• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

unutulur mu...unuttunuz mu..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Hoya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benimde hayatımın en güzel zamanı zehir oldu 7 ay oldu ama ben hala olanların etkisinden kurtulamadım ve başka çocukda istemiyorum
hamileliğim boyunca ne annem nede kaynanam nede görümcem aramadı doğru dürüst artık doğuma yakın başladılar aramaya annemle aynı şehirde oturuyoruz kaynanamda köyde oturuyor üç gün sancı çektim sancım başlayınca kaynanama haber verdik geldi ama açılma olmamıştı beni görür görmez hani doğuruyordun sen doğum falan yapamazsın dedi ben duvarlara tutunarak yürüyordum üç gün su bile içmedim ağustosun sıcağında üstelik her hastaneye gittiğimizde sen benide oğlumuda boşa yoruyorsun diyordu ben artık dayanamayıp üçüncü gün eğer açılma olmamışsa sezeryan isteğiyle gittim hastaneye sonraki açılma oldu ve doğum yaptım ama kızım karnımda kakasını yapmıştı ve kordon üç defa boynuna dolamıştı bebeği kurtarmak için beni baya kestiler 18-20 tane dikişim oldu bebişim doğar doğmaz yoğun bakıma alındı ben o dikişlerimle yoğun bakıma tek başıma inip çıkıyordum kendide yatıyordu hatta yok bilmem neresi neresi ağrıyormuşta hanfendinin hastanede perişan olmuş üçüncü günü çıktık evimize geldik o gün hemen eve dönecekti görümcem gelecek iye gitmedi ertesi günü kızıyla sabah kahvaltı yapar yapmaz gittiler sadece yatak odasını süpürüp sana temizlik yaptık hemen kirletme gelen giden olur dediler bende onlar gidince o halimle kalkıp temizlik yaptım
aradan iki gün geçti eşimi arayıp hemen köye gelin diye tutturdular herkes doğum yapıyormuş benim ayrıcalığım neymiş illa gelin sen ne biçim erkeksin karına söz geçiremiyor musun diye eşimi doldurdular tutturdular ve ben eşimle öyle bir kavga ettimki daha doğum yapaı 12 gün olmasına rağmen bana git babanın evine dedi gittim gelip orada kavga çıkardı abime vurdu kayınbabamları çağırdık onlarda böyle gelin bize yaramaz istemiyoruz diye kalkıp gittiler babamda çocuğun hatrına eşimle tekrar konuşup eve bıraktı beni ik gün sonrada tekrar gidecez diye tutturdu ve beni de dövdü aldı gtürdü daha neler neler şimdi hem onlardan nefret ediyorum hem eşimden hemde beni bu kadar yalnız bırakıpta eşimin tepeme bu kadar binmesine sebep olan ailemden
walla ne dıyeyım bılmıyorum cok ozur dıleyerek soyluyorum esınde onun aılesı olucak şahsı muhteremlerde cıddı anlamda dayaklık ınsanlarmış...
Allah sana guc kuvvet ve sabır versın arkadasım ınsallah ınsafa gelırler.
Doğumdan 1 ay önce evine gittik ayrı şehirlerdeyiz eşimin ısrarıyla onun olduğu şehirde doktora gidiyordum, gittik ertesi günü kahvaltıda biz iki öğün yemek yiyoruz dedi 1 ay sadece sabah 9 da kahvaltı akşam 7 de akşam yemeği hazırladı ölsem dolabını açıpta bişey alıp yemem, çarşıya çıkıyor dışarıda yemek yiyordum (bana geldiğinde asla 2 öğün yemez, kahvaltıdan sonra gelir öğlene ne pişirmeyi düşünüyorsun diye sorardı)ağustos evi üst kat sabaha kadar oturuyordum sıcaktan uyuyamıyordum kendisi vantilatörü alıp yatıyordu, eşim balkona yatak serelim karım orda uyusun dediğinde benim yataklarım kıymetlidir veremem dedi bu duruma eşimin tepki vermesi gerekirken ana kuzusu sustu,bir tavuk yemeğini 5 gün boyunca ısıtıp ısıtıp önüme getirdi o yemek nasıl yenir ki tavuğun kemiğinin rengi bile değişmişti öggg, daha neler neler, doğum yaptım anneme benden bişey bekleme otur kızına bak demiş, doğumdan 1 hafta sonra evimize dönecez bir sürü surat yaptı 40 gün orda kalmamışım 40 gün daha işkence yapıp rahatlayacaktı galiba, lohusa insan makarna, köfte mi yer bir kez çorba yaptı evindeki yırtık en eski çarşafları sermiş yatağıma ben evden pike takımı götürmüştüm onunkileri kaldırıp kendiminkileri serdim onada bozuldu, eve dönecez sarılıp vedalaşmak istedim beni itti o kadar yaptıklarına karşılık insanlık bende kalsın demiştim ama insan olmayana insanlık yapılmıyor işte
çok sabrettim ama sonunda ben de çatladım hamileyken ve lohusayken yapılanlar asla unutulmuyor şu an onunla konuşmuyorum iyi ki öyle davrandı hayatımdan tamamiyle çıkarmış oldum o kadını hakkımı asla helal etmem beni sevmiyor olabilir ama karnımdaki minicik bebeğe de acımadı o, allah acıma, merhamet duygusu versin şu sevgiden yoksun insanlara aslında kendileri kaybediyor böyle davranarak, evime gelemiyor torunlarını göremiyor
yuh ya ewde hamıle kadın war 2 ogun mu yemek yedırıceksın ona...
ben anlamıyorum ya hadı kadına acımıyosun karnındakı senın torunun ya ne bıcım annesın sen o senın yavrunun yavrusu bu nasıl vıcdan nasıl ınsaf kafam basmıyor!!!

