bence ayrılığın en zor geçen zamanları uyandıktan sonraki ilk 1-2 dakika.
çünkü uykunda her şey yolunda zannediyorsun. uyanınca bir anda "aaa biz ayrılmıştık dimi?"patt. gerçekler suratına vuruyor.
gece yatmadan önce düşündüm. acaba bunu bana bir ders vermek için yapmış olabilir mi diye.
çünkü ayrılmadan önceki tartışmamızda ben sanki ayrılacak gibi konuşan taraftım. direkt ayrılık lafını söylemedim ama imasını yapmıştım. o da benden ayrılırken "kaç kere ayrılık lafını ağzımıza almayalım dedik ama sen yine uymadın. sen beni kaybetmekten korkmuyorsun. şimdi ilk günün psikolojisiyle ayrılmayalım diyorsun ama biraz bekle, düzelirsin, istersin ayrılmayı" demişti.
bunun üstüne dedim acaba ayrılık iması yaptım diye bana ders mi vermeye çalışıyor… hani sanki dönüp "gördün mü bak, ciddi değilsen bunu bir daha ağzına alma" diyecekmiş gibi.
ama bu çocuğun huyu değil bu, 2 senedir hiç böyle bir şey yapmadı.
yapmış olsaydı da bu kadar uzamazdı.
sabah uyanınca telefona koştum böyle bir mesaj görebilir miyim diye.
ama görmedim.
demek ki ders mers değil. zaten saçma bir düşünceydi.
burda bdv'de "2 gün önce seviyorum diyen adam beni terk etti" tarzı konuları görürdüm de inanmazdım. nasıl ya nasıl böyle olabilir diye.
başıma geldi ya resmen.
1 hafta önce söylediği şeyler öyle 2 günde 2 kavgayla değişecek şeyler değiller.
madem değişti, demek ki bana söylediğinde içi boşmuş.
öylesine konuşmuş.
kandırmış.
iyi halt etmiş.
beyoğlu sineması da kapanıyor.
ona da hüzünlendim zaten.
oranın kafesinde, ilk kez elini dizime koymuştun.
ben saniyelik bir şeydi, çekersin diye beklerken çekmemiştin. hep öyle konuşmuştuk.
senin çocukluk resimlerine bakmıştık.
ben neden bu kadar melankolik bir insanım ya?
ben bir de fal yolu gözlüyorum ya.
3 hafta önce baktırmıştım, bana enerjisi uyan bir kadın.
demişti ki "sen yurt dışından dönene kadar 1-2 günlük ayrılıklar görüyorum, ciddi bir şey yok"
bu diyorum acaba buna dahil mi?
1-2 gün geçti artık ama.
dahil olabilir mi?
bugün yarın dönüp bir aptallık ettim antonie diyebilir mi? derse ben affetmeli miyim?
bana bu kadar dengesizce davranabilir mi?
falların gözü kör olsun.
o kadın bir daha perşembe günü bakacak, bekliyorum. hadi bakalım.
o da diğeri gibi "yok canım, bu sefer kesin bitmiş" desin de rahatlayayım.