Üniversiteyi bırakıp tekrar hazırlanmak..

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
Iyi geceler herkese

Gecenin bu saati uyumamı engelleyen bir soru var kafamda, cevabını bulamadım bir de size danışayım dedim.
21 yaşındayım, yaşıtlarımın üniversiteyi bitirdiği yaşta ben okulu bıraksam mı diye düşünüyorum.
Baştan anlatayım. Bir vakıf üniversitesinde hukuk 2. sınıf öğrencisiyim ingilizce hazırlıkla birlikte bu yıl 3. yılım.

Öss sınavından beklediğimin çok çok altında bir sıralama yaptığım için kafamda tekrar hazırlanma fikri varken dedem ısrarla (rahmetli babaannemin ısrarıymıs meğer) hukuk yazarsam bursun kalan kısmını ödeyeceğini söyledi.(aklımda başka bir bölüm vardı aslında) Sonuç olarak ben sistemin kapanmasına 2 3 saat kala tercihi değiştirdim ve suan bulunduğum okulu yazdım. Ödemeyi yıl başında dedem nakit olarak yapıyor, kendi ailemden ödemelerini isteyemem çünkü kendince planları var ve kardeşim de koleje gidiyor.

Ancak şuan durumdan son derece rahatsızım. Dedem sürekli bu durumu başıma vurmaya başladı. Her yerde sadece parası olan okuyabilir, ben tantanis için para veriyorum da okuyor yoksa okuyamazdı diyor ama 26 bin sıralama pek çok bölüm için iyi bir sıralama. Ben senin paranı veriyorum ben ne dersem onu yapacaksın düşüncesi ile diğer hiç bir torununa yapmadığı kısıtlamaları bana yapıyor. En basitinden hamile kız kardeşimin evinde kalmama bile laf yapıyor kalmayacak kim ne yapıyorsa yapsın o dediğimi yapacak diyor. Kafayı bana takmış durumda yani.
Hadi bunları gectim üstüne sen paralı okuldasin derslerden gecirmek zorundalar okula gitsen gelsen yeter gibi bir algı var adamda. Böyle düşünmesinin sebebi ise benim 1. sınıftan dersimin kalmamış olmasıymış, sınıfın yarısı alttan ders alıyor diyorum anlamıyor bile.

Bu arada başıma gelecekleri (bu kadarını bilemedim tabii ki) tahmin ettiğimden 3 yıldır özel ders veriyorum. Evden kesinlikle harçlık almıyorum, ona bile karışıyor neden paramı harcıyormuşum.

Ben bu dönemki dersleri de verip okulu bıraksam ve üniversite sınavına tekrar hazırlansam mantıklı bir iş yapmış olur muyum sizce? Son iki yılın ygs matematik sorularını çözdüm neredeyse full. Özel ders verdiğim için konuları unutmadım, LYS de bir şekilde hallolur diye düşünüyorum.

Sizce yanlış bir düşünce mi bu? Kafam çok karıştı. 1 yılı daha boşa geçirmeye değer mi? Tabii istediğim sonucu alamama riskim her zaman var, bunu göze almak çok mu aptalca olur? Gerçekten fazla bunaldığımı hissediyorum her gün aynı şeyi duymaktan.

Ve başka bir okula geçme durumunda bu okulda aldığım dersleri saydırma kriteri nedir bilen var mı? Ingilizce aldığım dersler var içerikten dolayı reddedilebilir mi bunlar?

Yoksa tüm bunları boşverip dedemi de görmezden gelerek okula devam mı etsem? Mantıklı şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.

Yapabılıyosan başka okula geç çünkü ölene dek deden başına kakar hatta kuzenler biliyorsa onlar da der ama başka bır tarafım bırakma devam et dıyor az kalmış

Yapabılıyosan başka okula geç çünkü ölene dek deden başına kakar hatta kuzenler biliyorsa onlar da der ama başka bır tarafım bırakma devam et dıyor az kalmış
Herkes biliyor. Sevgili yengem de bu konuda fazlasıyla konuştu zamanında, ona cevabını verdim sustu ama dede susmuyor. Onun için problem olacak bir miktar da değil bu ama neden böyle yapıyor anlamıyorum. Sanki parasini zorla elinden almışım gibi davranıyor.

