• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

unutulur mu...unuttunuz mu..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Hoya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
lohusalık evet belki bizi hassas yapıyor ama bunu da en iyi anlayacak olan kişiler doğumu bilen yaşamış olan hemde en zorluklarıyla yaşayıp acısını çeken insanlar değil mi anne ya da kayınvalide anne olmamışlar zaten anlayamazda insan düşünüyor bazen ilerde bizde kayınvalide olacağız bugünleri unutur muyuz diye dua ediyorum unutmayayım diye çünkü kimseyi böyle üzmek istemem hele ki en hassas döneminde o yüzden başlığa şöyle bi cevap oluyo unutmamalı gelecek için kendinde aynı şeyleri yaşatmamak için çünkü bunu yapanlar unutmuş herhalde acılarını üzüntülerini zorluklarını ki bize böyle davranabiliyorlar

ben de unutmadım ve sanmıyorum ki unutayım.kayınvalidem sağolsun sürekli eşimi arayarak bana laf gönderdi,Allah'a havale ediyorum kendisini.Kayınvalidemin söylediklerini,yaptıklarını yapmaya çalıştıklarını unutursam,bana 40 gün gül gibi bakan anneme haksızlık etmiş olurum.Sezar'ın hakkı Sezar'a,elini taşın altına koymadı,doğuma hazırlık yaparken,bebeğe bi çorap almadı,onun yerine eltimin 3 yaşındaki oğlunun eski kıyafetlerini kızıma giydirtmeyi önerdi...yok,yok asla unutmayacağım...

unutamıyorum maalesef hiçbirşeyi. kadınlar hayatlarının en hassas dönemlerinde yada dönüm noktalarındaki kırgınlıkları asla unutamazlarmış bende unutamıyorum düğünümü ve dogumumu. hatta benim kayınvalideme karsı nefretim o kadar hat safhaya çıktıki diil yüzünü görmek sesini duymak... onun nefes alıo olması bile benim canımı yakıo:(((( nefret içimi yakıo eşimin hatrı olmasa köpek olsa önüne kemik atmam....

asla unutmam hayatımın en güzel günlerini bana zehir ettiler.doğumumu lohusalığımı hastanede yaşadıklarımı hatırladıkça içim burkuluyor.oysaki ben ilk hamileliğimde bebeğimi 7 aylıkken kaybettiğimde o zaman eşimin ailesiyle kendi ailem kenetlenmişlerdi birbirlerine.bu kenetlenme biz ne nişanlıyken ne de evliliğimizin 5 senesi boyunca olmamıştı.ama ben bebeğimi kaybettiğimde yoğun bakımda yatarken onlar dışarda o kadar iyi anlaşmılar ki bir dahaki hamilelğimde bunun için herşeyin iy olacağını sanmıştım.yanılmışım ne yazık ki ben bu sefer bebeğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma aldım ama aileler arasında olan huzursuzluk yüzünden bi tarafım buruk kaldı.oysaki böyle mi olmalıydı daha önce bebeğimizi kaybettiğimizde ne kadar üzüldüysek şimdi herşey mükemmel diye herkes daha çok kenetlenmeliydi.kayınvalideme çok kırgınım hastaneden çıkıyoruz ameliyatlıyım bana gidicez ben gelmiycem ablamın oğlu hasta oraya gidicem dedi annem nasıl yalvarıyor gelin olurmu öyle beraber bakalım diyor.gelmiycem diye tutturdu.bide annemlerin yanında dedi ki benim görümcemin kızıda sezeryen olmuştu hastaneden çıktığı gün cam sildi.yani gerek yok kimseye o işini yapara getirdi.denirmiydi böyle bişey oysa ben aileme eşimin ailesi beni sever hep destek olurlar diye onları bu zaman kadar hep yüceltmiştim.ama annemlerin gözünde ben hiç değer verilmeyen bir gelinim.çok üzgünümmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