ben kayınvalidemin yaptıklarını unutamadım
hamileyken bana üzülme yalnız değilsin hastaneye geleceğim dedi eşim anne bebek erken gelecek gel diye aradı gelmem dedi 2 gün hastanede yattım gelmedi
eve geldik akşam yemeklerini hep karanlıkta hazırladı yemeklerden hep kıl çıktı salataları çürük çarık sebzeden yaptı sirke diye turşu suyu koydu boşa gitmesin diye bana da yaptırmadı yemek unutamadım
çürük yapraklardan sarmalar yaptı
kızıma hep annem dedi adını koymak istedi kabul etmedik hala istediği isimle sever
kombiyi her fırsatta kapattı oğlunun parası gitmesin diye
bulaşıkları soğuk suda elinde yıkadı ben makineye koydukça çıkarıp yıkadı bardak çatal ne varsa sapsarı oldu
o kadar temizlik bezim olmasına rağmen kendi eski iç çamaşırlarıyla yerleri sildi
benden geçen sene bişeyler getirdiği pis ve eski plastik kaplarını istedi oğlun attı dedim kızdı
mastit olmuştum benimle alay etti inanmadı
kızım gazdan ağladıkça aç bu mama verelim dedi yok dedikçe ısrar etti bayat mamayı ocakta kaynatmış da bi kere hatrı için versem ölür müymüşüm
bizim yatak odamıza çöreklendi bizi yatırmadı biz hep kanepede yattık b de hert sabah utanmadan çat kapı içeri daldı
gelmemesini söyledim ayıp dedim ben sizi takmam bildiğimi okurum dedi
bebeğimi kat kat giydirdi her yeri isilik oldu ben çıkardım o giydirdi kızdı
yatak odamda karıştırmadık yer bırakmadı
unutamıyorum ve hakkımı helal etmiyorum ona

Hoyacım sabırlı kadınmışsın,kayınvaldendeki bu cimrilik pes yani..lohusa döneminde seni eşinle yakınlaştıracağına uzaklaştırmaya çalışmış.nedir o odalara girmeler falan,niyeti belli bu kayınvalidelerin...bayat mama olayına çok kızdım,hiç mi çocuk büyütmemişÇok üzgünüm çoook
kaynanayı ne yapmalı,kaynar kazana atmalı
yandım gelin dedikçe altına odun atmalı aklinialirimsmile

ahh ah daha neler var neler
kızımı emziriyorum oda soğuk çıkamıyorum dışarı kayınbabam yan kanepeden kalkkmıyo neymişş emecekmiş nur seveceklermiş
sırtımı dönüyorum belim kopa kopa emzirdim hep
bezini alıyorum ikisi de daha yapmamıştır açma öyle çk açılmaz bez açtım hep kakalı
kızım emer kayınbabam der neden curk curk ses çıkarıyo az da öbür göğsünü emzir
kızımın çamaşırlarını hep elinde yıkaDI KADIN MAKıNE ÇALIŞMASIN DıYE MAHVETTı KIYAFETLERı BENı dinlemiyo ki kalkıp yıkıyo şimdi kirleri de çıkmıyo halbuki çok güzel şeyler almıştım bi çocuğum daha olsa giyemez o derece
bi kere eşimle dışarı çıkalım dedik adam takıldı peşimize sen gelme dedik yok gelecem dedi zaten bi saat anca duracaktık kızım uyanacak diye
adam her gün çarşıda zaten o gün de gözlükçüye gittik çay may içti orda bayaa oturdu
sonra da diyo ki camiye gidelim ndiyo ben eve gidecem dedim gel kıl namazını diyo ben kılmıyorum eve gidiyorum dedim çektim geldim çok sinirler yaa
kaynanam da her fırsatta eltimi kötüledi o şöyle yaptı bunu dedi eltim de dayımın kızı haa
giderken de dedim ama artık eltime de beni kötülersin sen

