Üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanmak..

Moral de kalmadı bugün çok üstüme geldi gerçekten. Onun da etkisiyle pes ettim ama durmak yok okula devam diyorum suan :)
Sınavlar var 2 hafta sonraya ben neler düşünüyorum..

Bitmesine ne kalmış şurada.yaşlılar konuşur ne takıyordu.ben olsam gulerdim:) başka okulu kazanincada paralarimi çöpe attın der:) bence bırakma bölümün gayet güzel bitmesinden az kalmış mesleğe başla baksın hala laf ediyor şimdiki dolar başından öde parasını susar.

Benim baştan düşüncem oydu zaten. Para kazanmaya başlayınca iade etmek, vefat ederse onun adına burs vermekti ama istek falan bırakmadı içimde.

Cidden paraların çöpe gitti de diyebilir 2 yıl için 3 yıllık ödemeyi çöp etmis oluyorum onun gözünde

Yalnız sanslisin ne dede imis:)benim dedem hangi üniversitede okuduğumu bilmez:) dedebank imiz olmadı hic dediğim gibi bitir okulunu öde parasını kurtul su anki laf larından gül geç:)beni de bir sene dershaneye amcam göndermişti oda karışmaya çalışıyordu ama ben espriye vuruyordu. Sponsor amcam benim diyordum:)

bütün sayfaları üşenmedim okudum aklımda kalanlarla cevap vereyim madem bölümü seviyorsun bırakıp yeniden başlamaya değmez eğer okul değiştirirsen de dedenin tepkisi ne olur düşünemedim şimdi, Olur da eğer ev değiştirirsen bu sefer arar gel kal şu bu der daha çok üstüne düşer göz önünde değilsin diye her şeyi geç bence ev değiştirmene de izin vermez zaten o dede. Ben olsam okul iyi dede evi iyi kira su elektrik derdi yok kalmış iki sene aynen şunu yapardım bir iki kere dedenin yanında ağlama krizine gir kötü kötü şeyler düşün birden ağla ama hiç susma bir iki dengesiz dengesiz hareketler yap bazı şeyleri unut dedeye böyle boş boş bak ,Bir şey dediğinde anlamadım falan de,Evde bir şey ara bulama unut otur ona üzül bunları 1-2 hafta yap sonra ya o sana doktora gitmeyi teklif edecek ya sen de ki ben bir doktora gideyim psikiyatri bölümüne işte bu kısımda kendine bir hastalık seç zararsız ama en azından dedeyi susturacak bir hastalık netten hastalığın belirtilerini oku git psikiyatri ye boş boş bakarak o belirtilere uygun bir şeyler say zaten devlet baştan salma iş yaptığı için direk teşhisi koyacak ilaçlarını al eve gel dedeye durumu anlat yalnız kalmak istiyorum hayattan bunaldım ayağı yap ilaçları da her gün cebine koy evin dışında bir yerde çöpe at

Başlığı görünce okuduğun bölümden pişmansın, ne yapayım diyorsun sandım. Ben bıraktım sende bırak demeye geldim.
Ama şimdi durum değişti.
Eğer hukuk okumayı seviyorsan, ileride kendini bu alanda hayal ediyorsan, 2 yıl daha idare et, söylenenlere kulağını kapat, okulunu bitir. 3 yıl az bir emek değil.
Ama eger bölümünden mutsuzsan hayatın boyunca bu mesleği sevmeyerek yapacaksan birak. 3 yıl şu yaşta hiç bir şey değil.
Sen etrafa bakma. Herkes bir şey söyler. Deden de her şeyini bilmek zorunda değil, biraz hayatının dışında tutmaya çalış. Başka şeylere odaklan ki bunları düşünme.

Bende bunu anlamiyorum tekrar tekrar okuyorlar hayatin yarisi okulda gidiyor ya bir bolumu bitir eger baktin tatmin olmiyorsun hadi ikincisini oku ama sizinki gibi basit bir sebepten unv.birakip tekrar girmekle s acmalamis olursunuz biraz sabredin yuzduk yuzduk kuyrugunda pes edilmez hayalci olmayin dede konussun dursun bosverin yaşlı....

Ben olsam görmem duymam he dede he de geç
Biliyorum sıkıntılı bir durum ama o bir söz verdi ailen de hata edip kabul etti diye onun her dediğini çekmek zorunda değilsin.bu senin hatan değil doğrusu

Aslında 26 bine girdiysen dersaneye gitmeye ya da okulu bırakmaya ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. Okula giderken ya da boş vakitlerinde hazırlansan da kazanabilirsin bence. Hatta daha iyi bile yapabilirsin. Ben ilk 2006 da zorlanarak kazanacağım yeri 2012 de 3 küçük çocukla dersaneye falan gitmeden hatta sadece 2 3 ay çalışarak kazandım. Hatta çok daha iyi yerleri kazanıyordum da yazmadım. Sonuçta bildiğin konular tekrar ettiğinde hatırlayacaksın bence. Bölümden Memnunsan hukuk sana goreyse devam et bence. Ama bölümü de sevmiyorsan okulu bırakmadan bi dene derim. Sonuçta madem aynı evdesiniz deden okulu bıraktığında da en az şimdiki kadar konuşacaktır.

