• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Universitede boyle bir durum var mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bak kendi kendine daha kimse sana bir şey dememişken dışlamamış ya da mutsuz etmemişken hemen dışlanmışsın tribine girme. İşte ben olduğumdan yaşlı görünüyormuşum üniversitede dışlanırmışım algısına kendini inandırıp bir ön yargı ile oraya gidersen insanlarla ilişkin olumsuz etkilenir. Biri gelip günaydın dediğinde sensin bağnaz diyecekmişsin gibi bir elektrik alıyorum senden 🙄
O kadar da değildir ya

Kapalıyım elhamdülillah ve yaşıma göre yaşlı giyindigimi söylüyorlar.Universitede dışlanma durumu olabilir mi sirf bu yuzden?
Bende tesetrürlüydüm hep etek giyerdim. En yakın arkadaşlarımla zıt görüşlere sahiptik. Ama hiç dışlanma hissetmedim. Aksine daha medeni bir ortam oluyor

O kadar da değildir ya
İnan senden öyle bir his geçti bana yani. Ve bu düşünceyle gidersen oraya insanlardan evvel kendin kendine zarar vermiş set koymuş olacaksın. Endişeni belli ettiğin zaman karşındakine bu hakkı da tanımış oluyorsun ister istemez. Yani karşıdakinin seni kıyafetinden yargılayacağı yoksa da senin tutum ve davranışından dolayı o raddeye gelir karşıdaki. O yüzden bu düşünceyi kafandan at

İnan senden öyle bir his geçti bana yani. Ve bu düşünceyle gidersen oraya insanlardan evvel kendin kendine zarar vermiş set koymuş olacaksın. Endişeni belli ettiğin zaman karşındakine bu hakkı da tanımış oluyorsun ister istemez. Yani karşıdakinin seni kıyafetinden yargılayacağı yoksa da senin tutum ve davranışından dolayı o raddeye gelir karşıdaki. O yüzden bu düşünceyi kafandan at
Psikiyatristimle paylaşacağım bu konuyu

Herkes birbirini yargılıyor bu hayatta.
Eşofmanla gittim diye arkadaşının dilinden düşmedim, ben giyinmeye devam ettim ama.
Biri size bir şey derse bunu "ben kapalıyım o yüzden böyle dedi" diye algılamayın.

Kapalı arkadaşlarım oldu, kötü giyinince evet, kötü giyinmişsin dedim. Bunda bir problem yok. Birileri sana bunu diyor diye de seni dışlamış olmaz. Bence bunu aş ilk olarak. Dışlanmak çok farklı bir mevzu ve üniversitede bu tarz olaylar olmuyor. Olursa istisnadır.

Psikiyatristimle paylaşacağım bu konuyu
Kendine bu denli tabular koyma sal biraz kendini. İnsanları çok ciddiye almaman gerektiğini üniversitede tecrübe edersin belki bak iyi gelir üniversite sana 🌸

Şimdi laiklik ne alaka onu anlamadım. Üniversiteye gittiniz ve bir grup insan sizi yaşlı giyinmekle suçlayıp aşağılayıcı hareketlerde bulunup sizi dışım dışım dışladı iş okulu bırakmaya kadar geldi sonra layıhhlıhh eldennn gidiyyeehhh gibi bir durum mu yaşandı ne geçiyor sizin kafanızdan bi tam açın da ona göre cevap verelim kaçamak kaçamak birbiriyle alakasız şeyler yazıyorsunuz ?

Diğer konusunda bipolar olduğunu yazmış. Ya onunla ilgili. Ya da eski Türkiye'deki saçma sapan insan ayrımlarını hatırlatmak için ortalığı alevlendiren birisi. İki hikmetten biri ama hangisi bilemeyiz :)

Asl
Diğer konusunda bipolar olduğunu yazmış. Ya onunla ilgili. Ya da eski Türkiye'deki saçma sapan insan ayrımlarını hatırlatmak için ortalığı alevlendiren birisi. İki hikmetten biri ama hangisi bilemeyiz :)
Aslinda çok rahat ayrımına varilabilecek bir konu ikisi de değil.;)

Bu konuyla dediğinin alakası yok işte. İnsanlarin söylediğini farklı yönlere çekersen çok sorun yaşarsın. Sadece kıyafet seçimini demode bulmuşlar daha ötesi değil.
Sen sorun yaşarsın büyük ihtimal ama bu dediğin konulardan değil iletişim kuramamak, insanları yanlış anlamaktan yaşarsın. Üstüne bir de beni dışlıyorlar diye damgalarsın gibi geldi.
Her şeyden mağduriyet yaratacak potansiyeli var konu sahibinin bence.

Alinganim sadece ve bu kişisel bir sey
Alınganlığınız yüzünden dışlanabilirsiniz ama bunu inancınıza ya da kıyafetinize bağlayacak potansiyel var sizde inkar etmeyin.

Herkes herkesle arkadaş olmak, iyi anlaşmak, hayatında tutmak, beğenmek zorunda değil. Önce bunu kabullenin. Ben diğer arkadaşlar kadar polyanna değilim, üniversite öyle bir yer değil yeaa diyemem. Sizinle aynı ortama girmek istemeyen, kıyafetinizle, inancınızla, kişiliğinizle ilgili eleştirilerde bulunan ya da bunların hiç birini yapmayıp sizi tamamen yok sayan insanlar olabilir. Bu sadece okulda değil gireceğiniz her ortamda karşınıza çıkabilir. Bunlar hayatın olağan akışında hepimizin yaşadığı şeyler. Kabuğunuzdan çıkarken bunlara hazırlıklı olmanız gerekiyor.

Ben üniversiteye başladığımda açıktim. Sonra kapandım. Herkes çok şaşırdı. O zamanlar pantolon tunik modası da çok yoktu. Kumaş etekler, bluzlar ve eşarp takiyodum çoğunlukla. Pardesü bile giymiştim. Kışın kocaman bir panço takardim birde. Bir arkadas babaannem gibi giyiniyorsun ne bu böyle demişti. Hiç umursamadım. O zamanlar arkadaşlık ettik 4 kişilik grupta hepimiz çok farklı zihniyetlerdeydik
Ama okul bitince görüşmedik.
Kısaca o zamanlar o bana ben ona takilsaydim ikimizde yalnız kalabilirdik. Ama biz takilmadik ve o dönem için güzel bir arkadaşlığımız oldu

Bugün bana denilen şey yüzünden ben buraya soru yazdım.
Yaşlı gibi giyiniyorsun dendi

Biz de bunun kapalılık ile ilgili olmadığını söyledik. Tesettürlü bir insan olarak 15-16 yaşımdan beri ortalama tarzım aynıdır. İnsanlar hep laf ettiler. Edecekler de. Bu bizimle ilgili bir şey. Başkası laf söyler söyler ama biz yine hoşumuza giden, rahat ettiğimizi tercih ederiz diyerek söyledik.
Söylediğin bazı cümleler konuyu farklı bir noktaya çevirdi. Henüz üniversiteye gitmediğin halde tepkisel mesajların oldu o yüzden tepkili konuştuk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back