ben kayınvalidemin yaptıklarını unutamadım
hamileyken bana üzülme yalnız değilsin hastaneye geleceğim dedi eşim anne bebek erken gelecek gel diye aradı gelmem dedi 2 gün hastanede yattım gelmedi
eve geldik akşam yemeklerini hep karanlıkta hazırladı yemeklerden hep kıl çıktı salataları çürük çarık sebzeden yaptı sirke diye turşu suyu koydu boşa gitmesin diye bana da yaptırmadı yemek unutamadım
çürük yapraklardan sarmalar yaptı
kızıma hep annem dedi adını koymak istedi kabul etmedik hala istediği isimle sever
kombiyi her fırsatta kapattı oğlunun parası gitmesin diye
bulaşıkları soğuk suda elinde yıkadı ben makineye koydukça çıkarıp yıkadı bardak çatal ne varsa sapsarı oldu
o kadar temizlik bezim olmasına rağmen kendi eski iç çamaşırlarıyla yerleri sildi
benden geçen sene bişeyler getirdiği pis ve eski plastik kaplarını istedi oğlun attı dedim kızdı
mastit olmuştum benimle alay etti inanmadı
kızım gazdan ağladıkça aç bu mama verelim dedi yok dedikçe ısrar etti bayat mamayı ocakta kaynatmış da bi kere hatrı için versem ölür müymüşüm
bizim yatak odamıza çöreklendi bizi yatırmadı biz hep kanepede yattık b de hert sabah utanmadan çat kapı içeri daldı
gelmemesini söyledim ayıp dedim ben sizi takmam bildiğimi okurum dedi
bebeğimi kat kat giydirdi her yeri isilik oldu ben çıkardım o giydirdi kızdı
yatak odamda karıştırmadık yer bırakmadı
unutamıyorum ve hakkımı helal etmiyorum ona

haa bi de ben ne zaman internetin başına otursam oğlumun yuvasını yıkacaksın ordan erkeklerle mi görüşüyorsun diyordu beni en çok yaralayan da bu olmuştu..
yok birini bulurmuşum da oğlu intihar edermiş de..
kendinden nefret ettirdi beni..

loğusa halimle ne halt edeceksem nette
ya ailemle görüşüyorum ya da kkdeyim

haa bi de ben ne zaman internetin başına otursam oğlumun yuvasını yıkacaksın ordan erkeklerle mi görüşüyorsun diyordu beni en çok yaralayan da bu olmuştu..

yok artık ya daha neler dizi falan yazsa senin kayınvaliden baya reyting alan senaryo çıkarır heralde

loğusa halimle ne halt edeceksem nette
ya ailemle görüşüyorum ya da kkdeyim

hoyacım peygamber sabrı warmıs sende...
kayınvalıden olayı aşmış haddini yerin bilememiş.
cok ozur dıleyerek soyluyorum benımkıde burnumdan getırdı ama o nette erkek bulursun lafını duysaydım kovardım heralde evden tahammul edemezdım...
en ıyısı herkes yerınde guzel. tek kalmak zor ama en azından densız ınsanların densız laflarını duymuyoruz...

ben de cok bunaldım nefret ettim kayınvalidemden o gittikten sonra 1-2 ay telefonumu hep kapalı tuttum sesini duymaya tahammulum olmadıgı için fotograflarda yuzunu bile gormek istemiyordum. sonra birgun muhasebe yaptım baktım gordum ki kaynanam olmayanlar bile bana karısıyorlar ama bitek onun lafları batıyor o zaman dedim ki bu şeytanın işi... sonra şeytana inat unuttum yaşananları şimdi sık sık arıyorum konusuyorum onla sırf şeytanın sözüne uymayayım die ve inanın gormek istemeyince unutmak isteyince başarabiliyorsunuz. yuvanızın huzurunu kacırmya degmez bence