canım ya gerçekten çok zor bir durum anladığım kadarıyla çalışıyorsun kendi ayakların üstünde durabilirsin. çünküüüüü erkekler değişmiyor..

evet canım çalışıyordum ama bebek olunca bıraktım zaten parayı olduğu gibi eşim alıyordu boşu boşuna yoruluyordum

ayyy içim daraldı yaşadıklarımı bidaha hatırladım gene yaşadım kaynanamdan birkezdaha nefret ettim
bebeğimin ememeyişine birdaha yandım,ençok buna yandım...
unutmıcam unutmak içinde hiçbir çaba sarfetmicem azcık hakkım varsa ona helal etmicem
düşse bir yudum su vermicem...

çok kez o utansın dedim ama nedendir bilinmez hiç utanmadı..:))
arsız olununca...

ayyy içim daraldı yaşadıklarımı bidaha hatırladım gene yaşadım kaynanamdan birkezdaha nefret ettim
bebeğimin ememeyişine birdaha yandım,ençok buna yandım...
unutmıcam unutmak içinde hiçbir çaba sarfetmicem azcık hakkım varsa ona helal etmicem
düşse bir yudum su vermicem...

Zaten en büyük dertleri o bebek seni emmesin onlarda kalkıp mama versinler...
Benim sütüm için yaptığı yorumları asla unutmam yok onun sütü fışkırırmış çocukları hep tosun gibi olurmuş. Sütü yararmış beslermiş hep...Oğluma sürekli bende süt yok olsa emziririm demesine sinir oluyordum..
Şimdi de oğlum emmek istemiyor. Süt yokki napsın çocuk diyo hala ayyy dedilircem yaa kına yaksın şimdi....:oklava:

allah hepinize sabır versin yardımcınız olsun kızlar..
benim yaşadıklarım bunların yarısı bile etmez ama benim yapımdan dolayı bende unutamam..

ağzım açık şaşkınlıkla okudum hepsini çok afedersiniz ama bunları yapan insanmı.nasıl bir nefrettir bu oğullarının eşlerine.hani insanlık hani vicdan hani ALLAHIN kullarına verdiği acıma duygusu neden yaparlar kıskanırlarmı anlaadım ama yaşadıklarınıza çok üzüldüm.siz lohusa olduğunuz için hassas olduğunuz için unutulmuyor değil bu yapılanlar ne zaman yapılırsa yapılsın unutulacak şeyler değil

benim yaşadıklarım tamamen hassaslıktandı sağolsun kayınvalidem bana bebek gibi baktı ama yinede bana battı.sezeryan doğum yaptım hastanede refaketçı kalmak istedi eşim kalıcak dedim kadın gitti.annem vefat ettiği için evimde o baktı bana
tepsiyle yemeğimi yatağıma getirdi evimin bütün işlerini yaptı çamaşır ütü yemek misafirlerime ikramlık hazırladı ve güler yüzle hizmetini yaptı.ama ben ne yaptım 5 karış surat gitse diye yolunu gözledim odama girince uyuyormuşum gibi gözlerimi kapatırdım çocuğumla hep ben ilgilendim kucağına hiç vermedim zaten hep uyuyordu kızım oda çekindiği için almıyordu benim kucağımda severken bile rahatsız oluyordum.kızıma kızım diye hitap edince deli oluyordum.sadece kayınpederim görümcelerim haftasonları geldiler o zaman dedeye gidelim halaya gidelim amcaya gidelim gibi tabirlerle kızımı alıyordu işte o zaman fıttırıyordum 5 dakika sonra gidip alıyordum onlardan yani kızımı paylaşamıyordum
sadece haklı kızdığım bir nokta vardı kızımın beyaz çamaşırlarınla kendi 1 çamaşırını yıkamış asılı görünce telde delirdim.ve kalan 1 2 çamaşırını hep sizinkilerle yıkayayım bişey olmaz diyordu.bebek çamaşırı yıkanırmı hiç bizimkilerle deli oluyordum.1 hafta sonra 1 günlüğüne eve gitti yarın yine gelirim dedi GELME dedim ben işimi kendim görebilirim dedim seninde düzenin bozuldu çocukların başında dur dedim (9 yaşında kaynım var) onlarında sana ihtiyacı var dedim.mevlüt için 3 gün sonra yine geldi hiç oturmadı herşeyi o yaptı hamileykende temizliğimi yapmıştı.kendi insanımdan kimse yoktu çok sancılı geçti hamileliğim yerimden kalkamıyordum ama can bildiğim kimsegelmedi kayınvalidem vardı.evine giderken hakkını helal et dedim ben severek yaptım herşeyi kızım diye ağlamaya başladı.haksızlık ettim ona surat yaptım ama lohusalığımdandı ve bu onu biliyordu yinede kızıyorum kendime

