Üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanmak..

Devam et okuluna.
Zaten cok kalmamis.
Birak konussun.
Yarin isin oldugu Zaman istedigine yapardim
Simdi Tamam de gec.

Mesajlarınızı okuyorum çok teşekkür ederim hepinize tek tek alintilayarak cevap yazamıyorum okulda olduğum için. Gerçekten rahatlattiniz beni :)

Okulu bıraksan verdiğim paralar boşa gitti diye başının etini yemez mi? Yerinde olsam aynı bölümde devlete geçiş yapabiliyorsan geç. Yoksa devam et. Allah uzun ömür versin ama yaşlı adam bir ayağı çukurdadır zaten, onların lafına gücenilmez yaşlandıkça tuhaflaşıyorlar Hee de geç

Çok gençsin daha bence yeniden hazırlan bende senin gibiyim böyle yapılan iyiliklerin başa kakılmasına hiç gelemem. Bence devlet üniversitesinde de hukuku kazanırsın ...

Okula devam et ayni zamanda si avada gir.
Puanin yeterli olursa tercih suresince hangi okul eski okulundan gectigin dersleri daha cok sayarsa o okulu tercih edebilirsin. Okulun yuzde 30 ingilizce sanirim yine boyle bi okulu tercih edersen sorun yasamazsin.
Alt siniflardan ders almak zorunda kalabilirsin ama ders calismaktan gocunmuyorsun senin icin zor olmaz.
Son siniftada cok ders alma hakkin oluyor. Yani biraz yogun olacaksin ama yapabilirsin diye dusunuyorum.

eğer bölümünden ve üniversitenden memnunsan yarılamışsın bitir derim
hem hukuk güzel bölüm
bölümünü sevmeseydin başka bir alana geç derdim ama dedem laf ediyor diye bırakma
annen baban ne diyorlar dedenin kısıtlama çabalarına

Ben de eski okulumu 2. Sınıfın sonunda birakma karari almistim cok şüphelerim vardi kazanir miyim,sacma mi olur vs. Diye ustelik bir yil da liseden kayip vardi .. sonra bir cesaret sinava girdim ve sukurler olsun istedigim bolumdeyim ilkini bosta kalmamak icin yazmıştım ve pisman oldum. Suan 22 yasinda 2. Siniftayim durumumdan oldukca memnunum. eger istedigin Bölüm degilse bırak ama istiyorsan diger yil okul degistirmeye bak bence , devlet universitesindeyim ve ozel okullardan gelen cok oluyor. Bir de dusunuyorum da simdi mezun olcaktim ama henuz hayata tam atılmak istemiyorum,ogrenciligin keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Belki böyle dusunmek iyi gelebilir sana :)

Iyi geceler herkese

Gecenin bu saati uyumamı engelleyen bir soru var kafamda, cevabını bulamadım bir de size danışayım dedim.
21 yaşındayım, yaşıtlarımın üniversiteyi bitirdiği yaşta ben okulu bıraksam mı diye düşünüyorum.
Baştan anlatayım. Bir vakıf üniversitesinde hukuk 2. sınıf öğrencisiyim ingilizce hazırlıkla birlikte bu yıl 3. yılım.

Öss sınavından beklediğimin çok çok altında bir sıralama yaptığım için kafamda tekrar hazırlanma fikri varken dedem ısrarla (rahmetli babaannemin ısrarıymıs meğer) hukuk yazarsam bursun kalan kısmını ödeyeceğini söyledi.(aklımda başka bir bölüm vardı aslında) Sonuç olarak ben sistemin kapanmasına 2 3 saat kala tercihi değiştirdim ve suan bulunduğum okulu yazdım. Ödemeyi yıl başında dedem nakit olarak yapıyor, kendi ailemden ödemelerini isteyemem çünkü kendince planları var ve kardeşim de koleje gidiyor.

Ancak şuan durumdan son derece rahatsızım. Dedem sürekli bu durumu başıma vurmaya başladı. Her yerde sadece parası olan okuyabilir, ben tantanis için para veriyorum da okuyor yoksa okuyamazdı diyor ama 26 bin sıralama pek çok bölüm için iyi bir sıralama. Ben senin paranı veriyorum ben ne dersem onu yapacaksın düşüncesi ile diğer hiç bir torununa yapmadığı kısıtlamaları bana yapıyor. En basitinden hamile kız kardeşimin evinde kalmama bile laf yapıyor kalmayacak kim ne yapıyorsa yapsın o dediğimi yapacak diyor. Kafayı bana takmış durumda yani.
Hadi bunları gectim üstüne sen paralı okuldasin derslerden gecirmek zorundalar okula gitsen gelsen yeter gibi bir algı var adamda. Böyle düşünmesinin sebebi ise benim 1. sınıftan dersimin kalmamış olmasıymış, sınıfın yarısı alttan ders alıyor diyorum anlamıyor bile.

Bu arada başıma gelecekleri (bu kadarını bilemedim tabii ki) tahmin ettiğimden 3 yıldır özel ders veriyorum. Evden kesinlikle harçlık almıyorum, ona bile karışıyor neden paramı harcıyormuşum.

Ben bu dönemki dersleri de verip okulu bıraksam ve üniversite sınavına tekrar hazırlansam mantıklı bir iş yapmış olur muyum sizce? Son iki yılın ygs matematik sorularını çözdüm neredeyse full. Özel ders verdiğim için konuları unutmadım, LYS de bir şekilde hallolur diye düşünüyorum.