Uyduruk bi bölüm okusan bırak derdim iki yıl uzun bir süre değil ama hem bölümünü seviyormuşsun hem de anladığım iyi bir ünidesin öyle 2+1 özel ünilerden değil sanırım.

Deden anlaşılan huysuz bir ihtiyar duymayıver dediklerini sık dişini okulunu bitir. En uyuz olduğum insan tipi iyilik yapıp sonra başına kakan. Benim bi halam da öyleydi.

Aranızdaki ilişki nasıl bilmiyorum ama çok söylenirse sen de cevabını ver dede bi iyilik yaptın burnumdan getirdin yeter diye. İleride senin hayrına burs vereceğim ama başıma o kadar kaktıktan sonra ne kadar senin hayrın olur bilmiyorum de :)

Peki belli bir ortalama tutturduğunda okulundan burs alma ihtimalin yok mu? Yani en azından yüzde elli bursluya geçsen mesela hem biraz sesi de kesilir o zaman hem de baştan başlamazsın tekrar?
O kadar emek vermişsin ikinci senene geçmişsin, emeklerin boşa gidecek böyle.

Canimm bence sık dişini şurda kalmış 2 sene. Zaten baya idare etmişsin göz yum bişecık olmaz. Eskiden olsa ooo gurur derdim sınava tekrar hazirlan derdim vs vs.. ama inan fikrim degisti artik. El öpmek ağız kirlenmez derler he de gec konusana. Deden de zaten yaşla adam hoş gör kendince büyük bi şey yaptigini düşünüyordur belki de boşver gitsin bi daha strese gitmen değer mi düşün iyice. Şurda hepi topu 2 sene kalmış sonra işine gücüne bakar arada dedene hediye alır yemeğe cikarirsin falan unutulur gider canım benim düzenini bozma derim.ben

Bence kulağını TİKA çok güzel bi bölümde okuyorsun ve çokta az kalmış dönem zaten bitmek üzere. Kalmış 2 sene. Yakma okulu bence. Dedenle tatlilkla konuş bu durumun seni uzdugunu belirt.

Yaz tatiline yakın bırakıyorum ben okulu paranıda istemiyorum diye çıkar bi yaygara evde korkup sunacaktır diye düşünüyorum benide dedem okuttu sürekli lafını yapıyordu her yerde bırakıyorum dedim okumam nasıl korktu bidaha bişey diyemedi sen yeterki oku dedi

ben 4.sınıfta okulu bıraktım. özel üniversitede matematik-bilgilsayar okuyordum ama hiç istmeiyordum. bir anlık karar ile bıraktım. kendimden 5 yaş küçük insanlarla dersaneye gittim. çanakkalede işletme kazandım ama gitmedim. ve işe girdim. bu arada ingilizcemi geliştirdim. şuan bir holdingte iyi bir pozisyonda çalışıyorum. lise mezunuyum. açıköğretimden istediğim bölümü okuyorum ve en önemlisi mutluyum.

hukuk gibi bi bölümü bıraktığına çok pişman olursun benden demesi
tıka kulağını iki sene daha katlan

Devlete geçiş yapabilirsin notların iyiyse tabi ... bende vakıf üniversitesine gidip 2.sınıfta bırakmıştım sana tavsiyem asla bırakıp yeniden sınava hazırlanma bölümün çok güzel sadece geçiş yapabiliyorsan yap yoksa konuşsunlar hic takma bile bende de teyzem bile parayla okuyor diyordu ama ben okulu bırakınca anladım ki en büyük hatayı insanların söylediğini kafama takmak olmuş

Ben okulumun 4. senesinde bırakıp tekrar sınava girdim. İstanbulda okuyordum yine istanbulda başka bölümü kazandım. Benim sıkıntım bölümle ilgiliydi çünkü. Bölümünüzden memnunsanız dedenizi takmayın bence. Birşey derse babanemin istediği şey olsun diye ben bukadar çabalarken manevi desteğede ihtiyacım var tarzında bir konuşma yapın. Damardan girin yani. Bölümünüzü değiştirmeyecekseniz hiç uğraşmayın o enerjiyi ingilizcenizi geliştirmek için kullanın. Belki yeni başka bir dil öğrenmek için.

3 senene yazik etme. Duymazdan gel. Cok guzel bir bolumde okuyorsun eger bolumunden memnunsan hic baska biseyle ugrasma.
2. Universitede 1.de aldigin derslerden muaf olma durumun var. Tabi dersler ortusurse. Ama 1.yi birirdikten sonra mi bu hakkin okur yoksa biraktigin zaman yine muafiyet sansin olur mu ondan emin olamadim.

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Genel olarak duyma okula devam et demişsiniz. Galiba öyle yapmam gerekecek artık. Okul devam ederken sınava çalışıp girmek de mantıklı geldi, bunun için meslek lisesi 2. Sınıf bir öğrenci ayarlayıp konuları onunla da tekrar edebilirim hatta. :)

Okul bitmesine yakın bir yaygara da çıkarırım bunu düşünemedim hiç

Tekrar teşekkür ederim herkese, cok iyi geldiniz bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…