1 haftalık lohusayken kızımıda alıp alışveriş merkezlerine gezmeye gitmeye başladım ama arayıp sıkılmışındır gelin diyince nasıl çıkayım çocukla daha lohusayım dedim ALLAH affetsin beni
bugün 29 günlük lohusayım ve aklım başıma geldi dün gittim kayınvalideme güler yüzlü sıcak davrandım kızımıda bıraktım alışverişe çıktım sevsinler biraz vakit geçirsinler dedim dünyalar onun oldu.bana çok hakkın geçti ALLAH evlatlarından göstersin mükafatını dedim dün oda bana evlatlarım sizsiniz dedi sizin mutluluğunuzu göstersin herzaman diye cevap verdi birkere daha utandım kendimden ALLAH razı olsun kayınvalidemden bende bu yaptıklarını unutamıcam

Son düzenleme:
canım kıymetini bil okurkenn duygulandım karşındaki gerçek bir annne
gerçekten lohusalığını anlamış büyüklüğünü bilmiş sabrını korumuş bir kadın
sende yanlışını bilmiş özrününü bişekilde iletmişsin
nazardeğmesin allah huzurunuzu bozmasın inşallah:nazar:

Zaten en büyük dertleri o bebek seni emmesin onlarda kalkıp mama versinler...
Benim sütüm için yaptığı yorumları asla unutmam yok onun sütü fışkırırmış çocukları hep tosun gibi olurmuş. Sütü yararmış beslermiş hep...Oğluma sürekli bende süt yok olsa emziririm demesine sinir oluyordum..
Şimdi de oğlum emmek istemiyor. Süt yokki napsın çocuk diyo hala ayyy dedilircem yaa kına yaksın şimdi....:oklava:

benim sütüme yorum yapamadı çünkü eşimi hiç emzirmemiş
yalancı babaanne bizimki bakın 2 haftadır ne arıyor ne soruyor oysa enson konuşmamızda kız gece ateşlendi demiştim merak edipte aramadı bidaha

ağzım açık şaşkınlıkla okudum hepsini çok afedersiniz ama bunları yapan insanmı.nasıl bir nefrettir bu oğullarının eşlerine.hani insanlık hani vicdan hani ALLAHIN kullarına verdiği acıma duygusu neden yaparlar kıskanırlarmı anlaadım ama yaşadıklarınıza çok üzüldüm.siz lohusa olduğunuz için hassas olduğunuz için unutulmuyor değil bu yapılanlar ne zaman yapılırsa yapılsın unutulacak şeyler değil

