• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteli ablalarım, kardeşlerim. Bu benim için büyük bir dert!

Pardon da ne diyorsun anlayamadım ben de burada 2-3 ay öncesine kadar
sevgilimle nasıl görüşücem diye yalan aramış biriyim
günü birlik olmaz dediniz peki günübirlik olmazsa nasıl görüşceksiniz dedim ?

Günü birlik olmaz yani şöyle, sabah git akşam gel yorulur diye düşündüm. Ben de öyle. Zaten 3-4 ayda bir gelir, 2-3 gün bir ev tutar, öğlen birlikte gezeriz. Sanırım en fazla bu olabilir. Zaten dediğiniz gibi 2 yıl az bir süre o bu derken çabuk geçer. Bu dediklerinizden sonra çok takmamaya başladım zaten görüşme olayını. Dediğim gibi en kötü ihtimal bu olur. :)

Peki günü birlik olmazsa nasıl görüşeceksiniz demiştim 2.sayfada buna cevap olarak

''O erkek, başının çaresine bakabilir. En kötü ihtimal günü birlik bir ev tutar. Çok pahalı olmaz. İstanbulda bile 50 60 tl günlüğü.
Bu arada hemen en yakınındakilerle kıyaslamasın kimse bu durumu. Çok klişe bir kelime olacak ama siz genç olmadınız mı? Tabi ayağı yere sağlam basan ve pişman olmayacağını bilerek hareket eden bir genç. Eğer siz güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirdiyseniz bu onun sadece küçük tatlı heyecanları olur ve bununla biter. İlerde gülerek hatırlamak istediği anıları olur. Lütfen kendinizi çok sıkmayın. :)''

bunu yazmışsınız ben bunu anlayamadım yanlış yere mi yazdınız acaba ?

O yurt da çok katıymış,ilkokul öğrencisi misiniz yahu.
Kaç yaşına gelmiş insanlara bu denli katı kurallar korumalar koymak çok saçma geliyor bana.
Hatta bu sene devlet yurdunda kalan kalan öğrencilere uygulanan bir test vardı,cinsel deneyim yaşadınız mı vs soruları sorulmuştu.
Rezalet.

Yani bu durumda ne yapılabilir bilemiyorum.
Benim kaldığım yurtta giriş çıkış saati vardı sadece,geç kaldığımda birkaç kez arayıp gelemeyeceğimi söylemiştim sorun olmamıştı.

Konu sahibesi aslında konuda karakterinizle ilgili açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Tek bir konudan birkaç cümleden karakter analizi yapmak ne kadar doğru sonuçlar verir bilemiyorum.
Siz kendinizi biliyorsanız sorun yok.

elbette başaracak,ama vakti gelince:34:
şu yazdıklarını annen görse ne kadar üzülür farkında mısın:50:

Ne zaman vakti gelecek peki ? Okulunu bitirince o daha 'yeni' hayata atılıyor olacak; yanında olmak isteyeceksiniz, evlenmeye karar verecek evliliğin ilk yıllarında acemidir diyeceksiniz.Oğlunuz sizin gözünüzde hep çocuktur çünkü.Sizin kaçırdığınız nokta o artık yetişkin bir birey.Kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi gereken, ülkenin geleceğini belirleme yetisine sahip olduğu düşünülerek oy kullanma hakkı olan, kanun önünde yaptıklarının cezasını tamamıyla yüklenebilen, yollarda artık yaya yada yolcu değil de sürücü olabilcek bir 'birey'. Ne görüntülü kamerayla izlenmesi gerek, ne de buna hakkınız var.Elbette hata yapacak, hanginiz hata yapmadınız o yaşlarda? Ama gerekli aile eğitimini aldıysa bunlar hiç te öyle koskocaman hatalar yapmaz.Kusura bakmayın biraz sert çıkmış olabilirim ben de 19 yaşındayım ve ailemin gözündeki çocuk imajından kurtulmaya çabalıyorum şu sıralar.Benim de bir birey olduğumu anlamalarını istiyorum.Şükür ki bu konuda çoğu insandan daha şanslıyım, benim fkirlerimi, düşüncelerimi dinler, değer verirler.Güvenirler.Hiç bir zaman görüntülü arama yapmaya falan kalkmadılar yani.Hal böyleyken bile benim bunalıp çileden çıktığım durumlar oluyor.Ben hata yapmıyor muyum, yapıyorum tabii ki insanım ben de.Ama bunlar asla ailemin yüzünü kara çıkartıcak hatalar değil.Ben kendime özgü hatalar yapıp hayatı öğreniyorum.İçinden çıkamadığım bir durum olduğunda ailemin bana kızsalar da kapı gibi arkamda duracaklarını biliyorum.Neyse çok konuştum sanırım, ama dediğim gibi bu ara çok doldum bu konuda (:

genelde göz boyamak için katı kuralları varmış gibi görünürler. ayrıca o yurtta kalan diğer kızlar da mutlaka kaçış yolları bulmuştur merak etme. insanlarla tanıştıkça yardım ederler sana ne bilim bi arkadaşın senin kartını alıp girer yurda mutlaka bi yol bulur ordakiler. ayrıca sende ailene yavaştan yurdun kötü özelliklerin bahset ki belki başka biyere geçmeni sağlarlar.

Ya ben gerçekten yanlış anlaşıldım. Ne diyeceğimi de tam olarak bilemedim. Kötü biri miyim diye bile düşündüm şu an. LadyEvil ve Aymasali size teşekkür ederim. Beni anladınız. Gerçekten sadece benimki masumane bir soruydu. Yoksa tabii ki de önceliğim okumak. Bir anda bütün yorumlar gözümde büyüdü ve korktum. Etkilendim de ama benim gibi düşünen bir kaç kişi görmek beni rahatlattı acaba ben mı yanlış düşünüyorum diye. Sağolun kızlar :)

genelde göz boyamak için katı kuralları varmış gibi görünürler. ayrıca o yurtta kalan diğer kızlar da mutlaka kaçış yolları bulmuştur merak etme. insanlarla tanıştıkça yardım ederler sana ne bilim bi arkadaşın senin kartını alıp girer yurda mutlaka bi yol bulur ordakiler. ayrıca sende ailene yavaştan yurdun kötü özelliklerin bahset ki belki başka biyere geçmeni sağlarlar.

Bunu ben de düşündüm.
Çünkü kendi yurdumda da giriş çıkış saatleri konusunda çok hassas olduklarından bahsetmişlerdi,ama ben sorun yaşamadım.
Sadece gelemeyeceğin zaman ya da yetişemeyeceğini düşündüğün günlerde önceden evci defterini doldur demişlerdi.
Bir şekilde anlaşılıyor yurt yönetimiyle.
Karşılarında çocuk yok ne de olsa.

Peki günü birlik olmazsa nasıl görüşeceksiniz demiştim 2.sayfada buna cevap olarak

''O erkek, başının çaresine bakabilir. En kötü ihtimal günü birlik bir ev tutar. Çok pahalı olmaz. İstanbulda bile 50 60 tl günlüğü.
Bu arada hemen en yakınındakilerle kıyaslamasın kimse bu durumu. Çok klişe bir kelime olacak ama siz genç olmadınız mı? Tabi ayağı yere sağlam basan ve pişman olmayacağını bilerek hareket eden bir genç. Eğer siz güzel ahlaklı bir şekilde yetiştirdiyseniz bu onun sadece küçük tatlı heyecanları olur ve bununla biter. İlerde gülerek hatırlamak istediği anıları olur. Lütfen kendinizi çok sıkmayın. :)''

bunu yazmışsınız ben bunu anlayamadım yanlış yere mi yazdınız acaba ?

Olabilir, bir karışıklık oldu sanırım. Kusura bakma :)