Evet az kalmış olması beni düşündüren şey. Sınava girsem büyük ihtimalle iyi bir sıralama yaparım ama ya olmazsa o zaman ne olacak bilemiyorum işte. Bu aralar buna karar verip bir dershaneye kayıt olmam gerek indirimlerden yararlanmak için ama ben çok kararsızım.

Ortalama kasp yatay geçiş mantıklı görünüyor ama okul özel olunca öğrencilere notu kıt olabiliyor kalsınlar diye filan onu bilemem.. 26binle de doğudaki hukuklar puanla tutar öyle de geçiş yapılabilir ama tercih eder misin bilmiyorum malum ortalık karışık.. Ben de hukuk 2deyim ben de memnun değilim durumumdan Allah ikimize de yardım etsin. Gönlüne göre bir yol bulursun umarım.

Ortalama kasma durumum yok İngilizcem çok iyi bir seviyede değil çok fazla düşüyor ortalamam.

Doğuda bir yer tercih etmek de istemiyorum korkuyorum açıkçası.

Siz neden memnun değilsiniz? Tercihimi etkileyebilir o yüzden soruyorum.
Amin, cok teşekkür ederim.

Ben okulumun olanaklarından ötürü memnun değilim aradığım ve beklediğim şeyler bunlar değildi. Biraz kendime bir şeyler de katmak hiç değilse güzel arkadaşlıklar edinmek istedim ama ne okul ortamı bulamadım ne öyle hoş arkadaşlıklar. Ben de özelde okuyorum tam burslu olmasam da bursum var %25. Ama ben de paralı okumayı yediremedim dediğiniz gibi insanların parasıyla değil mi neden geçirmiyorlar ya da ver parayı geç kafasından da sıkıldım okulu söyleyince o ağız gözlerden de. Yarısı bitti ama bu sene okul değiştirmeyi umuyorum ben de. Olmazsa da 2 sene daha devam yarıladık bitti sayılır diye düşünmekteyim. Sizin için de bir an önce bitirip iş hayatına atılın yarısı bittiyse bitmiş sayılır bence.

1. Yapabiliyorsan dedeni duymazdan gelip aynen devam et sonuçta neredeyse yarılamışsın okulu. Gerekirse seni okutmasını kendin değilde, babanenin isteği olduğunu hatırlat.
2.Dershaneye yazılmadan kendi çabalarınla kazanabilme olasılığına bak. Kazanırsan heleki okuduğun okulun burslusunu, senden iyisi olmaz direkt saydırıp devam edersin. Ama başka bir okul olursa biraz sıkıntı çıkabilir ama yinede saydırabildiklerin muhakkak olur.
Yaşı da kafana takma, millet daha geç başlıyor.

Anladım. Açıkçası benim okulum iyi bir okul imkanlarını seviyorum biraz da bu engelliyor beni. Gittiğim pek çok okulda bu imkanları bulamayacağımın farkındayım ama cidden bunaldım artık.

Iki yıl ne uzun ne de kısa bir süre. Arafta hissediyorum kendimi.

Bakalım, hepimiz için hayırlısı olsun..

benim arkadaşım 3. sınıfta bunalıp tekrar hazırlanıp memleketine gitti. ben sevdiğim bölüme girene kadar 2 kez üniye başlayıp bıraktım. bu 3. okulum. bence eğitim hayatı özellikle de üniversite tamamen insanın kendi özgürlüğü olmalıdır.

ben yerinizde olsam çoktan bırakmıştım. ha gaza getirmek için demiyorum. benim yaş takıntım yok çünkü. ama bence bu yaz hazırlanın. denemelere bakınca zaten üç aşağı beş yukarı anlıyor insan ne yapacağını. baktınız her şey süper girin sınava. öteki türlüyse eğer, kulakları kapamak lazım.

