyor..kaynanam çocuğu sıkıca bağla daha kolay taırsın eli ayağı düzgün olur yok acımaz vs vs...
bebek ağlıyor emzirsene açmı bu çocuk sütün mü yetmiyor yetmese de sakın mama verme sonra seni emmez...sen beni dinle şunu yap bunu yapma offfff iğrençti...bize gelecek oluyorlar direk eşim aranıyor hiç bana haber verilmiyor sanki ben değilim evde olan!!!!
gece gündüz uykum yok bebişim ağlıyor...nasıl günlerdi ya....
oysa ben neler hayal etmiştim...
ama akıllandım eğer ikinci bir bebek düşünürsem öyle nazlı tuzlu olacamki görecekler...ki şuan için asla düşünmem bir daha çocuk diyorum...
hamile olan arkadaşlar şunu bilir şunu söylerim bol bol naz yapın kocanıza...kimenin lafına aldırmayın hele ki kaynananın size laf söylemesine fırsat tanımayın...
bebeğinizle mümkün olduğunca başbaşa olun....

ben böyle kayınvalideyi silerim..ne dengesiz türler war böyle yaa..

aslında kızlar gerçekten o dönemde çok tedirgin oluyoruz. ben o dönemde annem kardeşlerim kayınvalidem eltim kim varsa elden geçirdim herkese alınıyor bağırıp çağırıyordum. tabi haklı olduğum yerler de vardı ama beni en çok üzen çocuğumun çok huzursuz olması, aşırı ağlaması, süt problemlerim ve kocamın hala yurtdışında olmasıydı.

ne evimiz vardı gidip oturabileceğim ne her zaman yanımda olacak biri. kafayı yemek üzereydim. kayınvalidem sürekli bizde kal diyordu anneme gitmek istiyordum. anneme gidince hemen arıyordu ne zaman geleceksin diye böyle yollarda perişan oluyorduk. süt verecekken sürekli mememi kontrol eder boş bu boş derdi böyle gebertesim gelirdi. gazlı çocuk ağlardı aç bu derdi meme verirdim çocuk kusardı öyle böyle kusmak değil her yere fışkırtırdı. mecburen banyo yapardım yerleri silerdim. her anneme gelişimde yeminler ediyordum ben bir daha gitmeyecem diye gene mecburen gidiyordum. çocukla öyle kafam atınca hamilelikte olduğu gibi eve gidemiyordum mecburen bekliyordum ki kaynım beni götürsün.

kayınvalidem 9 aylık hamileyken arkamdan "yatıyor kalkıyor başka da bir işe yaramıyor" dediği günden beri zaten aramızda bir husumet oluşmuştu. kayınvalidem bazen çok patavatsız biri olur. ben değil herkes ondan yaka silker. ilk zamanlar çok alınırdım ama şimdi canımı sıkınca ben de şaka yollu her şeyi söylüyorum yüzüme. zaten aramız iyi. en azından idare eder.

ilk sayfalarda biri söylemiş emzikli anne masada bu kadar kalır mı diye. aynı şeyi bana da yaptılar. hadi hadi sen bir an önce ye de kalk kıza bak dedi ben de ağzıma bir lokma koymadan o öğünü atladım. sonra geldi özür diledi. benim canımı sıktıklarında hemen belli eder konuşmazdım onlar da öğrendi bana nasıl davranacaklarını. hala da derler çok alıngandın o dönemde diye. doğrudur öyleydim ama onlar da öyle davranmasalardı.

benim eltim sezaryen olduğunda 10 gün yataktan kalkamamış ben 4-5. gün tamamen kalkmıştım. ve benim doğumum gerçekten zor olmuştu çift anestezi saatlerce çekilen sancı ve sonrasında sezaryen. kendisi bile söyler sen o kadar şeyi iyi atlattın kızım diye. buna rağmen sürekli o kalktı iş yaptı bilmemne falan derlerdi. geçenlerde diğer eltim doğurdu sezaryenle o da yatmamış bunu gelip söylüyor bana. ben de bana laf vuruyorsun ama iş yapacam diye sağlığımdan olamazdım ayağa kalktığımda nefes alamadığımı sen biliyorsun niye böyle söylüyorsun dedim, lafı değiştirdi.