Ne zaman vakti gelecek peki ? Okulunu bitirince o daha 'yeni' hayata atılıyor olacak; yanında olmak isteyeceksiniz, evlenmeye karar verecek evliliğin ilk yıllarında acemidir diyeceksiniz.Oğlunuz sizin gözünüzde hep çocuktur çünkü.Sizin kaçırdığınız nokta o artık yetişkin bir birey.Kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi gereken, ülkenin geleceğini belirleme yetisine sahip olduğu düşünülerek oy kullanma hakkı olan, kanun önünde yaptıklarının cezasını tamamıyla yüklenebilen, yollarda artık yaya yada yolcu değil de sürücü olabilcek bir 'birey'. Ne görüntülü kamerayla izlenmesi gerek, ne de buna hakkınız var.Elbette hata yapacak, hanginiz hata yapmadınız o yaşlarda? Ama gerekli aile eğitimini aldıysa bunlar hiç te öyle koskocaman hatalar yapmaz.Kusura bakmayın biraz sert çıkmış olabilirim ben de 19 yaşındayım ve ailemin gözündeki çocuk imajından kurtulmaya çabalıyorum şu sıralar.Benim de bir birey olduğumu anlamalarını istiyorum.Şükür ki bu konuda çoğu insandan daha şanslıyım, benim fkirlerimi, düşüncelerimi dinler, değer verirler.Güvenirler.Hiç bir zaman görüntülü arama yapmaya falan kalkmadılar yani.Hal böyleyken bile benim bunalıp çileden çıktığım durumlar oluyor.Ben hata yapmıyor muyum, yapıyorum tabii ki insanım ben de.Ama bunlar asla ailemin yüzünü kara çıkartıcak hatalar değil.Ben kendime özgü hatalar yapıp hayatı öğreniyorum.İçinden çıkamadığım bir durum olduğunda ailemin bana kızsalar da kapı gibi arkamda duracaklarını biliyorum.Neyse çok konuştum sanırım, ama dediğim gibi bu ara çok doldum bu konuda (:

Henüz 19 yaşındasın.Hayat toz pembe değil..tabi yaşlarda elbet sizin için toz pembe ...40 ,50,60 yaşındada olsanız annenizin meraklandığı ,endişelendiği küçük çoçuğu olarak kalacaksınız.
Hayat iyice kötüleşti sizin yaşınızdakilere herşey normal gelmeye başladı,heves heves ama hepsi boş..Şuan ailelerin kat kat çoçuklarından endişe etmeye hakları var

size ne benim evledımı yetiştirme şeklimden.önce anne ol,benim duygularımı yaşa ondan sonra gel bana ahkam kes.ben evlatlarımın her zaman arkasındayım.allaha şükür ben de hata yapmadım.ne ailemi ne de çevremi üzecek davranışlarda bulunmadım.evlatlarımı da her zaman dinlerim.onların her hakkı vardır.altına arabasını,cebine parasını ben veriyorum.asla şımarık çocuklar değiller.evet benden uzakta olsa her zaman kontrol ederim.bu benim annelik hakkım:34:
bu kadar dolduğuna göre demekki tamda kendini ailene anlatamamışsın:51:

Son düzenleme:
Bunu ben de düşündüm.
Çünkü kendi yurdumda da giriş çıkış saatleri konusunda çok hassas olduklarından bahsetmişlerdi,ama ben sorun yaşamadım.
Sadece gelemeyeceğin zaman ya da yetişemeyeceğini düşündüğün günlerde önceden evci defterini doldur demişlerdi.
Bir şekilde anlaşılıyor yurt yönetimiyle.
Karşılarında çocuk yok ne de olsa.

İnşallah öyle olur. Ya sadece onun için değil. Ben 2. öğretimim. Derslerim uzayabilir. Bu durumu da düşünüyorum. Ama tabi yurdu tanımam lazım :) Gittiğimde iyi bir araştırma yapacağım :)

O nasıl bir yurt öyle girince-çıkınca haber gidiyor, kaç yaşındasınız yahu :53: ben de ilk yılımda özel yurtta kalmıştım hafta sonları giriş saatleri daha geç oluyor genelde haftaiçine göre sabahtan gidip akşama dönersiniz. yetmez mi? gezmeye çıkmanıza da birşey demez aileniz herhalde. üstelik seneye de kafa dengi bir arkadaş bulup eve çıkarsınız? :34:

Son düzenleme:
Henüz 19 yaşındasın.Hayat toz pembe değil..tabi yaşlarda elbet sizin için toz pembe ...40 ,50,60 yaşındada olsanız annenizin meraklandığı ,endişelendiği küçük çoçuğu olarak kalacaksınız.
Hayat iyice kötüleşti sizin yaşınızdakilere herşey normal gelmeye başladı,heves heves ama hepsi boş..Şuan ailelerin kat kat çoçuklarından endişe etmeye hakları var

Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır diye bir söz vardır çok severim.
Elbette ki 19 yaşında olup hayatı hala tozpembe gören insanlar var.
Azımsanamayacak kadar çok da olabilirler.
Fakat herkes aynı değil.
Bunu da kişinin birkaç cümlesine bakarak ya da sadece yaşını baz alarak belirlemek doğru gelmiyor bana.
Kişiyi tanımak gerekir hayata bakış açısını anlayabilmek için.
"19 yaşındaki herkes hayatı tozpembe görür" önermesi en az "50 yaşındaki herkes olgundur." önermesi kadar geçersiz.

Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır diye bir söz vardır çok severim.
Elbette ki 19 yaşında olup hayatı hala tozpembe gören insanlar var.
Azımsanamayacak kadar çok da olabilirler.
Fakat herkes aynı değil.
Bunu da kişinin birkaç cümlesine bakarak ya da sadece yaşını baz alarak belirlemek doğru gelmiyor bana.
Kişiyi tanımak gerekir hayata bakış açısını anlayabilmek için.
"19 yaşındaki herkes hayatı tozpembe görür" önermesi en az "50 yaşındaki herkes olgundur." önermesi kadar geçersiz.

Anlaşılan senin vaziyeti anlamak istememen ki herkes lafına takılmışın yazdığımın farkında değilim..sen şimdi burdan da kelime çıkarırsın
Neyse zaten üniversite kapıları BİRÇOK liseliye açık artık gitsin yaşasın ÖZGÜR hayatını ...

Son düzenleme:
İnşallah öyle olur. Ya sadece onun için değil. Ben 2. öğretimim. Derslerim uzayabilir. Bu durumu da düşünüyorum. Ama tabi yurdu tanımam lazım :) Gittiğimde iyi bir araştırma yapacağım :)

Bunu göz önünde bulundurmalı zaten yurt yönetimi.
Genelde 2.öğretimler için giriş çıkış saatleri,yemek saatleri vs daha esnek oluyor.

Anlaşılan senin vaziyeti anlamak istememen ki herkes lafına takılmışın yazdığımın farkında değilim..sen şimdi burdan da kelime çıkarırsın
Neyse zaten üniversite kapıları BİRÇOK liseliye açık artık gitsin yaşasın ÖZGÜR hayatını ...

Sen yerine siz denmesini tercih ederim çünkü ben herkese siz diye hitap ederim.
Sadece bunu belirtmek istedim.

şunu da söyleyeyim.benim kardeşim devlet yurdunda kaldı ve eve sık sık bildiri geliyordu.hangi gün yurtta olduğu,hangi gün olmadığı konusunda:34:

Bence burda önemli olan özgürlük, falan filan değil. Kendini bilmek. Ailen yanında yokken bile kendini olgun bir biçimde taşıyabilmek. Benim abim daha 4 yıl önce topluluk karşısında cümle kuramazdı. Yurt dışında okudu, geldi ve bir baktım. O çok değişmiş. Kendini geliştirmiş Kendi başına birşeyleri başarmış ve mutlu. Bence yanında okusaydı bunları başaramazdı. Sonuçta doğanın kanunu bu. Siz doğurur büyütürsünüz ama belirli bir yaşa geldiğinde (ki bu resmi olarak 18dir.) Onun kendisi hakkında verdiği kararların arkasında durmaya başlayacaksınız. Zorundasınız çünkü o da bir aile kuracak. Siz bir süre sonra yanında olamayacaksınız. O da bir ebeveyn olacak. Demek istediğim, biz de artık bir şeylerin farkına varıyoruz, ailelerimiz bunu göremesede. Bizim istediğimiz sadece bize inanmaları. Yoksa zaten annem bana sonsuz güvense benim kafamda yurt sorunu olmayacak.Ben bunu anneme çok rahat anlatırdım. Ve o da beni anlayışla karşılardı eminim. Belki de birazda bu kendi ayağımızın üstünde durma çabalarımız ailemizin üstümüze çok düşmesinden de kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda bizim kişilik analizimizi yapamazsınız diye düşünüyorum..

Back