Üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanmak..

Okuduğum okulun tam burslusu ilk bin gibi bir sıralama istiyor rüya o benim için. Üstüne IELTS sınavına tekrar girip 6 almam gerekir bunu yapamam malesef.

1. secenek zor görünüyor gerçekten ama mantıklı olan bu galiba. Acaba bu süreçte öğrenci evine falan mı geçsem iki yılım kalmış zaten. Dedemin bu kadar üstüme gelebiliyor olmasının bir sebebi de ikimiz birlikte yaşıyoruz. Sürekli beni görüyor ve her gördüğünde çatıyor artık.

Kendi çabalarım ve internet yardımıyla da güzel şeyler olabilir haklısınız. Keşke bu yıl ygs ye girseymisim şimdi düşünmeden bırakmış LYS çalışıyordum :KK43:

Birlikte yaşıyorsanız ondandır bu kadar üstüne gelmesi. Dede hem yaşlı, hem de eşi ölmüş yani dırdır edebileceği kişi olarak seni seçmiş yanıbaşında bularak. Söylediklerinde art niyet olduğunu düşünmüyorum ama tabi bu yinede senin için can sıkıcı bir durum.
Farklı eve çıkabiliyorsan bence direkt bunu değerlendir kafan rahatlar, yeni başlangıçla uğraşma.
Ben bu sene ygs'ye girdin sandım yahu, daha seneyeki ise bence az daha dişini sık okuluna devam et seneye üçüncü sınıf bitmiş olur. Son yıl zaten çabucak geçiyor.:KK49:

Bu sene iu yatay gecisi arastirin hatta girenlerin puanlari sitede hep aciklaniyor yatay gecis ortalama ile olan ucuncu sinifa kadar oluyor yonetmelik degismediyse . bende yatay yaptim cok memnunum bu isin pesinde kosmak lazim,biraz

ben sadece ilk sene gittim. o da ailemin isteğiyle.

şart görmüyorum çünkü bütün olay test çözme alışkanlığı. ben şu an İÜdeyim. bence eğer sınava girecekseniz devlet okulu özellikle tercihiniz olsun.

olmazsa korkusuna gelince, haklısınız. ama vize ve finallere saatlerce çalıştıktan sonra lys ygs çıtır çerz geliyor inanın :)
Onu fark ettim zaten. Üniversiteye hazırlanırken hiç uykusuz kaldığımı bilmem, şimdi bir ay zombi gibi gezdiğim oluyor :)

Kesinlikle devlet okulu istiyorum. Ilk yaptığım puan çok yüksek bir puan değil onunla başka bir yer olsa Doğu ya da pek iyi olmayan bir okul olacak dedemi dinlemek mi yoksa oraya gitmek mi daha kötü olur karar veremedim.

Söylediğiniz gibi en mantıklisi yazın bol bol deneme çözüp kritik yapmak ve tekrar hazırlanmak konusunda o zaman karar vermek galiba.

Birlikte yaşıyorsanız ondandır bu kadar üstüne gelmesi. Dede hem yaşlı, hem de eşi ölmüş yani dırdır edebileceği kişi olarak seni seçmiş yanıbaşında bularak. Söylediklerinde art niyet olduğunu düşünmüyorum ama tabi bu yinede senin için can sıkıcı bir durum.
Farklı eve çıkabiliyorsan bence direkt bunu değerlendir kafan rahatlar, yeni başlangıçla uğraşma.
Ben bu sene ygs'ye girdin sandım yahu, daha seneyeki ise bence az daha dişini sık okuluna devam et seneye üçüncü sınıf bitmiş olur. Son yıl zaten çabucak geçiyor.:KK49:
Kendimi günah keçisi gibi hissediyorum ama. Her şeyin hırsıni benden çıkarıyor, annemlerin evi aynı binada oraya gitsem bu sefer ona takacak ne yapacağımı şaşırdım. Okula yakın oturan arkadaşlarimla anlasıp evlerine çıksam mantıklı olabilir konuyu açmadan önce aklıma gelmemişti kaçmak.

Girdiğin sene aldığın puanla( tm mf farketmez puan türü için gerekli sınavlara girmiş olman yeterli.)aynı yıl senin geçiş yapmak istediğin okulun istediği bölümü tutuyorsa geçebilirsin.Oğlum için yeni araştirdim biliyorum.YÖK danışma hattı var ara gerekli bilgiyi oradan da alırsın.
Ama deden bugün var yarın yok.Yaşlılar öyle he de geç.Yıllarına yazık Gerekirse baban konuşsun senin haberin yokmuş gibi.İdare ediverin.

