• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Universitede boyle bir durum var mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
A

Az çok konuşunca insanlarla konuşur haklarında bilgi sahibi olursunuz.
İşte konuşmanız, biraz beraber oturup vakit geçirmeniz lazım. İnsan üniversiteye gidince herkesle de her düşünceyle de karşılaşıyor. Ortama selam verip girmeniz gerekiyor. Selamınızı kim alırsa oradakilerle yeni başlangıçlar yaparsınız. Konu sahibi gibi yanlış düşünceleriniz varsa zaten insanları yargılayıp yalnız kalırsınız.

Biz de bunun kapalılık ile ilgili olmadığını söyledik. Tesettürlü bir insan olarak 15-16 yaşımdan beri ortalama tarzım aynıdır. İnsanlar hep laf ettiler. Edecekler de. Bu bizimle ilgili bir şey. Başkası laf söyler söyler ama biz yine hoşumuza giden, rahat ettiğimizi tercih ederiz diyerek söyledik.
Söylediğin bazı cümleler konuyu farklı bir noktaya çevirdi. Henüz üniversiteye gitmediğin halde tepkisel mesajların oldu o yüzden tepkili konuştuk.
Anladim yanlış anlaşılma silsilesi yaşanmış.

Yaşına göre yaşlı giyinmiyorsundur.
Tesettüru tam anlamıyla uygulayan kadınların sayısı gün geçtikçe seyreklestigi için senin giyim tarzini yaşlı olarak betimliyorlardir.
Kim ne isterse giyer o başka mevzuda ; bazı ablalarin tesettur diyerek yakalamış oldukları tarz,mayokiniden hallice olmuş neredeyse.

İşte konuşmanız, biraz beraber oturup vakit geçirmeniz lazım. İnsan üniversiteye gidince herkesle de her düşünceyle de karşılaşıyor. Ortama selam verip girmeniz gerekiyor. Selamınızı kim alırsa oradakilerle yeni başlangıçlar yaparsınız. Konu sahibi gibi yanlış düşünceleriniz varsa zaten insanları yargılayıp yalnız kalırsınız.
Yanlış düşüncelerim?

Bugün bana denilen şey yüzünden ben buraya soru yazdım.
Yaşlı gibi giyiniyorsun dendi
Bana da çocuk gibi giyiniyorsun diyorlar. Bugün ayağımda ayıcıklı sarı çoraplar vardı. Öğrenci değil öğretmenim üstelik 😂 umurumda mı? Hayır. Neyin içinde rahat ve mutluysam onu giyerim.

Bana da çocuk gibi giyiniyorsun diyorlar. Bugün ayağımda ayıcıklı sarı çoraplar vardı. Öğrenci değil öğretmenim üstelik 😂 umurumda mı? Hayır. Neyin içinde rahat ve mutluysam onu giyerim.

Bugunku corabimla sana selam cakiyorum o zaman 😂😂😂

IMG_4664.jpeg

Canim şimdi gece kluplerinden partilerden cikmayan bir genç grubu seni bara puba cluba davet etmez. Tıpkı her halinden clubber olduğu anlaşılan bir genci de mevlutlere davet etmeyecekleri gibi. Ama bu tür ortamların dışında da gayet güzel arkadaşlıklar kurulabilir. Illa dindar gençlerle kısıtlamana da gerek yok arkadaş grubunu. En güzel yaştasın bu yaşta onyargilar az olur güzel dostluklar kurulur. Onyargili insanlar da elbette her yerde olacaktır. Ama bunlar bence genele kiyasla daha az ozellikle universitelerde. Şimdiden olmamis seyler icin dertlenip endiselenmene gerek yok. Zaten seninle arkadaşlığı hak eden insanlar dini görüşüne yasam tarzina saygı duyacak insanlar olmalı. Sen de ayni sekilde insanlara onyargisiz yaklasmayi öğrenmelisim. Umarım çok güzel bi okul hayatı geçirirsin.

Yanlış düşüncelerim?
Burada yazılması ve tartışılması yasak olan dini düşünceler. Araya da laiklik serpiştirmişsiniz , kelime anlamı nedir haberiniz yok daha. Üniversite okumaya giderken laiklik ne alaka? Devlet yönetmeyeceksiniz alt tarafı okumaya gidiyorsunuz. Yani kıyafete gelene kadar öğrenmeniz gerekenler var

Burada yazılması ve tartışılması yasak olan dini düşünceler. Araya da laiklik serpiştirmişsiniz , kelime anlamı nedir haberiniz yok daha. Üniversite okumaya giderken laiklik ne alaka? Devlet yönetmeyeceksiniz alt tarafı okumaya gidiyorsunuz. Yani kıyafete gelene kadar öğrenmeniz gerekenler var
Belki siyaset bilimi okurum bilmiyorum.

Bizim üniversite zamanlarında çok sıkıntılar vardı bu konuyla ilgili hatta kantine alınmaz derslere bile giremezler diye ama şimdi serbest diye biliyorum kapalıda olsanız çok güzel kıyafetler hem internet sitelerinde hem alışveriş merkezlerinde mevcut endişe etmeyin

Kimse kimseyi giyimi kuşsmı için dışlanmıyor. Gıcık sivri tipler dışlanır. Onlar da sanar ki uzunum - kısayım - açığım - kapalıyım-çirkinim - çok aşırı güzelim de ondan. Alakası yok.

Üniversitesitede Yurtta kapalı arkadaşlarla foto çekinecektik. Hepimiz başımızı örttük ve çekindik 😁.

Dışarıda kızları görüyorum biri feraceli, diğeri şortlu kroplu😁,

Bana değer vermesini isteyeceğim tek kişi Allah ve onun samimi mümin kulları diğerleri benden uzak olsun zaten.
İnsanları kırmadan üzmeden konuşup onlara örnek olman gerekmez mi? Seni sen gibi sevecekler, sende duruşunla örnek olmalısın. Diğerlerini ötekileştirirsen, sen dışlarsan örnrk olamazsın...

Kapalıyım elhamdülillah ve yaşıma göre yaşlı giyindigimi söylüyorlar.Universitede dışlanma durumu olabilir mi sirf bu yuzden?
Sanmam bizde öyle bir durum hiç olmadı. kim neye inanıyorsa veya siyasi neyi savunuyorsa kendi yaşadı herkeste saygı gösterdi. Bu gibi durumlar arkadaşlıklara zarara vermemeli. kimsenin kimseye zararı yoksa kim ne diyecek. herkes herkesi olduğu gibi kabullenir. Bizde böyleydi. şuanda olacağını sanmıyorum. kapalısınız diye bunlar beni içlerinde istemez diye düşünüp insanlardan kendinizi soyutlamayın. bu sizin tamamiyle kendi kuruntunuz olur. saygılarımla .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back