Hoya;
sen nasıl sabırlı bir kadınsın böyle..
Oğlumu aldatacaksın nette dediğinde duramaz saldırırdım sanıyorum.
Ne kadar ahlaksız aptal insanlar var ya,terbiyesiz kadın

benimde hayatımın en güzel zamanı zehir oldu 7 ay oldu ama ben hala olanların etkisinden kurtulamadım ve başka çocukda istemiyorum
hamileliğim boyunca ne annem nede kaynanam nede görümcem aramadı doğru dürüst artık doğuma yakın başladılar aramaya annemle aynı şehirde oturuyoruz kaynanamda köyde oturuyor üç gün sancı çektim sancım başlayınca kaynanama haber verdik geldi ama açılma olmamıştı beni görür görmez hani doğuruyordun sen doğum falan yapamazsın dedi ben duvarlara tutunarak yürüyordum üç gün su bile içmedim ağustosun sıcağında üstelik her hastaneye gittiğimizde sen benide oğlumuda boşa yoruyorsun diyordu ben artık dayanamayıp üçüncü gün eğer açılma olmamışsa sezeryan isteğiyle gittim hastaneye sonraki açılma oldu ve doğum yaptım ama kızım karnımda kakasını yapmıştı ve kordon üç defa boynuna dolamıştı bebeği kurtarmak için beni baya kestiler 18-20 tane dikişim oldu bebişim doğar doğmaz yoğun bakıma alındı ben o dikişlerimle yoğun bakıma tek başıma inip çıkıyordum kendide yatıyordu hatta yok bilmem neresi neresi ağrıyormuşta hanfendinin hastanede perişan olmuş üçüncü günü çıktık evimize geldik o gün hemen eve dönecekti görümcem gelecek iye gitmedi ertesi günü kızıyla sabah kahvaltı yapar yapmaz gittiler sadece yatak odasını süpürüp sana temizlik yaptık hemen kirletme gelen giden olur dediler bende onlar gidince o halimle kalkıp temizlik yaptım
aradan iki gün geçti eşimi arayıp hemen köye gelin diye tutturdular herkes doğum yapıyormuş benim ayrıcalığım neymiş illa gelin sen ne biçim erkeksin karına söz geçiremiyor musun diye eşimi doldurdular tutturdular ve ben eşimle öyle bir kavga ettimki daha doğum yapaı 12 gün olmasına rağmen bana git babanın evine dedi gittim gelip orada kavga çıkardı abime vurdu kayınbabamları çağırdık onlarda böyle gelin bize yaramaz istemiyoruz diye kalkıp gittiler babamda çocuğun hatrına eşimle tekrar konuşup eve bıraktı beni ik gün sonrada tekrar gidecez diye tutturdu ve beni de dövdü aldı gtürdü daha neler neler şimdi hem onlardan nefret ediyorum hem eşimden hemde beni bu kadar yalnız bırakıpta eşimin tepeme bu kadar binmesine sebep olan ailemden

Son düzenleme:
şimdi kayınbabam hastanede yatıyor prostattan ameliyat olacak kızları doğum yapmış diye yazık o nasıl dışarı çıkarmış kocasının gelmesi yetermiş bırakmadılar gelip babasını görsün umarım benim çektiğim acının kat kat fazlasını yaşarlar neredeyse yuvamı dağıtıyorlardı

aradan iki gün geçti eşimi arayıp hemen köye gelin diye tutturdular herkes doğum yapıyormuş benim ayrıcalığım neymiş illa gelin sen ne biçim erkeksin karına söz geçiremiyor musun diye eşimi doldurdular tutturdular ve ben eşimle öyle bir kavga ettimki daha doğum yapaı 12 gün olmasına rağmen bana git babanın evine dedi gittim gelip orada kavga çıkardı abime vurdu kayınbabamları çağırdık onlarda böyle gelin bize yaramaz istemiyoruz diye kalkıp gittiler babamda çocuğun hatrına eşimle tekrar konuşup eve bıraktı beni ik gün sonrada tekrar gidecez diye tutturdu ve beni de dövdü aldı gtürdü daha neler neler şimdi hem onlardan nefret ediyorum hem eşimden hemde beni bu kadar yalnız bırakıpta eşimin tepeme bu kadar binmesine sebep olan ailemden