Kendimi günah keçisi gibi hissediyorum ama. Her şeyin hırsıni benden çıkarıyor, annemlerin evi aynı binada oraya gitsem bu sefer ona takacak ne yapacağımı şaşırdım. Okula yakın oturan arkadaşlarimla anlasıp evlerine çıksam mantıklı olabilir konuyu açmadan önce aklıma gelmemişti kaçmak.

Sende haklısın tabiki, huysuz bir dede ile uğraşmak zor olmalı.
Ygs-lys'ye hazırlanmaya bile karar versen sen o dedenin yanından ayrıl en başta, yoksa ona da takacağı kesin. :KK48:

Dede'ni duymazdan gel. He de geç. Yaşlı insanlar böyle oluyor, bu saatten sonra fikirlerini değiştireceğim diye kendini parçalama. Kendi teklif etmiş sonuçta. Zorla göndermedin ya

Ben de özel uni. Hukuk mezunuyum. Bursum falan da yoktu. Okul paramı babam oduyordu ve iliskimiz, çocukluğumda bana yaşattıkları falan berbattı. Bir taraftan sagolsun beni okuttu diyorum, kavga ettiğimizde nankörlük mı yapıyorum diye bi vicdanım sızlıyor. bazen de okula verdigi paraları benim çocukluğumun diyeti olarak görüyorum:) bölümü seviyorsan okumana bak

Girdiğin sene aldığın puanla( tm mf farketmez puan türü için gerekli sınavlara girmiş olman yeterli.)aynı yıl senin geçiş yapmak istediğin okulun istediği bölümü tutuyorsa geçebilirsin.Oğlum için yeni araştirdim biliyorum.YÖK danışma hattı var ara gerekli bilgiyi oradan da alırsın.
Ama deden bugün var yarın yok.Yaşlılar öyle he de geç.Yıllarına yazık Gerekirse baban konuşsun senin haberin yokmuş gibi.İdare ediverin.
Teşekkür ederim arkadaşım GATA tip bırakıp girdiği puanla başka bölüme geçemeyince şartları çok fazla diye açıklamıştı durumu. Yapılabildigini öğrendim iyi oldu. Yine de puanım çok yüksek değil ikinci bir pismanlik yaşamış olmayı istemiyorum hukuk tercih edeceğim çünkü yine.
Dedem biraz sakin bir insan olsa bunları hiç düşünmezdim. :KK43:

Sende haklısın tabiki, huysuz bir dede ile uğraşmak zor olmalı.
Ygs-lys'ye hazırlanmaya bile karar versen sen o dedenin yanından ayrıl en başta, yoksa ona da takacağı kesin. :KK48:
Olabilir. Geçen gün gece 2 gibi ders çalışıyordum sen niye bu saatte çalışıyorsun yat sabah çalış diye geldi bu sefer. Ne yapsam suç olamaz böyle bir şey :KK53:
Ya annemlere geçeceğim ya öğrenci evine. Artık arkadan ne söylerse söylesin diyip 2 yıl bitirmek ve fazlasıyla ders çalışmak kalıyor bana galiba. Genel yorumlar o yönde.

Teşekkür ederim arkadaşım GATA tip bırakıp girdiği puanla başka bölüme geçemeyince şartları çok fazla diye açıklamıştı durumu. Yapılabildigini öğrendim iyi oldu. Yine de puanım çok yüksek değil ikinci bir pismanlik yaşamış olmayı istemiyorum hukuk tercih edeceğim çünkü yine.
Dedem biraz sakin bir insan olsa bunları hiç düşünmezdim. :KK43:
Canım agir bir sart yokki merkezi puanla geciste .puaanin yetiyorsa geciyorsun .

Dede'ni duymazdan gel. He de geç. Yaşlı insanlar böyle oluyor, bu saatten sonra fikirlerini değiştireceğim diye kendini parçalama. Kendi teklif etmiş sonuçta. Zorla göndermedin ya

Ben de özel uni. Hukuk mezunuyum. Bursum falan da yoktu. Okul paramı babam oduyordu ve iliskimiz, çocukluğumda bana yaşattıkları falan berbattı. Bir taraftan sagolsun beni okuttu diyorum, kavga ettiğimizde nankörlük mı yapıyorum diye bi vicdanım sızlıyor. bazen de okula verdigi paraları benim çocukluğumun diyeti olarak görüyorum:) bölümü seviyorsan okumana bak
Benim yarı bursum var ama neye yarar. Paraya üzülmüyorum dedem başka konularda beni gerçekten uzmus, baskıcı birisi. Gerçekten diyet olarak düşünülebilir o para. :)

Ben bi kere teklif etmiş olsam gam yemiycem. Sadece iki okul söz konusuydu, diğeri daha ucuz ama benim istemediğim bit yerdi. Onu yazmazsan yazma dedi ben de tamam yazmıyorum dedim boş tercih yaptım. Sistemin kapanmasına yakın tekrar aradı istediğin yeri yaz tamam diye. Bu mu acaba onu sinir eden anlamıyorum başta gayet de memnundu.

