• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteli ablalarım, kardeşlerim. Bu benim için büyük bir dert!

Evet iki kız çocuğu annesiyim egem, ikisi de evden çok uzakta başka başka şehirlerde üniversite okuyorlar..
Bana kişisel bir soru olduğu için bende ona göre cevap vereceğim evet öylesi bir durumda çok üzülürdüm ama işte demek istediğimde buydu daha önceki yorumlarımda. Benim çocuklarım yalan söyleme gereği duymazlar çünkü bilirler ki buna neden yok. Yaşadıklarının arkasında durabilecek ve pişmanlık yaşamayacaklarsa(ki o olgunlukta olduklarını düşünüyorum) ruhları ve bedenleri onlara ait ve kendi haklarında ki kararları kendileri verebilirler..Yasak her zaman caziptir, biraz güvenin çocuklarınıza bakın bakalım yalan söylemesini gerektirecek davranışlara girecekler mi..VİRÜS

İşte burada ki kızımızda benim hata aramamamın nedeni de bu. Ailesi eğer ona yalan söylemesini gerektirecek ortamı sağlamasaydı emin olun o annesini her gün arayarak gün içinde yaşadıklarını onlarla paylaşırdı. Üniversiteye giden bir kızın erkek arkadaşı olmasından ve onunla görüşmek istemesinden daha doğal ne var ki bu konuda bile bu çocuklar yalan söylemek zorunda kalıyorlar anlayamıyorum.. :44: Bende mi var acaba bi gariplik..

Aslında daha açık konuşmak isterdim bu konuda ancak kk da kendi ipimi kendim çekmek olur bu:) hani olası yazacaklarım karşısında cevap yazmaya pek takatim yok..
VİRÜS

benim çocuklarım benden birşeylerini gizlemezler.bunları okuyunca her halde erkek oldukları için mi olyor diyordum ama kız arkadaşları da annelerinden gizlemiyorlar.büyük oğlum lise 1den beri kız arkadaşıyla beraber yani 8 sene oldu,küçükte 2 senedir.anneleri oğullarımı seviyor.birinin ailesi uzakta, bu tarafta okudu ara ara gelip bizde kaldı ve annesi hep bildi.çocuklarıma davrandığım gibi onlara da aynı davrandım.konu sahibinin annesinin bilmesi de çok önemli:50:

Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteye başladım. Hem ilk kez ailemden ayrılacağım için hem de kız olduğum için üstüme ayrı bir düştüler, bu yurt mu apart mı ev mi olayları falan.

Sonuç olarak yurt oldu. Özel bir yurt. Buraya kadar her şey normal ama, benim 4 yıllık uzun süren bir ilişkim var. Sevgilimle aynı şehirde olmak için ne kadar onun olduğu okuldaki istediğim bölümleri yazdım ama tutmadı. Ama çokta uzak değilim.

Sorun şu, sevgilimle 2 yıldır üniversiteye geçtiğimde çok rahat edeceğimizden bahsediyorduk. Ama bu özel yurtla pek mümkün olmayacak. Bende kara kara oradan nasıl kaçabileceğimi düşünüyorum. Ya çok değil. Bir haftasonu bile gitsem olur. Ama çok fazla güvenlik var. Kartla girip çıkıyorsun ve isterse aileler internet üzerinden ne zaman girip çıkıldığına bakabiliyormuş. Eğer orda olmadığımı anlarlarsa. Bitebilirim........

Ne olur bana akıl verin, ben bu Güzel hapishanemden nasıl kaçabilirim! :(((
Bu arada ben Karabük'te okuyorum, sevgilim Eskişehir...

Edit: Yanlış anlaşıldım sanırım. Ben okumak isteyip istemediğimi sadece bu sorumla anlayamazsınız. Sadece ben nasıl daha rahat görüşebiliriz diye sormuştum. Burada hepinizi empati yaparak anlamaya çalışıyorum. Siz de beni anlamaya çalışın. Dediğim gibi, ben çok yanlış anlaşıldım.

arkadasım sen neyin derdindesin anlamadım ,madem üniversiteyi kazandın güzelce bitir hafta sonları dışarı cıkmak yasak değil sonucta madem yakınsa gelir görür seni

bende yurtta kalmıstım o güvenlik önlemleri senin gibi kaçmak isteyen öğrencileri engellemek için

devir kötü ailelerinizden uzakta onlara emanet kalıyorsunuz,başınıza birşey gelse onlar sorumlu olacak bence yerinde önlem almışlar

son birşey daha söylemek istiyorum;

bazı arkadaşlar arkadasıma gidiyorum vs vs falan de demiş bence bu tarz yorumlar hiçte iyi olmuyor ,bana göre daha farklı yorumlar yapılmalı,ben empati yapmaya calısıyorum benım evladım böyle birşey yapmaya kalksa ne yapardım acaba?

olmaz diye bir şey yok herşey insanın başına gelebiliyor lütfen kötü yönde akıl vermeler yapmayalım..

naçizane fikrimdir tabiki

Konu sahibine yurttan kaçma planları verenler neden doğru olanının ailesinin haberdar olmasını söylememizi "baskıcı" bir tavır gibi görüyor acaba?
Konu sahibinin annesi babası hece gibi ya da egem ablanın oğullarının kız arkadaşlarının ailesi gibi olsalardı ailesine yalan söylemek zorunda kalmazdı..
Arkadaşlarında kalacağını söylüyor..Eğer aile güven duysaydı "gece o saatte dışarıda ne işin var"gibi bir cümle kurmaz, izin verirdi..Ya da internetten giriş çıkışlarını kontrol edecek kadar sıkı bir yurda yerleştirmezlerdi..
Demek ki ailesi bunu kaldıracak durumda değil..Eminim haberleri olsa çok daha fazla sıkı yönetim uygulardı..
Allah esirgesin yolda başına ufacık da olsa kötü birşey gelse ve ailesi haberdar olsa ne olacak??
Gitmek istiyorsa annesine söylesin o kız arkadaşları kimse onlarda kalacağını..
Allah aşkına sonunu düşünmeden yorumlar yapmayın...

Back