Okuduğum okulun tam burslusu ilk bin gibi bir sıralama istiyor rüya o benim için. Üstüne IELTS sınavına tekrar girip 6 almam gerekir bunu yapamam malesef.

1. secenek zor görünüyor gerçekten ama mantıklı olan bu galiba. Acaba bu süreçte öğrenci evine falan mı geçsem iki yılım kalmış zaten. Dedemin bu kadar üstüme gelebiliyor olmasının bir sebebi de ikimiz birlikte yaşıyoruz. Sürekli beni görüyor ve her gördüğünde çatıyor artık.

Kendi çabalarım ve internet yardımıyla da güzel şeyler olabilir haklısınız. Keşke bu yıl ygs ye girseymisim şimdi düşünmeden bırakmış LYS çalışıyordum

Bence dedeni duymazdan gel okulunu bitir ikincibi riske atma krndini .az kalmış zaten

Tebrik ederim cesaretliymissiniz :)

Yaş takıntısından çok ya olmazsa korkusu var bende. Bu defa iyice içinden çıkılmaz olabilir durum.

Dershane konusunda ne düşünüyorsunuz? Şart mı sizce?

Yatay geçis bence en mantıklısı hem merkezi puanla gecis var girdiginiz sene istediginiz bolumun taban puanina denk ve uzeriyse tarihleri kacirmayip baska bolune gecin bence. Mesela hukuk olmasa bile devlettehukuk derslerinin yogun oldugu bolumler mevcur gecis yapabilirsiniz:)

Deden ne iş yapıyormu ve kaç yasında :) ne dede ama

Tebrik ederim cesaretliymissiniz :)

Yaş takıntısından çok ya olmazsa korkusu var bende. Bu defa iyice içinden çıkılmaz olabilir durum.

Dershane konusunda ne düşünüyorsunuz? Şart mı sizce?
ben sadece ilk sene gittim. o da ailemin isteğiyle.

şart görmüyorum çünkü bütün olay test çözme alışkanlığı. ben şu an İÜdeyim. bence eğer sınava girecekseniz devlet okulu özellikle tercihiniz olsun.

olmazsa korkusuna gelince, haklısınız. ama vize ve finallere saatlerce çalıştıktan sonra lys ygs çıtır çerz geliyor inanın :)

Yaşınız genc ama tekrardan bir dort sene benim gozumde buyurdu hem ne guzel iki sene bitmis bence yeniden hazirlanmaktansa merkezi puanla yada ortlama ile gecis yapin iki yol var onunuzde

Ben Fransızca okudum bende ıkıncı sınıftYken cok düşündüm sınava gıtmeyı ama okuduğum ıkı yıla acıdım gıtmedım bazen cok ğısman oluyorum iş güç acısından . Hukuk Nasıl olur bilemiyorum iş imkanı falan ama insan hem sevecegı hem iş imkanı olan bölüm okumalı

Basta çok istemeyerek girdim ama artık farklı bir bölüm okumak istemiyorum sınava girersem aynı bölüm için zorlarim kendimi. Diğer hukuk fakültelerinin denklik durumlarına bakayım bir, imkan varsa olabilir. Teşekkür ederim :)

Of gene Üni yıllarım ve tekrar sınava gırmeyısım aklıma geldı . Kısmet işte napım

Deden ne iş yapıyormu ve kaç yasında :) ne dede ama
Müteahhit. 70lerin sonu olabilir. :)
Sıkıntım bölümle değil dedemle ilgili zaten. Bölüme alıştım artık.

Yaşınız genc ama tekrardan bir dort sene benim gozumde buyurdu hem ne guzel iki sene bitmis bence yeniden hazirlanmaktansa merkezi puanla yada ortlama ile gecis yapin iki yol var onunuzde
Ortalama imkansız okul o konuda ciddi manada zorluyor. Merkezi puan konusunu tekrar araştıracağım ama pek mümkün gibi gelmedi bana şartları varmış onun.

Tekrar 4 yıl olmaz saniyorum yerlesince 2 yıla biter gibi. Bu okuldan sayilmayanlari tekrar almam gerekir sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…