Kardeşime gitmeme problem çıkarana kadar görmezden gelmek daha kolaydı ama şimdi başıma bela almış gibi hissediyorum.

Canım agir bir sart yokki merkezi puanla geciste .puaanin yetiyorsa geciyorsun .
Anladım. Onun için özel bir durum vardı o zaman. Okulu yarım bıraktı o devamsızlıktan kaldı tüm derslerden belki bu etkilemiş olabilir.

Okudugunuz ozel okulda bursunuz yok mu? Simdi gordum yari bursmus.
Insallah iyi bi okuldur da ozelde okumaniza deger.

Olabilir. Geçen gün gece 2 gibi ders çalışıyordum sen niye bu saatte çalışıyorsun yat sabah çalış diye geldi bu sefer. Ne yapsam suç olamaz böyle bir şey :KK53:
Ya annemlere geçeceğim ya öğrenci evine. Artık arkadan ne söylerse söylesin diyip 2 yıl bitirmek ve fazlasıyla ders çalışmak kalıyor bana galiba. Genel yorumlar o yönde.

:KK48:
Çok iyi ya. Ben dedelerimi görmediğim için böyle şeyleri okuyup-duyunca hoşuma gidiyor ondan bu gülmelerim yani yanlış anlama. :KK48:
Boşver şimdi sıkıntılısın ama ileride hatırlayıp sende gülersin.
Hakkında en doğru kararı verirsin inşallah.:KK16:

:KK48:
Çok iyi ya. Ben dedelerimi görmediğim için böyle şeyleri okuyup-duyunca hoşuma gidiyor ondan bu gülmelerim yani yanlış anlama. :KK48:
Boşver şimdi sıkıntılısın ama ileride hatırlayıp sende gülersin.
Hakkında en doğru kararı verirsin inşallah.:KK16:
Yaşarken hiç eğlenceli değil valla her konuda aksi bir adam kendisi. Ve bu aksilik bana karşı daha net, yanındayım diye galiba.

Amin, teşekkür ederim :))

Var ama tam değil ödeme yapılıyor yine.
Dedenizi 2 yil daha idare edin. He he deyip gecin.
4 yil yeniden fakulte okumak kolay mi?
Akrabalarinizdan laf edenler kiskaniyordur demek ki, siz de inatlarina 'Canim dedem beni okutuyor her masrafimi karsiliyor, Allah ondan razi olsun' deyin ve biraz boyle dusunun cidden.
Aileniz karsilar miydi bu parayi dedeniz vermese?
Beraber mi yasiyorsunuz dedenizle?

Kesinlikle derslerine çalış kulaklarını kapa. Madem okulundan memnunsun dewam edeceksin önemli olan dedenin söyledikleri değil okulun taksitlerini ödüyor işte... Duyma hiç bir şey. Akrabalarıda dedenide boşver.

Yaşarken hiç eğlenceli değil valla her konuda aksi bir adam kendisi. Ve bu aksilik bana karşı daha net, yanındayım diye galiba.

Amin, teşekkür ederim :))

Benimkisi davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı, yoksa bende yaşasam benide basarlardı. :KK53:
Rica ederim. :-)

Dedenizi 2 yil daha idare edin. He he deyip gecin.
4 yil yeniden fakulte okumak kolay mi?
Akrabalarinizdan laf edenler kiskaniyordur demek ki, siz de inatlarina 'Canim dedem beni okutuyor her masrafimi karsiliyor, Allah ondan razi olsun' deyin ve biraz boyle dusunun cidden.
Aileniz karsilar miydi bu parayi dedeniz vermese?
Beraber mi yasiyorsunuz dedenizle?
Su durumda karşılayamazlar. Iyi bir okul tek tesellim bu gerçekten.
Baştan başlamak kolay değil konu açtıktan sonra düşünürken iyice kavradım bunu. Dedemi görmezden gelmek ve başka bir eve gitmek daha kolay. Evet birlikte yaşıyoruz.

X