Arkadaşım bu ne insafsızlık yaa.. Vallahi halime şükür ettim. O kaynanana da, O eşine de yuh olsun. İşte bu zihniyette insanlar var olduğu sürece bu memlekette kadına verilen değer beş kuruş artmaz. Hele ailene ne demeli kayınbaban gelip böyle gelin bize yaramaz dediğinde seni hiç bir şekilde geri göndermemesi lazımken birde çocuğunu bahane edip geri mi götürdü. En kötüsü de bu olmuş.. Ailen biraz diş gösterseydi bak nasıl kapıda köpek olurlardı. Bu zihniyette zor.. İnşallah bizler değiştiririz bu düzenide bizim evlatlarımız bunları yaşamazlar...

Arkadaşım bu ne insafsızlık yaa.. Vallahi halime şükür ettim. O kaynanana da, O eşine de yuh olsun. İşte bu zihniyette insanlar var olduğu sürece bu memlekette kadına verilen değer beş kuruş artmaz. Hele ailene ne demeli kayınbaban gelip böyle gelin bize yaramaz dediğinde seni hiç bir şekilde geri göndermemesi lazımken birde çocuğunu bahane edip geri mi götürdü. En kötüsü de bu olmuş.. Ailen biraz diş gösterseydi bak nasıl kapıda köpek olurlardı. Bu zihniyette zor.. İnşallah bizler değiştiririz bu düzenide bizim evlatlarımız bunları yaşamazlar...

inşallah canım inşallah eşim bu kadar üseliyorsa beni onlar yüzünden afedersin ağzıma ... yine yalnızım biliyor bazen bunalıyorum ama ne onlara ne başkasına anlatamıyorum çünkü ailem bazen gece aklıma geliyo saatlerce düşünüyorum ağlıyorum kızım 7 aylık oldu ama hala unutamıyorum o günleri

unutulmuyor ama zamanla boşver diyorsun
boşverin sizde içinizd ebüyütmeyin, düşündükçe dahada büyür kininiz sonra acısını sevdikleirnizden çıkarırısınız
öyle filmlerde, dizizlerdeki gibi değil hayat maalesef, el üstünde tutulcağını hayal ediyor insan, çok fazla şey beklememek gerek ben bunu öğrendim, üzmeyin tatlıcanınızı, bebekle ilk zamanalr hatta ilk yıllar zor geçer , ama bazen şimdi diyorumki keşke o güzel anları haap etmeseydim kendimi sinirlendirerek bol bol mıcıklasaydım yavrumu, büyüdkleirind ele avuca sığmıyorlar , anca yakalyıp öpüp mıcıklıyorusunuz, yoksaa nerdeee al öyle kucağına sarıl öp koklaaa, kıprdaklar durmuyorlarki yerlerindee

benimde hayatımın en güzel zamanı zehir oldu 7 ay oldu ama ben hala olanların etkisinden kurtulamadım ve başka çocukda istemiyorum
hamileliğim boyunca ne annem nede kaynanam nede görümcem aramadı doğru dürüst artık doğuma yakın başladılar aramaya annemle aynı şehirde oturuyoruz kaynanamda köyde oturuyor üç gün sancı çektim sancım başlayınca kaynanama haber verdik geldi ama açılma olmamıştı beni görür görmez hani doğuruyordun sen doğum falan yapamazsın dedi ben duvarlara tutunarak yürüyordum üç gün su bile içmedim ağustosun sıcağında üstelik her hastaneye gittiğimizde sen benide oğlumuda boşa yoruyorsun diyordu ben artık dayanamayıp üçüncü gün eğer açılma olmamışsa sezeryan isteğiyle gittim hastaneye sonraki açılma oldu ve doğum yaptım ama kızım karnımda kakasını yapmıştı ve kordon üç defa boynuna dolamıştı bebeği kurtarmak için beni baya kestiler 18-20 tane dikişim oldu bebişim doğar doğmaz yoğun bakıma alındı ben o dikişlerimle yoğun bakıma tek başıma inip çıkıyordum kendide yatıyordu hatta yok bilmem neresi neresi ağrıyormuşta hanfendinin hastanede perişan olmuş üçüncü günü çıktık evimize geldik o gün hemen eve dönecekti görümcem gelecek iye gitmedi ertesi günü kızıyla sabah kahvaltı yapar yapmaz gittiler sadece yatak odasını süpürüp sana temizlik yaptık hemen kirletme gelen giden olur dediler bende onlar gidince o halimle kalkıp temizlik yaptım