benim yaşadıklarım tamamen hassaslıktandı sağolsun kayınvalidem bana bebek gibi baktı ama yinede bana battı.sezeryan doğum yaptım hastanede refaketçı kalmak istedi eşim kalıcak dedim kadın gitti.annem vefat ettiği için evimde o baktı bana
tepsiyle yemeğimi yatağıma getirdi evimin bütün işlerini yaptı çamaşır ütü yemek misafirlerime ikramlık hazırladı ve güler yüzle hizmetini yaptı.ama ben ne yaptım 5 karış surat gitse diye yolunu gözledim odama girince uyuyormuşum gibi gözlerimi kapatırdım çocuğumla hep ben ilgilendim kucağına hiç vermedim zaten hep uyuyordu kızım oda çekindiği için almıyordu benim kucağımda severken bile rahatsız oluyordum.kızıma kızım diye hitap edince deli oluyordum.sadece kayınpederim görümcelerim haftasonları geldiler o zaman dedeye gidelim halaya gidelim amcaya gidelim gibi tabirlerle kızımı alıyordu işte o zaman fıttırıyordum 5 dakika sonra gidip alıyordum onlardan yani kızımı paylaşamıyordum
sadece haklı kızdığım bir nokta vardı kızımın beyaz çamaşırlarınla kendi 1 çamaşırını yıkamış asılı görünce telde delirdim.ve kalan 1 2 çamaşırını hep sizinkilerle yıkayayım bişey olmaz diyordu.bebek çamaşırı yıkanırmı hiç bizimkilerle deli oluyordum.1 hafta sonra 1 günlüğüne eve gitti yarın yine gelirim dedi GELME dedim ben işimi kendim görebilirim dedim seninde düzenin bozuldu çocukların başında dur dedim (9 yaşında kaynım var) onlarında sana ihtiyacı var dedim.mevlüt için 3 gün sonra yine geldi hiç oturmadı herşeyi o yaptı hamileykende temizliğimi yapmıştı.kendi insanımdan kimse yoktu çok sancılı geçti hamileliğim yerimden kalkamıyordum ama can bildiğim kimsegelmedi kayınvalidem vardı.evine giderken hakkını helal et dedim ben severek yaptım herşeyi kızım diye ağlamaya başladı.haksızlık ettim ona surat yaptım ama lohusalığımdandı ve bu onu biliyordu yinede kızıyorum kendime

1 haftalık lohusayken kızımıda alıp alışveriş merkezlerine gezmeye gitmeye başladım ama arayıp sıkılmışındır gelin diyince nasıl çıkayım çocukla daha lohusayım dedim ALLAH affetsin beni
bugün 29 günlük lohusayım ve aklım başıma geldi dün gittim kayınvalideme güler yüzlü sıcak davrandım kızımıda bıraktım alışverişe çıktım sevsinler biraz vakit geçirsinler dedim dünyalar onun oldu.bana çok hakkın geçti ALLAH evlatlarından göstersin mükafatını dedim dün oda bana evlatlarım sizsiniz dedi sizin mutluluğunuzu göstersin herzaman diye cevap verdi birkere daha utandım kendimden ALLAH razı olsun kayınvalidemden bende bu yaptıklarını unutamıcam

Ay çok duygulandım lohusalık bu olsa gerek iyi de olsa kötüde olsa batıyo

Allah bozmasın ayırmasın ne dıyım... şanslısın ıyı nıyetlı olgun bı kayınvalıden warmıs...

valla kusura bakmayın ama böyle kaynanam olacagına en iyi kaynana ölü kaynana sloganını söylerim daha iyi(sözüm iyilere degil yanlıs anlamayın).bana lohusalıgımda annem baktı allah razı olsun el üstünde tuttu beni ama ben ne yaptım o zamanki bunalımla bagırdım sürekli kapris yaptım. ofofof simdi cok üzülüyorum ama yapmıstım. Annemler baska sehirde kızımla yanına gidecez bu hafta yaptıklarımı telafi edecem cok üzgünüm anne olunca daha iyi anladım annemin kıymetini ben baskalarının degilde kendi yaptıgımı unutmak istiyorum o yüzden anneme sıkı sıkı sarılıp öpecez onu zeynosumla

yalancı babaanne bizimki bakın 2 haftadır ne arıyor ne soruyor oysa enson konuşmamızda kız gece ateşlendi demiştim merak edipte aramadı bidaha

walla bızımkıde haftada 1 arıyor ınsan merak eder torunum nasıl ıyımı der :oklava:

benim kaynanam da para gider diye aramıyor ne zaman türktelekomda indirim olur o zaman arar bol bol oğlunun neti var haftada bir aratıp açın diyor sinir oluyoum onu görmek bile istemiyorum

Bizimkide kendi aramaz hiç. Ancak eşim falan ararsa konuşur sorar napıyo die.. Birde eşim bana söylenir annemi hiç aramıyorsun sürekli kendi annenle konuşuyorsun die.. Ama napiim annemle bir tutamam kusura bakmasın. Çocuğuma bir çorap almışlığı yok. Bir doğumda takı taktı onada bakmadım yani...Annem canını verecek. Bir kere evimi memleketini bırakıp buraya geliyor bakmak için. Kayınvalidemi getiren olmazsa gelmez arayan olmazsa sormaz. Ama lafa gelince oğlumdan bile çok seviyorum diyor. Aynı şeymi sizce??

Back