elbette genç oldum ve evet kesinlikle ailemi ve çevremi üzecek hiç bir hata yapmadım.hala bu yaşımda ailemi üzermiyim diye konuşmalarıma dikkat ederim.gençtim ama şimdi anneyim.annlik duygusu her duygudan üstündür.daha rahmimize düşer düşmez koruma iç güdümüz harekete geçer.doğduğunda günlerce gecelerce parçalanır,büyüyüşünüzü izleriz.yürümeye başladığında aman düşüp bir yerine zarar vermesin diye dört döneriz.okula başladığında onunla bir yeniden okur,yeniden okul yollarını arşınlarız.ne yani 18 yaşına geldiniz diye hemen büyüdünüz mü oluyor.daha yatağınızı doğru düzgün toplayamazken,karnınızı bile doğru düzgün doyuramazken.öncelik okul.okuyun işinizin başına geçin,hayatınızı kurun,sonra keyfinize bakın
hayat gördüklerinizden ibaret değil.geçen sene ölen o gençlerin aileleri perişan oldu.çocuklarını okula göndermişken olmadık yerden cesetlerini aldılar.hangi ana yüreği dayanır buna bir düşün
Önce genç oldum sonra anne, her iki durumuda yaşayan birisi olarak yazmak istedim. Bir zamanlar genç kızken ben de aman bana kötü kız demesinler aileme laf gelmesin diye neredeyse sıfır hatayla gençlikten anneliğe adım attım.. Genç yaşta anne olmanın getirdiği güzellikle onlarla birlikte tekrardan büyüdüm.. Ve onlar büyürken gördüm ki ben çok eksik yaşamışım. İnsan hatasız bir hayat yaşamayı seçerek belki etrafındakileri mutlu edebiliyormuş ama kendisi eksik kalıyormuş buda aslında onu mutsuz ediyormuş.
Her ailede olduğu gibi bizde de bazı kurallar var ancak bunlar çocuklarımın özgüvenini zedeleyecek şekilde değil.. Asla "yapma, etme, ayıp, günah, elalem ne der, sana güveniyorum ama insanlara değil" diyerek onların hayatına ipotek koymadım. Bu hayat onların ve onlarda tıpkı hayatı gerçek anlamda öğrenen diğer insanlar gibi hata yaparak doğruyu bulacaklar..
Ha bu arada canları yanacak mı elbette yandığı zamanlarda olacak ve bu da ilerde yaşayacağı ciddi olası sorunlarla nasıl başetmesi gerektiğini öğretecek..
Bugün ikiside reşit olmuş iki insan, ikiside evden uzakta okuyorlar ve benim içim çok rahat çünkü onlara güveniyorum. Erkek arkadaşı varmı, şu anda onunla birlikte mi, ya başına kötü bir şey gelir mi diye 7/24 onu takibe almak gibi bir şey asla aklıma gelmez. O yaşta bir genç kızın erkek arkadaşı olmasından ve onunla vakit geçirmek istemesinden ve tanıyabilmeye çalışmasından daha doğal bir şey olamaz.. İnsanları tanısın ki belli bir yaşa gelipde ciddi bir birlikteliğe başlayacağı zaman şaşkın aşık olmasın:)
Şaka bir yana hepimiz genç olduk azcık empati yeterli onları anlamamız için. Çocuklarımızı koruyacağız diye onlara en büyük yanlışı kendimiz yapmayalım ki ilerde çocuklarımız özgüveni sağlam, kendi kararlarını kendisi verebilen gençlerle yuva kursunlar..:) ( Bana kalsa hiç evlenmesinler ama hayatın gerçeklerini de yok sayamıyorum malesef)
ailen seni okuman için belki de bir çok şeylerden kısarak oralara gönderiyor ama sen daha okula başlamadan ailenin onaylamayacağı şeyleri yapma derdindesin.bak eğer oğlum başka yerde okusaydı görüntülü telefonla her an nerede olduğunu kontrol ederdim.ayrıca aynı evde kalman aklıma gelmedi
Allah oğlunuzun yar ve yardımcısı olsun hanımefendi. Bu kadar üstüne düşerek oğlunuzun kendine güveni olmayan siz olmadan hiçbir şey yapamayacağını düşünen hayatta kendi kendine yürümeyi bilmeyen pısırık bir karakter oluşturuyorsunuz.
teşekkür ederim canım,oğlumu benden çok düşündüğünüz için
elbette genç oldum ve evet kesinlikle ailemi ve çevremi üzecek hiç bir hata yapmadım.hala bu yaşımda ailemi üzermiyim diye konuşmalarıma dikkat ederim.gençtim ama şimdi anneyim.annlik duygusu her duygudan üstündür.daha rahmimize düşer düşmez koruma iç güdümüz harekete geçer.doğduğunda günlerce gecelerce parçalanır,büyüyüşünüzü izleriz.yürümeye başladığında aman düşüp bir yerine zarar vermesin diye dört döneriz.okula başladığında onunla bir yeniden okur,yeniden okul yollarını arşınlarız.ne yani 18 yaşına geldiniz diye hemen büyüdünüz mü oluyor.daha yatağınızı doğru düzgün toplayamazken,karnınızı bile doğru düzgün doyuramazken.öncelik okul.okuyun işinizin başına geçin,hayatınızı kurun,sonra keyfinize bakın
hayat gördüklerinizden ibaret değil.geçen sene ölen o gençlerin aileleri perişan oldu.çocuklarını okula göndermişken olmadık yerden cesetlerini aldılar.hangi ana yüreği dayanır buna bir düşün
ben hata yapmadım diye niye eksik bir hayat yaşamış olayım ki.ben istediğim hayatı yaşadım ve yaşıyorum.yaşayabileceğim en iyi hayatı yaşıyorum hatta allaha şükür.çocuklarımın arkasında olmam onların özgüvenini zedelemez,onlara güç verir,destek verir.çocuklarım altın kafeste değil,bilakis hayatın içinde.çalışarak okuyorlar işlerinin başında ve gayet sosyal çocuklardır.gidecekleri yere giderler.gezecekleri yeri de gezerler.kız arkadaşları ile bize de gelirler,birlikte zaman geçiririz.ama onları kontrol altında da tutarım.zaman kötü.sonra ben ağlacağıma,şimdi böyle davranırım2 senedir kayıp kız hala bulunamadı.halbuki o da üniversite için
çıkmıştı evden.
haaa çocuklarım 50 yaşına da gelse yaşadığım sürece de hep arkalarında olup,her gün arayıp seslerini de duyacağım:)
Egem hanım boşverin bu çılgın ergenlerin laflarına bilmiş bilmiş konuşuyorlar işte .Yaşasınlar görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu hiç yormayın kafanızı artık gençlik uçmuş gitmiş zaten :
Egem hanım boşverin bu çılgın ergenlerin laflarına bilmiş bilmiş konuşuyorlar işte .Yaşasınlar görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu hiç yormayın kafanızı artık gençlik uçmuş gitmiş zaten :
Ergenliğinizi bitirmiş olduğunuzu varsayıyorum üstten üstten bakan yaftalamalarınızdan dolayı, sadece birşeyi merak ediyorum yetişkinlik hayatınızdaki sizden memnun musunuz? Yani ne biliyim, hiç zamanında insanları tanımak için daha fazla uğraşsaydım, mükemmel kız evlat olmaya çalışmak yerine, daha çok eğlenen mutlu bir kız olsaydım belki şuan hayatım daha iyi olurdu, sosyal anlamda daha başarılı olurdum, belki hala birilerini memnun etmek için uğraşmıyor olurdum vs. diye düşünüyor musunuz hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?