üniversiteliler kulübü

allah yardımcın olsun canım ne diyim

selammm görlsssa.s.

ayy bu topik guzell olmuşşş.arkdşlarr yaa size bir şey danışacagımmmm:kedi:
gecn sene hzrlktaydım bu sne 1 ncı snfım da bu imza işi var ya yoklama ..bı tne arkdşm war gezıo gelmıo okula bana söyleyip duruo imza atarsın dio bide reca da etmıo hee:mymeka:
iyi niyetımın kullanıldgını hissediorum sertte cıkamıyorum yalnzca hocaların rahat olmadgını atamadıgımı söledım sizce napmalıyım nasıl sölesem :uhm:

Canım atmak istemiyorsan atma,kimse için kendini tehlikeye atma sakın yerine imza atmanın sonu çok kötülere varabilir ters bi hocaya denk gelirsen.
Nefret ederim bu anlayıştan sen gez toz arkadaşın senin yerine imza atsın,hadi çok önemli bi durum olsa neyse.Zaten devamsızlık hakları da bu önemli durumlar için var.bugüne kadar kimseden imza istemedim,isteyene de kusura bakma kendimi tehlikeye atamam derim.
Hiç kullandırma iyi niyetini atamam de.

Tatlım şimdi bizde de o imza muhabbeti çok olur. Eğer sevdiğim,değer verdiğim nadir arkadaşlarımdan biriyse atarım yok değilse kusura bakma derse gel derim.

Aynı şekilde bana da onlar atar. Ben hiç söylemem bile. direk atmış olurlar. Zaten dersler ağır olduğu için girmek zorunda oluyoruz derse. E öyle olunca da devamszlık hakkımız dolmuyo. Benimaçımdan srun olmuyor açıkcası.

Ama her isteyene atma imza benden tavsiye

bende düşnüodum atmayıda hocamız dün bir kızı yakaladı atmış arkadaşının yerıne zaten hoca catlak öle bagrdıkı parçalarım diyokaydirigubbakcemile3 sevdgm bır arkadaşım ama sabhn korunde bız kalkıp gıdıoruz o uyuo ilk derslere girmıyor imza istiyor sinir oldum azıcık ne yalan söyliyim...dün hocanın kızı nasıl tersledigini gördü oda umarım daha istemez:1rolleyes:

meraba kızlar güzel topik olmuş, ben de katılayım...

istanbul üniversitesi hukuk öğrencisiyim ben de, bizde sistem tekler-çiftler ve iöler şeklinde, 400er kişilik gruplar halinde... sınıflar 400 kişi ama tabi samimi olduğunuz bikaç kişi dışında çoğunun bırakın adını yüzünü bile bilmiyosunuz. dersler tamamiyle sözel, sayılara dair hiç bişey yok, şöleki kocaman amfilerde hocalar sesini duyurmak için mikrofon kullanıyo, eğer arkalara kaldıysanız sesin yankısını anca duyabiliyosunuz, bi müddet sonra masal gibi geliyo,yavaş yavaş gözkapakları kapanıyo sonra iyi uykular:) tabi şöle de bi güzellik var devam zorunluluğumuz yok, canımız sıkılınca dersten çıkıyoruz, kimse de nereye gidiyosun filan diye bişey sormuyo, okula 4 sene sınavdan sınava uğrayan tipler var:)

ama üni ortamı gerçekten çok iyi, mesela bilenler bilir bu forumda çok anlatmıştım, 1,5 yıllık bi ilişkime son verdim, gerçekten zor günler geçiriyodum ama tekrar okulun başlamasıyla kafam dağıldı, sevgili kankitom uğur bey saolsun bu zor günlerimde hep destekçim oldu, ne zaman ağlasam zorla güldürdü, burayı okuyamayacak ama olsun burdan ona büyük teşekkür ediyorum:))

Son düzenleyen: Moderatör:

oncelikle hg canim , bende hukuk okuyorum kaydirigubbakcemile5
ama Turkiyede butun universitelerde sistem boyle degilmi? yani 400 kisilik (yada daha fazla kisilik) amfilerde ders olmuyomu? Bizimde devam zorunlulugumuz yok majistral derslerde (yani amfide olan derslerde) ama bazi derslere mecbur gelmemiz lazim yoksa sinavlara katilamiyoruz. O derslerde amfide isledigimiz konulari geri isliyoruz ama bu sefer 20 kisilik siniflardayiz.
Aslinda amfide olan derslerde devam zorunlulugu olmadigi icin cok zor, derse katilmak istemiosun, katilmazsanda senenden olursun, zaten gelenlerin cogu hep facebook a takiliyo.
Okul baslayali bir ay oldu, cogu kisinin yuzunu hatirlamiyorum=)
ha bide burda ilk sene ogrencilerin sadece %20si ikinci seneye gecebiliyo hukuk bolumunde, ordada oylemi?

Son düzenleme:

bizde bütün dersler amfide, türkiye genelini bilemem ama istanbul, marmara bu şekilde belki ankara da böledir orasıda 800 kişi alıyo çünkü... tüm dersler 400 kişiye oluyo ayrı ayrı sınıf olayı yok, devam zorunluluğu hiç bi ders için yok ama katılmak da fayda var... ben de çoğu kişinin yüzünü bilmem bikaç iyi arkadaşım var onları tanıyorum...

türkiyede hukuk fakültesini 4 senede bitirenlerin oranı tüm girenler içinde %7 gibi bi oran ve cidden mezun olmak çok çok zor, bi dönemde vizelerde kitabın yarısı finallerde tamamından sorumlu oluyoruz ve tamamiyle ezber üzerine... ve kelimeler kanunda yazılı biçimiyle genelde eski türkçe, hukuk sözlüğüyle gezmek zorunda kalıyoruz anlamak için

akannehir oran ne kadar düşükmüş öyle... :1shok:
Benim de kuzenim okudu hukuk ve 5 yılda bitirdi. Çok çalışıyordu. Kitaplarını da gördüm. Feci kalın. Bir de onun bir arkadaşı varmış, kapkalın kitabı tv karşısına geçip okuyormuş öyle. Hepsini değil tabi, sadece gözatarak okuyormuş. Hem de daha öncesinden çalışma yapmadan. Ve en az 85 falan alıyormuş. Hepsinin ağzı açık kalırmış onun durumuna. Artık nasıl bir akla sahipse... Ben de anlamadım. Niyeyese hukuk deyince aklıma bu geldi. sempatiksalakcinni

Selam canım. :)
Bugün güzeldi. Dersler hoştu, ortam hoştu.
Ekstra bir şey yok. Her zamanki gibi diyelim.
Yarın epeyce yğunum ama...

Senin nasıldı tatlım?

hoşgeldiniz kızlarrrrr turkbayragi a.s.

Selam canım. :)
Bugün güzeldi. Dersler hoştu, ortam hoştu.
Ekstra bir şey yok. Her zamanki gibi diyelim.
Yarın epeyce yğunum ama...

Senin nasıldı tatlım?

benimde güzeldi güldük söledikk,ama yoğun bir gündü.....
yarın rahatım :dance:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…