buna benzer birçok şey var insanın ağrına gidecek şeyler. ama kızlar gerçekten suçu biraz da kendimizde arayalım. aşırılık yapan kayınvalideler tabi ki olacak onları tenzih ediyorum gelinlere sabır diliyorum. ama özellikle annelerimiz gerçekten onları kırmayalım. onlar bizim için en iyisini düşünüyorlardır.

dün aramış neti açın dedi kızım da uyuyacaktı yarın açalım uyuyacak dedi eşim hemen beni istedi yok o kadar mı korktunuz çocuktan uyusun diye çırpınıyonuz diyo ne alakası var uyku düzeni bu bozmak istemiyorum dedim kilo verdin mi dedi evet eski halime döndüm dedim kız seni zayıflattı mı çok korkmuşun sen ondan falan felan diyo.ben zaten kiloya meyilli değilim hemen zayıflarım dedim gülüyo pis pis ay sinir oldum benimle alay ediyo resmen kadın ne derse gıcık kapıyorum benden önce ğluyla konuştu aynı soruları sordu aynı şeyleri oğluna da söyledi bi de aynısını bana söylüyo sinir oluyom yaa

ben böyle kayınvalideyi silerim..ne dengesiz türler war böyle yaa..

çok dengesizdir çok zaten evlendiğimziden beri güvenmedi bana ben okudum diye bekaretimden bile şüphe etti demediğini bırakmadı evlendiğim hafta bana da eşime de yok oğluna yol göstermeler yok bilmem neler hiçbir zaman hakkımöı helal etmeyeceğim ona daha anlatamadığım unutmak istediğim neler var nefret ediyorum ondan zaten eşime de hep söylüyorum anneni sevmiyorum saygım var sadece diyorum eşim bile 15 güne 1 arar çok sık görüşmez kırgın onlara

o donem asla unutulmaz
annem allah razı olsun 1 ay evvelınde rahım amelıyatı olmus olmasına ragmen kendı evınde bana gıkını cıkarmadan baktı

kayınvalıdem tesrıf bıle buyurmadı esım arayıp haber verdı torunun oldu dıye
ama gorumcelerım hayatı zından ettıler bana
cocuguma bu bıze benzemıyor karısmıs bıle dedıler
esımle aramın acılmasına sebeb oldular ve esımle ayrılma asamasına bıle geldım sayelerınde
hangı bırısını unutabılırım kı
asla unutmam ve unutmayacagım
gorumcelerımın hepsının de benımle yasıt cocukları var
keser doner sap doner, gun gelır hesap doner
rabbım gosterecek onlara bana yaptıklarını

Hoya sana yapıanlar katlanılır şeyler değil, nasıl sabrediyorsun, ağzını burnunu neden hala dağıtmıyorsun, benim yanımda biri gelinine böyle laflar etse anasından emdiğini burnundan getirirdim. Kessene irtibatını.

ne güzel ya işte, kıymetini bilin bence.
bizimkilese ayrı ülkelerde olmamıza rağmen gerizekalı bekar görümcem vasıtasıyla öğlen akşam ne zaman canları isterse neti açtırır o gün ne yaptıysak hepsine vakıf olur, net kapalıysa cep telefonundan ulaşırlar. keşke benimkiler de 8 ay değil 8 sene arayıp sormasalar. hiç rahatsız olmam.

dangoz kayınpederim canım annem hayırlısıyla bir doğursaydı diye tasalanırken amaan abartmayın herkes tarlada bağda doğuruyor ne var bunda diye cahilce laflar ediyordu. dilerim allahtan kendi kızı hastaneye yetişemeyip yol kenarında tarlada doğurur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…