Üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanmak..

Hukuk bolumunde bu olay gecerli mi bilmiyorum ama benim okudugum bolumde arkadasim 2.sinifi bitirince onlisans diplomasini alip baska bolum kazandi oraya gitti ve aldigi dersleri tekrar almadi.
Bu seneyi de bitirip boyle bi sey yapabilirsiniz saniyorum okula bi danisin.

Öğrenci işlerine sorayım, teşekkür ederim :)

Ayy keşke Sızden özel ders almanın bir yolu olsa ilaç gibi gelirdi

4 yıl sonra 2. kes öss ye hazırlandığında devlet üniversitesinde hukuk kazanabileceğine emin misin? Bunu asla seni hafife aldığım için söylemedim ama hedefin çok büyük... İnsanlar hiç ara vermeden 2. yıl çalışıp daha kötü bir sıralamaya bile düşebiliyorlar.
Üstelik şu anda da hukuk okuyorsun gerçekten değer mi?. Ben olsam çevreme kulaklarımı tıkar, okulumu bitirir mesleğimi elime alırdım. Çok da başarılı bir hukukçu olmaya çalışır tüm laf yapanların gözüne sokardım.
Tam burslusu ilk 1000 olduğuna göre iyi bir üniversitedesin bence bırakma.

Az zamanın kalmış. Tamam seni sıkıyor bunaltıyor vs belki ama ne güzel sana sahip çıkan bir deden var. Birlikte yaşadığınız için karışıyordur muhtemelen, gitme kalma derslerini geç vs... Birde yaşlı adam, sistemi sınavları geçmeyi paralı da olsa zor olduğunu vs anlatman biraz zor olabilir. Sana tavsiyem, kulaklarını tıka, okulunu bitir hayata atıl. Kendi paranı kazandığın zaman tüm ağızlar kapanır zaten.

Zamanında puanının yettiği ama yazmadığın devlet üniversiteleri var mıydı? Eğer onlardan birisine geçmeyi düşünürsen merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirsin. Bir araştır istersen

Yaşa takılmana gerek yok. Ben de 24 yaşındayım, memurum ve dgs'den hukuk kazanmak için uğraşıyorum. Her şeye, herkese kapat kulağını ve okuluna odaklan. Boşveeeeer kim ne derse desin

Ha illa yeniden hazırlanacağım diyorsan önlisans diploması alır o dersleri saydırırsın. Ben adalette aldığım bazı dersleri saydıracağım. Hepsini saymıyorlar. Bilgin olsun.

Devam ediyorum suan. Sınavlar olduğu için eve geç gelip erken çıkıyorum zaten, kimseyi gördüğüm yok pek. Kafam daha rahat yani.
Yazın LYS denemeleriyle durum kontrolü yapar öyle net karar veririm dershane konusundan vazgeçtim burda yazanlar da gerek olmadığını söylüyor.

Üstteki yoruma katılıyorum. Bence de hayatının hatasını yaparsın. Tecrübe ile sabit. Benim de aynı şekilde uzun uzun anlatmak istediklerim var tabi ama şu kadarını söyleyim; eğer katlanamayacağın bir bölümse, ilerde gerçekten işinden nefret ederek yapacağın bir bölümde okuyorsan bırak tabi. Ama maalesef her şey toz pembe gitmiyor, zor, çok zor gerçekten. Yaş meselesine takılma diyenler olmuş, okula başlamadan önce ben de böyle diyordum. 30 yaşında okul okuyanlar var hiç bir şey için geç değil, dişimi sıkıp mezun olunca her şey düzelir vs..

Malesef alakası yok, yaş ciddi anlamda sıkıntı. Özellikle kızlar için, şuanda okuduğum bölümde sınıf arkadaşlarım o kadar nasıl diyim.. beyinleri gerçekten olgunlaşmamış.. neredeyse nesil farkı var aramızda, üstelik aramızda 2-3 yaş var hepsiyle ve ben de senin yaşındayken bırakmıştım okulu.. 30 yaşında okuyanlar genelde zevk için 2. 3. bölümlerini okuyanlar. Az kalmış zaten, dişini sık ve dedenin söylediklerini duymamaya çalış. Bana yapılan aile baskısı o kadar fazlaydı ki, çok da mutsuzdum. Şimdi pişmanım.. Keşke en başında adam gibi çalışıp kazansaymışım.. Hayatta en değerli şey zamanmış meğer sonuç olarak bu şekilde özetleyebiliriz : )

Bence okulunu bitir oyle hazirlan.O kadar para odenmis 3 yilin gitmis bari cift diploman olur.Bide özel degilse ne okumak istiyorsun?

Kafamın içinde konuşan minik canavarlar var susmuyorlar Sep. Vurcam onları tek tek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…