ya ne (insan demeye utanıyorum ama) insanlar var Allahım sana sabır dilerim ne zor şeyler bunlar nasıl bi acımasızlıktır bu ya ailenede yazıklar olsun insan böyle bi durumda evladının nasıl arkasında olmaz ya bencede innuk doğru söylüyor biz evlatlarımıza bunları yaşatmayalım

Doğumdan 1 ay önce evine gittik ayrı şehirlerdeyiz eşimin ısrarıyla onun olduğu şehirde doktora gidiyordum, gittik ertesi günü kahvaltıda biz iki öğün yemek yiyoruz dedi 1 ay sadece sabah 9 da kahvaltı akşam 7 de akşam yemeği hazırladı ölsem dolabını açıpta bişey alıp yemem, çarşıya çıkıyor dışarıda yemek yiyordum (bana geldiğinde asla 2 öğün yemez, kahvaltıdan sonra gelir öğlene ne pişirmeyi düşünüyorsun diye sorardı)ağustos evi üst kat sabaha kadar oturuyordum sıcaktan uyuyamıyordum kendisi vantilatörü alıp yatıyordu, eşim balkona yatak serelim karım orda uyusun dediğinde benim yataklarım kıymetlidir veremem dedi bu duruma eşimin tepki vermesi gerekirken ana kuzusu sustu,bir tavuk yemeğini 5 gün boyunca ısıtıp ısıtıp önüme getirdi o yemek nasıl yenir ki tavuğun kemiğinin rengi bile değişmişti öggg, daha neler neler, doğum yaptım anneme benden bişey bekleme otur kızına bak demiş, doğumdan 1 hafta sonra evimize dönecez bir sürü surat yaptı 40 gün orda kalmamışım 40 gün daha işkence yapıp rahatlayacaktı galiba, lohusa insan makarna, köfte mi yer bir kez çorba yaptı evindeki yırtık en eski çarşafları sermiş yatağıma ben evden pike takımı götürmüştüm onunkileri kaldırıp kendiminkileri serdim onada bozuldu, eve dönecez sarılıp vedalaşmak istedim beni itti o kadar yaptıklarına karşılık insanlık bende kalsın demiştim ama insan olmayana insanlık yapılmıyor işte
çok sabrettim ama sonunda ben de çatladım hamileyken ve lohusayken yapılanlar asla unutulmuyor şu an onunla konuşmuyorum iyi ki öyle davrandı hayatımdan tamamiyle çıkarmış oldum o kadını hakkımı asla helal etmem beni sevmiyor olabilir ama karnımdaki minicik bebeğe de acımadı o, allah acıma, merhamet duygusu versin şu sevgiden yoksun insanlara aslında kendileri kaybediyor böyle davranarak, evime gelemiyor torunlarını göremiyor

Hoyacım anlattıklarına bakılırsa kayınvaliden normal biri değil. boşver sinirlerini bozmaya değmez. birde bebeğin çok küçük enerjini ona harca, her gerginlik sütünü azltıyor. sevgiler.

canım ya gerçekten çok zor bir durum anladığım kadarıyla çalışıyorsun kendi ayakların üstünde durabilirsin. çünküüüüü erkekler değişmiyor..

Back