Sizce yanlış bir düşünce mi bu? Kafam çok karıştı. 1 yılı daha boşa geçirmeye değer mi? Tabii istediğim sonucu alamama riskim her zaman var, bunu göze almak çok mu aptalca olur? Gerçekten fazla bunaldığımı hissediyorum her gün aynı şeyi duymaktan.

Ve başka bir okula geçme durumunda bu okulda aldığım dersleri saydırma kriteri nedir bilen var mı? Ingilizce aldığım dersler var içerikten dolayı reddedilebilir mi bunlar?

Yoksa tüm bunları boşverip dedemi de görmezden gelerek okula devam mı etsem? Mantıklı şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
BIRAKIRSAN NE OKUMAYI DÜŞÜNÜYORSUN?

saç ma la ma!
devam et.. ya neredeyse bitirmişsin,bazen duymaman ve görmemen gerektiğini öğrenmelisin duvar ol bunu yap zira mesleğin gereği de duygularını perdelemen gerekiyor bu senin için zor olmamalı / köprü ayı meselesi
üzücü bir durum ama sakın okulu bırakayım deme :KK56:

3 yıldır dayanmışsın zaten çogu gitmiş azı kalmış gibi bişey olmuş.
böyle bi imkan varken birileri çok konuşuyo diye okulu mu bırakcaksın,
bi süre daha sabret, hem bırakıp tekrar aynı bölümü okumak için yeniden sınavla mı uğraşılır.
kulaklarını tıka ve başaralı olmaya bak..

görmezden gelin
iyi ki bu kadar iyi bir dedeniz var, benimki kendine 50 bin tlye araba alır bana da 10 tl harclık verırdı.20 yasındayken :))

Devlet üni. Geçis ypablrsn galiba. Bide bence yıl kaybı olur yazık olur. Bırakman mantıklı gelmiyor okurken gir sınava dersane düsünme kazanırsan dedene dersin beni çok eziyorsun dede devleti kazandım gidicem die dene şansını. Olmadı blöf yap

Aynı bölüm istiyorsan okulu bırakma sakın pişman olursun. Dedene karşı tamam dede de gitsin iki sene sonra özgürsun. Ayrıca para konusunda tekrar laf ederse okulum bitsin çalışıp ödeyeceğim canım dedem de gitsin

Tatlım bence sınava grme ortada bı emek var senın emegın uc yıl az bı zaman degıl azıcık daha sık dısını al dplamanı snra yıne grersn sınavına ben byle dusunuyrum hem senın dede susmz madem okumayacaktın neden paramı bsuna harcadn der cenesı daha cok acılır bence dedenle knus grmus gecrmıs adam laftan anlayacaktr baktın anlamyr baska bı unıye gecıs yap derım ama okulunu yarım bırakma 21 yas cok genc 19 yasonda olup snava hazrlananlar var ve onunde ınsallah koca bır omur var bu gunler gecer dplpmn kalır hukuk ıyı br blum

tantanis konunu gündüz okudum, yorum yapamadım.
üzerine düşündüm gene yorum yapamadım.
senin gibi ben de arada derede kaldım gerçekten.

yine de yardımcı olabilemeye çalışacağım.

ben olsam bölümü bırakmazdım diyeceğim.
ki bu para meselelerinde emin olamıyorum, gerçekten dedenin yaptığı çok gurur kırıcı, seni anlayabiliyorum. o yüzden bir yanım bölümü bırakma düşüncesine de sıcak bakıyor.

ama yeniden sınava girersen de aynı bölümde okumak istiyormuşsun anladığım, ozaman çok gereksiz olur şu an bırakmak.

anca dedenin ödeyeceği parayı başka yerden bulmaya çalışırsan belki ferahlayabilirsin.
ailemden isteyemem diyorsun mesela, ama onlar senin ailen, ki kardeşini kolejde okutuyorlarsa çok kötü değildir durumları, gerekirse borca girip öderler, senin de onlara borcun olur, sen de geri ödersin işe girince.
yani kendi evladımı düşünüyorum, eğitimi için evimi arabamı satarım gerekirse, ki genelde çocuklar kendi emekleri ile bir yere gelsinler düşüncesinde biriyimdir, ama eğitime verilen paraya acınır mı hiç.

bak bu kadar zaman okumuşsun, geriye dönüp 1. sınıftan başlayacağın zamanda istersen master yaparsın, ne gereği var.

ama bölüm değiştiricem, meslek değiştireceğim dersen işler değişir.

mühendislik 3. sınıftan sonra okulu bırakıp başka bölümde 1. sınıftan başlayan arkadaşım var.
onu o dönem ne kadar caydırmaya çalışmıştım, yazık etme 3 yılına diye.
o da bana demişti ki, ben 3 yılımı zaten yazık ettim, şimdi 1 yılımı kurtarmaya çalışıyorum.

Yurtta salak salak tiplerle uğraşıp üstüne bir de Hukuk gibi parlak olmayan bir bölüm okumaktansa (İktisat) dedemin çenesini çekmeyi tercih ederdim ben olsam. Geleceğini düşün. Boşver. Bazen kulakları tıkamak gerekiyor bazı şeylere.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Haklısınız sanırım. Bu dönem tüm derslerden geçmeye bakıp yazın ders calismaya karar verdim. Yazın ders çalışıp durumun gidişatına göre sınava girebilirim. Ama okulla birlikte sınava hazırlanacağımı sanmıyorum, sadece bir yıllık ödeme için uğramış olurum.

Hayirlisi olsun diyelim şimdilik. Daha berrak düşünmemi sağladınız, hepinize tek tek teşekkür ederim.

X